Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologijos teorija ir praktika

...
Papildyta:
norėjau tik pataisyti ir netyčia ištryniau. tai, ką norėjau pasakyti, kad dar 19 amžiuje klasikinės astrologijos autoriai jau neigė ir prieštaravo Ptolemėjui, šiai dienai jo raštai yra klasika, pavyzdys, senovės reliktas, tačiau praktikai nebetaikoma. Kas dėl aspektų, aš tingiu leistis į teorines diskusijas ar jie veikia kituose ženkluose, tiesiog paieškokite pavyzdžių gerai pažįstamų žmonių gyvenime ir įsitikinsite patys, kad veikia, kuo puikiausiai.
Papildyta:
Man patiko Rafaelio mintis, kad jaunieji astrologai ieško sudėtingiausių kelių, prikuria įvairiausių naujadarų, kurie, kaip pastebi senių akis, neturi nieko bendro su realybe.

Ir išties, man astrologijoje, kaip ir visose gyvenimo srityse pasiteisina taisyklė, genialu tai, kas paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marinas.rozz: 14 lapkričio 2011 - 09:03
QUOTE(Linkon @ 2011 11 14, 09:43)
nes abu (Saturnas ir Merkurijus) valdo oro stichiją , vienas naktį , kitas dieną.

Čia kada valdo oro stichiją, kai Saturnas/Vandenis, o Merkurijus/Dvynys?
QUOTE(Linkon @ 2011 11 14, 09:43)
Pavyzdys apie 9 ir 10 būsto valdovus yra maišyta recepcija.

Tą tai suprantu, tik tame pavyzdyje kuri iš jų “problemų šaltinis”?
Papildyta:
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 11 14, 10:03)
Kas dėl aspektų, aš tingiu leistis į teorines diskusijas ar jie veikia kituose ženkluose, tiesiog paieškokite pavyzdžių gerai pažįstamų žmonių gyvenime ir įsitikinsite patys, kad veikia, kuo puikiausiai.

Palaikau - veikia
Atsakyti
Tai ar kas gali pasidalinti patirtimi apie kritinius ir anaretinius laipsnius?
Atsakyti
o kas čia per tokie laipsniai?
Papildyta:
nors aišku, aš tiesiog šaipausi. įjunkim elementarią logiką ir pamąstykim, kas yra Anareta? tai planeta "gyvenimo griovėja", kada ji tokia tampa? grubiai tariant, kai pažeidžia Hylegą arba "gyvenimo davėją", dabar nesigilinkim į visą tą techniką, bet esmė būtų tarkim (eilinis pavyzdys, o ne taisyklė be išimties), kai Saturnas sudaro opoziciją, konjunkciją ar kitą blogą aspektą su Hylegu, tarkim Mėnuliu (kituose šaltiniuose su piktąja planeta), tačiau to esmė, kad vieno žmogaus horoskope tas gali įvykti Šaulio 30 laipsnyje, kito Avino 8 ir t.t., ir t.t. vadinasi, atsižvelgiant į tai, kad anareta gali būti bet kuri blogoji planeta, o kartais ir Saulė, Mėnulis ar Merkurijus ir visos šios planetos gali užimti bet kurį laipsnį iš 360, kiek mes turime anaretinių laipsnių? arba galbūt tiksliau būtų teigti visi zodiako laipsniai yra anaretiniai. Ar tikrai manote, kad taip gali būti?
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2011 11 14, 09:16)
Dėl aspektų John Frawley labai kategoriškas“ Trinas harmoningas aspektas, nes jungia vienos stichijos planetas.Kvadratas – neharmoningas aspektas, nes jungia planetas nederančiose tarpusavy stichijose.Jei planeta ugnies ženkle sudaro aspektą su žemės ženklo planeta, mes tai galim vadint trinu , kvadratu ar kepta žuvim, - aspektas vis vien liks neharmoningas.Todėl aspektai neveikia, jei ženklai , kuriuose randasi planetos , patys tarpusavy nesudaro aspektų.“

Jei aspektas pagal kampą gaunasi kvadratūrą, tačiau planetos randasi toje pačioje stichijoje, jau imsime vadinti trinu? Linkon, jūs tai naudojate praktikoje?
Kuo toliau, tuo labiau Froulis man ima nebepatikti schmoll.gif
Atsakyti
Savo domėjimosi praktika negaliu pavadinti.Mane pačią jau ima užknisti mano abejojimas viskuo.Turiu Saulę Liūto 4 laipsnyje ir Jupiterį Skorpiono 27 laipsnyje,juokinga, bet negaliu apsispręsti trinas čia ar ne.

