Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(syri @ 2014 09 16, 20:05)
2 ст. ложки соли - 2 stalo šaukštai. Ne arbatiniai.

aciuk syriukai drinks_cheers.gif
Atsakyti
ką dar galima padaryti žiemai iš pomidorų?
jau padariau:
lečo
bolonijos padažą
raudonų pomidorų padažą
geltonų pomidorų padažą
saldžiarūgštį padažą su abrikosais
džiovinti aliejuje
troškinys su kitom daržovėm
dono salotos
pomidorų puselės ukrainietiškai
sausai marinuoti
savose sultyse
paslaptingam marinate
drebučiuose
žalių pomidorų salsa
žali aštriai marinuoti
tyrė


nuo pernai likę:
uncle ben's
pupelės pomidorų padaže
adžikos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Modeen: 22 rugsėjo 2014 - 09:47
Gal zinote kas astriu pomidoru receptuka bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
dar naujiena
http://kuharka.ru/re...toes/14676.html
Atsakyti
gal kas bandet

http://kuharka.ru/re...toes/14662.html
atrodo skaniai,nors ir nesu gerbeja zaliu pomidoru smile.gif
Atsakyti
Patarkit, kaip geriausia pasiruosti ziemai pomidorus cili sriubai? Ar tarkim, saldyti tyre, ar konservuoti tyre ar pomidorus savo sultyse, galvoju kaip butu paprasciausia, greitai ir skaniausia...
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 10 05, 18:18)
Patarkit, kaip geriausia pasiruosti ziemai pomidorus cili sriubai? Ar tarkim, saldyti tyre, ar konservuoti tyre ar pomidorus savo sultyse, galvoju kaip butu paprasciausia, greitai ir skaniausia...

man asmeniškai tai pagal šį recepta labai patinka POMIDORAI tik sublenderiuoju kai verdu sriubą.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 10 05, 18:18)
Patarkit, kaip geriausia pasiruosti ziemai pomidorus cili sriubai? Ar tarkim, saldyti tyre, ar konservuoti tyre ar pomidorus savo sultyse, galvoju kaip butu paprasciausia, greitai ir skaniausia...

Mes pasidare cili sriubos ruosinius: i puoda pomidorai pjaustyti be odeles(ji nuplikoma verdanciu vandeniu, lengvai ta odele nusimauna), paprika gabaliukais, cili pipirai smulkiai, supjaustomas svogunas, cesnakas, dedu 1 valgoma sauksta druskos i 5 litru talpos puoda, 2 saukstai cukraus. Viskas suverda, sublenderiuoju, supilstau i iskaitintus stiklainius, uzvekuoju, laikau kambario temperaturoj nors ir metus laiko thumbup.gif
O kai verdam cili sriuba, belieka tik mesa sukepti ir uzpilti ant virsaus litra ar du tokio paruostuko-vualia, cili sriuba gatava thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 28, 16:43)
gal kas bandet

http://kuharka.ru/re...toes/14662.html
atrodo skaniai,nors ir nesu gerbeja zaliu pomidoru smile.gif

Išbandžiau 4u.gif Savaitgalį perrinkau nokinamus pomidorus ir mažiausių neverčiau ilgiau kankintis - sugulė į stiklainius pagal šį receptą. Šiandien vyras neiškentęs atidarė ( nors nelabai mėgsta konservuotus produktus), nes labai viliojančiai stiklainiukai atrodė. Paragavom..
Tai va, daugiau gal ir nelauksim sunokstančių lotuliukas.gif Žinokit, skanuuu 4u.gif Čiliuko taip saikingai ax.gif įmečiau, tai dar jis gerai jaučiasi.. Nu su 'cinkeliu' šitie konservai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
merginos atsidaraiu sloikiuka pomidoru koncervuotu su baziliku zaliu, rodos nusidejau pati recepta kazkur, na nerandu nors ka, gal kuri esate i favouritus isikele,mestelkite dar karta, na labai jau skanus blush2.gif
Atsakyti
Pomidorų padažas su džiovintais abrikosais
Sudėtinės dalys:
 5 kg pomidorų
 3 paprikos
 1 kg svogūnų galvučių
 250 g džiovintų abrikosų
 0,5 kg cukraus
 3 šaukštai druskos (be kaupo)
 1 nubrauktas šaukštelis maltų čili pipirų
 1 galva česnako
 200 ml 6% acto

Gaminimo eiga
• Recepte nurodytas jau nuvalytų pomidorų bei svogūnų kiekis.
• Pomidorus sublenderiuojam neluptus, paprikas supjaustom stambesniais gabalėliais, svogūnus - kubeliais, abrikosus - per pusę.
• Viską sudedam į pomidorų masę, supilam cukrų, druską, čili miltelius ir verdam apie 1 valandą, kol sutirštės. Jei pomidorai buvo sultingi, galima įpilti pektino uogienėms, kad gautųsi norima padažo konsistencija.
• Susmulkinam česnakus, sudedam į sutirštėjusį padažą, supilam actą, paverdam ~10 minučių, išpilstom į paruoštus stiklainius, užsukam dezinfekuotais dangteliais ir apverčiam.


Išeiga – 4,6 l
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 06, 14:09)
Mes pasidare cili sriubos ruosinius: i puoda pomidorai pjaustyti be odeles(ji nuplikoma verdanciu vandeniu, lengvai ta odele nusimauna), paprika gabaliukais, cili pipirai smulkiai, supjaustomas svogunas, cesnakas, dedu 1 valgoma sauksta druskos i 5 litru talpos puoda, 2 saukstai cukraus. Viskas suverda, sublenderiuoju, supilstau i iskaitintus stiklainius, uzvekuoju, laikau kambario temperaturoj nors ir metus laiko thumbup.gif
O kai verdam cili sriuba, belieka tik mesa sukepti ir uzpilti ant virsaus litra ar du tokio paruostuko-vualia, cili sriuba gatava thumbup.gif

O mazdaug kokiais kiekiais viska dedat?saukstas druskos tai cia ant kiek pomidoru,paprikos,svogunu?
Atsakyti