QUOTE(mylimuke @ 2013 08 23, 23:50)
nu pagaliau ir aš padariau sloiką džiovintų džiovinau 20 val, dieną prie 90'C, nakčiai palikau 70'C, mažesni labiau padžiūvo, didesni normaliai, bet įmerkus į verdantį actą apminkštėjo kažkiek. Gavosi puslitriukas, bet sugrūdau jau, čia iš 2 skardų.
ogo kiek ilgai džiovinote ir nemažoje temperatūroje įdomu kokio dydžio tos skardos ,kiek kg pomidorų sutalpinote,nes man iš dviejų gavosi tik du mini stiklainiukai
2.5 kg pomidoru, dziuvo dvi skardos, dziovinau 65 laipsniu orkaiteje nuo ryto iki vakaro , dar karsti, ka tik is puodo, du stiklainiukai po 220 ml
QUOTE(ReginaV @ 2013 08 23, 08:05)
Kokia jūsų džiovyklė ir kiek kg telpa?
Nebrangi,nepamenu pavadinimo,dabar Senukuose akcija,tai pasiėmiau.Net nežinau kiek tiksliai sudėjau pomidorų,bet dariau per du kartus,ir nevisus padėklus pripildžius.Bet irgi ilgai džiovinosi,kažkur 10h.Vėliau įkelsiu foto parodyt,kas gavosi Bet esmė,kad negaliu atsidžiaugti ja(džiovykle)
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 08 23, 18:09)
Ir aš šią dariau,nepasakyčiau,kad labai patiko
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 08 24, 08:53)
ogo kiek ilgai džiovinote ir nemažoje temperatūroje įdomu kokio dydžio tos skardos ,kiek kg pomidorų sutalpinote,nes man iš dviejų gavosi tik du mini stiklainiukai
bet kai čia pasiskaičiau, kad laiko atidarę orkaitę tai ir aš laikiau gal pusę laiko, manau temperatūra buvo žemoka. 2 skardos tai per visą orkaitę, na standartinės tokios.... pomidorus dėjau gan arti vieną prie kito, kai kurie buvo jau gerokai padžiuvę, kiti dar šiek tiek sulčių turėjo. O kiek kg, aš net nematavau...
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 24, 11:46)
bet kai čia pasiskaičiau, kad laiko atidarę orkaitę tai ir aš laikiau gal pusę laiko, manau temperatūra buvo žemoka. 2 skardos tai per visą orkaitę, na standartinės tokios.... pomidorus dėjau gan arti vieną prie kito, kai kurie buvo jau gerokai padžiuvę, kiti dar šiek tiek sulčių turėjo. O kiek kg, aš net nematavau...
tai tie kur sulčių turėjo tikrai neišdžiuvo
Ponios mielos ponios, Ka toookio faino galeciau pasigaminti is geltonuku vysninuku?
Kazkoki gal idomesni receptuka kas saugo?
QUOTE(Taurida @ 2013 08 24, 09:07)
2.5 kg pomidoru, dziuvo dvi skardos, dziovinau 65 laipsniu orkaiteje nuo ryto iki vakaro , dar karsti, ka tik is puodo, du stiklainiukai po 220 ml
koks grožis nom nom nom
Papildyta:
QUOTE(BonusGirl @ 2013 08 24, 12:07)
Ponios mielos ponios, Ka toookio faino galeciau pasigaminti is geltonuku vysninuku?
Pernai marinavau įprastai, o gale į kiekvieną bonkutę įdėjau po cinamono lazdelę. Skonio reikalas, man labai patiko, vaikams ne
QUOTE(Agniska @ 2013 08 24, 08:13)
Nebrangi,nepamenu pavadinimo,dabar Senukuose akcija,tai pasiėmiau.Net nežinau kiek tiksliai sudėjau pomidorų,bet dariau per du kartus,ir nevisus padėklus pripildžius.Bet irgi ilgai džiovinosi,kažkur 10h.Vėliau įkelsiu foto parodyt,kas gavosi Bet esmė,kad negaliu atsidžiaugti ja(džiovykle)
įdomu vis dėlto kaip vadinasi ji, svajoju apie džiovyklę, gal ir kaina prieinama būtų
QUOTE(saulyte525 @ 2013 08 27, 16:09)
įdomu vis dėlto kaip vadinasi ji, svajoju apie džiovyklę, gal ir kaina prieinama būtų
Va ši mano,ir dar galima prie šios dasipirkti papildomai padėklus
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 12, 06:12)
As pomidorus marinuoju bulgarisku agurku marinatu:
1 litras vandens
2(be kaupo) saukstai druskos
4(be kaupo) saukstai cukraus
9 saukstai acto.
Zali skiriasi tuom, kad po marinavimo islaiko toki traskuma kaip agurkai, o prinoke-tezta is stiklainio jau istraukti Stengiuosi marinuoti vos vos paraudusius, kietus. Pernokusius pomidorus naudoju geriau visokioms makalynems.
1 litras vandens
2(be kaupo) saukstai druskos
4(be kaupo) saukstai cukraus
9 saukstai acto.
Zali skiriasi tuom, kad po marinavimo islaiko toki traskuma kaip agurkai, o prinoke-tezta is stiklainio jau istraukti Stengiuosi marinuoti vos vos paraudusius, kietus. Pernokusius pomidorus naudoju geriau visokioms makalynems.
Ar cia marinatas toks?Pomidorus sudeti i stiklainius ir uzpilti verdanciu marinatu ar ne?
QUOTE(Agniska @ 2013 08 27, 17:33)
Kokia faina ir nebrangi, noriu Įdomu, reikia išsiaiškinti, kiek kg daugmaž telpa
Papildyta:
QUOTE(delfinarija @ 2013 08 27, 20:50)
Ar cia marinatas toks?Pomidorus sudeti i stiklainius ir uzpilti verdanciu marinatu ar ne?
Aš taip darau, sudedu į stiklainius ir užpilu verdančiu marinatu
Mamos, kodėl pomidorai skilinėja??? Gal ką neteisingai darau?