QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 16:27)
Vitra nuo senu laiku pamenu, kad dalinaisi receptais be grybu:) parasyk recepteli su zelatina, aciu
Pomodorai drebučiuose
1kg. svogūnų;
2 kg pomidorų;
MARINATUI:
1 l. vandens;
1 nubrauktas v.š .druskos;
1 v.š. cukraus;
1 nubrauktas a.š. citirnos rūgšties;
2 v.š.su kaupu želatinos;
pagal skonį ir norą po lauro lapelį į stiklainiį, kvepiančiųjų pipirų.
Želatiną užpilti stiklinę vandens. Į likusį vandenį sudėti visus marinatui skirtus ingredientu ir užvirinti. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karštoje vonelėje( į didėsnį su karštu vandeniu patalpinti indelį su išbirnkintą želatiną ir maišant tirpinti iki skystos masės) ir supilti į karštą marinatą.
Nuplautus pomidorus supkaustyti skiltelėmis,svogūnus griežinėliais( jei svogūnus nuplykiti jie nebeturės aitrumo).
Paruoštas daržoves sluoksniais sudėti į paruoštus stiklainius ir užpilti pravėsusiu marinatu.Stiklainius pridengti dangteliais ir ir sudėjus į indą su 2/3 stiklainio apsemtu vandeniu pakaitinti 80 * laipsnių temepratūroje 10-15 min. ir iškart sandariai užsukti.