Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologijos teorija ir praktika

QUOTE(rutuliukas j @ 2012 01 31, 17:29)
Cia kaip i ta Saturna paziuresi. Mano vyras su manim ismoko gerokai daugiau tvarkos ir planavimo, nei pries tai- o vat gerai cia ar ne, tai klausimas subjektyvus. Tiesiog be tu savybiu as sunkokai reaguoju i ji kaip partneri, nori nenori tenka vystyti (jo Saturnas 7 buste, Avine, silpnas, blogai aspektuotas). Procesas, aisku, skausmingas- abiems pusems

Tai tik patvirtina tą faktą, kad Lilit turi kelis įdirbio lygius. Kai žmogus žemo etinio - moralinio lygio, jo Lilit veikia griaunančiai, priklausomai tokiame ženkle ir būste ji yra. Pvz. jeigu 2 būste - godumas, kaupimas neturi ribų, 8 būste - mėgsta daryti šunybes kitiems, smūgiuoja į nugarą. Vidutinio išsivystymo žmogus sukelia nelaimes tik sau, "išsiduria" pats. O suvaldęs savo Lilit žmogus valdo ir savo ydas, gali atiduoti dalį savęs kitų naudai, taip išgrynindamas savo moralę, pats tampa atspariu bet kokiam blogiui, kantriu ir t.t.
Čia daug info apie synastriją:
http://www.sunhome.r...u_astrologiyu/1
Atsakyti
http://www.sunhome.r...u_astrologiyu/1]

aha, gera knyga, turiu popierine. na, dabar man tik Lilit rupi smile.gif bo ant Dsc yra. o kadangi ten svetimas Saturnas, tai tikrai turbut tik laikas parodys, kaip issivynios sita konjunkcija.
o tie lygiai man nelabai suprantami - kur kada kas suveikia - planetos pradirbimas ar koks aspektas. Ziurineju svetimas Lilit. pagalvojau - ko cia ta Lilit uzstrigo siom dienom - gi Saule su Merk. per ja varo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tolima @ 2012 02 01, 20:46)

o tie lygiai man nelabai suprantami - kur kada kas suveikia - planetos pradirbimas ar koks aspektas. Ziurineju svetimas Lilit. pagalvojau - ko cia ta Lilit uzstrigo siom dienom - gi Saule su Merk. per ja varo blink.gif

Tuos lygius gerai Volmer aprašo www.dharma.lt. Bet esmė ta, kad pats žmogus mato, kokie įvykiai rutuliojasi jo gyvenime per Lilit tranzitus. Pradinis lygis matosi Lilit afetikoje, ypač lyginant su Selenos stiprumu: jeigu Lilit stipresnė, tai pradinė energetika žinoma bus negatyvesnė, žmogus silpnai priešinsis pagundoms. Lilit aš vertinu lyg kokį šešėlį, o Seleną kaip saulės spindulėlį. Tiesiog matosi, kaip vienas žmogus švyti, o kitas vaikšto surūgęs - tai šių fiktyvių taškų atspindys. Štai kaip tau dabar, kai Lilit tranzuoja per Saulę ir Merkurijų - kažko neramu, išlenda vidinės baimės, nors gal nieko baisaus ir nevyksta - tai tas užslinkęs šešėlis gąsdina, bet kartu gerai pasitikrinti, kas iš tikrųjų neramina, kiek esi laisva ar nelaisva kontaktuose, kalboje. Juk Saulė - tai "Aš", o Merkurijus - žodžiai, komunikacija, artimieji giminaičiai, bendrai jauni žmonės. Todėl geras laikas pasitikrinti, kas šiose sferose negerai, o gal visai nieko blogo, kaip tik kažką suvoksi, pamatysi kitoje šviesoje - tai ir bus Lilit įdirbis, t.y. perėjimas į aukštesnį lygį.
Atsakyti
ar gerai suprantu: jog neharmoningi aspektai su Lilit silpnina jos veikimą, o harmoningi - stiprina? g.gif
Atsakyti
JOLCIKAI, aciu uz linka 4u.gif

