Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologijos teorija ir praktika

QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 09 21, 17:13)
Šiuo atveju rodo gerai, tačiau ne visais, manau, kad tikslingai programos nemokama versija padaryta su nedideliais netikslumais, kad paskatinti pirkti mokamą versiją, t.y. ZET PRO. Kainos:

http://zaytsev.com/order.html

Tuomet reikia atidžiai sekti kas rašoma skliausteliuose (GMT), jei atitinka tą laikotarpį valandų skirtumas tai nieko neatiminėti? Ar gerai suprantu? Jei pvz. rodys tuo laikotarpiu GMT +2 VAL. O iš tikrųjų bus žiemos laikas, tai atimsiu 3 val. ir rašysiu tą valandą.
Pradžioj reiks su šia pabandyti, o mokamos versijos visada bus geresnės, nei nemokamos. Apie Zet pro būtent Jūsų pasisakymus ir skaičiau senose temose.
Atsakyti
Gal kas skaitet sias knygas ir kokie butu atsiliepimai:
Astrologia Gallica Book 21 (Jean-Baptiste Morin)
The Judgments of Nativities (Abu Ali Al-Khayyat)
The Real Astrology (John Frawley)
Atsakyti
pirmą skaičiau, verta dėmesio knyga kaip ir pats autorius, visi kiti autoriai irgi autoritetai astrologijos srityje. tačiau tik tiek ir tegaliu pasakyti. vienu metu buvau labai susižavėjusi vienu astrologu, dirbančiu pagal klasikinę sistemą, netgi bendravau su juo, nes jis aktyviai bendraujantis, po to nusipirkau jo knygą ir pfff........totalus šūdas, knyga apie soliarus, skaičiau ir buvau šokiruota grubių klaidų ir primityvumo. norėjau jam parašyt, bet vėliau pamąsčiau, kad tai tik verslas, jis pametėjo kažkiek jauko, bet ir toliau išlaiko profesinę paslaptį. tai dabar į šiais laikais gyvenančius žiūriu be galo atsargiai. nors visumoje morino nerekomenduočiau, jei astrologijoje dar nesijauti kaip žuvis vandenyje, jis gali labai sujaukti visą sistemą galvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marinas.rozz: 22 rugsėjo 2011 - 04:49
As apskritai abejoju ar imanoma jaustis astrologijoj kaip zuviai vandeny. Negalima aklai pasitiketi ne viena sistema, nes jei kuri sistema tinka vienam zmogui, tai ji nebutinai tiks kitam zmogui. Kitaip sakant, jei teigiama, kad tam tikra sistema yra teisinga, tada ji turi tikti visiems zmonems, bet ar taip realybej buna? Juk kiekvieno atvejis toks individualus. Kazkaip reik moket suderinti intuicija su konkreciu metodu. Man itikinamiausias kol kas buvo Rafaelis savo 'Private Instructions in Genethliacal Astrology', kur rekomenduoja kreipti didziausia demesi i direkcijas, o taip pat ziureti ir i natalini ir pasikliauti savo nuoziura. Uz triju metu zinosiu galutinai, ar jo metodas veikia.
Atsakyti
na aš turėjau omenyje, kad pakankamai gerai išmanyti pagrindus, bet visumoje, taip, įmanoma jaustis astrologijoje kaip žuvis vandenyje. išties šitas reikalas pas mus pernelyg mistifikuojamas. kas dėl skirtingų metodų, tai tikrai nereikia astrologui išmanyti jų visų, tu juk nežinai nei vieno žmogaus, kuris būtų puikus stomatologas, ginekologas ir neurochirurgas?

o dėl Rafaelio esu nustebinta, nes jis kaip tik kritikuoja direkcijas kaip pernelyg sudėtingą ir nepatikimą metodą.
Atsakyti
Sumaisiau, jo, Rafaelis (David'as lyg jo tikrasis vardas) kritikuoja direkcijas. Man jos idomios siuo metu.
Atsakyti
Ghmz...Rafaelio tikras vardas Tom Robert Cross, bent jau to, kur kritikuoja. Bet šiaip buvo 7 Rafaeliai, tai gal tarp jų buvo ir Davidas, kuris irgi kritikavo, kadangi visi šie Rafaeliai tęsė vienas kito veiklą.
Atsakyti
Sugalvojau pasidalinti savo pastebejimais is praktikos:

Jei merkurijus avine arba sauly, pazeistas marso, zmogus bus melagis. Kartais (retai) ne is blogos valios, pats itikintis savo melagystem.

Vyras su menuliu zuvyse 12-am, teigiamas aspektas su venera oziaragy 10-am- mylimas visu moteru, kazanova, toki vyra ypac traukia slapti meiles nuotykiai, arba moterys 'prie valdzios', su statusu bei nepasiekiamos, pvz boso zmona, vien todel, kad ji boso zmona.

Tranzuojantis marsas 9-am opozicijoj su nataliniu merkurijum (ypac jei jis dar ir vandenyje)- problemos su technologijom, komunikacinemis priemonemis. Pvz, gali staiga sugesti kompiuteris, ji pazeisti virusas.

Tranzuojantis marsas pas moteri, vezy, opozicijoj su nataliniu merkurijum- konfliktas su mama.

Tranzuojancio marso kvadratura su nataliniu plutonu- kandumas, sugebejimas situacija apibrezti tiksliai, sarkastiskai, taip pat galima agresine bomba, tiek pasyvia agresijos forma (pvz, verbaline), tiek tiesiogine, priklausomai, ar stiprus natalinis marsas.

