visos taip isgyret tai ir as siandien dariau orandzini stebukla, na skonis neblogas, bet man norisi astrumo, kokus kelis cili pipiriukus ideti ar daugiau acto
Sveikos,
atėjau pas jus patarimo,pasidalinkite savo patirtimi.
Jau ne vieni metai konservuoju pomidorus,be acto.
Šiais metais konservavau pomidorus,dariau viską,taip kaip ir kiekvienais metais.
Konservuodama dėjau tiek pat priedų{druskos,cukraus,prieskonių}
Stiklainius kaitinau,dangtelius sterilizavau,pomidorus blanširavau,užpylinėjau pora kartų.
Pradėjo balt,pradėjo pūstis dangteliai,pradėjo šaudyti.
Ieškau priežasties,bet neatrandu,todėl nutariau ieškoti pas jus.
Gal aš,ko neįžvelgiu.
Pasidalinkite patirtimi,iš anksto ačiū.
atėjau pas jus patarimo,pasidalinkite savo patirtimi.
Jau ne vieni metai konservuoju pomidorus,be acto.
Šiais metais konservavau pomidorus,dariau viską,taip kaip ir kiekvienais metais.
Konservuodama dėjau tiek pat priedų{druskos,cukraus,prieskonių}
Stiklainius kaitinau,dangtelius sterilizavau,pomidorus blanširavau,užpylinėjau pora kartų.
Pradėjo balt,pradėjo pūstis dangteliai,pradėjo šaudyti.
Ieškau priežasties,bet neatrandu,todėl nutariau ieškoti pas jus.
Gal aš,ko neįžvelgiu.
Pasidalinkite patirtimi,iš anksto ačiū.
QUOTE(regna @ 2011 08 27, 07:40)
O kaip dangtelių kokybė? Ar nebuvo pažeisti? Vieną marinavimą iš 20 naujų dangtelių tebuvo tik du geri visi kiti prasisuko. Gal galėjo būt pažeisti kaip nors būtent dangteliai Nebūtinai prasisukti,bet kažkaip kitaip brokuoti ir neužsisuka normaliai?
Na,čia tik pasvarstymas
Gal noresite isbandyti, pati dar nedariau, taciau kadangi pomidoru metas, tad pati irgi isbandysiu-
Pomidoru puseles ziemai:0,7 arba 1 litro talpos stiklainiai, 1 svogūna supjaustyti pusžiedžiais, pridėti pjaustytų žaliu krapu, 1 lauro lapas, 5-6 žirneliai juodųjų pipirų stiklainio apačioje. Prideti pomidorų puseliu i stiklaini ir uzpilti verdančiu marinatu. Ant stiklainio ipilti 1 šaukšta augalinio aliejaus. Sterilizuoti 15 minučių.
Marinatas: 1 l vandens
1,5 šaukštai druskos
150 g cukraus
1 šaukštą acto 9%. (1 l stiklainiui).
Pomidoru puseles ziemai:0,7 arba 1 litro talpos stiklainiai, 1 svogūna supjaustyti pusžiedžiais, pridėti pjaustytų žaliu krapu, 1 lauro lapas, 5-6 žirneliai juodųjų pipirų stiklainio apačioje. Prideti pomidorų puseliu i stiklaini ir uzpilti verdančiu marinatu. Ant stiklainio ipilti 1 šaukšta augalinio aliejaus. Sterilizuoti 15 minučių.
Marinatas: 1 l vandens
1,5 šaukštai druskos
150 g cukraus
1 šaukštą acto 9%. (1 l stiklainiui).
QUOTE(Alekto @ 2011 08 27, 09:09)
O kaip dangtelių kokybė? Ar nebuvo pažeisti? Vieną marinavimą iš 20 naujų dangtelių tebuvo tik du geri visi kiti prasisuko. Gal galėjo būt pažeisti kaip nors būtent dangteliai Nebūtinai prasisukti,bet kažkaip kitaip brokuoti ir neužsisuka normaliai?
Na,čia tik pasvarstymas
Na,čia tik pasvarstymas
Alekto,
Visų pirma ačiū,kad pasidalinai patirtimi
Dėl dangteliu nepagalvojau,jiuos pirkau turgavietėje,ten,kur prekiauja stiklainiais.
Jie sakė,kad pagaminti Klaipėdoje,aš visad tokius pirkau.
http://www.kuharka.r...rving/7354.html
imetu, kad nesikartoti, cia jau ne mano ismeginti, bet rusaites duoda 5 obuoliukus uz recepta
imetu, kad nesikartoti, cia jau ne mano ismeginti, bet rusaites duoda 5 obuoliukus uz recepta
QUOTE(regna @ 2011 08 27, 07:40)
Sveikos,
atėjau pas jus patarimo,pasidalinkite savo patirtimi.
Jau ne vieni metai konservuoju pomidorus,be acto.
Šiais metais konservavau pomidorus,dariau viską,taip kaip ir kiekvienais metais.
Konservuodama dėjau tiek pat priedų{druskos,cukraus,prieskonių}
Stiklainius kaitinau,dangtelius sterilizavau,pomidorus blanširavau,užpylinėjau pora kartų.
Pradėjo balt,pradėjo pūstis dangteliai,pradėjo šaudyti.
Ieškau priežasties,bet neatrandu,todėl nutariau ieškoti pas jus.
