Sveikos, mielosios virtuvės šefės
turiu klausimuką-prašymuką o kaip žiemai užsikonservuot pomidorų sulčių? nes vyriškis mano ypatingas tų sulčių gerbėjas, bet nenumanau ką reiktų daryti,kad jos išsilaikytų žiemos sezonui..
Būsiu dėkinga už patarimus
QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2012 08 14, 16:13)
Sveikos, mielosios virtuvės šefės
turiu klausimuką-prašymuką o kaip žiemai užsikonservuot pomidorų sulčių? nes vyriškis mano ypatingas tų sulčių gerbėjas, bet nenumanau ką reiktų daryti,kad jos išsilaikytų žiemos sezonui..
Būsiu dėkinga už patarimus
turiu klausimuką-prašymuką o kaip žiemai užsikonservuot pomidorų sulčių? nes vyriškis mano ypatingas tų sulčių gerbėjas, bet nenumanau ką reiktų daryti,kad jos išsilaikytų žiemos sezonui..
Būsiu dėkinga už patarimus
Pomidorų auginu daug ir žiemai jų paruošiu įvairiai. Kai jau būna pats didysis perteklius pernokusių, darau sultis. Sublenderiuoju pomidorus su visom žievelėm(blenderis mano galingas, ant sulčiauspaudės užsideda), tada pakaitinu iki virimo tą masę, įdedu druskos pagal skonį, česnako įspaudžiu(nebūtinai aišku, bet mes mėgstam) ir išpilstau į stiklainius. Tokios sultys su tirštimu gaunasi, tikrai skanu ir greit padaryti galima
Mane irgi labai domina pomidoru sultys... As blenderio neturiu, turiu virtuvini kombaina, jame yra toks kapotuvas ar kaip ji pavadinti nezinau, sakykit ar panasiai gautusi kaip su blenderiu. Esu skaiciusi kad su mesmale mala nuluptus pomidorus ir tada pakaitina ta gauta mase. Bet mesmales irgi neturiu
QUOTE(Vitra @ 2012 08 15, 16:50)
O aš tai labai paprastai darau pomidorus savo sultyse... Perpilu karštu vandeniu, po to šaltu, nuimu odeles, dalį pomidorų (minkštesnius ar didelius labai su ranka sugnaibau), užkaitinu, įdedu druskos ir supilu į stiklainius. Man patinka...
Vitra nuo senu laiku pamenu, kad dalinaisi receptais be grybu:) parasyk recepteli su zelatina, aciu
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 17:27)
Vitra nuo senu laiku pamenu, kad dalinaisi receptais be grybu:) parasyk recepteli su zelatina, aciu
Gal ne aš? Arba sklerozė...
Sveikos
Pasidalinsiu savo patirtimi kaip aš darau pomidorus savo sultyse
Taip darau sultis:
Pomidorus perpjaunu per puse, didesnius smulkiau sudedu į didelį puodą ir kaitinu, kai jau gerokai suminkštėja, pertrinu per tankoką sietėlį. Atsiskiria ir žievelės ir sėklos, lieka tirštoka masė. Tada dar pakaitinu iki 90 laipsnių. Taip pasidarau sultis kuriomis užpilu pomidorus stiklainiuose. Žinoma sultis pasūdau pagal savo skonį
O pomidorus kuriuos dedu į stiklainius nuplikau karštu vandeniu, nulupu ir sudedu į stiklainius ir tada užpilu pakaitintomis sultimis. Pomidorus pasirenku beveik vienodo dydžio ir dar kietokus, kad pakaitinus neištyžtų.
Stiklainius pridengiu dangteliais ir dedu į didelį puodą su gan šiltu vandeniu ir kaitinu apie 15 min 90-95 laipsniu karštumo vandenyje(1 litro stiklainius). Pakaitinus išimu ir tada užsuku dangtelius. Apverčiu ir šiltai apdengiu. Vakar taip padariau 6 litrus. Ryte atidengus stiklainiai dar buvo šilti. Taip pomidorus darau jau apie 15 metų.
