Oi kokia gera temutė, kiek visko skanaus išbandyti galima...
O aš pomidorus sunokusius marinuoju šitaip.
Į išplautus stiklainius metu skiltelę česnako, pirirų nemaltų, krapų žalių ir nuplautus raudonus pomidorus ( neblanširuotus, nekaitintus). Tada verdu marinatą-
1litras vandens
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas acto rūgšties ( tai ne actas, bet tokiais mažais buteliaukais būna acto rūgštis 70 procentų). Marinatą užverdu ir iš kartu užpilu stiklainius ir uždarau. Viskas. Nieko papaildomai kaitinti nereikia, viskas stovi kuo puikiausiai. Labai skanu mūsų šeimai...
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 18:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
Kaip žinoti kada tas 80 laipsnių pasiekiamas?Termometro neturiu
QUOTE(mamukas71 @ 2014 08 06, 11:09)
Kaip žinoti kada tas 80 laipsnių pasiekiamas?Termometro neturiu
Neužvirinti. Aš nustoju kaitint kai stiklainyje pradeda kilt pavieniai burbuliukai.
Jei norite svieziu pomidoru ziema tai sudekite raudonus prisirpusius dar kietokus pomidorus i 3l stiklaini Aisku nuplautus ir nusausintus., IR uzpilkite 2 valgomus saukstus spirito,padekite ir papurtykit sovika viskas viduje deks,ir kai baigs iskarto sandariai uzdaryti stiklaini
Čia pacitavau receptą. Ar veikia? darot? Man baugu, nebandyta, atrodo nepatikima. Galit mergaitę padrąsinti ?
Reik eit skint derlių ir kažką daryt , o kaip tyyyngiuuuuu...
Su želatina pabodę, su marinatu - įprasta, dar spėsiu padaryt. Mišrainę su agurkais dar nesudorojom nuo praėjusių metų. Kas dar? Būtų įdomu išmokti padaryti sultis (rasiu temoj aiškų receptą?), pomidorus be odos savo sultyse su druska. Galit gal nesudėtingą receptuką nurodyti?
Ačiū
Čia pacitavau receptą. Ar veikia? darot? Man baugu, nebandyta, atrodo nepatikima. Galit mergaitę padrąsinti ?
Reik eit skint derlių ir kažką daryt , o kaip tyyyngiuuuuu...
Su želatina pabodę, su marinatu - įprasta, dar spėsiu padaryt. Mišrainę su agurkais dar nesudorojom nuo praėjusių metų. Kas dar? Būtų įdomu išmokti padaryti sultis (rasiu temoj aiškų receptą?), pomidorus be odos savo sultyse su druska. Galit gal nesudėtingą receptuką nurodyti?
Ačiū
QUOTE(syri @ 2014 08 07, 13:23)
Jei norite svieziu pomidoru ziema tai sudekite raudonus prisirpusius dar kietokus pomidorus i 3l stiklaini Aisku nuplautus ir nusausintus., IR uzpilkite 2 valgomus saukstus spirito,padekite ir papurtykit sovika viskas viduje deks,ir kai baigs iskarto sandariai uzdaryti stiklaini
Čia pacitavau receptą. Ar veikia? darot? Man baugu, nebandyta, atrodo nepatikima. Galit mergaitę padrąsinti ?
Čia pacitavau receptą. Ar veikia? darot? Man baugu, nebandyta, atrodo nepatikima. Galit mergaitę padrąsinti ?
Pernai pabandžiau, bent man gavosi visiška nesąmonė, tiesa, kokias 2 sav. pomidorai gražiai tam stiklainyje atrodė, tada pastebėjau burbuliukus ant jų, o jau atidarius tai toks rūgimas davė, kad baisu
Sveikos, pasidalinkit prašau labiausiai pavykusiu receptuku agurkai+pomidorai
QUOTE(Advile @ 2014 08 07, 20:29)
Pernai pabandžiau, bent man gavosi visiška nesąmonė, tiesa, kokias 2 sav. pomidorai gražiai tam stiklainyje atrodė, tada pastebėjau burbuliukus ant jų, o jau atidarius tai toks rūgimas davė, kad baisu
1-0 , vat ir nekyla rankos bandyti.
Prisidariau blenderiuotų pomidorų su česnaku, uch . Šeima užskaitė, darysiu dar. Nulupau, legvai sublenderiavau, pridėjau nemažai česnako, pipirai, druska, bazilikas ir virinau iki užkaitimo. Tada į iškaitintus puslitriukus ir psio - nusiploviau rankas.
Pasidalinsiu ir aš su Jumis lengvu būdu - pomidorus savo sultyse ir su želatina darau tik orkaitėj.
Viską sudedu ir užsuku iki galo dangtelius, tada įšaltą orkaitę ir kaitinu. Su želatina kaitinu mažiau, savo sultyse ilgiau. Man į skardą telpa 12 puslitriukų, jei reiktų puode, tai būtų jau vargas.
darau nebe pirmus metus, labai puikiai pavyksta.
Viską sudedu ir užsuku iki galo dangtelius, tada įšaltą orkaitę ir kaitinu. Su želatina kaitinu mažiau, savo sultyse ilgiau. Man į skardą telpa 12 puslitriukų, jei reiktų puode, tai būtų jau vargas.
darau nebe pirmus metus, labai puikiai pavyksta.
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 19:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
Reikės ir man pabandyti, nes jau skaitant atrodo, kad labai skanu
Aš pomidorus naikinu gamindama Bolognese padažą. My Webpage
Dar darau tokį pomidorų- slyvų padažą:
My Webpage
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 20:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
taip giria Jūsų receptą. Tai norėjau paklausti - o kokios talpos stiklainiui dedate 1 šaukštelį druskos - pusės litro ar litrui? ačiū.
esu darius,as puslitriui dejau 1a.š.skanu,bet mustyniu nebuvo
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 08 09, 21:00)
esu darius,as puslitriui dejau 1a.š.skanu,bet mustyniu nebuvo
smagiau, kai gaunu palaikymą
aš taip ir nutariau, kad reikia dėti iki 1arb š druskos. Lyg ir daugokai pasirodė, tai į kurį dėjau pilnesnį šaukštelį, į kitą - mažesnį.. žiūrėjau į pomidorus ir modeliavau skonį. Tai įdėjau dar po skiltelę dvi česnako, ir po du milimetro storumo griežinėlius čili. Mes mėgstam aštriau. Tai manau, kad jeigu kas, puikiai išeis su makaronais, picomis..
bet visiek.. naujas receptas, skonis.. padariau arti 14 litrų.. baisoka, jeigu ne tai, ko tikiuos
Tiesa, kažkokia mistika buvo su kaitinimu. ATrodo, viena partija bus patižus Laukiau laukiau, kol stiklainio viduje bus 80C.. nu niekaip.. vanduo verda - puodo vanduo rodo 94C, o stiklainy rodo 57 C. Tai taip ir liko.. kitas partijas nebekaitinau taip užsispyrusiai..