Toliau kamuoju ND 5... zinau, kad nusibodo jums tos nesibaigiancios nevisai baltos baltu daiktu nuotraukos, bet tarkit zodi kas nors... ar gerai dabar? Ar bent jau geriau? Pipete sako, kad daugmaz balta... tik daugmaz, bet geriau negu ankstesni bandymai... Zinau, fonas margas (juodu saliku bandziau prigesint rusva, nes nuotraukos raudonavo) ir daiktas ne istisai baltas - bet man taip geriau baltumas matesi...
Auto
Lempute
Rankinis
Beje, kazkas cia sake, kad namu darbus sau darome - tai jau tikrai, kad sau WB mane uzkniso juodai , ir vis dar nesigauna, bet kiek visko ismokau pakeliui! Susidraugavau su trikoju, su rankiniu fokusavimu, ekspozicija pasviesint ismokau, net PS susiinstaliavau...
Tik vis dar nepavyksta suprasti, kaip balta lapa dirbtiniam apsvietime nufotografuoti, kad jis gautus baltas? Man gaunasi kazkoks lengvai rausvas, nepadeda nei ekspozicijos pasviesinimas, nei fonu kaitaliojimas...
Jurzole,uzjauciu del siu namu darbu.Jau net ant nuotrauku matosi,kad jie tau atsibode.Pridrebinus ir pirma ir paskutine foto.
QUOTE(Ka @ 2011 08 06, 10:32)
Visai žiūrisi man čia šis action'as.
O dėl savo vaikų. Man atrodo, kad reikia jiems duoti laiko priprasti prie fotoaparato. Sakyčiau labai geras patarimas čia kažkada duotas, fotografuojant miauksėti, kaip nors įdomiai atrodyti ir panašiai.
O dėl savo vaikų. Man atrodo, kad reikia jiems duoti laiko priprasti prie fotoaparato. Sakyčiau labai geras patarimas čia kažkada duotas, fotografuojant miauksėti, kaip nors įdomiai atrodyti ir panašiai.
Jau tuoj 2 metai bus kaip pradejau fotografuoti, o maniske vis dar nepriprato, totaliai mane ignoruoja kai bandau ja nufotografuoti, o apie parezisuotas foto tai net minciu neturek mama . Tai manau, kad jau ir nebepripras . Tik visada stebiuosi, kaip pvz Frederikos mergaite mielai leidziasi fotografuojama, na kaskart negaliu atsistebeti , net pavydu darosi.
Jema, antra geriau, mamytei tikrai patiks .
Jurzole, gerai
QUOTE(fox. @ 2011 08 06, 12:14)
Jurzole,uzjauciu del siu namu darbu.Jau net ant nuotrauku matosi,kad jie tau atsibode.Pridrebinus ir pirma ir paskutine foto.
O jei dar pasakysiu, kad su trikoju fotografavau, ir net IS isjungiau? Nepatikesit turbut... Tikrai, darysiu jau pertrauka su tuo WB....
Dekui uz uzuojauta Bet jau sakiau, matau ir nauda is tu namu darbu, tai nesigailiu saves labai
Papildyta:
Trumpam pamirstant namu darbus... Perziurineju paskutines keliones nuotraukas - ir ziuriu i jas visai kitom akim, prisiskaiciusi apie kompozicijos taisykles. Zinau, kad jus cia nelabai megstat peizazus komentuoti, bet noreciau kritikos butent kompozicijai... apie techinine puse tyliu, del akivaizdziu priezasciu
Merginos o kaip tam Flickr susikurt atskirus folderiukus nuotraukoms. Na kaip kad pas jus matau (atskirai vaikai, portretai ir tt). Kazko man nemielas tas Flickr nesusidraugauju niekaip su juo Noreciau ten ikelti daugiau nuotraukyciu, gal kada kuri uzsuksit ir pakritikuosit, nes cia nesudesiu juk savo pirmuju bandymu - pomidorais apmetysit
Labas, jurzolenu zinok ta juros foto man patinka, sakyciau visai normaliai ta kompozicija mano akimis (nepatyrusiomis). Tik gal pabandyk nuimti ta kisancia zole sone. ir spalvu sviesumo, skaidrumo man truksta kazkodel.
