QUOTE(Daugmanta @ 2014 04 24, 23:16)
Į iškaitintus stiklainius sudedam pomidorus, užpilam verdančiu vandeniu, po poros minučių nupilam, dar kart taip užpilam - nupilam nauju verdančiu vandeniu. Tada tuoj pat beriam druską po du valg. šaukštus vienam trilitriniui (tiesiai ant pomidorų) ir užpilam verdančiomis obuolių sultimis. Užsukam metaliniais dangteliais, apverčiam. Šiltai neužklojam, nes vaisiai gali sutižti.
Skonis puikus, ypač, kai sultys iš gerai išnokusių obuolių, turinčių ir saldumo.
Pridėsiu, kad mėgstančios pikantiškiau gali įmesti ir česnako skiltelių, kvapių pipirų, lauro, aštrios paprikos prieš paskutinį užpylimą.
Galima gaminti ir iš nepilnai išnokusių pomidorų - du pirmieji užpylimai ištraukia solaniną, ir nebūna kartu.
Patogu, kad nereikalinga rūgštis ir cukrus (visa tai duoda obuoliai). Taip pat atsiranda kur suvartoti obuolių perteklių, ir netenka eikvoti pomidorų, jei nepriteklius.
Galima gaminti ir iš nepilnai išnokusių pomidorų - du pirmieji užpylimai ištraukia solaniną, ir nebūna kartu.
Patogu, kad nereikalinga rūgštis ir cukrus (visa tai duoda obuoliai). Taip pat atsiranda kur suvartoti obuolių perteklių, ir netenka eikvoti pomidorų, jei nepriteklius.
QUOTE(Daugmanta @ 2014 04 26, 17:22)
Pridėsiu, kad mėgstančios pikantiškiau gali įmesti ir česnako skiltelių, kvapių pipirų, lauro, aštrios paprikos prieš paskutinį užpylimą.
Galima gaminti ir iš nepilnai išnokusių pomidorų - du pirmieji užpylimai ištraukia solaniną, ir nebūna kartu.
Patogu, kad nereikalinga rūgštis ir cukrus (visa tai duoda obuoliai). Taip pat atsiranda kur suvartoti obuolių perteklių, ir netenka eikvoti pomidorų, jei nepriteklius.
Galima gaminti ir iš nepilnai išnokusių pomidorų - du pirmieji užpylimai ištraukia solaniną, ir nebūna kartu.
Patogu, kad nereikalinga rūgštis ir cukrus (visa tai duoda obuoliai). Taip pat atsiranda kur suvartoti obuolių perteklių, ir netenka eikvoti pomidorų, jei nepriteklius.
Aciu super bus isbandyta
man patinka pomidorus marinuoti drauge su agurkais
jų skonis toks pikantiškas gaunasi
jų skonis toks pikantiškas gaunasi
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 18:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
Mano mama sita isbande pernai, butinai darysiu ir as dabar - fantastika
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 18:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
darau ta pati tik stiklainiukus dedu i orkaite ir kokiai valandai pamirstu reikala (kol pradeda ale kunkuliuoti pomidorcikai), tada istraukiu ir uzsuku, nereikia terliotis su puodu
QUOTE(okkey @ 2014 07 18, 12:49)
darau ta pati tik stiklainiukus dedu i orkaite ir kokiai valandai pamirstu reikala (kol pradeda ale kunkuliuoti pomidorcikai), tada istraukiu ir uzsuku, nereikia terliotis su puodu
o stiklainiukus atvirus dedat? nepridengiat dangteliais? ir kokio karštumo turi būti orkaitė?
QUOTE(Aira* @ 2014 07 21, 12:55)
o stiklainiukus atvirus dedat? nepridengiat dangteliais? ir kokio karštumo turi būti orkaitė?
dangteliais siek tiek pridengiu, tuo paciu ir dangteliai issikaitina. o dedu realiai i salta orkaite, arba pradziai siek tiek pasildau, o tada vis padidinu galinguma iki 160 berods dariau pernai.
QUOTE(georgiana @ 2014 07 15, 18:15)
Konservuoju taip : sekundei i verdanti vand metu pomidora,tada istraukus ji nulupu,pjaustau gabaleliais ir dedu i svaru stiklaini.Pagrudu,prisirenka sulciu ir dedu tol,kol buna pilnas gabaliuku ,skendinciu sultyse,ant virsaus uzmetu skiltele cesnako ir arbatini sauksteli druskos.Dedu i puoda kaitinti tik pridengusi dangteliu.Kai viduje stiklainio 80 laipsn,uzsuku. Kai atidarome MUSTYNES.Labai greitai gaminasi ir labai skanu ir jokiu actu.
Receptas M.S.
Receptas M.S.
Kaitinasi tokie pamidoriukai. Bet iš pernai yra likusių dar.Kaip.kur naudojat tą košytę ,nes aš tuk pomidorų sriubai
Sveikos mamkos
reikia Jusu patarimo dievinu pomidoru salotas su feta, bazilikais, balzaminiu actu, ir alyvuogiu aliejumi. Ar yra kokia galimybe tokias salotas ziemai uztaisyti
reikia Jusu patarimo dievinu pomidoru salotas su feta, bazilikais, balzaminiu actu, ir alyvuogiu aliejumi. Ar yra kokia galimybe tokias salotas ziemai uztaisyti
QUOTE(amarrile @ 2014 08 01, 12:17)
Kaitinasi tokie pamidoriukai. Bet iš pernai yra likusių dar.Kaip.kur naudojat tą košytę ,nes aš tuk pomidorų sriubai
as dedu i sriubas, i troskinukus, ant balandeliu, i picas