Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona Nr.3

Pasirodo, Barsoje ne tik visuomeniniame transporte ar lankomose vietose nesaugu...

video
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2011 08 27, 19:31)
Pasirodo, Barsoje ne tik visuomeniniame transporte ar lankomose vietose nesaugu...

video

gryna teisybe, jei nuleis rata tai irgi reikia saugoti, nes daznai salona apsvarina. Dar psakojo kad su motoroleriais dviese vaziuoja, pirmas rankines rankenas nupjaunas, o antras pagriebia. Mano draugei buvo kad vienas su dviraciu uzkalbinu, visi i ji atsisuko, ir per 10s pavoge kuprine kuri stovejo salia ant zemes. Kuprine buvo sunki (vyno keli buteliai ir melionas). Niekas nesupranta kaip taip greitai ne nebarkstelejus nunese. Na zodziu visaip kaip reikia saugotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 27 rugpjūčio 2011 - 20:17
QUOTE(Forgete @ 2011 08 27, 21:16)
gryna teisybe, jei nuleis rata tai irgi reikia saugoti, nes daznai salona apsvarina. Dar psakojo kad su motoroleriais dviese vaziuoja, pirmas rankines rankenas nupjaunas, o antras pagriebia. Mano draugei buvo kad vienas su dviraciu uzkalbinu, visi i ji atsisuko, ir per 10s pavoge kuprine kuri stovejo salia ant zemes. Kuprine buvo sunki (vyno keli buteliai ir melionas). Niekas nesupranta kaip taip greitai ne nebarkstelejus nunese. Na zodziu visaip kaip reikia saugotis.


drinks_cheers.gif Vietiniai sake, jokiu budu nieko nesinesti rankoje arba ant vieno peties, nes begdami pro sali vagys istraukia is ranku, arba, kaip minejot, su motoroleriu vaziuodami nutraukia. Ir kuprines ant peciu nenesti, nes uz nugaros einantis vagis iskrapstys. Ir i papludimi nesinesti jokiu vertingu daiktu. Mes buvom prigasdinti vietiniu ispanu- perspedavo visur, ir metro moteriskes baksnodavo i tase ir rodydavo, kad saugotume, ir muziejuose priziuretojai pirstu mojuodavo rodydami i tases, jei tik savaja ant sono pasikabindavau.
Atsakyti
ai, Barselona dar nieko. o štai Neapoly ant mano akių didžiulė gauja prišokusi vyra žemėn paguldė ir nuo jo nusegė ką galėjo. čia bent smurto nėr.
o saugotis žinoma reikia.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 08 29, 20:42)
ai, Barselona dar nieko. o štai Neapoly ant mano akių didžiulė gauja prišokusi vyra žemėn paguldė ir nuo jo nusegė ką galėjo. čia bent smurto nėr.
o saugotis žinoma reikia.


Manau ir cia Lietuvoje tokiu ir dar blogesniu atveju apstu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas is keliautoju vyko i s. dali muzieju? kokiu budu geriausiai ten vykti? pasidalinkit patirtimi smile.gif butu labai naudnga isgirsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ancele @ 2011 08 30, 22:47)
Sveiki,

gal kas is keliautoju vyko i s. dali muzieju? kokiu budu geriausiai ten vykti? pasidalinkit patirtimi smile.gif butu labai naudnga isgirsti  4u.gif

