QUOTE(*MONAMI* @ 2014 08 19, 21:42)
pasidalinkit ką gaminat iš žalių pomidorų
galvoju šį receptą išbandyti
(autorius: Kūmutės virtuvė)
Gruziniškai rauginti žali pomidorai
Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoj receptas.
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, paliekant bent 2-3mm iki apačios ir tarpus įtrinu
stambia jūros druska
Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 aš druskos.
Dideliam inde sumaišau (vienodom proporcijom) smulkiai sukapotus
bazilikus (raudonus ir žalius)
peletrūnus
garbanotas petražoles ir
labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas kiek)
Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
Patarimai:
Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių
Nedėkite jokių kitų žolių krapų ar gelsvių ar pan.
http://kumucia.wordp...gory/konservai/
Daugiau nesugalvoju ką naujo pagaminti: su medum, paprastu marinatu, su čiliais, visokių mišrainių jau atsivalgę
... Niekada nenustok šypsotis, net kai tau labai liūdna, kas nors juk gali įsimyleti tavo šypseną...
...Visada galvok apie save tik gerai, blogai apie tave pagalvos kiti...