pernai pabandymui driua sia tyre http://www_neringa-b...idoru-tyre.html. labai patiko, tai siemet darysiu nemazai.
as dabar darysiu si recepteli
EX SM nares žali pomidorai
Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.
Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.
Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai
EX SM nares žali pomidorai

Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.
Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.
Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai
QUOTE(Elijaaa @ 2012 08 28, 07:10)
pernai pabandymui driua sia tyre http://www_neringa-b...idoru-tyre.html. labai patiko, tai siemet darysiu nemazai.
O cia panasu i tikra pomidoru padaza ar jau gaunasi tik troskiniam toks darzoviu padazas? Na nelabai moku paklaust, bet gal suprasit


Padariau šiandien 9 litrus marinuotų pomidorų pagal Gandi receptą
Pirmą kartą teko pomidorus marinuoti (aš tai jų nevalgau
), bet MB užsiprašė tai jau teko
Tik įdomu kaip laikysis kambario temperatūroje, nes rūsio neturime, o tamsiukas dar po remonto iki lubų užkrautas

Pirmą kartą teko pomidorus marinuoti (aš tai jų nevalgau


Tik įdomu kaip laikysis kambario temperatūroje, nes rūsio neturime, o tamsiukas dar po remonto iki lubų užkrautas

QUOTE(aureka @ 2012 08 28, 10:59)
O cia panasu i tikra pomidoru padaza ar jau gaunasi tik troskiniam toks darzoviu padazas? Na nelabai moku paklaust, bet gal suprasit
Turiu nemazai pomidoru.Uosve daro toki ale uncle bens, bet mum nelabai 


Skonio tai nuostabaus, tik gal kaip pomidru padazui per skystas.
Pomidorų padažas

6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
saujelė kapotų petražolių ir raudonėlio
stiklinė 200 ml.
Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, ir nulupame odeles, susmulkiname. Aš atradau tobulą įrankį daržovių trintuvę .
Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Man užtruko apie valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rušies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame.
Skanaus!
6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
saujelė kapotų petražolių ir raudonėlio
stiklinė 200 ml.
Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, ir nulupame odeles, susmulkiname. Aš atradau tobulą įrankį daržovių trintuvę .
Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Man užtruko apie valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rušies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame.
Skanaus!
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje
Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES

Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje
Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES

Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES
Pagal tokį receptą darydavo mano mama, tikrai labai skanūs pomidoriukai būdavom

QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje
Pomidorai su zele

Pomidorai su zele
Gal galite maždaug pasakyti kiek pomidorų ir svogūnų tokiam kiekiui marinato reikia? Gal turite foto kaip atrodo?
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
As nenoreciau prapuldinti SM platybese sio Lusasitos SM nares receptelio - dariau 2 k. ir ragvau, dar 3 karta darysiu, nors valgau tik as viena seimoje
Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES

Pomidorai su zele
Pomidorus pjaustyti ( mezesnius deti nepjaustytus) ir sluoksniuot puslitriukuose su pusziedziais pjaustytais svogunais
uzpilti iscvirtu pravesusiu marinatu
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
puse stiklines vandens uzpilti zelatina.
is likusio vandens ir kitu daliu isvirti marinata. i ji supilti istirpinta zelatina ir atvesinti
Uzpliti marinatu pomidorus su svogunais
Statyti i puoda su vos siltu vandeniu, kad vandens butu iki puslitriuko kakliuko ( ne iki pat pat virsaus) . Pridengti dangteliu , bet neuzsukti Ir kaitinti. Kai puode ims kilti virimo burbulai, ugni isjungti, puoda uzdengti ir palaikyti 10 min.
tada traukiam, uzsukam, apverciam ir uzklojam.
pries vartojant is rusio atsinesus palaikyti saldytuve.
P.S. VISKAS PRIKLAUSO NUO ZELATINOS KOKYBES
Dariau, nesustingo želė

QUOTE(salduke @ 2012 09 04, 08:19)
Palaikyk šaldytuve, gal sustings. Aš daugiau želatinos dedu - 1,5l vandens, 5 šaukštai su kaupais želatinos ir t.t.
QUOTE(georgiana @ 2012 09 03, 07:40)
Pomidorai su zele
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
1 l vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto
kvapiojo pipiro keli zirniukai
lauro lapelis
2 saukstai zelatinos
Aš darau jau daug metų, tik želatinos dedu 3 v. š. tikrai puikiai laikosi


Manau, kad sustings ar ne, priklauso nuo želatinos kokybės. Man atrodo, anksčiau ji buvo geresnės kokybės

pomidorai su želatina