Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Kristule05 @ 2012 08 04, 14:55)
LABA 4u.gif
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą 4u.gif Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.

Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu 4u.gif

Musu seimai patys skaniausi,nemegsta marinuotu.Tik dar dedam ir sauksteli cukraus stiklainiukui ir kaitinu tik apie 30 min.Jei noresit gaminti tik paragavimui,tai reiktu ragauti neanksciau poros savaiciu nuo pagaminimo,nes viskas turi persismelkti vienu skoniu.
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2012 08 04, 15:55)



QUOTE(jugp @ 2012 08 04, 16:43)



QUOTE(ostra @ 2012 08 05, 00:48)

Merginos, ar laikysis tokie jei ne saltoj patalpoj per ziema laikysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2012 08 05, 08:37)
Merginos, ar laikysis tokie jei ne saltoj patalpoj per ziema laikysiu g.gif

Laikau tamsiajam kambariuke bute, laikosi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 18, 20:59)
Oranžinis stebuklas
Pasišokinėdama atnešu šį receptuką čia, iš morkų, pomidorų ir česnako toks puikus užtaisas, skaičiau apie jį viename forume, lieptą buvo daryti iš dvigubos normos ir tikrai nė nereikėtu mažinti, aš kartosiu dar smile.gif

user posted image

2 kg. morkų
3 kg. pomidorų
sauja lupto česnako
200 gr. cukraus
2 šaukštai druskos
200 ml. aliejaus
arbatinis šaukštelis pipirų
4 šaukštai obuolių acto

Morkas smulkiai sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti riekelėmis.

user posted image
Užpilti cukrų, druską ir aliejų, išmaišyti ir virti maišant apie valandą. Suberti pipirus, actą ir dar patroškinti 15 min.
Supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Gaunasi apie 4 l.

Skanaus!!

user posted image



Kam nepatiko sis receptas, siulau papildomai ideti paprikos raudonos ir kelis cili pipirus thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
POMIDORU TYRE

2,5 kg pomidoru
500 gr svogunu
400 gr cukraus
250 gr. acto
0,5 saukstelio maltu pipiru
2 valg. saukst. krakmolo
2 sauks druskos
2 agurkai
1 paprika

Sumaltus pomidorus verdame 30 min. Po to sudedame maltus svogunus,smulkiai pjaustytus agurkus,paprika ir verdame 20 min. Krakmola sumaisome su actu ir supilame i pomidorus+cukrus+druska+pipirai ir kaitiname 2-3 min.

P.S. darbo eigos laikiausi pagal savo pirmaji ideta kecupa,pomidorus pertriniau,kad nebutu seklu,viriau 1 val. agurkus,svogunus sumaliau mesmale.
Atsakyti
Gal galit padėti. Yra toks skanus receptukas baklazanų su pomidorais, bet jis skirtas ne konservavimui: baklažanai . Labai panašus, tik be kapario uogų, raudonėlio ir alyvuogių yra marinavimo receptas. Taigi, klausimas toks, ar galima pagaminus pagal nuorodoje pateiktą receptą imti ir užkonservuoti tą gėrį žiemai? smile.gif Ta prasme, ar negenda mišrainės, jei į jas dedama mano minėti produktai? (O jei alyvuogės su ančiuviais- galima?)
Ir dar įdomu, ar galima konservuoti, jei viskas gaminama keptuvėje pakepinus, o ne vien verdant?
Atsakyti
Pomidorai su medum ir baziliku ;

2 kg. pomidorų;
baziliko( aš mėgstu tik cinamoninį baziliką blush2.gif );
medaus (0,5 stiklainiui 1 šaukštelis);
marinatui;
1 l vandens;
1 st aliejaus;
apypilnė stiklinė acto;
1 st cukraus;
1 šaukštas druskos.

Užkaičiam marinatą. Supilam į puodą viską išskyrus actą
Imam pomidorus,juos keliose vietose subadom dantų krapštuku ar mediniu iešmeliu.
Į verdantį marinatą dedam pomidorus ir juos pabalnširuojam apie 3 min. Tada su kiaurašaukščiu ištraukiam ir dedam į jau paruoštą stiklainį kuriame jau sudėtas medus ir baziliko lapelis.
Kai visi pomidorai bus sudėti, pasiruošiam marinatą: į esamą įpilame actą užverdame ir užpilame juo pomidorus. užsukame dangteliais stiklainius ir viskas.

Pomidorai su medum ir česnaku ;

Viskas taip pat kaip pirmame recepte tik vietoje baziliko dedama skiltelė pjaustyto česnako.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 12 rugpjūčio 2012 - 12:40
As panasu, kaip auksciau aprasyta recepta dariau ka tik, tik zinokit man labiau patiko neblansiruoti pomidorai. Tie, kuriuos apviriau (ir tai ne 3 minutes tikrai), tai paliko tokie patize, o kuriu ne - normalus.

Vat su baziliko lapeliu nebandziau, reikes paeksperimentuoti ax.gif Siaip manau visai gerai turetu gautis ir bazilika, ir cesnaka idejus.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 08 13, 08:45)
As panasu, kaip auksciau aprasyta recepta dariau ka tik, tik zinokit man labiau patiko neblansiruoti pomidorai. Tie, kuriuos apviriau (ir tai ne 3 minutes tikrai), tai paliko tokie patize, o kuriu ne - normalus.

Vat su baziliko lapeliu nebandziau, reikes paeksperimentuoti  ax.gif Siaip manau visai gerai turetu gautis ir bazilika, ir cesnaka idejus.


Prinokę ištyžta ,o pusiau-ne. Bet pabandysiu ir jūsų variantą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 13, 12:35)
Prinokę ištyžta ,o pusiau-ne. Bet pabandysiu ir jūsų variantą. mirksiukas.gif


Taip, jūs teisi, bet šiuo metu pas mane naudojimui eina daugiau prinokę wink.gif Pabandykit būtinai įkeliu paskutinį rezultatą su neblanširuotais pomidoriukais. Beje, tolumoje matyti eksperimentiniai tuo pačiu marinatu užpilti agurkai. Dabar tik pagalvojau, kad jie gal nieko gero neduos, bus minkšti g.gif

user posted image

Nuotraukos nelabai kokybiškos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 13 rugpjūčio 2012 - 20:28
QUOTE(ptashka @ 2012 08 13, 20:27)
Taip, jūs teisi, bet šiuo metu pas mane naudojimui eina daugiau prinokę wink.gif Pabandykit būtinai įkeliu paskutinį rezultatą su neblanširuotais pomidoriukais. Beje, tolumoje matyti eksperimentiniai tuo pačiu marinatu užpilti agurkai. Dabar tik pagalvojau, kad jie gal nieko gero neduos, bus minkšti  g.gif

Nuotraukos nelabai kokybiškos  ax.gif


Pagyvensmi pamatysim,bet jau zebriukai ir laabai apetitnai atrodo essen.gif .Galvoju,jei jie kieti tai turėtų laikytis,o dar + jie turi savitą rūgštelę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 13 rugpjūčio 2012 - 21:10
laba vakara smile.gif

gal kuri pasidalintu išbandytu skaniu vyšninių pomidoriukų receptu? 4u.gif
Atsakyti