Kiekvienas ženklas priklauso kuriai nors stichijai – ugnies, žemės,oro, vandens.Ir kiekviena stichija( triplicitetas, trigonas) turi savo valdovą, priklausomai koks yra horo – dienos ar nakties.
Ugnies stichiją dieną valdo saulė, naktį – jupiteris.
Žemės – dieną- venera, naktį – mėnuo
Oro – dieną – saturnas, naktį- merkurijus( vienu metu horoskopas negali būti ir dienos ir nakties, dviejų Saulių nėra)
Vandens- dieną ir naktį- marsas.

Horoskopai būna dienos, kai saulė virš horizonto ir nakties , kai po horizontu.
Yra dienos planetos – saulė, jupiteris ir saturnas
Nakties – mėnuo, venera ir marsas
Merkurijus neutralus, dienos- būdamas rytinis, nakties- vakarinis.
Vyriškos – saulė, jupiteris,saturnas, marsas
Moteriškos – venera, mėnuo
Neutralus-merkurijus
Vyriški ženklai – poriniai, moteriški ženklai – neporiniai.
Marsas – vyriška planeta, bet nakties, būdamas labai karštas ir sausas , naktį tampa drėgnesnis, t. y naktį daugiau pasireiškia jo gerosios savybės.

Išsamiai apie naktinį ir dienos gimimą rašo Robert Hand “Diena ir naktis”.

Apie Froulio pavyzdį su 9 ir 10 būsto valdovais.Problema visada su silpna planeta, silpna vieta.Kiekvienas turim silpnųjų ir stipriųjų pusių.Kiekvienas zodiako ženklas turi stipriąsias ir silpnąsias vietas, kurias simbolizuoja to ženklo valdovas , egzaltuojanti planeta (ir stichijų, termų , dekadų valdovai tik ne taip ryškiai), kritusios ir ištremtos planetos.Tarkim 9 būstas Vėžyje, o 10 Liūte , sekant pavyzdžiu, 9 būsto valdovas mėnulis yra Saulės (10valdovės)egzaltacijos ženkle , t.y. Avine.Paliekant “už borto”Mėnulio simboliką ir imant tik 9 būsto vieną sritį mokymąsi(mėnuo valdo 9 ir yra Avine)mokymuisi motyvuoja,stimuliuoja, skatina Avino valdovas Marsas ir Avine egzaltuojanti Saulė, kuri čia yra 10 būsto valdovė ir motyvu plėsti akiratį tampa karjeros galimybės, taip pat būtų ir sritis , kurią valdo Marsas, bet čia ji neminima.Saulė gi , sekant pavyzdžiu, yra Mėnulio tremties ženkle t.y Ožiaragyje., todėl “nemėgstama”, ignoruojama, paliekama paskutinėj vietoj ,kelia problemas tai ką valdo, simbolizuoja Mėnulis( tik susiaurintam šitam pavyzdyje) t.y mokymąsi (imant tik jo valdomą 9 būstą ir grynai teoriškai).Plėstis labiau vargu ar verta , nes iš tikro nėra taip siaura.

Apie laipsnius turiu prisikopijavus įvairių variantų, bet jie taip ir guli, nes neperprantu esmės.Ir kol kas mane tenkina to pačio Froulio paaiškinimas, kad lentelės apie tamsius , griaunančius ar sėkmingus laipsnius buvo perduodamos, kopijuojamos iš amžiaus į amžių ir siekia laikus dar prieš mūsų erą.O sudaryta buvo panašu, kad atsižvelgiant į fiksuotas žvaigždes, kurios , kad ir labai lėtai, bet juda, todėl tie sąrašai senai senai neatitinka tikrovės.
Atsakyti
Nepykite, kad ne visai į temą rašau, bet tema, kurioje galėčiau klausti apie mokamus horoskopus, pasibaigusi.
Kas svarbiau pasirenkant vestuvių datas ar mėnulis (sėkmingos dienos, priešpilniai, zodiako ženklai) ar poros horoskope išsidėsčiusios planetos? Nežinau kurias astrologų paslaugas užsakyti, nes vieni siūlo pvz. visos vasaros sudaryti tinkamas dienas pagal partnerių gimimo datas, kiti sako pasirinkti pačiai datas, o jie pasakys ar tinkamos ar ne, sm patarė tik pažiūrėti mėnulio dienas...na pasimetusi, žinau, kad 100 % laimės niekas negarantuos, bet noriu bent tinkamesnę dieną pasirinkti.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gaila, kad kai kurie klausimai kelia juoka.

Anaretiniu uzvadinau paskutini zenklo laipsni, ne hylega. Idomu, kokie butu pastebejimai del tokiuose laipsniuose natale esanciu planetu. Nes turiu savo asmeniniu pastebejimu, ir idomu butu pasitikrinti/pasidalinti.

