nesu pomidoru konservavimo spece, isvis tik antri metai daugiau su pomidorais zaidziu . Bet skaiciau, kad netrukinetu , reik prabadyt ties koteliu pomidora. as duriau su peilio galu ita vaiskocio vieta. Ir pomidoriukai nesusproginejo . pyliau viena karta verdanciu vandeniu, antra karta veranciu marinatu.
Vyrui labai nepatinka rugstus konservuoti pomidorai,tai ieskau, kur koks receptukas su minimaliu rugsties kiekiu
ar esate kuri bandziusi siataip marinuori pomidorus http://viskopotrupin...rai-sausai.html?
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
QUOTE(Elijaaa @ 2013 08 28, 14:37)
ar esate kuri bandziusi siataip marinuori pomidorus http://viskopotrupin...rai-sausai.html?
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
As dariau siemet pirma karta, bus matyt kaip laikysis
QUOTE(ErikaN @ 2013 08 28, 18:50)
As dariau siemet pirma karta, bus matyt kaip laikysis
Daro ne viena mergaitė, laikosi jei tikrai pasterizuoja kiek reikia
QUOTE(Elijaaa @ 2013 08 28, 13:37)
ar esate kuri bandziusi siataip marinuori pomidorus http://viskopotrupin...rai-sausai.html?
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Siūlykit sudėtingiau, jei per paprasta
QUOTE(jolanka @ 2013 08 29, 01:40)
Daro ne viena mergaitė, laikosi jei tikrai pasterizuoja kiek reikia
Siūlykit sudėtingiau, jei per paprasta
Siūlykit sudėtingiau, jei per paprasta
nesakau, kad yra blogai, jei paprasta, tiesiog kazkaip susimasciau, kad darbo minimaliai, sedejai pomidorus, druska ir kaitini.
Eisiu siandien daryti
As tuos pomidorus jau ir atsidarius buvau paragauti, mums buvo skanu
Sakykit, kokia tikimybė, kad pastovėjus kečupui, apmažės rūgštumas?
Bandau eksperimentuot, kad vaikai valgytų naminį o ne pirktinį. Dirbau pusdienį prie jo, bet kadangi tai eksperimentas, gavos per daug acto (nors atrodo labai nedaug jo pyliau). Gal sakau pastovėjęs jis kokį mėnesį, šiek tiek pakeis tą rūgštumą? Skonis tobulas, bet per rūgštu
Bandau eksperimentuot, kad vaikai valgytų naminį o ne pirktinį. Dirbau pusdienį prie jo, bet kadangi tai eksperimentas, gavos per daug acto (nors atrodo labai nedaug jo pyliau). Gal sakau pastovėjęs jis kokį mėnesį, šiek tiek pakeis tą rūgštumą? Skonis tobulas, bet per rūgštu
QUOTE(Elijaaa @ 2013 08 28, 14:37)
ar esate kuri bandziusi siataip marinuori pomidorus http://viskopotrupin...rai-sausai.html?
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
as darau panasiai, tik i 0,5 l stiklaini dedu 1 sauksteli druskos ir 2 saukstelius cukraus ir palaikau kol skyscio atsiranda ir tik tada kaitinu. Man labai skanus toki pomidorai
QUOTE(Alekto @ 2013 08 29, 07:02)
Sakykit, kokia tikimybė, kad pastovėjus kečupui, apmažės rūgštumas?
Bandau eksperimentuot, kad vaikai valgytų naminį o ne pirktinį. Dirbau pusdienį prie jo, bet kadangi tai eksperimentas, gavos per daug acto (nors atrodo labai nedaug jo pyliau). Gal sakau pastovėjęs jis kokį mėnesį, šiek tiek pakeis tą rūgštumą? Skonis tobulas, bet per rūgštu
Bandau eksperimentuot, kad vaikai valgytų naminį o ne pirktinį. Dirbau pusdienį prie jo, bet kadangi tai eksperimentas, gavos per daug acto (nors atrodo labai nedaug jo pyliau). Gal sakau pastovėjęs jis kokį mėnesį, šiek tiek pakeis tą rūgštumą? Skonis tobulas, bet per rūgštu
Jeigu ragavot tik isvirta (tos pacios dienos), tai tikrai jame actas jauciasi zymiai smarkiau, negu tokiame, kuris pastovejo.
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 29, 08:22)
o sterilizuojant kaip ten su dangteliu, per mažai prisukus ar nepribėga vidun vandens? o jei per daug, ar negali sprogti sloikas? iki kiek vandens pripilat, iki dangtelio ar daugiau? užvirus vistiek burbuliuoja ir gaunas virš bandžiau džiovintus sterilizuot, bet nežinau, ar gerai padariau.
Mylimuke,taigi reik pirma itiest koki skuduriuka i puodo dugna,imti mazdaug vienodo dydzio stiklainelius,sudeti ant skuduriuko,uzdeti ant virsaus dangteli,neuzsukti,pripilti vandens i puoda,kad apsemtu siek tiek daugiau nei puse stiklainiuko..Kai uzvirs vanduo,ir prades labai burbuliuoti,primazinti ugni...ir niekas ten nesprogineja ir niekas nepribega:)
QUOTE(Elijaaa @ 2013 08 28, 14:37)
ar esate kuri bandziusi siataip marinuori pomidorus http://viskopotrupin...rai-sausai.html?
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Ar laikosi per ziema, man cia kazkaip viskas per paprasta
Aš taip darau. Laikosi gerai, turiu net užpraeitų metų užsilikusių. Juos sunaudoju tokiuose patiekaluose, kur reikia pomidorų savose sultyse, pvz lazanija, tada supilu visą stiklainio turinį.