isbandziau keleta receptu is sio puslapio ziuresim kaip aikysis..
Tik dar ieskau tokio rimto pomidoru padazo kaip pas Ule ideta nuotrauka, spalva tokia ryski, tamsi ir tirstumas toks geras.. gal kas pasidalins patiritim is savo gamybos?
Mano pomidorai su zele irgi nepanasu, kad noretu stingti, sukroviau i saldytuva ziuresim kas bus... Nors as sudejau po 3 saukstus zelatinos ant 1l.. matyt kazka ne taip padariau..
QUOTE(salduke @ 2012 09 04, 07:19)
Dariau, nesustingo želė
man irgi nestingsta
o dėl pomidorų padažo,kad būtų tokios spalvos kaip pirktinis ir aš norėčiau bet be cheminių priedų tikriausiai neįmanoma?
i litra marinato dedu 6 valgomuosius saukstus zelatinos,sustingsta puikiai
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 06, 10:34)
man irgi nestingsta
o dėl pomidorų padažo,kad būtų tokios spalvos kaip pirktinis ir aš norėčiau bet be cheminių priedų tikriausiai neįmanoma?
o dėl pomidorų padažo,kad būtų tokios spalvos kaip pirktinis ir aš norėčiau bet be cheminių priedų tikriausiai neįmanoma?
sukisau i saldytuva ir sustingo
dabar lauksiu ziemos ir skonio rezultatu.
QUOTE(Alekto @ 2011 08 05, 14:56)
Anoj temoj yra toks receptas. Tą spiritą reikia uždegti. Ir baigus degt iš kart užsukti stiklainį. Įdomu realiai ar kas yra išbandę taip?
Dariau ir taip. Spiritas nutekėjo, visiškai nedegė, pomidorai šlapi
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 09 06, 12:30)
na tai tuomet ir mano į vėsų rūsį išnešti sustings
o tai jame ir laikysit ar sustingo ir išėmėt?
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 06, 18:30)
na tai tuomet ir mano į vėsų rūsį išnešti sustings
o tai jame ir laikysit ar sustingo ir išėmėt?
o tai jame ir laikysit ar sustingo ir išėmėt?
sustingo ir isemiau, sunesiau i garaza, nera labai jis vesus, o eksperimentui palikau slojka kambaryje paziuresiu kas bus rytoj
o del padazo, galvoju, gal reiketu gerai nugrezti pomidorus per kokia kojne kad to skyscio neliktu ir smulkiai pritarkuoti raudonu papriku gal gautusi kazkas panasaus i tamsu padaza...
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 06, 11:34)
o dėl pomidorų padažo,kad būtų tokios spalvos kaip pirktinis ir aš norėčiau bet be cheminių priedų tikriausiai neįmanoma?
nu o kam ta spalva jau geriau skonis būna liuksiškas
QUOTE(daivaP @ 2012 09 04, 14:50)
Aš darau jau daug metų, tik želatinos dedu 3 v. š. tikrai puikiai laikosi Dar labai skanu įpjaustyti agurkų
Manau, kad sustings ar ne, priklauso nuo želatinos kokybės. Man atrodo, anksčiau ji buvo geresnės kokybės
pomidorai su želatina
Manau, kad sustings ar ne, priklauso nuo želatinos kokybės. Man atrodo, anksčiau ji buvo geresnės kokybės
pomidorai su želatina
Padariau vakar ir aš. Litrui dėjau 4 š. želatinos. Galvojau nesustings, bet įkišus į šaldytuvą sustingo, bet kitą sa\ykį dar vieną pridėsiu šaukštą želatinos, nes drebučiai tokie ant ribos Šiandien vieną pradariau nes pasterizuojant dugnas suskilo, tai paragavau, skanu, kaip vaikystėj valgydavau tik druskos pasirodė mažoka. Reikės kitą sykį daugiau dėt.
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 06, 22:22)
Padariau vakar ir aš. Litrui dėjau 4 š. želatinos. Galvojau nesustings, bet įkišus į šaldytuvą sustingo, bet kitą sa\ykį dar vieną pridėsiu šaukštą želatinos, nes drebučiai tokie ant ribos Šiandien vieną pradariau nes pasterizuojant dugnas suskilo, tai paragavau, skanu, kaip vaikystėj valgydavau tik druskos pasirodė mažoka. Reikės kitą sykį daugiau dėt.
Matyt čia nuo želatinos priklauso, nes man užteko 3 šaukštų ir puikiai sustingo palaikius šaldytuve, drebučiai normalūs Manau, kad daugiau įdėjus, nebus blogiau Druską taip pat pagal savo skonį galima reguliuoti. Skonis tikrai puikus
QUOTE(daivaP @ 2012 09 07, 00:21)
Matyt čia nuo želatinos priklauso, nes man užteko 3 šaukštų ir puikiai sustingo palaikius šaldytuve, drebučiai normalūs Manau, kad daugiau įdėjus, nebus blogiau Druską taip pat pagal savo skonį galima reguliuoti. Skonis tikrai puikus
O jums ir iš šaldytuvo išėmus lieka drebučiai? Nes man vėl pavirto į skystį