Marinuoti žali pomidorai
Marinatui: 1 l vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50gr druskos, 3-4 šaukštai aliejaus, pipirai, česnakas, lauro lapai.
3-4 kg nedidelių žalių pomidorų(net vos raustelėję netinka- ištįžta)supjaustyti per pusę, dėti į šaltą vandenį, pakaitinti iki virimo, išimti, nuvarvinti, dėti į stiklainiukus. Užpilti verdančiu marinatu ir užsukti.
Aukščiau blogai parašiau, kad paverdama- nereikia virti. Užvirė ir griebiam iš puodo.
O sriuba labai paprasta: kelios pjaustytos bulvės ir morkos išverdamos sultiny, galima natūraliam mėsos, galima iš kubelio(man skaniau iš kubelio). Kol bulvės verda kepruvėj pakepinam kelis didesnius svogūnus, sudedam prinokusius nuluptus pomidorus(apie 1kg), patroškinam kelias minutes, kol ištįžta ir verčiam į puodą su bulvėm. Pavirti dar kelias minutes, dėti druskos, cukraus šaukštą ar daugiau, pipirų ir sublenderiuoti. Tada supilti išvirtas perlines kruopas, pakaitinti iki užvirimo, suberti žalumynus: krapus, svog. laiškus, baziliką, raudonėlį, na, kas po ranka ir ką mėgstam. Paskaninti grietine. Tik kaičiant puodą vandens daug pilti nereikia, užtenka apie litrą- pusantro, nes sriuba gali būti per skysta, geriau jau prasiskiesti pabaigoj, jei bus per tiršta.
dar man patiko pernai pas ruses rastas žalių pom ir kopūstų mišrainės receptas, skani sriuba, irgi suverčiam į sultinį stiklainiuką mišrainės, bulvių ir viskas, skanūs pietūs.
Žalių pomidorų ir kopūstų mišrainė žiemai
1kg pomidorų, 1 kg kopūstų, 2 dideli svogūnai, 2 paprikos, 100gr cukraus, 30gr druskos, 0,3l acto, 5 pipirai. Daržoves susmulkinti, sumaišyti su druska,dėti į emaliuotą puodą ir paslėgus palikti apie parą. Nupilti sultis, dėti prieskonius, užvirinti ir virti 10-12 min. Karštą masę į sterilius stiklainius ir kaitinti dar 15 min.
atkeliaus is SM forumo SM nare Ponia Lylia
QUOTE(saule27 @ 2013 07 18, 15:19)
Gak kas žinote receptą luptų pamidorų savo sultyse?
Darau kelinti metai:
blanširuojam kietesnius pomidorus, sudedam i kaitintus stiklainius (mums tinkamiausi 1ltr).Pridedam kiek įmanoma, tik neperspaudžiam.
Minkštus ir "nekondicinius" stambiai pjaustom, dedam į didelį puodą ir ant lėtos ugnies užverdam, virinam, maišom kol sutęžta, atvėsinam kol galim išspausti. Mes spaudimui naudojam vielinį kiaurasamtį: dedam virtą košę, su mediniu šaukštu trinam kol lieka skūros (kaimynai naudoja "cepelininį" spaudimo būdą - medžiaginį sietoką). Išspaustą skystį pilam į puodą, užverdam, dedam 1 šaukstlelį druskos 1 ltr sulčių ir 0,5 šaukštelio cukraus (apytiksliai). Užvirus dedu pomidorų pastos (perku Promo). Kai sutirštėja, išjungiu, pilu ant pomidorų, kurie laukia stiklainiuose, po to iškaitinu iki pirmų burbulų išorėje.
Daug teksto, bet viskas paprasta, jei turi padėjėją (todėl pas mane daugiskaita Mes )
Kiekiai nelabai konkretūs, bet likusias sultis visada galima užkonservuoti be pomidorų.
Dar galima įpjaustyti baziliko, bet mano brangiausiui tai nelabai patinka vartojant. Paprasčiau daryti bazę, o naudojant papildyti priedais.
Nieks niekada neiššovė. Jei kils klausimų, rašykit
QUOTE(rucike @ 2013 07 22, 23:10)
blanširuojam kietesnius pomidorus, sudedam i kaitintus stiklainius (mums tinkamiausi 1ltr).Pridedam kiek įmanoma, tik neperspaudžiam.
Minkštus ir "nekondicinius" stambiai pjaustom, dedam į didelį puodą ir ant lėtos ugnies užverdam, virinam, maišom kol sutęžta, atvėsinam kol galim išspausti. Mes spaudimui naudojam vielinį kiaurasamtį: dedam virtą košę, su mediniu šaukštu trinam kol lieka skūros (kaimynai naudoja "cepelininį" spaudimo būdą - medžiaginį sietoką). Išspaustą skystį pilam į puodą, užverdam, dedam 1 šaukstlelį druskos 1 ltr sulčių ir 0,5 šaukštelio cukraus (apytiksliai). Užvirus dedu pomidorų pastos (perku Promo). Kai sutirštėja, išjungiu, pilu ant pomidorų, kurie laukia stiklainiuose, po to iškaitinu iki pirmų burbulų išorėje.
Minkštus ir "nekondicinius" stambiai pjaustom, dedam į didelį puodą ir ant lėtos ugnies užverdam, virinam, maišom kol sutęžta, atvėsinam kol galim išspausti. Mes spaudimui naudojam vielinį kiaurasamtį: dedam virtą košę, su mediniu šaukštu trinam kol lieka skūros (kaimynai naudoja "cepelininį" spaudimo būdą - medžiaginį sietoką). Išspaustą skystį pilam į puodą, užverdam, dedam 1 šaukstlelį druskos 1 ltr sulčių ir 0,5 šaukštelio cukraus (apytiksliai). Užvirus dedu pomidorų pastos (perku Promo). Kai sutirštėja, išjungiu, pilu ant pomidorų, kurie laukia stiklainiuose, po to iškaitinu iki pirmų burbulų išorėje.
O kiek dedate pomidorų pastos?
Siandien konservavau is Beatos knygos "Stiprius Odetos pomidorus", pasidalinsiu receptu, kam patinka stiprus ir astrus skonis turetu patikti
As dariau 10 litriniu stiklainiu , tai proporcijas surasysiu marinato tokiam kiekiui uzpilti. Issiverdame marinata. I puoda pilame 4 litus salto vandens, pilame 500 ml obuoliu acto , dedame 10 saukstu cukrtaus (dejau daugiau, ragavau), 6 saukstus druskos. Marinatas iseina tikrai stiprus
I kiekviena stiklaini dedame po 2 skilteles cesnako, juostelemis pjaustyto zaliojo cili pipiro (visas nedidelis pipiras ant 10 stiklainiuku), po 5 kvapiuosius pipirus ir po 10 juoduju pipiru, saukstelis garstyciu grudeliu ir kalendros grudeliu saukstelis, po 2 gvazdikelius. Stiklainius pridedame nedideliu kietu pomidoriuku.
Ant pomidoru supilame verdanti marinata, stiklainius statome ant skardos ir kisame 30 (gal ir daugiau) minuciu i orkaite (80-90 laipsniu) pasterizuotis, tik reikia ziureti, kad jie perdaug neuzvirtu, nepradetu kunkuliuoti.
Istraukus is orkaites uzsukame pasiruostais dangteliais. Skanaus.
Dariau pirma karta, tai kaip skonis negaliu pasakyti, bet manau turetu buti vyriskas
As dariau 10 litriniu stiklainiu , tai proporcijas surasysiu marinato tokiam kiekiui uzpilti. Issiverdame marinata. I puoda pilame 4 litus salto vandens, pilame 500 ml obuoliu acto , dedame 10 saukstu cukrtaus (dejau daugiau, ragavau), 6 saukstus druskos. Marinatas iseina tikrai stiprus
I kiekviena stiklaini dedame po 2 skilteles cesnako, juostelemis pjaustyto zaliojo cili pipiro (visas nedidelis pipiras ant 10 stiklainiuku), po 5 kvapiuosius pipirus ir po 10 juoduju pipiru, saukstelis garstyciu grudeliu ir kalendros grudeliu saukstelis, po 2 gvazdikelius. Stiklainius pridedame nedideliu kietu pomidoriuku.
Ant pomidoru supilame verdanti marinata, stiklainius statome ant skardos ir kisame 30 (gal ir daugiau) minuciu i orkaite (80-90 laipsniu) pasterizuotis, tik reikia ziureti, kad jie perdaug neuzvirtu, nepradetu kunkuliuoti.
Istraukus is orkaites uzsukame pasiruostais dangteliais. Skanaus.
Dariau pirma karta, tai kaip skonis negaliu pasakyti, bet manau turetu buti vyriskas
QUOTE(saule27 @ 2013 07 23, 10:23)
O kiek dedate pomidorų pastos?
tiek, kokios konsiscensijos nori pomidorų sulčių. Kai įdedi pastą, sultys greit sutirštėja, ir gali spręsti ar reikia daugiau
QUOTE(georgiana @ 2011 08 27, 09:03)
Gal noresite isbandyti, pati dar nedariau, taciau kadangi pomidoru metas, tad pati irgi isbandysiu-
Pomidoru puseles ziemai:0,7 arba 1 litro talpos stiklainiai, 1 svogūna supjaustyti pusžiedžiais, pridėti pjaustytų žaliu krapu, 1 lauro lapas, 5-6 žirneliai juodųjų pipirų stiklainio apačioje. Prideti pomidorų puseliu i stiklaini ir uzpilti verdančiu marinatu. Ant stiklainio ipilti 1 šaukšta augalinio aliejaus. Sterilizuoti 15 minučių.
Marinatas: 1 l vandens
1,5 šaukštai druskos
150 g cukraus
1 šaukštą acto 9%. (1 l stiklainiui).
Pomidoru puseles ziemai:0,7 arba 1 litro talpos stiklainiai, 1 svogūna supjaustyti pusžiedžiais, pridėti pjaustytų žaliu krapu, 1 lauro lapas, 5-6 žirneliai juodųjų pipirų stiklainio apačioje. Prideti pomidorų puseliu i stiklaini ir uzpilti verdančiu marinatu. Ant stiklainio ipilti 1 šaukšta augalinio aliejaus. Sterilizuoti 15 minučių.
Marinatas: 1 l vandens
1,5 šaukštai druskos
150 g cukraus
1 šaukštą acto 9%. (1 l stiklainiui).
Receptas-superinis,dariau pernai,butinai darysiu siemet,tik daug daugiau..
Siandien isbandziau ""Orandzini stebukla"", dejau didele galva smulkinto cesnako, skonis nuostabus . Patiko net mano dvimetinukui, uztepiau ant batono tai sulapnojo ir dar paprase . Aciu uz toki nuostabu receptuka
Noriu daryt pomidorus savose sultyse. Ar galiu daryti su pomidorais iš šaldytuvo, ar jau iš šaldytuvo negaliu konservuoti?
Ar kas konservuojate pomidorus su pirktinėmis sultimis? Neturiu tiek pomidorų, kad galėčiau ir sulčių prisispausti?
QUOTE(ErikaN @ 2013 08 05, 11:39)
Ar kas konservuojate pomidorus su pirktinėmis sultimis? Neturiu tiek pomidorų, kad galėčiau ir sulčių prisispausti?
lyg šioj temoj mačiau receptą su pirktinėm sultim tikrai mačiau tik nežinau kur, jau galva susisuko nuo tų receptų paieškos
QUOTE(lince23 @ 2013 07 29, 18:46)
Siandien isbandziau ""Orandzini stebukla"", dejau didele galva smulkinto cesnako, skonis nuostabus . Patiko net mano dvimetinukui, uztepiau ant batono tai sulapnojo ir dar paprase . Aciu uz toki nuostabu receptuka
o ar lupot pomodorui zievele?
planuoju "stebukla" daryt, tai galvoju ar lupti zievele pomidorui, ar paskui ji pati atsoks beverdant, nereiks paskui jos rankioti is salotu?
jau radau atsakyma, odeles geriau nuimti is anksto
QUOTE(leibel @ 2013 08 05, 11:05)
Noriu daryt pomidorus savose sultyse. Ar galiu daryti su pomidorais iš šaldytuvo, ar jau iš šaldytuvo negaliu konservuoti?
Drasiai galima daryt, pasikaitins tie pomidorai ir bus ok, nebent menesi saldytuve buvo