Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(georgiana @ 2011 08 04, 11:14)
Simikes receptas-
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.

Ar marinuojant pagal si recepta tiktu zali pomidorai? unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 08 20, 19:31)
Gal kas parasys receptuka pomidoru sulciu 4u.gif

is pomidru sultis darydavau taip, sudedavau gerai sunokusius pomidorus i puoda uzpildavau vandeniu ir kaitindavau, kol sutrugdavo ju odele, tada nulupdavau ir dedavau viska i virtuvini kombaina i kokteiline ir gerai paplakdavau, tada i puoda ant litro sauksta druskos uzvirindavau ir i stiklainius.
O dabar taip nevargstu, gerai sunokius, nu labai jau gerai sunokusius, pomidorus malu su elektine mesmale su visom odele ir seklom. tada dedu druska uzvirinu ir viskas. Malu per labai labai smulku sieteli, nesijaucia nei seklu nei odeliu.

QUOTE(Morepink @ 2012 08 20, 21:17)
Ar marinuojant pagal si recepta tiktu zali pomidorai? unsure.gif  g.gif


Pagal si recepta marinuoju tik sunokusius pomidorus, o va pagal ule darau zalius, labai skanus http://skanusgyvenim...aus-uzpilu.html
Atsakyti
o tarkim galima taip kad tuos pomidorus sublenderiuot, ir gauta mase butu kaip tyre, ar cia sultis, ir poto tiktu toks tarkim prie makaronu kai darai farso padaza vietoj kecupo biggrin.gif cia kaip ir sultys kaip ir tyre, manau ten visai tiktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linckutis @ 2012 08 22, 16:59)
o tarkim galima taip kad tuos pomidorus sublenderiuot, ir gauta mase butu kaip tyre, ar cia sultis, ir poto tiktu toks tarkim prie makaronu kai darai farso padaza vietoj kecupo biggrin.gif  cia kaip ir sultys kaip ir tyre, manau ten visai tiktu biggrin.gif

tai virkit kecupa pridejus papildomai ingridientu
Atsakyti
Vakar prisiruošėm pomidorų savo sultyse žiemai. Pomidorus susmulkinome su sulčiaspaude, išspaudas susmulkinome su blenderiu, viska sumaišėme. Sudėjome i puodą, nuo atvirimo atkaitinome 30min., ir išpilstėme i stiklainiukus. Apvertėme dangteliais i apačią ir šiltai apklojome.Atvėsę jie keliaus į rūsį. Mėgiamiausi pomidorai savo sultyse. Jie be jokios druskos, česnakų ir kt. priedų. Virtuvje galima panaudoti įvairiems patiekalams ir prieskonių prisidėti kas kam patinka wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonaqua: 26 rugpjūčio 2012 - 14:19
QUOTE(Bonaqua @ 2012 08 26, 15:09)
Vakar prisiruošėm pomidorų savo sultyse žiemai. Pomidorus susmulkinome su sulčiaspaude, išspaudas susmulkinome su blenderiu, viska sumaišėme. Sudėjome i puodą, nuo atvirimo atkaitinome 30min., ir išpilstėme i stiklainiukus. Apvertėme dangteliais i apačią ir šiltai apklojome.Atvėsę jie keliaus į rūsį. Mėgiamiausi pomidorai savo sultyse. Jie be jokios druskos, česnakų ir kt. priedų. Virtuvje galima panaudoti įvairiems patiekalams ir prieskonių prisidėti kas kam patinka wink.gif


Aš tik niekaip nesuprantu, kur tie pomidorai... Apie sultis tai viską supratau smile.gif
Atsakyti
Pomidoru sultys+pomidoru ispaudos(sutrintos su blenderiu)=vientisa pomidoru tyre smile.gif Kita kart tik blenderiuosiu nes reziltatas tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Bonaqua @ 2012 08 26, 16:07)
Pomidoru sultys+pomidoru ispaudos(sutrintos su blenderiu)=vientisa pomidoru tyre smile.gif Kita kart tik blenderiuosiu nes reziltatas tas pats.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 08 13, 22:38)
laba vakara smile.gif

gal kuri pasidalintu išbandytu skaniu vyšninių pomidoriukų receptu?  4u.gif


mane irgi domina ax.gif
dariau su "Uspaskicho" receptu, su čiliukais (žalių pomidorų receptu), pomidorų sultimis...
gal kas vakavo su obuolių sultim? turiu pririnkus iš kaimynų pribyrėjusių obuoliukų... išmest gaila ax.gif
Atsakyti
Šiemet dariausi pomidorų padažą. Išėjo tikrai labai skanus, tik vat idomu kiek ilgai stovės, nes laikau ne šaldytuve.

Atsakyti
QUOTE(DiaDi @ 2012 08 27, 12:08)
Šiemet dariausi pomidorų padažą. Išėjo tikrai labai skanus, tik vat idomu kiek ilgai stovės, nes laikau ne šaldytuve.

padazai puikiai laikosi ir rusyje
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 08 27, 17:01)
padazai puikiai laikosi ir rusyje

Reiks bandyti, nes daug pasidariau:)
Pirmi mano bandymai konservuoti žiemai.
Atsakyti