Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Bandyk šaldytuve palaikyt,prieš vartojant,gal sustings
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 02 05, 10:09)
merginos turiu klausima ar galima dar karta perkaitinti pomidorus su zelatina nes skysti labai gavesi tik dabar sandeliuke apziurejau, na turiu galvoje dadeti daugia zelatinos, aciu 4u.gif

Per mazai zelatinos dejot smile.gif .Saldytuve palaikykit,visgi turetu sustingti mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos,o pomidorus kur daret pagal recepta Islaikyt sviezius smile.gif kur uzdegamas spiritas stiklainyje,kur paskui laikyt stiklainius?ar labai saltai?nes rusio neturim,tik siokia tokia saltoka kamarele g.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 07 30, 15:40)
Merginos,o pomidorus kur daret pagal recepta Islaikyt sviezius smile.gif kur uzdegamas spiritas stiklainyje,kur paskui laikyt stiklainius?ar labai saltai?nes rusio neturim,tik siokia tokia saltoka kamarele g.gif  Aciu


kiek pamenu, atsiliepimai ne kokie buvo. Rase mergaites, kad neissilaike jie kaip sviezi.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 10 02, 12:26)
Ir aš tuos tarybinius prisimenu... rolleyes.gif  tik recepto tai nežinau verysad.gif

ant trilitrio 3saukstai cukraus
2druskos
100ml acto smile.gif bus tie tarybiniai biggrin.gif
Atsakyti
mergaitės gal kuri ragavusi pagal beatos receptą (tiksliau jos sesers) marinuiotus pomidorus? kur naudojamas obuolių actas, kalendra, čili pipiriukas, garstyčių grūdeliai? kaip atsiliepimai jei kas jau bandėt? galvoju ar verta labai daryt....... nes aš tai pratus prie pomidorų savose sultyse. Tik tiek kad mėgstu ir aštrumus, tai gal skanu.......
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 30, 18:57)
mergaitės gal kuri ragavusi pagal beatos receptą (tiksliau jos sesers) marinuiotus pomidorus? kur naudojamas obuolių actas, kalendra, čili pipiriukas, garstyčių grūdeliai? kaip atsiliepimai jei kas jau bandėt? galvoju ar verta labai daryt....... nes aš tai pratus prie pomidorų savose sultyse. Tik tiek kad mėgstu ir aštrumus, tai gal skanu.......

o gal galima receptuka pomidoru savo sultyse blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgice @ 2012 07 31, 20:53)
o gal galima receptuka  pomidoru savo sultyse  blush2.gif


ai aš nieko blatno nedarau. Tiesiog su sulčiaspaude išspaudžiu iš sunokusių pomidorų sultis. Jos būna tokios tirštos. Anksčiau būdavo su bulvių tarkavimo mašina pravarydavom ir pro užuolaidą išspausdavom sultikes. Greitas darbas ir taip. Pomidoriukus sudedu į stiklainius. Sultis užkaitinu iki virimo, įdedu 1 l sulčių apie šaukštą druskos ir šaukštą cukraus (jei rūgštūs pomidoriukai galima ir šiek tiek daugiau). Dar mėgstu čiasnakiuko skiltelę įmest į stiklainius su pomidorais. tada kvepiančių pipiriukų kelis, juodą kokį pipiriuką, lauro lapelį. tas karštas sultis pilu ant pomidoriukų, tada statau stiklainius į puodą su vandeniu ir pakaitinu. Jei mažesni stiklainiai užtenka trumpiau, jei didesni - ilgiau. Užsuku ir kišu apverstus aukštyn galva po kaldra. Aš tai labiau mėgstu agurkiukus žiemą, bet vyrui darau pomidorus. jis kokį trijų ketvirčių stiklainiuką per kartą patvarko doh.gif kadangi viskas savose sultyse - tai nieko išpilti nereikia - sunaudojamas visas šitas reikalas 100 proc. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos Darstuoles,

Sioje temoje buvo receptas,pomidorai be acto,juos reikia supjautyti,kaitinti,nepamenu kiek reikia cukraus ir druskos.

Gal galite kas pagelbeti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 31, 20:10)
ai aš nieko blatno nedarau. Tiesiog su sulčiaspaude išspaudžiu iš sunokusių pomidorų sultis. Jos būna tokios tirštos. Anksčiau būdavo su bulvių tarkavimo mašina pravarydavom ir pro užuolaidą išspausdavom sultikes. Greitas darbas ir taip. Pomidoriukus sudedu į stiklainius. Sultis užkaitinu iki virimo, įdedu 1 l sulčių apie šaukštą druskos ir šaukštą cukraus (jei rūgštūs pomidoriukai galima ir šiek tiek daugiau). Dar mėgstu čiasnakiuko skiltelę įmest į stiklainius su pomidorais. tada kvepiančių pipiriukų kelis, juodą kokį pipiriuką, lauro lapelį. tas karštas sultis pilu ant pomidoriukų, tada statau stiklainius į puodą su vandeniu ir pakaitinu. Jei mažesni stiklainiai užtenka trumpiau, jei didesni - ilgiau. Užsuku ir kišu apverstus aukštyn galva po kaldra. Aš tai labiau mėgstu agurkiukus žiemą, bet vyrui darau pomidorus. jis kokį trijų ketvirčių stiklainiuką per kartą patvarko  doh.gif  kadangi viskas savose sultyse - tai nieko išpilti nereikia - sunaudojamas visas šitas reikalas 100 proc.  biggrin.gif

O kiek laiko reiktu trilitrin kaitinti? Nors žadu pirkti dviejų litrų ar truputį mažesni kur yra tam reikalui...Bijau nedasistengti,tai persistengiu,atrodo,kaitindama blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 04 rugpjūčio 2012 - 14:18
LABA 4u.gif
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą 4u.gif Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.

Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 04 rugpjūčio 2012 - 15:13
QUOTE(Kristule05 @ 2012 08 04, 15:55)
LABA 4u.gif
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą 4u.gif Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.

Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu 4u.gif

Aš tokius darau, tik dar prieš tai nulupu skūras. Tokius pomidorus sunaudoju per žiemą lazanijai, ten pagal receptą reikia pomidorų savose sultyse, tai visą 0,5 l stiklainiuką ir sunaudoju.
Atsakyti