Kritiniai laipsniai- mano pastebejimu veikia stipriai, ypac soliare ar progresijoje. Prasiziurejau savo ir seimos nariu soliarus, tie metai, kai ne viena planeta buvo kritiniuose laipsniuose, galiu taip pat pavadinti kritiniais. Uztat ir idomu, kokia kitu patirtis.
Atsakyti
QUOTE(rutuliukas j @ 2011 11 16, 14:35)
Gaila, kad kai kurie klausimai kelia juoka.

Anaretiniu uzvadinau paskutini zenklo laipsni, ne hylega. Idomu, kokie butu pastebejimai del tokiuose laipsniuose natale esanciu planetu. Nes turiu savo asmeniniu pastebejimu, ir idomu butu pasitikrinti/pasidalinti.

Kritiniai laipsniai- mano pastebejimu veikia stipriai, ypac soliare ar progresijoje. Prasiziurejau savo ir seimos nariu soliarus, tie metai, kai ne viena planeta buvo kritiniuose laipsniuose, galiu taip pat pavadinti kritiniais. Uztat ir idomu, kokia kitu patirtis.

o kaip zinoti, ka konkrecios planetos paskutinis laipsnis turetu reiksti? Nejaugi vien laipsnis gali daug ka reiksti? Jis gal gali buti kaip dalis sumos, bet ne visuma sumos.
Mano neptunas paskutiniam, 30-am laipsny, bet Zet 7pro rodo, kad anareta- venera, nors ji pirmajam laipsny. Tai kaip suprast, reiskia nebutinai paskutiniam laipsny turi buti anareta?
Jei ka parasyk, ka neptuno 30-as laipsnis turi reiksti, jei konkreciau, jis 10-am buste, tada as atsakysiu, ar mano atveju tas tinka.
Atsakyti
QUOTE(rutuliukas j @ 2011 11 16, 16:35)

Paskutinis laipsnis gali būti reikšmingas ne pats savaime kaip laipsnis, o todėl , kad tai paskutinis to ženklo laipsnis , riba ir planetos perėjimas į kitą ženklą, kitų savybių įgavimas ir tai tikrai turėtų atsispindėti progresijose( 1 diena - 1 metai).Kol Uranas, Neptūnas ar Plutonas progresijose pereis i kitą zodiaką galima ir numirt nesulaukus( todėl , kad lėti).Kitų irgi atsižvelgiant į jų stiprumą , padėtį natale bus labiau ar mažiau juntamas poveikis.
Atsakyti
Kaip suprantu, tam tikri praktikai laikosi nuomones, kad laipsniai reiskia ganetinai daug. Pvz D. Rudhyar.

Paskutiniai laipsniai- kazkas panasaus, kaip ir rase Linkon, planeta jau veikiama ir kito zenklo energiju. Pvz Saule paskutiniame vezio laipsnyje jau yra veikiama ir leo energiju, kazkas panasaus i dualu veikima, kaip suprantu, ir ypac aktualu stiprioms arba suasmenintoms planetoms (letuju poveikis turetu buti marginalesnis, maziau juntamas, isskyrus atvejus, kai letoji labai stipri)

Kritiniai laipsniai klasikiniai yra 0, 13, 26 kardinaliems, 8, 21 fiksuotiems ir 4 17 kintamu zénklu, kaip supratau, sistema atejusi is vedines astrologijos, tai hipotetinis menulio paros ciklas. Esu skaiciusi, kad kritiniai laipsniai sustiprina planetos energijas, aktualizuoja tos planetos simbolizuojamas aktualijas, ypac progresijose ir soliare. Bandziau perzvelgti savo pavyzdziu- racijos yra. Uztat ir domiuosi, kokia patirtis, ar naudojates ir kreipiat demesi, kaip interpretuojat ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutuliukas j: 18 lapkričio 2011 - 16:36
Na paziurejau, progresuojantis neptunas iejo i oziaragio zenkla kai man buvo 17m. Nieko ypatingo nepamenu, tada po metu jupiteris perejo i oziaragi ir jis sudare konj. su neptunu. Tai buvo 'kalimo' metai, bet is dalies suprantama, nes po mokyklos seke univeras, tik tiek, kad tam univere viska teko mokytis kita kalba ir mokytis pastoviai, ne tik per sesijas, tai todel buvo sunkiau.

Kai progresuojanti venera perejo i oziaragi ir sudare konjunkcija su neptunu, ta menesi gavau praktika diplomatijoj, bet veliau kaip as begau is ten, ivyko vertybiu 'persitvarkymas'. Dar tie metai ko gero vieni geriausiu metu meiles fronte, nors teko ir pasikankinti, nes reikejo rinktis;
Atsakyti