Sveikutės, aš irgi naikinu pomidorus, nes jau nėra kur dėti ))) ką tik šviežiai pasigaminau pagardo, gal kas irgi susigundys. Nieko naujo neišradau, tik šiek tiek improzavau "Uncle Ben's"
5 kg pomidorų (odeles nulupau): sumaigiau, sudėjau į puodą kartu su česnaku ir sublenderiavau. 1 kg šparaginių pupelių (prieš tai apviriau) 1 kg svogūnų galva arba dvi česnako didelė cukinija 6 parauginti agurkai 0,5 kg cukraus 3 šaukštai druskos 1 arb.šaukšt. čili malto penkių pipirų mišinio (iš akies įbėriau) 1 st. acto susmaišyto su 2 šaukštais krakmolo.
Sveikutes Vakar ,ziuriu,pomidorai pernoke,tai sumasciau pagamint tokio ale padazo astraus,kaip kinietisko buna tokiuose buteliuose..Per letaeige sulciaspaude perleidau pomidorus,obuolius,cesnaku 3 galvas,8 svogunus,kelias paprikas,saliero kotu su lapais,baziliko saku ,cili pipiriuku kokia 10,tada dejau cukraus nemazai,druskos,truputi acto,viriau apie valanda..Skystas gavosi,nes tirsciu nedejau,bet pats tas ant salotu uzsipilt,ka ryte ir pabandziau..supjausciau smulkiai agurku,pomidoru,paprikos,fetos tipo surio idejau(kazkoks selekta,atrodo)truputis aliejaus alyvuogiu,ir keli saukstai sito padazo...skanumelis bent man
Sveikos As ir nusprendziau padaryt pomidoru sulciu, bet noriu supaprastint recepta, patarkit, ar nesugadinciau, jei sublenderiuociau nuluptus pomidorus, ipilciau vandens, kad nebutu tyre, deciau druskasir pavirintus uzdaryciau i stiklainius. Nes kaip suprantu, jei perkosineti pomidorus, tai tietirsciai issimeta? Busiu labai dekinga uz nuomones
Sveikos
As ir nusprendziau padaryt pomidoru sulciu, bet noriu supaprastint recepta, patarkit, ar nesugadinciau, jei sublenderiuociau nuluptus pomidorus, ipilciau vandens, kad nebutu tyre, deciau druskasir pavirintus uzdaryciau i stiklainius.
Nes kaip suprantu, jei perkosineti pomidorus, tai tietirsciai issimeta?
Busiu labai dekinga uz nuomones
Isspausti pomidorus pakaitintus per is uzuolaidos pasiutą surmaisį vieni niekai Ir kai juos perpjauni didesnius,greit skysciu susidaro nesvyla ir vandens nereikia.Tik laiko,o,kol ataus viralas
Sveiki. Aš kiekvienais metais gaminu pomidorų tyrę be jokio acto (sveikiau), kuri ilgai ir puikiai laikosi kambaryje:
Pomidorai - 3 kg Paprikos - 7 vnt (galima paprikų mažiau, o pomidorų atitinkamai daugiau) Česnako - 6 skilteles (kas mėgsta aštriau, galima ir daugiau, kas nemiegsta, galima mažiau ar visai nedėti) Cukraus - 1 stiklinę (galima mažiau ar daugiau, priklausomai nuo skonio ir pomidorų saldumo/rūgštumo) Druskos - 1 šaukštas (dedu daugiau, bet čia irgi skonio reikalas) Prieskoniai - pagal skonį (kvapieji pipirai, čili, krapai, petražolės, bazilikas ir t.t.)
Daržoves sumalti, žoleles susmulkinti, viską sumaišyti, sudėti į puodą ir nuo užvirimo virti 30 min. Viską sudėti į pasterizuotus stiklainius, sandariai užsukti dezinfekuotais dangteliais (aš apverdu), apversti aukštyn dugnu, apkloti šiltai, palikti kelioms valandoms šiltai, paskui apversti aukštyn dangteliais. Tyrė būna skystoka, galima gerti ir dėti į sriubas, troškinius, o dar galima iš šios tyrės paskui padažą antriems patiekalams pagaminti.
Galima tik pomidorus sumalti, pridėjus prieskonių, cukrau, druskos pagal skonį, galima visai be cukraus. Kam kaip patinka.
Tokia tyre (virtą 30 min) net užpilu nuluptus ir supjaustytus agurkus, cukinijas, aguročius (žiemai), sudėtus į stiklainius, bet dar visą turinį pasterizuoju (0,5 l - 15 min, 1 l - apie 30 min.). Daug dėti daržovių nereikia, kokį trečdalį stiklainio. Tik į tokią tyrę, kuria užpilamos daržovės, reikėtų dvigubai daugiau druskos dėti. Irgi puikiai ir ilgai laikosi kambario temperatūroje.
Isspausti pomidorus pakaitintus per is uzuolaidos pasiutą surmaisį vieni niekai Ir kai juos perpjauni didesnius,greit skysciu susidaro nesvyla ir vandens nereikia.Tik laiko,o,kol ataus viralas
Sultims pomdorų virti nereikia. Tik pakaitinti neužverdant, pašutinti, kol suminkštės. Vis gi norisi, kad išliktų kuo daugiau vitaminų. Po to aš dar karštus perkošiu per sietelį (sietelio skylutės pakankamai didelės, bet sėklos nepralenda), atliekų labai mažai - tik odelės ir sėklos. Tada į sultis beriu druskos, cukraus pagal skonį, pakaitinu iki 90* C, išpilstau ir uždarau.
As pomidorus marinuoju bulgarisku agurku marinatu:
1 litras vandens
2(be kaupo) saukstai druskos
4(be kaupo) saukstai cukraus
9 saukstai acto.
Zali skiriasi tuom, kad po marinavimo islaiko toki traskuma kaip agurkai, o prinoke-tezta is stiklainio jau istraukti Stengiuosi marinuoti vos vos paraudusius, kietus. Pernokusius pomidorus naudoju geriau visokioms makalynems.