Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 08 07, 11:53)
spalvos gerai, tas geležis tikrai nieko gražaus... kai dabar kirpsi šią foto, kad neismatytų to geležinio, kirpk santykiu 2x3 ir dalkonuok kraštą jūros, tada gausis ne kvadratas, ir antis necentruota

dėkui, einu bandyt 4u.gif
Atsakyti
Aš tai pastebėjau, kad pradedu nebemėgti fotografuoti gėles, gamtą. Jei tai ir darau, tai turi būti kažkas kitokio. Bet retai kas pavyksta. Vis labiau noriu fotografuoti žmones. Tai pirma savo antrą pusę nutusysiu, paskui ateis eilė pažįstamiems. devil.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 07, 11:12)

Geliu ir lasiuku tema - idedu sena, bet man labai miela foto  blush2.gif Meginsiu siandien isgauti ka nors panasaus su naujuoju fotoaparatu, kai lietus baigsis.

Labai gaivi nuotrauka smile.gif

QUOTE(RKriste @ 2011 08 07, 11:49)

As tai nuklonuociau ta strypa metalini ir kaip sake kikirike daryciau 2x3, jei truktu desines prideciau... Nes jei strypa nukerpi, man antyte per arti krasto...
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 07, 12:01)
Aš tai pastebėjau, kad pradedu nebemėgti fotografuoti gėles, gamtą. Jei tai ir darau, tai turi būti kažkas kitokio. Bet retai kas pavyksta. Vis labiau noriu fotografuoti žmones. Tai pirma savo antrą pusę nutusysiu, paskui ateis eilė pažįstamiems.  devil.gif

pas mane jau buvo ta stadija lotuliukas.gif tai kaip pradėjau žmones fotkinti tai jau apie gėlytes ir pamiršau lotuliukas.gif beje pirma mano fs tai buvo tiesiog praktiškai iš gatvės pakalbinta mergina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 07, 11:47)
Jema paziurejau tavo berods foto flickr, man ta bite faina ir gelyte patiko tokia vienisa, bet aki traukia. Portretukai ne itin, bet kaip pradziai manau visai neblogai.  wink.gif

Aciu. Va man ta gelyte irgi aki traukia. Gal del to, kad niekas tokios kuklios ir neidomios nepastebi, o kai paziuri tai ir spalvu kiek ir faktura jos...
Oj su tais portretukais.... Na man tiesa pasakius zmoniu fotografija labai patinka, bet nemoku islauzti kazko kas uzkabintu... Labai bijau, kad net susidraugavusi su technika nesusidraugausiu su idejomis... Kai mintyse viska delioju ir isivaizduoju tai viskas labai ok, o kai reikia tai snipstas gaunasi. Na dar aisku skirtumas ir tame, kad pas mane nera pozuotu foto, kolkas nera... Viskas tiesiog siaip pagaudyta...
Ir isvis iskilo klausimas ar idomios foto tik tokios pozuotos su tam tikra specialiai atrinkta ar paruosta aplinka?

Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 07, 12:06)
Aciu. Va man ta gelyte irgi aki traukia. Gal del to, kad niekas tokios kuklios ir neidomios nepastebi, o kai paziuri tai ir spalvu kiek ir faktura jos...
Oj su tais portretukais.... Na man tiesa pasakius zmoniu fotografija labai patinka, bet nemoku islauzti kazko kas uzkabintu... Labai bijau, kad net susidraugavusi su technika nesusidraugausiu su idejomis... Kai mintyse viska delioju ir isivaizduoju tai viskas labai ok, o kai reikia tai snipstas gaunasi. Na dar aisku skirtumas ir tame, kad pas mane nera pozuotu foto, kolkas nera... Viskas tiesiog siaip pagaudyta...
Ir isvis iskilo klausimas ar idomios foto tik tokios pozuotos su tam tikra specialiai atrinkta ar paruosta aplinka?

nebutinai kažkas pozuota, reportažinės foto irgi įdomios ir gražios, gali būti užfiksuotas įdomus koks momentas, gal tarkim neįprastoje vietoje neįprastas veiksmas, neįprastoje šviesoje 4u.gif
dar dėl portetukų... na reikia pabandyti pirma ir nebijoti, sunku iš kaikurių žmonių kažką "išlaužti", bet kas tam atsiduoda tikrai galima... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 07, 10:06)

