Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

pernai pabandymui driua sia tyre http://www_neringa-b...idoru-tyre.html. labai patiko, tai siemet darysiu nemazai.
Atsakyti
as dabar darysiu si recepteli

EX SM nares žali pomidorai 4u.gif

Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai
Atsakyti
QUOTE(Elijaaa @ 2012 08 28, 07:10)
pernai pabandymui driua sia tyre  http://www_neringa-b...idoru-tyre.html. labai patiko, tai siemet darysiu nemazai.

O cia panasu i tikra pomidoru padaza ar jau gaunasi tik troskiniam toks darzoviu padazas? Na nelabai moku paklaust, bet gal suprasit ax.gif Turiu nemazai pomidoru.Uosve daro toki ale uncle bens, bet mum nelabai blush2.gif
Atsakyti
Padariau šiandien 9 litrus marinuotų pomidorų pagal Gandi receptą smile.gif
Pirmą kartą teko pomidorus marinuoti (aš tai jų nevalgau schmoll.gif ), bet MB užsiprašė tai jau teko smile.gif
Tik įdomu kaip laikysis kambario temperatūroje, nes rūsio neturime, o tamsiukas dar po remonto iki lubų užkrautas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2012 08 28, 10:59)
O cia panasu i tikra pomidoru padaza ar jau gaunasi tik troskiniam toks darzoviu padazas? Na nelabai moku paklaust, bet gal suprasit  ax.gif Turiu nemazai pomidoru.Uosve daro toki ale uncle bens, bet mum nelabai  blush2.gif


Skonio tai nuostabaus, tik gal kaip pomidru padazui per skystas.
Atsakyti
Pomidorų padažas

user posted image


6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
saujelė kapotų petražolių ir raudonėlio

stiklinė 200 ml.


Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, ir nulupame odeles, susmulkiname. Aš atradau tobulą įrankį daržovių trintuvę .

Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Man užtruko apie valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rušies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame.
Skanaus!

Atsakyti
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje 4u.gif
Pomidorai su zele

Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais

uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos

puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti

Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais

Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.

tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.

pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje 4u.gif
Pomidorai su zele

Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais

uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos

puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti

Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais

Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.

tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.

pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES


Pagal tokį receptą darydavo mano mama, tikrai labai skanūs pomidoriukai būdavom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje 4u.gif
Pomidorai su zele


Gal galite maždaug pasakyti kiek pomidorų ir svogūnų tokiam kiekiui marinato reikia? Gal turite foto kaip atrodo?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje 4u.gif
Pomidorai su zele

Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais

uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos

puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti

Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais

Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.

tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.

pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES


Dariau, nesustingo želė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 09 04, 08:19)
Dariau, nesustingo želė  verysad.gif

Palaikyk šaldytuve, gal sustings. Aš daugiau želatinos dedu - 1,5l vandens, 5 šaukštai su kaupais želatinos ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 04 rugsėjo 2012 - 09:21
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
Pomidorai su zele

1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos

Aš darau jau daug metų, tik želatinos dedu 3 v. š. tikrai puikiai laikosi thumbup.gif Dar labai skanu įpjaustyti agurkų thumbup.gif

Manau, kad sustings ar ne, priklauso nuo želatinos kokybės. Man atrodo, anksčiau ji buvo geresnės kokybės g.gif

pomidorai su želatina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 04 rugsėjo 2012 - 13:51