Rafaelis teige, kad ypac tinka rinktis partneri, draugus to zenklo, kuriame yra jusu jupiteris. Taciau as is savo patirties to negaliu patvirtinti. Gal yra cia tokiu, kuriems tai pasitvirtino?

Dar Rafaelis teige, kad antras bustas susijes su zmogaus laisve. Gaila placiau apie tai neuzsimine. Kaip suprantu, tai jis turejo omeny laisve materialiniam lygmeny- kai nereik vargt del elementaraus isgyvenimo materialine prasme. Jei kas turit kitokiu interpretaciju, pasidalinkit.

Tai tiek. Visiems gero savaitgalio! biggrin.gif
Atsakyti
Ghmzzz...įdomūs faktai...ypač antras punktas, neįsižeisk, bet manau, kad tu tokius pastebėjimus darai taip: pastebi, kokia žmogaus savybę ir bandai ieškoti horoskope, kas ją atitiktų, kai tuo tarpu reikia daryti priešingai, tačiau dabar gaunasi taip, kad jie iš esmės ar bent jau iš dalies prieštarauja, neatitinka ir pan. bendrai teorijai.

Kas dėl Rafaelio, kokią knygą tu skaitai? nes man rodos, kad mes kalbam apie du skirtingus ir tarpusavyje nieko bendro neturinčius Rafaelius.
Atsakyti
Siandien skaiciau va sita Rafaelio: http://www.archive.o...ch/Second house

O siaip ne visada ziuriu i tikruosius Rafaeliu vardus, ypac kai skaitau online nemokamoj bibliotekoj. Namie turiu 'A Manual of Astrology' 1834m. Jo tikrojo vardo net nematau, tik po Raphael parasyta, kad jis taip pat autorius 'The astrologer of the nineteenth century'.

Del antro busto, kuris is dalies rodo zmogaus laisve, skaiciau virsuj idetos knygos linke, p. 6: 'The second house: this house has signification of the native's wealth, wordly goods and his liberty'. Taigi uzsiminta labai trumpai, bet mane tas liberty kazkodel uzkabino.

Del marso avine ir sauly ir kvadraturos su marsu beje ir Rafaelis taip teige, toj pacioj knygoj, p. 62: 'In [aries] and [sagittarius], rash and furious, and if afflicted or aspected by [mars], a liar every inch of him'.

Del jupiterio dabar negaliu rasti kur.
O del mano pastebejimu- suprantu, kad reikia ziureti i visuma, bet taip pat manau yra konkreciu faktu, lemianciu ivykius, kaip kad pvz rasiau apie tranzita susijusi su kompiuterio gedimu-uzejo tas gedimas butent tada, kai prasidejo tranzitas ir baigesi tada, kai baigesi tranzitas. Taip, galima sakyti, kad reikia ivertinti visus faktorius ir tik tada prieiti prie galutines isvados, bet man idomu ziureti net tik dedukciniu budu (is visumos prieiti konkretu fakta), bet ir indukciniu (nuo konkretaus aspekto prie jo reiksmes).

Del natalinio aspektu, tai ne tik as isskiriu konkrecius aspektus, knyga, kuria minejau auksciau, irgi turi tokiu indukciniu pastebejimu. Taip, reik ziuret i visuma, bet konkretus aspektai turi konkrecias reiksmes, jie gali reikstis, o gali buti nuslopinti/neutralizuoti kitu aspektu.
Atsakyti
Šitą liberty buvau pražiopsojusi, manau, kad čia turi omenyje žmogaus savęs vertinimą, pasitikėjimą savimi.

Na aš tos knygos neskaičiau, tačiau tai buvo ankstesnieji darbai, kurie vėliau buvo koreguoti. Toks neigiamas aspektas (pabrėžiu neigiamas aspektas, nes negali duoti kvadratūra ar opozicija skirtingą poveikį, tik stipresnį ar silpnesnį) bet kokiu atveju suteiks žmogui ydingų bruožų, ženklas tik parodo aplinkybes.

Be to aš nesakiau, kad reikia žiūrėti į visumą, aš sakiau, kad imti tarkim, kokią padėtį, aspektą, ieškai gyvenime pavyzdžių ir tada stebi kaip jie reiškiasi, ar jie reiškiasi, o tavo metodas veda prie to, kad tu labai rizikuoji klaidingai pasirinkti, ypač dar neįsisavinusi esminių planetų ir ženklų charakteristikų.
Atsakyti
man atrodo mes apie ta pati, tik kitaip kalbam. Tuos aspektus su ta intencija ir aprasiau, kad jei kam jie pasireiske kitaip, kad pasidalintu, aisku, kad jie nera butinai negincyjama tiesa, todel ir idomu, kaip kitiems jie gali reikstis. Juk tai buvo tik 'mano pastebejimai' draugu ir savo gyvenime, na vienu atveju ir knygoj radau tokia pacia interpretacija, kaip jau minejau praeitam poste, bet tai aisku nebutinai irgi bus tiesa, nes kaip sakei ji veliau galejo buti redaguota.

Zodziu, gal is dalies mano klaida, kad iskart aiskiai nesusakiau, kodel surasiau tuos pastebejimus, nu bet turiu toki trukuma, kad kazkodel galvoju, kad kiti ir taip supras, ka as turejau omeny biggrin.gif

O zenklu ir planetu savybes as zinau.
Atsakyti