Nesutinku,kad idomios tik pripozuotos foto.Manau gali buti ir paprasta skarbonke nufotkinta taip,kad kabintu.Juk buna tokiu foto kur pamacius kuri laika ji akyse stovi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 07, 10:38)
Sutinku,kad portretine fotografija,visiskai kas kita,bet va su apsvietimu pazaisti gali ir gelytes befografuodama.Tarkim tavo sita rozyte,kokia eiline foto.Pamaciau,apipurskiau vandeniu ir nufotkinau.

Ne, vandeniu nepurskiau, nes Kelby dar nebuvau skaiciusi lotuliukas.gif Tai nuotraukai jau sesi metai. Pamenu, buvo ka tik nulije, ir man tokie grazus pasirode tie didziuliai skaidrus vandens lasai ant sode zydincios rozes, griebiau fotoaparata (Konica Minolta muiline ax.gif) ir nufotografavau, kaip mokejau... ir man vis dar grazu - matyt, tas atvejis, kai tik pats matai savo nuotraukos grozi, del su ja susijusiu prisiminimu... blush2.gif Bet sutinku, kad reiketu paieskoti idomesnio kampo - meginsiu siandien, jei pavyks ax.gif

Po Kikirikes pastabos pameginau dar apkarpyti nuotrauka, padariau kvadrata...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 08 06, 23:04)

Atnesu jums viena nuotraukyte is siandienos gaudymu smile.gif

man labai wub.gif

ka, temute jau i pabaiga, tad noreciau, kad mane irasytum i naujokiu sarasa. dekoju aciuks.gif info: Nikon D5000 su AF-S Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 07, 10:22)
Ne, vandeniu nepurskiau, nes Kelby dar nebuvau skaiciusi  lotuliukas.gif Tai nuotraukai jau sesi metai. Pamenu, buvo ka tik nulije, ir man tokie grazus pasirode tie didziuliai skaidrus vandens lasai ant sode zydincios rozes, griebiau fotoaparata (Konica Minolta muiline  ax.gif) ir nufotografavau, kaip mokejau... ir man vis dar grazu - matyt, tas atvejis, kai tik pats matai savo nuotraukos grozi, del su ja susijusiu prisiminimu...  blush2.gif Bet sutinku, kad reiketu paieskoti idomesnio kampo - meginsiu siandien, jei pavyks  ax.gif

mirksiukas.gif pati turiu tokiu senu, mielu su pagerinta muiline darytu foto.Ir klaidas dabar matau,bet vistiek jas laikau ,nes man jos labai,labai patinka :wub:Va rozyte dabar kur kas geriau man ziurisi mirksiukas.gif
Dar sugrysiu prie peizazu fotografavimo.Is tikro manau,kad jais yra kur kas sunkiau nei su zmoniu fotografavimu.Tikrai ne lengva nufotografuoti taip,kad trauktu aki.Jei nori kazko ipatingesnio,tai jau kruva pinigu kainuoja,nes reikia skristi i kokia super duper grazia vieta,keltis anksti ryte,ar tai laukti vakaro,kad apsvietimas koks ipatingas butu.Nesakau,galima ir LT graziu pagaudyti,bet ir vel manau,kad turi buti kazkoks ipatingas akcentas kuris nuo taves visai nepriklauso,pvz.rukas,ar serksnasTikrai manau,kad su zmonem lengviau.Gali keisti pozas,aprenkti,nurengti,pasukti paguldyti.Gali pats reguliuoti visa procesa.O ka peizaze preguliuosi?Neisakysi miskui,kad imtu ir nusidazytu visom rudenio spalvom koki liepos menesi lotuliukas.gif
Atsakyti
Aga ir as noreciau jau sarase atsidurt. Nikon D3100 IR 18-55 NIKKOR F3.5-5.6G VR AF-S (siai dienai).
Atsakyti
Pora vasarinių foto, ką manot? smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti