QUOTE(saule27 @ 2013 07 18, 15:19)
Gak kas žinote receptą luptų pamidorų savo sultyse?
Mes gaminame taip:
Tarkime turime 6 kg pomidorų.
3 kg. sukapojame su blenderiu ar kombainu (galima ir su bulvių tarkavimo mašina, bet man patinka tirštesnė masė, kuri išgaunama juos sukapojant o ne sutrinant, skonio reikalas).
Supilame masę į puodą ir užkaitiname, pridedame druskos pagal skonį. Kai masė užverda tada įdedame likusius 3 kg. sveikų pomidorų ir pakaitiname 2-3 min. Griebiame juos lauk ir dedame į slovikus (tuo pačiu labai lengvai išsineria iš odelių, tik nenusideginti reikia pirštukų). Kai juos išgraibome, ant viršaus supilame puode likusias sultis, užsukame ir leidžiame palengva atvėsti. Viskas
p.s. reikia stengtis nekaitinti per ilgai pomidorų, nes jie ištežta
o pomidorų paskirstau tik po pusę sloviko, pilno nekemšu, čia taip pat skonio reikalas
Vyrui super patinka, ir išsitraukia jų pavalgyti ir dar sulčių atsigeria.