Dariau prieš savaitę pomidorus su medum šiandien pati ragavau ir koleges vaišinau... nu skanu Reiks dar pasidaryt
MB iš vis pomidorų fanas, norėtų tokių kaip tarybų laikais (žalių marinuotų iš trilitriakų ) gal kas receptą žino?
QUOTE(saridon'e @ 2011 09 30, 21:37)
Dariau prieš savaitę pomidorus su medum šiandien pati ragavau ir koleges vaišinau... nu skanu Reiks dar pasidaryt
MB iš vis pomidorų fanas, norėtų tokių kaip tarybų laikais (žalių marinuotų iš trilitriakų ) gal kas receptą žino?
MB iš vis pomidorų fanas, norėtų tokių kaip tarybų laikais (žalių marinuotų iš trilitriakų ) gal kas receptą žino?
Ir aš tuos tarybinius prisimenu... tik recepto tai nežinau
Sveikutes gal kas galetu pasidalinti recepteliu,zelatinoj konservuoti pomidorai
na receptelius visos mes kazkiek koreguojame darome ir panasiai ir skirtingai idedu kelis, beje zelatinos galite saukstu daugiau ideti, tada bus tikimybe kad tikrai sustengs
Aštresnio skonio pomidorai su želatina
3litrai vandens;
10valgomų šaukštų (su kaupu)želatinos;
4kg.pomidorų;
1kg.svogūnų;
3šaukštai druskos;
8šaukštai cukraus;
1stiklinė (250gr)acto 9%;
pipirų grūdelių;
keli lauro lapai.
Į puodą supilti 2.5 litro vandens,užvirti,berti cukrų,druską,pipirus,lauro lapus.Likusiame vandenyje išbrinkinti želatiną,užkaitinti,sumaišyti su atvėsusiu marinatu,pilti į stiklainius,kuriuose pomidorai sluoksniuoti su svogūnais ir pasterizuoti pridengtus 15-20 min.
Dar vienas: Pomidorai su žele
Pomidorus ir svogūnus supjaustyti riekutėmis, sluoksniuotai sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu, ir pasterizuoti 5-10 min., po to užsuktu metalinais dangteliais. 1l. marinato pakanka 3,5l. paruoštų daržovių užpilti.
Marinatas:
3valg. šaukštai želatinos 40 min. brinkinti 1 stiklinėje šalto virinto vandens. 1 litrui marinato paruošti reikia 1 valg. šaukšto druskos, 3 valg. šaukštų cukraus, 9 lauro lapai, 0,5 arb. šaukšt. cinamono, 6 pipirų, gvazdikėlių. Viską sudėti į 1 l. verdančio vandens ir pavirinus 5 min. nukošti. Į karštą skystį supilti išbrinkusią želatiną. Šiek tiek ataušus marinatui supilti 0,5 stiklinės acto. Po to užpilti daržoves.
Aštresnio skonio pomidorai su želatina
3litrai vandens;
10valgomų šaukštų (su kaupu)želatinos;
4kg.pomidorų;
1kg.svogūnų;
3šaukštai druskos;
8šaukštai cukraus;
1stiklinė (250gr)acto 9%;
pipirų grūdelių;
keli lauro lapai.
Į puodą supilti 2.5 litro vandens,užvirti,berti cukrų,druską,pipirus,lauro lapus.Likusiame vandenyje išbrinkinti želatiną,užkaitinti,sumaišyti su atvėsusiu marinatu,pilti į stiklainius,kuriuose pomidorai sluoksniuoti su svogūnais ir pasterizuoti pridengtus 15-20 min.
Dar vienas: Pomidorai su žele
Pomidorus ir svogūnus supjaustyti riekutėmis, sluoksniuotai sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu, ir pasterizuoti 5-10 min., po to užsuktu metalinais dangteliais. 1l. marinato pakanka 3,5l. paruoštų daržovių užpilti.
Marinatas:
3valg. šaukštai želatinos 40 min. brinkinti 1 stiklinėje šalto virinto vandens. 1 litrui marinato paruošti reikia 1 valg. šaukšto druskos, 3 valg. šaukštų cukraus, 9 lauro lapai, 0,5 arb. šaukšt. cinamono, 6 pipirų, gvazdikėlių. Viską sudėti į 1 l. verdančio vandens ir pavirinus 5 min. nukošti. Į karštą skystį supilti išbrinkusią želatiną. Šiek tiek ataušus marinatui supilti 0,5 stiklinės acto. Po to užpilti daržoves.
Dariau žalius pomidorus su medum,bet papildomai įmečiau pora čili pipirų,nes man truputį jautėsi žalių pomidorų aitrumas,tai skonis gavosi super.Dėkui už receptą
Sveikutes,
As dariau pagal sita recepta:
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
marinavau vysninius pomidoriukus nedideliuose graziuose stiklainiukuose
super receptukas
As dariau pagal sita recepta:
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
marinavau vysninius pomidoriukus nedideliuose graziuose stiklainiukuose
super receptukas
QUOTE(cezi @ 2011 10 02, 12:26)
Ir aš tuos tarybinius prisimenu... tik recepto tai nežinau
Man regis toks pat kaip agurkams - druska, cukrus , actas (visada ragaunu).
Žalius pomidorus su medumi darant,užvirinti ir pavirti reikia kartu su pomidorais?Ar tik marinatą užvirinti?
QUOTE(IngridaB @ 2011 10 14, 16:55)
Žalius pomidorus su medumi darant,užvirinti ir pavirti reikia kartu su pomidorais?Ar tik marinatą užvirinti?
as dariau pagal ule, jos bloge radau skanusgyvenimas, man asmeniskai patiko receptukas
QUOTE(georgiana @ 2011 10 14, 17:06)
as dariau pagal ule, jos bloge radau skanusgyvenimas, man asmeniskai patiko receptukas
Bet pavirti su pomidorais reikia ?
QUOTE(IngridaB @ 2011 10 14, 17:55)
Bet pavirti su pomidorais reikia ?
Ingrida parasyk Ulei i jos bloga, manau kad mielai atsakys
merginos turiu klausima ar galima dar karta perkaitinti pomidorus su zelatina nes skysti labai gavesi tik dabar sandeliuke apziurejau, na turiu galvoje dadeti daugia zelatinos, aciu