Vat su Lilit man galvosukis- neveikia ji man labai neigiamai, mano subjektyvia nuomone unsure.gif ta prasme, turiu tam tikru baimiu, su ja susijusiu (Lilit Avine, desimtame)- prisibijau agresyviu zmoniu, tokiu, kurie rekia nesustodami arba grasina. Tokius pagrinde sutinku darbe. Bet su ta baime samoningai dirbu, kuri laika net su drauges psichologes pagalba praktikavausi.
Samoningai pasekusi Lilit tranzitus, galiu sakyti, kad jie, atvirksciai, suteikia siaip ne visada budingos spontaniskos drasos, neprisirisimo, nestandartiniu veikimo budu ir izvalgu-ta prasme, tie tranzitai man visokeriopai i nauda iseje yra sprendziant kokias tai baimes ar problemas. Turiu Jupiteri 8 minuciu orbe su Lilit- butent optimizmas ir tikejimas sviesiu rytojumi, idealai mane gelbedavo didziausiose duobese.
Reiktu pasinagrineti taip savo Selena, nors ji 12 buste, tai nuo manes paslepta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zidrene @ 2012 02 02, 10:46)
ar gerai suprantu: jog neharmoningi aspektai su Lilit silpnina jos veikimą, o harmoningi - stiprina?  g.gif

Aspektai veikia taip, kaip jiems ir priklauso: konj stiprina planetos savybes, bet su neigiamu atspalviu. Pvz. saulės konj su Lilit nepasitikėjimas savimi kompensuojamas jėgos, išdidumo demonstravimu, garbėtroška. Elgesio pagrindas - baimės.
Sekstilė veikia teigiamai, nes tai darbinis aspektas - žmogus naudojasi planetos savybėmis laisvai, išreikšdamas atitinkamas energijas - talentus, psichinius sugebėjimus, balsą, iniciatyvą - pagal planetos charakteristikas.
Kvadratas - kaip ir priklauso sukelia kliūtis, netikėtus įvykius, susijusius su planetos energijomis: saulės kvadratas su Lilit - per garbėtrošką, išdidumą, kvadratas su Mėnuliu - per liguistą jautrumą, įsikalbėjimus, psichikos nestabilumą ir t.t.
Trinas - stiprina planetos savybes teigiama linkme, žmogus laisvai realizuoja planetos energijas. Blogybė tuo atveju, jeigu persistengiama, nepaisoma ribų. Pvz. trinas su Saturnu - mėgavimasis valdžia, tironija. Mėnulio trinas su Lilit - polinkis į misticizmą, keliones, nuotykius. Kol viskas normos ribose - teigiama įtaka, o jeigu persistengiama - klajonės mintyse ir realybėje, perdėtas jautrumas.
Opozicija - noras prisitaikyti prie aplinkos, niekuo neišsiskirti, liguista priklausomybė nuo kitų nuomonės. Bijo visko, kas gali pakenkti ramybei, komfortui - Mėnulis. Liguistai reaguoja į melą, neteisybę, labai nori būti suprastas - Merkurijus. Siekia tobulumo, o pastabas priima gana skaudžiai - Venera. Siekia aplinkinių dėmesio, veiksmų pripažinimo, siekia prestižinio darbo, tačiau kritikuoja kitus, nepriima kitų nuomonės - Marsas ir t.t.
Sakyčiau, harmoningi aspektai padeda pasinaudoti Lilit įtaka teigiama linkme, o neharmoningi - skatina kovoti su ydomis (jei to nevyksta, tada kliūtys, konfliktai, nelaimingi įvykiai arba tiesiog negera savijauta). Juk ir kitų planetų neharmoningi aspektai rodo, kad žmogus yra kovotojas, tuo tarpu kai harmoningi rodo prisitaikymą arba savybes dovanai.
Papildyta:
QUOTE(rutuliukas j @ 2012 02 02, 11:00)

Samoningai pasekusi Lilit tranzitus, galiu sakyti, kad jie, atvirksciai, suteikia siaip ne visada budingos spontaniskos drasos, neprisirisimo, nestandartiniu veikimo budu ir izvalgu-ta prasme, tie tranzitai man visokeriopai i nauda iseje yra sprendziant kokias tai baimes ar problemas. Turiu Jupiteri 8 minuciu orbe su Lilit- butent optimizmas ir tikejimas sviesiu rytojumi, idealai mane gelbedavo didziausiose duobese.
Reiktu pasinagrineti taip savo Selena, nors ji 12 buste, tai nuo manes paslepta  cool.gif

