Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Radau, gal kam pravers (dar neišbandyti biggrin.gif) ax.gif

Pomidorai su aviečių sulčių užpilu
Užpilui:
300 ml aviečių sulčių;
700 ml vandens;
100 g cukraus;
30 g druskos;
Krapų;
Peletrūno.
Vidutinio dydžio pomidorus kruopščiai nuplauname, sudedame į paruoštus stiklainius, pridedame žalių krapų, peletrūno. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 2-3 minutes, nupilame. Tuojau pat užpilame verdančiu tirpalu ir palaikome 3-5 minutes. Nupilame, vėl užviriname ir užpilame. Stiklainius sandariai uždarome.

Tik iškilo klausimas, iš kur aviečių sulčių gauti? Kaži, netiks iš prekybcentrio koks pabrangiai nektaras? Ar pirkt avietes ir pačiai spaust? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 12, 11:06)
Radau, gal kam pravers (dar neišbandyti biggrin.gifax.gif

Pomidorai su aviečių sulčių užpilu
Užpilui:
300 ml aviečių sulčių;
700 ml vandens;
100 g cukraus;
30 g druskos;
Krapų;
Peletrūno.
Vidutinio dydžio pomidorus kruopščiai nuplauname, sudedame į paruoštus stiklainius, pridedame žalių krapų, peletrūno. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 2-3 minutes, nupilame. Tuojau pat užpilame verdančiu tirpalu ir palaikome 3-5 minutes. Nupilame, vėl užviriname ir užpilame. Stiklainius sandariai uždarome.

Tik iškilo klausimas, iš kur aviečių sulčių gauti? Kaži, netiks iš prekybcentrio koks pabrangiai nektaras? Ar pirkt avietes ir pačiai spaust? g.gif

Per daug prabangiai pomidorus-su avieciu sultimis marinuoti schmoll.gif Galejo geriau pasiulyti obuoliu sultimis kazkaip g.gif O ir ka gero duos avieciu sultys-jos specifines, aizokos g.gif
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=fs7P3bKHxv4 va,kiek esu gaminus ar kazkur ragavus skaniai marinuotu pomidoru,bet pagal sita recepta skaniausi
Atsakyti
ISBANDYTA MAN LABAI SKANU thumbup.gif

Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru
1,5 kg svogunu
1,5 kg morku
300gr. aliejaus
300 gr cukraus
3 v.s. druskos
150g acto

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogunus smulkiais kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Viska sudekite i puoda supilkite alieju, acta, suberkite druska, cukru ir gerai ismaisykite. Laikykite 12 val. (nors as asmeniskai dariau is karto i nelaikiau) tada salotas uzvirinkite ir kaininkite 30 min. Karstas sudekite i iskaitintus stiklainius ir uzdarykite.
Ziema pirstelius apsilaizysite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ervina @ 2013 08 12, 12:26)
ISBANDYTA MAN LABAI SKANU thumbup.gif

Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru
1,5 kg svogunu
1,5 kg morku
300gr. aliejaus
300 gr cukraus
3 v.s. druskos
150g acto

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogunus smulkiais kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Viska sudekite i puoda supilkite alieju, acta, suberkite druska, cukru ir gerai ismaisykite. Laikykite 12 val. (nors as asmeniskai dariau is karto i nelaikiau) tada salotas uzvirinkite ir kaininkite 30 min. Karstas sudekite i iskaitintus stiklainius ir uzdarykite.
Ziema pirstelius apsilaizysite smile.gif

Šią irgi vakar dariau,tik actą pačiame gale pyliau,skonis įdomus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ervina @ 2013 08 12, 13:26)
ISBANDYTA MAN LABAI SKANU thumbup.gif

Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru
1,5 kg svogunu
1,5 kg morku
300gr. aliejaus
300 gr cukraus
3 v.s. druskos
150g acto

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogunus smulkiais kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Viska sudekite i puoda supilkite alieju, acta, suberkite druska, cukru ir gerai ismaisykite. Laikykite 12 val. (nors as asmeniskai dariau is karto i nelaikiau) tada salotas uzvirinkite ir kaininkite 30 min. Karstas sudekite i iskaitintus stiklainius ir uzdarykite.
Ziema pirstelius apsilaizysite smile.gif


As darau pagal identiska recepta. Laikyti 10-12 val sumaisius su druska reikia ir BUTINA nupilti susidariusias sultis, nes bus persuru. PO 10-12 val viska sukreti i puoda ir tik tada pili alieju, acta, cukru.

