Bandyk šaldytuve palaikyt,prieš vartojant,gal sustings
QUOTE(georgiana @ 2012 02 05, 10:09)
merginos turiu klausima ar galima dar karta perkaitinti pomidorus su zelatina nes skysti labai gavesi tik dabar sandeliuke apziurejau, na turiu galvoje dadeti daugia zelatinos, aciu
Per mazai zelatinos dejot .Saldytuve palaikykit,visgi turetu sustingti
QUOTE(juste10 @ 2012 07 30, 15:40)
Merginos,o pomidorus kur daret pagal recepta Islaikyt sviezius kur uzdegamas spiritas stiklainyje,kur paskui laikyt stiklainius?ar labai saltai?nes rusio neturim,tik siokia tokia saltoka kamarele Aciu
kiek pamenu, atsiliepimai ne kokie buvo. Rase mergaites, kad neissilaike jie kaip sviezi.
QUOTE(cezi @ 2011 10 02, 12:26)
Ir aš tuos tarybinius prisimenu... tik recepto tai nežinau
ant trilitrio 3saukstai cukraus
2druskos
100ml acto bus tie tarybiniai
mergaitės gal kuri ragavusi pagal beatos receptą (tiksliau jos sesers) marinuiotus pomidorus? kur naudojamas obuolių actas, kalendra, čili pipiriukas, garstyčių grūdeliai? kaip atsiliepimai jei kas jau bandėt? galvoju ar verta labai daryt....... nes aš tai pratus prie pomidorų savose sultyse. Tik tiek kad mėgstu ir aštrumus, tai gal skanu.......
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 30, 18:57)
mergaitės gal kuri ragavusi pagal beatos receptą (tiksliau jos sesers) marinuiotus pomidorus? kur naudojamas obuolių actas, kalendra, čili pipiriukas, garstyčių grūdeliai? kaip atsiliepimai jei kas jau bandėt? galvoju ar verta labai daryt....... nes aš tai pratus prie pomidorų savose sultyse. Tik tiek kad mėgstu ir aštrumus, tai gal skanu.......
o gal galima receptuka pomidoru savo sultyse
QUOTE(jurgice @ 2012 07 31, 20:53)
o gal galima receptuka pomidoru savo sultyse
ai aš nieko blatno nedarau. Tiesiog su sulčiaspaude išspaudžiu iš sunokusių pomidorų sultis. Jos būna tokios tirštos. Anksčiau būdavo su bulvių tarkavimo mašina pravarydavom ir pro užuolaidą išspausdavom sultikes. Greitas darbas ir taip. Pomidoriukus sudedu į stiklainius. Sultis užkaitinu iki virimo, įdedu 1 l sulčių apie šaukštą druskos ir šaukštą cukraus (jei rūgštūs pomidoriukai galima ir šiek tiek daugiau). Dar mėgstu čiasnakiuko skiltelę įmest į stiklainius su pomidorais. tada kvepiančių pipiriukų kelis, juodą kokį pipiriuką, lauro lapelį. tas karštas sultis pilu ant pomidoriukų, tada statau stiklainius į puodą su vandeniu ir pakaitinu. Jei mažesni stiklainiai užtenka trumpiau, jei didesni - ilgiau. Užsuku ir kišu apverstus aukštyn galva po kaldra. Aš tai labiau mėgstu agurkiukus žiemą, bet vyrui darau pomidorus. jis kokį trijų ketvirčių stiklainiuką per kartą patvarko kadangi viskas savose sultyse - tai nieko išpilti nereikia - sunaudojamas visas šitas reikalas 100 proc.
Sveikos Darstuoles,
Sioje temoje buvo receptas,pomidorai be acto,juos reikia supjautyti,kaitinti,nepamenu kiek reikia cukraus ir druskos.
Gal galite kas pagelbeti.
Sioje temoje buvo receptas,pomidorai be acto,juos reikia supjautyti,kaitinti,nepamenu kiek reikia cukraus ir druskos.
Gal galite kas pagelbeti.
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 31, 20:10)
ai aš nieko blatno nedarau. Tiesiog su sulčiaspaude išspaudžiu iš sunokusių pomidorų sultis. Jos būna tokios tirštos. Anksčiau būdavo su bulvių tarkavimo mašina pravarydavom ir pro užuolaidą išspausdavom sultikes. Greitas darbas ir taip. Pomidoriukus sudedu į stiklainius. Sultis užkaitinu iki virimo, įdedu 1 l sulčių apie šaukštą druskos ir šaukštą cukraus (jei rūgštūs pomidoriukai galima ir šiek tiek daugiau). Dar mėgstu čiasnakiuko skiltelę įmest į stiklainius su pomidorais. tada kvepiančių pipiriukų kelis, juodą kokį pipiriuką, lauro lapelį. tas karštas sultis pilu ant pomidoriukų, tada statau stiklainius į puodą su vandeniu ir pakaitinu. Jei mažesni stiklainiai užtenka trumpiau, jei didesni - ilgiau. Užsuku ir kišu apverstus aukštyn galva po kaldra. Aš tai labiau mėgstu agurkiukus žiemą, bet vyrui darau pomidorus. jis kokį trijų ketvirčių stiklainiuką per kartą patvarko kadangi viskas savose sultyse - tai nieko išpilti nereikia - sunaudojamas visas šitas reikalas 100 proc.
O kiek laiko reiktu trilitrin kaitinti? Nors žadu pirkti dviejų litrų ar truputį mažesni kur yra tam reikalui...Bijau nedasistengti,tai persistengiu,atrodo,kaitindama
LABA
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.
Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.
Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu
QUOTE(Kristule05 @ 2012 08 04, 15:55)
LABA
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.
Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu
mERGINOS RADAU TOK5 RECEPTUKą Gal kuri bandėte kada?Gal kokių atsiliepimų turite?
Pomidorus supjaustyti ir dėti į 0,5 l stiklainiukus paspaudžiant.Į kiekvieną stiklainiuką dėti nubrauktą a.š druskos.Pridengti dangteliais ir kaitinti kol pomidorų sumažės per puse ir visiškai apsems jų pačių sultys.Išimti iš puodo ir užsukti dangtelius.
Nugis sakau pati gali pabandyti vieną stiklainiuką,jei patiks daugiau darysiu
Aš tokius darau, tik dar prieš tai nulupu skūras. Tokius pomidorus sunaudoju per žiemą lazanijai, ten pagal receptą reikia pomidorų savose sultyse, tai visą 0,5 l stiklainiuką ir sunaudoju.