Dali muziejų yra daugelyje didesnių miestų.Jei apie kataloniją-jų yra 3:Figueros,Port-Liegat ir Pubol. Nuvykti-iš kur? Iš Katalonijos kurorų(miestelių)galima nusipirkti kelionę su nuvežimu-aplankymu.Kainos~45EUR. Į Figueros-Dali teatrą-muziejų galima nuvykti traukiniu-ten pėsčiom iki muziejaus~1km. Įėjimas-11EUR. arba autobusu. Būna ekskursijos į Figueros ir Pubol (pilį kurią padovanojo žmonai)kartu.Brangesnės. Namas,kuriame gyveno-Port Liegat-ant jūros kranto,nuvažiuot sunku,dėl lankymo reik tartis iš anksto internetu.Figueros muziejuj didelis knygynas-literatūros apie jį visom kalbom pilna.
Atsakyti
Sveikos keliautojos.
Mes jau po keliones. Todel jauciu pareiga cia brukstelt ir savo atsiliepimus bei patirti. Visu pirma labai dziaugiuosi sia tema, nes nemazai info radau buten cia ir pries tai buvusiose temose thumbup.gif taip pat nemazai informacijos rankiojausi http://www.barcelona...rist-guide.com/ ( cia apie lankytinus objektus) Skaiciau kitus forumus, keliautoju atsiliepimus thumbup.gif
Pirma karta keliavom su vaiku (4 su puse metu). Bijojau nes tai pirmoji jos kelione ir pirmoji musu kelione su ja, mes su MB visada keliaudavom dviese ir nelabai isivaizduodavom aktyvia pazintine kelione su vaiku. Taciau mano dideliai nuostabai viskas praejo puikiai, kaip as dabar visiems sakau, kad kelioneje is naujo pazinau savo vaika bigsmile.gif Nevargino jos nei skrydis, nei karstis, nei ilgas vaiksciojimas pesciomis, nei alkis, nei miego trukumas. Zodziu, nusprendem, kad su ja mums tik keliaut ir keliaut. Tikrai nieko daugiau nebutume nei pamate nei nuveike, jeigu butume buve tik dviese su MB. Pacioje Barselonojo buvom pilnas 6 dienas. Gyvenome apartamentuose (butuke), nes pagalvojau, kad su vaiku tai turetu buti patogiau vien del to, kad virtuve yra. Stai musu apartamentai http://www.gobcn.com...ES/Pedreres.htm Buvo siokiu tokiu minusu, taciau gyvent tikrai buvo imanoma. Beje, pirma nakti miegojom Gironos orouosto viesbutyje, nes lektuvas leidose apie 21,30, o su vaiku nesinorejosi bastytis po nepazistama miesta.
Del transporto tai mes turbut busims sumuse visus rekordus, taciau mes su MB pirkdavo kiekviena diena T-10 bilietuka blink.gif Kiekvienas turedavom po 5 vaziavimus (uz vaika "nemusdavom"). Jau pirma diena pamatem, kad Barselonoje, kaip niekur kitur mums sunku gaudytis ir orientuotis, todel nusprendem nevargti (nes buvom dar ir su vaiku) ir iki norimu objektu vaziuoti metro, kuris beje labai patogus ir jame labai lengva gaudytis (nors cia gal del to, kad tai nebuvo musu pirmasis metro). T-10 bilietukas kainavo siek tiek daugiau nei 8 eu.
Aplankem akvariuma, patiko labai, nors cia kazkas bande lygint ji su Klaipedos Juru muziejumi, tai nuosirdziai sakau, kad klaipedietiskajam iki tokio tikrai dar toli. vaikui labai patiko, buvo sunku isvest. Kaip ir kiekvienam mieste, taip ir barselonoje emem ta dviauksti autobusa thumbup.gif Mums tie autobusai labai padeda susigaudyt kas ir kur mazdaug yra, brangoki jie, bet tikrai labai patogus, suaugusiam kainavo apie 23 eu, uz vaika nemokejom (uz vaika beveik visur nemokejom, meluodavom kad dar nera 4 metu blush2.gif , nes nuo 4 metu jau reikia moket). Vienu marsrutu vaziavom ryte, kitu - vakare, o treciuoju - zaliuoju - isvis nevaziavom, nebespejom. Ketvirtadienio vakara stebejom grojancius, sokancius fontanus. Reginys nerealus wub.gif ir tiek zmoniu vienoje aiksteje dar nebuvau maciusi . Musu vaikui tai irgi labai patiko, vis ragino fotkint ir filmuot, kad prisiminimas liktu. Aplankem ir zoosoda (cia turbut vienintele vieta, kur mokejom uz vaika, nes mokama buvo nuo 3 metu). Mums su MB patiko, o va vaikui ne, sekancia diena, sako, einam bet kur tik ne i zoologijos soda. Didziulis jis, gyvunu daug ir ivairiu, prie visu net nestabtelejom, dar MB su vaiku pasivezino po teritorija traukinuku (papildomai moket reikejo) Taip pat pataikem i delfinu pasirodyma, i kuri jokiu eiliu nebuvo, reikejo tik spet laiku. As