PS atsiprasau, kad kisuosi... Daug metu darau butent sia misraine ir ji tikrai labai skani smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nezinaukasbustie2: 14 rugpjūčio 2013 - 21:11
Kažkada darydavau pomidorus obuolių sultyse. Į stiklainį sudėti pomidorus ir užpilti 2 kartus verdančiomis sultimis. 1 litrui sulčių dėti šaukštą su kaupeliu druskos ir jei sultys rūgščios iki 3 šaukštų cukraus. Pakišdavau iki ryto po antklode, kad geriau išsikaitintų. Arba galima 3 kartus užpilti, nereiks po antklode šildyti.
Dar turiu tokių įdomių receptų su medumi, bet man medus net arbatoje nepatinka.
Pomidorų marinatui
1 l vandens
300g raudonųjų serbentų sulčių
50 g medaus
50 g druskos
Į stiklainį dėti melisos.


Pomidorai su agrastais
Į stiklainį dėti blanširuotus pomidorus, perberiant subadytais agrastais.
Marinatui 1 l vandens 50 g druskos ir 50 g cukraus.
Stiklainius 3 kartus užpilti verdančiu marinati, po trečio užsukti.
Atsakyti
Ar marinuojat mazus vysninius pomidoriukus? Gal koki spec recepta turit?
Atsakyti
QUOTE(sunny_smile @ 2013 08 14, 23:36)
Ar marinuojat mazus vysninius pomidoriukus? Gal koki spec recepta turit?


aha, spec. receptą su paslaptim thumbup.gif
pridedi litrinius stiklainius pomidoriukų. užpili verdančiu vandeniu. po 5 minučių nupili į puodą visą skystį, pridedi (čia norma trims litriniams stiklainiams):
2,5 v.š. druskos
4 v.š. cukraus
5 gvazdikėliai
10 juodųjų pipirų
ant arb. š. galiuko maltų aštrių pipirų
2 lauro lapai
2 česnako skiltelės
užverdi, išjungi, iš karto įpili į puodą acto esencijos ir degtinės po šaukštą ir užpili ant pomidoriukų stiklainiuose. Užsuki dangtelius, apverti kol atauš.
Atsakyti
QUOTE(sunny_smile @ 2013 08 14, 22:36)
Ar marinuojat mazus vysninius pomidoriukus? Gal koki spec recepta turit?

as juos dedu prie agurku i litriukus arba vienus i puslitriukus ir uzpilu karstu marinatu:
1 L vandens
1 saukstas druskos,
1 saukstas aliejaus
1 stikline cukraus
1 stikline acto ( 9 proc)
pipirai, lauro lapai.

po 30 min nupilu, vel uzvirinu, uzpilu, uzsuku ir lauku ziemos friends.gif
Atsakyti
Radau toki recepteli interneto platybese,gal kam tiks smile.gif
Gaunasi labai saldus,as kita karta deciau maziau cukraus smile.gif

Pomidorų džemas
1 kg prinokusių pomidorų
300g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
1 šaukštelis vanilės pastos (arba viena vanilės ankštis)

Pomidorų odelę švelniai įpjauname kryželiu ir panardiname minutei ar dviem į verdantį vandenį. Perliejame šaltu vandeniu ir lengvai nuneriame odeles.

Kiekvieną pomidorą perpjauname į 4 dalis ir kruopščiai išvalome sėklas ir sultis. Likusią kietą pomidoro dalį supjaustome gabalėliais.

Cukrų puode užpilame 50ml vandens, supilame citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, užverdame. Kai cukrus ištirpsta, supilame pjaustytus pomidorus. Verdame ant vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišant. Prieš pat baigiant virti įmaišome vanilę. Kai džemas sutirštėja tiek, kad užpylus lašelį ant gerai atšaldytos lėkštutės jis nenubėga, supilstom į paruoštus indelius.

Skanu ant paskrudintos duonos gabalėlio, patepto rikotos sūriu (arba be rikotos sūrio), pabarstyto šviežiais čiobrelio lapeliais…


Atsakyti
Ynka, labai panašią uogienę viriau, bet ten pagal receptą dar dedama čili pipirų. Neberandu to recepto, bet buvo skanu. Naudojom ne ant duonos, bet prie kalakuto krūtinėlės thumbup.gif
Atsakyti