P.s. aprašiau smulkiai kad būtų suprantama visa darbo eiga
Pasidalinsiu savo patirtimi kaip aš darau pomidorus savo sultyse
Taip darau sultis:
Pomidorus perpjaunu per puse, didesnius smulkiau sudedu į didelį puodą ir kaitinu, kai jau gerokai suminkštėja, pertrinu per tankoką sietėlį. Atsiskiria ir žievelės ir sėklos, lieka tirštoka masė. Tada dar pakaitinu iki 90 laipsnių. Taip pasidarau sultis kuriomis užpilu pomidorus stiklainiuose. Žinoma sultis pasūdau pagal savo skonį
O pomidorus kuriuos dedu į stiklainius nuplikau karštu vandeniu, nulupu ir sudedu į stiklainius ir tada užpilu pakaitintomis sultimis. Pomidorus pasirenku beveik vienodo dydžio ir dar kietokus, kad pakaitinus neištyžtų.
Stiklainius pridengiu dangteliais ir dedu į didelį puodą su gan šiltu vandeniu ir kaitinu apie 15 min 90-95 laipsniu karštumo vandenyje(1 litro stiklainius). Pakaitinus išimu ir tada užsuku dangtelius. Apverčiu ir šiltai apdengiu. Vakar taip padariau 6 litrus. Ryte atidengus stiklainiai dar buvo šilti. Taip pomidorus darau jau apie 15 metų.
P.s. aprašiau smulkiai kad būtų suprantama visa darbo eiga
Sveikos,gal kuri zinot pomidoru vakavimo recepteli?aciux butu
liina:) gerbiamoji naujoke pilni puslapiia tik Jums tereikes pravartyti keleta lapu, kazkodel keista kad kantrybe nesibaigia
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 16:27)
Vitra nuo senu laiku pamenu, kad dalinaisi receptais be grybu:) parasyk recepteli su zelatina, aciu
Pomodorai drebučiuose
1kg. svogūnų;
2 kg pomidorų;
MARINATUI:
1 l. vandens;
1 nubrauktas v.š .druskos;
1 v.š. cukraus;
1 nubrauktas a.š. citirnos rūgšties;
2 v.š.su kaupu želatinos;
pagal skonį ir norą po lauro lapelį į stiklainiį, kvepiančiųjų pipirų.
Želatiną užpilti stiklinę vandens. Į likusį vandenį sudėti visus marinatui skirtus ingredientu ir užvirinti. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karštoje vonelėje( į didėsnį su karštu vandeniu patalpinti indelį su išbirnkintą želatiną ir maišant tirpinti iki skystos masės) ir supilti į karštą marinatą.
Nuplautus pomidorus supkaustyti skiltelėmis,svogūnus griežinėliais( jei svogūnus nuplykiti jie nebeturės aitrumo).
Paruoštas daržoves sluoksniais sudėti į paruoštus stiklainius ir užpilti pravėsusiu marinatu.Stiklainius pridengti dangteliais ir ir sudėjus į indą su 2/3 stiklainio apsemtu vandeniu pakaitinti 80 * laipsnių temepratūroje 10-15 min. ir iškart sandariai užsukti.
Gal kas parasys receptuka pomidoru sulciu
QUOTE(Ulė @ 2012 08 20, 19:31)
Gal kas parasys receptuka pomidoru sulciu
pomidorus supjaustai gabaliukais, dedi i puoda ir kaitini,kai jau pasileidzia gerai pomidorai nukeli nuo virykles ir padedi atvesti.kai atvesta issunki rankomis per ,,marle ,, supili i puoda .as mazdaug 5 litram pilu 1 valg.s druskos .uzverdi nugraibai putas ir supili i indus ir uzsuki .
dar darau ir su sulciaspaude bet kadangi iki galo gerai neisspaudziai tai minkstima likusi irgi paverdu ir per marle issunkiu kai atvesta ir tada vel pavirinu +druskyte ir uzkonservuoju