Tai Lilit prasmė ir yra kova su ydomis, savo giluminių kompleksų įdirbis. Tik visiškai nesidomintis savo dvasingumu žmogus vis kartoja tas pačias klaidas ir vis skundžiasi koks jis nelaimingas, kaip jam nesiseka, kokie visi aplink blogi. Būtent per Lilit tranzitus ( Lilit ciklas 9 metai) ir pamatome, kiek paūgėjome, patobulėjome; jeigu toje sferoje nevyksta jokių nesklandumų, vadinasi pamokos išmoktos (gali būti, kad Lilit statusas visai neblogas ir tos ydos buvo nedidelės ar visai nebuvo). Arba kartojasi kokia nors situacija, bet dabar jau su ja puikiai susidorojame.
Atsakyti
Jolčikas didelis dėkui už išsamią info apie aspektus su Lilit aciuks.gif buvau blogai supratus blush2.gif

čia truputį info apie Lilith angliškai http://www.astrother...u/BlackMoon.htm

einu toliau googlint, ką reiškia Lilit kvadratūra su Chironu ax.gif labai įdomu, nes Chironas I būste, o Lilit - 12.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zidrene: 03 vasario 2012 - 14:39
QUOTE(Jolčikas @ 2012 01 29, 18:49)
Čia rusiškai apie profesijas astrologiškai:
http://www.sunhome.r...iya_professiy/1

baisiai idomus tekstas- aciu labai!
Pasidejau analizei salia pora astrochartu- viens prie vieno kaip rasoma
Atsakyti
QUOTE(rutuliukas j @ 2012 02 08, 18:00)
baisiai idomus tekstas- aciu labai!
Pasidejau analizei salia pora astrochartu- viens prie vieno kaip rasoma

man irgi labai patiko thumbup.gif
jei ne paslaptis, kokias profesijas analizavai? ax.gif
esu baigus matematiką, tai man atitiko rolleyes.gif bandysiu dar savo kelių draugių matematikių panagrinėti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zidrene @ 2012 02 08, 19:03)
man irgi labai patiko  thumbup.gif
jei ne paslaptis, kokias profesijas analizavai?  ax.gif
esu baigus matematiką, tai man atitiko  rolleyes.gif bandysiu dar savo kelių draugių matematikių panagrinėti  cool.gif

na, kadangi as ne astrologe, o tiesiog besidominti, pasidejau keliu pazistamu zmoniu (kuriu tikrai zinau gimimo laika) chartus- pagal profesijas butu literaturos docentas akademikas, chirurgas, muzikantas (profesionalus), dailininke megeja, psichologe, architektas, finansiste (vadove). Zinoma, 9 pavyzdziai toli grazu neduoda pagrindo matematiskai patvirtinti arba paneigti hipotezes, bet visus aprasomus rysius (arba ju nebuvima) radau
Geras, sistematiskas, paaiskinantis tekstas, be pilstymu is tuscio i kiaura
Atsakyti
Ačiū Jolčikas. Irgi knygos patiko;
tik.. Iškilo dvejonė ..
Шестопалов С.В. rašo kad Avino valdovas yra Plutonas, Skorpijono - Marsas. Kitų autorių astrologijos knygose (kiek skaičiau) yra teigiama priešingai, t.y. Avino valdovas Marsas, Skorpijono - Plutonas. Kuri gi tiesa teisingesnė, nes čia toks reikšmingas dalykas.. mm
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 02 09, 05:04)
Iškilo dvejonė ..
Шестопалов С.В. rašo kad Avino valdovas yra Plutonas, Skorpijono - Marsas. Kitų autorių astrologijos knygose (kiek skaičiau) yra teigiama priešingai, t.y. Avino valdovas Marsas, Skorpijono - Plutonas. Kuri gi tiesa teisingesnė, nes čia toks reikšmingas dalykas.. mm

Šestopalovas jau virš 30 metų kaip astrologas, turi sukūręs savo metodiką. Šios metodikos pagrindus dar jaunystėje gavo iš savo mokytojo - Vronskio. Būtent Vronskis ir taikė tai, kad Avino valdovai yra Plutonas ir retro Marsas, o Skorpiono - Marsas ir retro Plutonas. Iš kur Vronskis tai atrado, Šestopalovas nežino, tada kaip studentas nepaklausė. O dabar ir paklausti nėra ko...
Bandant studijuoti astrologiją pagal Šestopalovo metodiką, reikia žinoti ir tai, kad jis naudoja tik Kocho namų sistemą. O planetos, judėdamos retro, keičia ženklų valdymą.

P.S. Asmeniškai Šestopalovo metodiką bandau studijuoti ir taikyti praktikoje
Atsakyti