pati likau suzaveta Guelo parku ir tais meduoliniais namukais. Buvom ten vakare apie 19 val. (vartus uzdaro 21val). Tai laiko pasivaiksciojimams po ji truko, o ir temt greit pradejo, tai su fotografavimu buvo sunkoka verysad.gif kelemes su telefiriku i montjuik, man buvo baisoka (bet man ir lektuve labai baisu), vaikui ir MB patiko labai, jiems net per tumpa kelione tuo telefiriku pasirode. kainu neatsimenu, zinau, kad uz vaika eilini karta nemokejom blush2.gif pasivaiksciojom po po tvirtove ir tuo paciu telefiriku grizom atgal. Ta pacia diena dar aplankem ir "Ispanijos kaimeli" (Spanish Village) rekomenduoju. Labai grazu, idomu, daug visokiu smagiu kavinukiu. Iskart po jo ejom i olimpini stadiona. Griztant atgal dar pasivaiksciojom po Ispanijos aiskte, diena ji nera tokia ispudinga ir didelio ispudzio nepaliko. Vakare aplankem Sangrada familia, va cia tai grozis wub.gif i vidu nejom, nes nelabai spejom, o ir taip kitu keliautoju atsiliepimu prisiskaitem, kad neapsimoka.
taip pat aplankem Ciutadeles parka, grazus labai, ypac fontanas. Tik vaikas liko nusivyles, nes nerado sau tinkamu karstykliu. Aplankem mokslo muzieju, kuri surast buvo didziulis isbandymas mums. Nes ko klausi, tai arba anglu kalbos nezino, arba nezino kur yra. Aplamai ten surast angliskai kalbanti ir dar dar galinti si bei ta patart zmogu, buvo tas pats kaip islosti loterijoje doh.gif Pats mokslio muziejus man jokio ispudzio nepaliko, man uzteko Londone eancio tokio muziejaus. MB ir vaikui tai labai labai patiko. Mane labiausiai suzavejo tai akvariumas terariumas, ar kaip ji pavadinti, esantis jame. Vien del to vertejo taip sunkiai iki jo vaziuot.
Paskutine diena keliavom i montserat vienuolyna. Atsiliepimu buvau prisiskaicius visokiu, kad su vaiku sunku, kad tam reikia skirti visa diena ir t.t. Todel nusprendem, kad jeigu liks laisva diena vaziuosim i tuos kalnus. Ir tokia laisva diena mums liko. Pati kelione ilga, vien traukiniu vaziavom apie 1h . o dar kol susiradom ta R5 traukini...., nusipirkom bilietus (beje mums niekas nesiule rinktis kokiu budu i pati vienuolyna kilt). I musu bilieta iejo traukinys + traukinukas i vienuolyna, kainavo apie 16 eu, uz vaika nemokejom blush2.gif buvo galima pirkt traukinys + traukinukas+uzkelimas funikulieriumi i kalnus, kaina apie 23 eu . Maciau, kad zmones i vienuolyna kelesi funikulieriumi, bet jau kaip minejau mums to nesiule. Zodziu, pats vienuolynas tai kaip vienuolynas (nesu megeja tokiu objektu), vaikui kazkodel labai patiko sedet baznycioje, vos ikalbejome iseit lauk. Taciau labai suzavejo kalnai, aplinka, vaziavimas kalnais traukinuku wub.gif
Paskutini vakara nusprendem apsilankyt Barselonos pajuryje (neteikeme tam pirmenybes, nes patys gyvenama prie juros) ax.gif MB su dukra issimaude vidurzemio juroj ir jautesi labai laimingi, vanduo surus ir keisto melynumo. pakrante gili. Buvo saltoka nors termometras ta vakara rode apie 27 silumos bigsmile.gif Issimaude patraukem pasivaiksciot ta palmiu aleja, pasidziaugem lindihop sokiais, patys susokom.
Pamirsau dar aprasyt ta garsuji turgu esanti Rambloje. Pats turgus gal ir ispudingas, vaisiai traukiantys aki. Neatsipyrem ir mes, nusipirkom keleta vaisiu rinkiniu po 2 eu. Tai likau nusivylus, vaisiai tikrai nepasirode kazkuo ypatingesni nei cia LT (cia netgi skanesnis, saldesni), o ir kaina nenustebimo, man netgi ir brangoka pasirode. Arbuzo 1kg ten kainavo apie 90 ct, kai tuo tarpu parduotuveleje salia musu apartamentu 1 kg kainavo apie 50 ct. Apelsinas rugstus, melionas kazkoks neprinokes doh.gif o grizus dar mums visiems trims susuko vidurius, bet cia gal musu paciu beda, kad valgem iskart nusipirke blush2.gif na bet supakuota i lekstutes su irankiais, supjaustyti gabaliukais... Pati La Ramblas gatve, tai kaip dauguma cia sulygino su Palangos basanke biggrin.gif Tikejausi tu gyvu statule daugiau, bet vos kelios stovedavo. Ja praeiti teko gal kokius tris kartus, tiek diena tiek vakare.


