na kiekių tai neparašysiu...
Pomidorus nusilupam, susipjaustom. Bepjaustant atsiradusį skystį nupyliau, bo kitaip gautųsi skystai ir reiktų ilgai virt. Svogūnus susismulkinam kaip kam patinka. Bet geriau smulkiai, nes man supjausčius pusžiedžiais jie nenorėjo lįst paskui stiklainin. Susismulkinam čili pipiriukų, imbiero gabaliuką, česnako keletą skiltelių. Puodan į pilam aliejaus, kad apsemtų dugną. Į jį supilam cukrų (nemažai, nes turi gautis saldu), garstyčių sėklas, kuminą (toks indiškas arba Romos kmynas, visai kitokio skonio nei lietuviškas), maltus gvazdikėlius. Kai cukrus išsilydo ir trupučiuką pasikaramelizuoja-sudedam svogūnus, česnaką, čiliukus ir imbierą. maišom ir kepinam... na kol svogūnai paminkštėja. Aš taip darau todėl, kad man nepatinka traškūs svogūnai. O jei rūgštyje-jie gaunasi traškūs. Tada sudedam pjaustytus pamidorus ir razinas (dėjau tas šviesias) ir verdam... ragaujam.. įdedam žiupsnelį druskos ir šlakelį acto. Naudojau raudono vyno... Vis gaaujam... baigiant vir dar cinamono kliustelėjau... Verdam kiek norim-kol tenkina tirštumas. Jei nenorit ilgai virt galima cukrun įmaišyt to gel fix tirštiklio.
Nežinau ar suprantamai parašiau... bet nemoku kitaip... su kiekiais ir protingai