Gal aš,ko neįžvelgiu.
Pasidalinkite patirtimi,iš anksto ačiū.
atėjau pas jus patarimo,pasidalinkite savo patirtimi.
Jau ne vieni metai konservuoju pomidorus,be acto.
Šiais metais konservavau pomidorus,dariau viską,taip kaip ir kiekvienais metais.
Konservuodama dėjau tiek pat priedų{druskos,cukraus,prieskonių}
Stiklainius kaitinau,dangtelius sterilizavau,pomidorus blanširavau,užpylinėjau pora kartų.
Pradėjo balt,pradėjo pūstis dangteliai,pradėjo šaudyti.
Ieškau priežasties,bet neatrandu,todėl nutariau ieškoti pas jus.
Gal aš,ko neįžvelgiu.
Pasidalinkite patirtimi,iš anksto ačiū.
O konservavot vandenį ar savo sultyse?Rizikos jusu konservavime daugoka. Šiltu oru ji pasididina,ar ne taip Taigi,rudeniop su mažais rugšties kiekiais rizika stipriai sumazeja....Pomidoru rugštingumas. Juk jis labai skiriasi ,priklausomai nuo rušies....Tokie pamastymai. .
Man pačiai keista.kad pomidorai užpilinejimi marinatu,laikosi,o savo sultyse .užpilinejami-ne. juos reikia sterilizuoti,kad tikrai laikytusi.
nesureikšminu taros sterelizavimo.t.y visai to nedarau,jei užpilineju ar sterilizuoju konservus. Uogienem ir mišrainem stiklainiukus panardinu,tiksliau pasukineju verdančio vandens puoduke...Svarbiausia,uždarymo kokybe Jei suku su metaliniais užspaudžiamais,nors cezono pradžioje pasitikrinu uždarymo koybe. Jei su rankom pasistengus be atidarytuvo nusiima dangtelis,reiskia užsukta prastai Spaudžiames daug sulčiu,pilstau į trilitrinius,naudoju tokį greit užspaudžianti uždarytuva,palaikis jau,ir pirma stiklaini atidariau rankom. Teko jo atsisakyti,baige tarnyba,dabar ieškau naujo,nes labai patogus Tai tiek močiutes patarimu
aciu amarrilei uz patarimus
QUOTE(regna @ 2011 08 27, 09:05)
Alekto,
Visų pirma ačiū,kad pasidalinai patirtimi
Dėl dangteliu nepagalvojau,jiuos pirkau turgavietėje,ten,kur prekiauja stiklainiais.
Jie sakė,kad pagaminti Klaipėdoje,aš visad tokius pirkau.
Visų pirma ačiū,kad pasidalinai patirtimi
Dėl dangteliu nepagalvojau,jiuos pirkau turgavietėje,ten,kur prekiauja stiklainiais.
Jie sakė,kad pagaminti Klaipėdoje,aš visad tokius pirkau.
as ir tokius perku turguje, uzsidaro gerai.
As pagalvojau jei pirkote pamidorus (o ne is savo darzo) gal pamidorai jau buvo pastoveja ar kokia chemija apipurksti, ar labai daug kuo pritresti, tie prekybininkai visko primasto, kad tik pamidorai greiciau noktu ir ilgiau laikytusi
Labukas. Pasidalinsiu patirtim ir aš. Užsukami dangteliai tikrai kartais prasisuka. Pirkau IKI taip pat pasitaikė tik kas ketvirtas geras. Tuos prasisukančius dabar jau metu lauk, nes bandžiau ne ant vieno stiklainio, tas pats biesas. Ir kai atverčiu tuos jau užsuktus, visada dedu prie ausies ir klausau jei cypia, reiškia kažkur praeina oras...Tada perdarau Čia galioja ir uždaromiems ir užsukamiems. Gal kam nors ir juokinga, bet užtat niekada nebaltuoja ir nesproginėja O sterilizuoti (kaitinti) laaabai nemėgstu. Tik savo sultyse kai darau,tenka. Gal kuri turi patikimą receptą pomidorų savo sultyse be stiklainių kaitinimo?
Papildyta:
Stiklainius švariai išplaunu su soda ir tik perpilu kiekvieną verdančiu vandeniu iš virdulio prieš konservuojant. Dangtelius išvalau vatos diskeliu, sušlapintu spirite. Laikosi kuo puikiausiai.
Papildyta:
Stiklainius švariai išplaunu su soda ir tik perpilu kiekvieną verdančiu vandeniu iš virdulio prieš konservuojant. Dangtelius išvalau vatos diskeliu, sušlapintu spirite. Laikosi kuo puikiausiai.
Nuoširdžiai dėkoju Amarrile ir Rituliukas777
Pamastymuose atradau daug,daug tiesos.
Gaila pomidorų,bet turėsiu gera pamoką.
Aišku ,vėsta jau kiti po užklotais.
Tikėkimės,kad nepasikartos liudnoji pomidorų gaida.
Pamastymuose atradau daug,daug tiesos.
Gaila pomidorų,bet turėsiu gera pamoką.
Aišku ,vėsta jau kiti po užklotais.
Tikėkimės,kad nepasikartos liudnoji pomidorų gaida.
uzpernai puikiai laike pomidorai be rugsties,pernai ir siemet - ne nzn kas ne taip