ispudziai dar labai sviezus, mintys padrikos blush2.gif taciau esam labai patenkinti kelione, labai patiko pats miestas, grazus pastatai yra ka paziuret, kur nuvaziuot. Dienom buvo karsta, bet ne tiek, kad butu buve neimanoma buti lauke, viena diena gavom ir griaustinio ir lietaus. Iskart po to atveso, vakarais ruosiantis miegot jau ir langus uzsidarydavau.

Del vagiu, tai as turbut, jei nebuciau tiek skaicius apie juos, tai net nebuciau supratus, kad cia ju daugiau nei kokiam kitame dideliam mieste.Brangiu daiktu nesinesiojom, isskyrus fotika, kurio is ranku nepaleidau. MB turejo po maike ant kaklo kabinama tokia pinigine, ten isidedavom tiek euru kiek planuojam ta diena isleist, jokiu mobiliaku, brangiu laikrodziu papuosalu, rankiniu ar dar visokiu daiktu, kurie trauktu vagiu aki. MB dar turejo kuprine ant peciu, kurioje buvau imetus papildoma rubu komplekta vaikui, jei netycia kur ikristu, apsipiltu ar susiplesytu, taip pat ten nesiojomes vandens bambalius. Niekas musu neapvoge ir net nebande. Taciau teko girdet, kaip metro burelis zmoniu kalbejo su apsauginiais, kaip supratome apie tik ka ivykusia vagyste.

Zodziu, jei kas domina klauskit, mielai atsakysiu patarsiu.
Atsakyti
Apse, aciu uz pasakojima 4u.gif
Atsakyti
Sveikos keliautojos 4u.gif

mes su draugemis i Barselona keliausim paskutine lapkricio diena ir busim ten 4 d. Tikimes tik nesusalti smile.gif visa kita sakem kaip nors iveiksim smile.gif labai smagu, kad jau pabuvojusios Barselonoje taip smulkiai viska aprasot, labai daug naudingos info radau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

mes į Barseloną keliausime po mėnesio. Kažkuri minėjote, kad geriau nuomotis butuką iš žmonių, o ne ieškoti viešbučio ar hostelio. O kokie privalumai? Gal kuri netgi rekomenduotumėt ką nors arčiau centro? Apgyvendinimui daug išleisti nenoriu - važiuojame po miestą pasibastyti. smile.gif Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Jungiuos ir as prie mylincias Barselona wub.gif Forumo deka suzinojau, ka man reikia zinoti apie si miesta viesbucius,lankytinas vietas ir t.t...Na ,po menesio skrendam ten atostogu vacation4.gif
Merginos,kurios jau buvote Barselonoje wub.gif , ir aplanket lankytinas vietas...Kokios mazdaug kainos uz iejimus? Info apie kainas nelb. randu ax.gif . Nesinori baisiai islaidauti,tad norisi viska is anksto suzinoti ir susiplanuoti marsrutus ...
Atsakyti