Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona Nr.3

QUOTE(Lauru @ 2011 08 20, 14:33)
Gyvenome pas portugalu architekta- jis gyveno savo kambaryje, o mums perleido visa buta- miegamasis, laisvalaikio kambarys, virtuve, dusas. Seimininkas buvo super- nesikiso, kai reikedavo pagalbos- visada padedavo, buvo draugiskas, saziningas, geros dusios. Ir daug pigiau smile.gif. Gyvenome Barselonetoje- labai gera strategine vieta gyventi- pro terasos langa vaizdas i laivu uosta ir i visa Barselona, o iki pajurio 3 minutes kelio. O iki centro 10 minuciu peskom. Tad prie juros nulekdavome kiekviena diena ryte pries keliavima ir grizus po keliones- tiesiog atgaiva.

Gal butu galima suzinoti kaip susirasti si butuka ir toki puiku nuomuotoja. 4u.gif
Jusu pasakojimas apie Barselona labai naudingas ir idomus, sakyciau, net detalus. Nors teko jau buti Katalonijos sostineje, taciau is jusu pasakojimo suzinojau kai ka naujo. Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(donnabona @ 2011 08 20, 17:33)
Gal butu galima suzinoti kaip susirasti si butuka ir toki puiku nuomuotoja.  4u.gif
Jusu pasakojimas apie Barselona labai naudingas ir idomus, sakyciau, net detalus. Nors teko jau buti Katalonijos sostineje, taciau is jusu pasakojimo suzinojau kai ka naujo. Aciu smile.gif


Gaila, kad visko neperpasakoju dar detaliau, nes labai daug pasakoti:). Tiesiog visokie istoriniai faktai,detales taip viska suastrina, kad tuomet ir aplankytos vietos igyja tam tikra verte. Tad tikrai labai verta pasiknaisioti po istorija, nes ji tikrai labai idomi.
Del nuomos- parasiau jau smile.gif.
Bet jis lyg tarp kitko buvo uzimines, kad gal ilgai Ispanijoj negyvens, lyg zada i kita sali lekti.
Atsakyti
Būtų gerai, jeigu parašytumėte Barselonoje adresą kiniečių restoranėlio, kur už 8 eur galima valgyti kiek norisi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 08 20, 18:34)
Būtų gerai, jeigu parašytumėte Barselonoje adresą kiniečių restoranėlio, kur už 8 eur galima valgyti kiek norisi  4u.gif


Tikslaus adreso negaliu pasakyti, bet tikrai nesunku rasti. Apibraukiau ta vieta. Apacioje kaireje.
user posted image
Zodziu taip, pacioje La Ramblos pradzioje, salia juros yra Kolumbo kolona. Atsistojame, kad La Rambla butu musu kaireje, nugaroje lieka kolona ir einame tieisiai Passeig de colom gatve link Barselonetos. Tai visai nedaug tiesiai paejus ta gatve po kaire yra kinieciu restoranelis LIBRE. Paprastom dienom 8 eurai, savaitgaliais 11 euru. Persivalgymas garantuotas. Skanu. Ypac patiko astriai pamarinuotos karaliskos krevetes smile.gif. Siaip kavinese kainos tikrai didesnes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauru: 20 rugpjūčio 2011 - 20:14
Idomus straipsnis apie katalonus ir ispanus. Ten is tikruju jauciausi priesiskumas vieni kitiems. Daug kur galima pamatyti "Catalunya- tai ne Ispanija". Daug istorijos vyko Montjuice.
http://www.diena.lt/...ispanija-141794
Ten negalima sakyti „Buvau Ispanijoje, Barselonoje“. Pačiam katalonui tai skambėtų panašiai, kaip lietuviui pasakius „Buvau Rusijoje, Vilniuje“. Jie skaito, jog Ispanija- tai Madridas. O Barselona- tai Katalonija. Mes is pradziu stebejomes, kodel niekur nera Ispanijos veliaveliu pirkti. Vien tik Katalonijos veliaveles. O viskas del politinio prieskonio,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauru: 20 rugpjūčio 2011 - 21:02
turiu klausima, gal spesiu dar sulaukt atsakyma blush2.gif

Mes atskrendam i Girona orouosta, o is ten jau kaip supratau autobusu i Barselona. Kaip issiaiskinau, tai autobusas mus atves i Estació del Nord autobusu stoti. O is ten mums reikies nuvaziuot i Barcelona Sants Station (pagrindine traukiniu stotis). Gaal kas esat vaziave, ar toli viena nuo kitos tos stotys rolleyes.gif Ar toje autobusus stotyje bus galima iskart patekt i metro? Gal yra koks orientyras kur mazdaug yra ta autobusu stotis i kuria atveza autobusai is Gironos?

