Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(zebrina @ 2011 08 06, 10:39)
O ar galima pomidorų sultis daryti per garintuvą(tą kur uogas garinam)?
O gal žinot siaip kokių lengvų-greitų būdų?Ačiū 4u.gif

Atsakysiu: galima, tik pomidorus reik pjaut bent jau per puse, nes kitaip ilgas procesas laukia biggrin.gif paprastesnis budas- turint sulciaspaude(aisku ne ta kur citrusiniam vaisiam skirta). As asmeniskai sulciaspaude kibira pomidoru suspaudziau per 15 min, likusia mase perspaudziau antra kart tai issimete tik puslitris seklu ir skureliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2011 08 09, 18:13)
Atsakysiu: galima, tik pomidorus reik pjaut bent jau per puse, nes kitaip ilgas procesas laukia biggrin.gif  paprastesnis budas- turint sulciaspaude(aisku ne ta kur citrusiniam vaisiam skirta). As asmeniskai sulciaspaude kibira pomidoru suspaudziau per 15 min, likusia mase perspaudziau antra kart tai issimete tik puslitris seklu ir skureliu biggrin.gif


4u.gif ir ka toliau darot?
kaitinat sultis puode, ar stiklainiuose sterilizuojat? kiek laiko?
dedat i sultis druskos ar kokiu kitokiu prieskoniu?
gundausi pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
o kas bande Blakstienos ketcupa? gavos?
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2011 08 10, 19:44)
o kas bande Blakstienos ketcupa? gavos?

gaunasi labai skanus, tik as pilu maziau acto ir eiga kitaip darau, nusiblansiruoju pomidorus supjaustau kubeliais, susidaro toks skystis balzganas, ji nupilu ir tada viska blenderiuoju, krakmolo nededu, nes gaunasi pakankamai tirstas, verdu ant didesnes ugnies atidengus, tai skystis nugaruoja blush2.gif dekui blakstienai uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Sveikos pomidoristės,

klausykit, o darant kečupą pagal Blakstienos receptą - tai sumalt reikia viską - ir gvazdikėlius??
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2011 08 11, 12:26)
Sveikos pomidoristės,

klausykit, o darant kečupą pagal Blakstienos receptą - tai sumalt reikia viską - ir gvazdikėlius??

as gvazdikeliu nedjau, bet svogunus blenderiavau blush2.gif
Atsakyti
O pomidorų odeles lupat g.gif ar jos susimala?
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2011 08 10, 20:52)
gaunasi labai skanus, tik as pilu maziau acto ir eiga kitaip darau, nusiblansiruoju pomidorus supjaustau kubeliais, susidaro toks skystis balzganas, ji nupilu ir tada viska blenderiuoju, krakmolo nededu, nes gaunasi pakankamai tirstas, verdu ant didesnes ugnies atidengus, tai skystis nugaruoja  blush2.gif  dekui blakstienai uz recepta  4u.gif

aciu , nes jau reikia gamint o as dvejojau.
o kiek maziau acto ?
Papildyta:
QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 11, 13:34)
O pomidorų odeles lupat g.gif ar jos susimala?

ne, reikia lupt, as lupsiu. is tikro kai savi pomidorai, prinoke, tai puikiai lupasi... thumbup.gif
Atsakyti
O iš to kiekio pomidorų, kiek litrų kečupo gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 11, 12:34)
O pomidorų odeles lupat g.gif ar jos susimala?


as lupau, labai paprastai, i verdanti vandeni imeciau pomidorus, palaikiau pora min, poto iskart i salta vandeni sumeciau ir odeles nusinere thumbup.gif
QUOTE(Charlize @ 2011 08 11, 12:57)
O iš to kiekio pomidorų, kiek litrų kečupo gaunasi?

is to kiekio man gavosi šeši puslitriukai, bet paskutinis puslitriukas toks nepilnas, nuo uzsukimo per du pirstus pritruko blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Nulika @ 2011 08 11, 12:40)
aciu , nes jau reikia gamint o as dvejojau.
o kiek maziau acto ?

nedvejokit ir gaminkit, puikus ketciupas, neprilygs parduotuviniui, as acto pyliau puse stiklines, nes viena norma pasidariau kaip reikejo recepte, tai MB paragavo sake rugstu, o dab pyliau maziau ir tas pomidoru padazas toks saldesnis, bet manau jus galit pagal save koreguotis, supylus visus ingridientus ismaisykite gerai ir tik tada pilkit acta, is pradziu pylkit puse stiklines, jei jums truks rugsteles dar dasipilkyt mirksiukas.gif sekmes mirksiukas.gif

o cia kad nemeluoju, jog dariau.... tik cia dariau su darzovemis pabandymui is trecdalio normos, gavosi lb skaniai, prie makaronu tiks thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootha: 11 rugpjūčio 2011 - 13:28
Oi ačiū. Ir dar - actą iš karto pilat ir verdat valandą ar jau į pabaigą supilat?
Papildyta:
Nu matau Rootha iš karto dėjo. O ten daržovės - tai kokios? Turiu cukinijų visokių maišą, gal galima kažką kartu sumakliavot... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2011 08 11, 13:36)
Oi ačiū. Ir dar - actą iš karto pilat ir verdat valandą ar jau į pabaigą supilat?

as pilu iskart, bet jums patariu pirma sudet visus likusius prieskonius ir tik tada pilt acta, po truputi po truputi, kad atrastumet savo skoni, nebent jums patinka rugsciau, tai iskart pilkit visa kieki nesiterliodama ir tada virkit, beje valanda tai virt nereik, nebent jus nenukosit skystimo, tai tada ir daugiau nei valanda virsit, nes ketciupas gausis skystesnis, tada dekit krakmolo blush2.gif
Atsakyti