Jau pradedu panikuot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Apsė @ 2011 08 22, 09:50)
turiu klausima, gal spesiu dar sulaukt atsakyma  blush2.gif

Mes atskrendam i Girona orouosta, o is ten jau kaip supratau autobusu  i Barselona. Kaip issiaiskinau, tai autobusas mus atves i  Estació del Nord autobusu stoti. O is ten mums reikies nuvaziuot i Barcelona Sants Station (pagrindine traukiniu stotis). Gaal kas esat vaziave, ar toli viena nuo kitos tos stotys  rolleyes.gif  Ar toje autobusus stotyje bus galima iskart patekt i metro? Gal yra koks orientyras kur mazdaug yra ta autobusu stotis i kuria atveza autobusai is Gironos?

Jau pradedu panikuot  blush2.gif

jums reiks iseiti is tos stoties ir susirasti metro (ten salia visai) stotele vadinsi arc de triomf , sesit i raudona linija L1 ir vaziuosit iki catalunya ten persesit i zalia linija L3 ir vaziuosit i sants estacio.
Galit ir ne catalunya persest, o espanya ten taip pat sios dvi linijos susikerta.
Atsakyti
aciu Forgete, jau daug aiskiau darosi 4u.gif
Man svarbiausia sekmingai pasiekt gyvenamaja vieta, o visa kita nebe taip svarbu ir nebe taip bijau ax.gif Kiekvienoj saly, kiekvienam mieste niekada nemegdavau tu pirmuju minuciu, kada stovi "kazkur" ir aiskinies i kuria puse dabar eit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Apsė @ 2011 08 22, 10:07)
aciu Forgete, jau daug aiskiau darosi  4u.gif
Man svarbiausia  sekmingai pasiekt gyvenamaja vieta, o visa kita nebe taip svarbu ir nebe taip bijau  ax.gif  Kiekvienoj saly, kiekvienam mieste niekada nemegdavau tu pirmuju minuciu, kada stovi "kazkur" ir aiskinies i kuria puse dabar eit  doh.gif

aha, tas jausmas toks neypac. Padariau jums toki braizala, matosi kur jus isleis ir kur reiks eiti. Saugokites kisenvagiu, ypac stotyse. Jei kas siulysis lagaminus padet panest nesutikit.
user posted image
Atsakyti
aciu 4u.gif
Del vagisiu tai jau prisiskaiciau, pakankamai. MB pinige specialia nusipirko, kad galetu po marskineliais uzsikises nesiot.
Pati net netikiu, kad jau labai greit pamatysiu issvajotaja Barselona wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Apsė @ 2011 08 22, 10:21)
aciu  4u.gif
Del vagisiu tai jau prisiskaiciau, pakankamai. MB pinige specialia nusipirko, kad galetu po marskineliais uzsikises nesiot.
Pati net netikiu, kad jau labai greit pamatysiu issvajotaja Barselona  wub.gif


Is tiesu, mus net vietiniai perspedavo, kad saugotume tases. Nes daug vagisiu. Bet mes, aciu dievui, nesusidureme. Tase turejau skersai per peti, tai nesdavausi atsukta i prieki. Vyras pinigus nesiojosi vidineje kiseneje, nes eidavo su kuprine ant nugaros (nesdavomes i kelia valgyti ir gerti). O siaip tai imdavome tik tiek euru, kiek planuodavome mazdaug ta diena isleisti. Visus dokumentus ir visus pinigus laikem namuose. I papludimi tai is vis nieko neimdavome, nes ten apsikabinus tases guleti- ne pats malonumas.
Atsakyti
Mes rezervavomės viešbutuką su pusryčiais pačioj La Rambla gatvėj blush2.gif Bet dabar kuo daugiau skaitau apie Barseloną, tai tuo labiau galvoju, kad gal reikėjo kokio butuko pasidairyt g.gif
Atsakyti