O del nd nu nezinau man kazkaip naturaliam apsvietime iskart gavos, ir pripazinsiu nefokusavau i balta lapa o i pati objekta kuri fotkinau. man reiktu wb dirbtiniam perdaryt nes lempute nesigavo, bet vis neprisiruosiu.
Eisiu geriau ka nors balta baltam pamastysiu.
Papildyta:
aga man irgi neiseina flickre susikurt atskiru folderiu.
Papildyta:
ai tiesa norejau paklaust o labai didelis skirtumas yra tarp 50tuko ir 35 tuko? su tuo paciu sakikim f1.8. suprantu kad zidinio nuotolis skirias, o daugiau ar yra koks skirtumas? noriu kito objektyvo, nervina tas kitinis.
O del nd nu nezinau man kazkaip naturaliam apsvietime iskart gavos, ir pripazinsiu nefokusavau i balta lapa o i pati objekta kuri fotkinau. man reiktu wb dirbtiniam perdaryt nes lempute nesigavo, bet vis neprisiruosiu.
Eisiu geriau ka nors balta baltam pamastysiu.
Papildyta:
aga man irgi neiseina flickre susikurt atskiru folderiu.
Papildyta:
ai tiesa norejau paklaust o labai didelis skirtumas yra tarp 50tuko ir 35 tuko? su tuo paciu sakikim f1.8. suprantu kad zidinio nuotolis skirias, o daugiau ar yra koks skirtumas? noriu kito objektyvo, nervina tas kitinis.
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 11:47)
Merginos o kaip tam Flickr susikurt atskirus folderiukus nuotraukoms. Na kaip kad pas jus matau (atskirai vaikai, portretai ir tt). Kazko man nemielas tas Flickr nesusidraugauju niekaip su juo Noreciau ten ikelti daugiau nuotraukyciu, gal kada kuri uzsuksit ir pakritikuosit, nes cia nesudesiu juk savo pirmuju bandymu - pomidorais apmetysit
Uzeik ant Organize & Create ten pasirink Your sets & collections, tada kaireje virsuj turetum pamatyt melynai pazymeta create a new: collection or set. Paspausk set, ten atsidariusiam laukeli irasyk folderio pavadinima ir i desini lauka sumesk kokias nori savo nuotraukas, kurios priklausys tan folderiui ir isseivink .
Sveikutės, mergyčkos, oras puikus, matyt dėl to čia tiek mažai mūsų Aš irgi tuoj lėksiu. Wa, kažkodėl flickr man dažnai rašo "private page", kaip ir čia, todėl negaliu pažiūrėti į nuotraukų nuorodas, kaip kad šitą http://www.flickr.co.../in/photostream. Matyt reikia prašyti į draugus, bet koks nikas?
Oj, radau, tai pasikviečiau
kristukass -> labai patinka portretas, spalvotas labiau, nes kur jb ten kažkaip dešinė akytė man nepatikti. Patinka man tokie gražūs vaikučių portretai, gražu ir mergytė graži.
JEma -> Patinka man su actionu labiau, kažkaip čia jis tinka Ir puikiai suprantu tave dėl leliukų fotografavimo, pati vargstu su savuoju ;D tik randu kokį gerą kadrą, tas iš kart pasisuka, nusisuka arba nuropoja. Kol pribėgu, vėl tas pats... vaikymasis tikras gaunasi. Apie nieką nespėji pagalvoti.
rG -> wa wa, kaip man patinka tas centravimas gražios spalvos.
Zirzė -> kažkaip nesuprantu to koliažo, gal dar nepribrendau...gal labiau žiūrėtųsi, jei sukeisti nuotrauką paskutinę su vidurine?
Jurzole -> gal ir nieko žiūrisi tas peizažas, bet kažkaip manęs netraukia ten
vakare įdėsiu savo pabandymą swu florabela lekiu.
Oj, radau, tai pasikviečiau
kristukass -> labai patinka portretas, spalvotas labiau, nes kur jb ten kažkaip dešinė akytė man nepatikti. Patinka man tokie gražūs vaikučių portretai, gražu ir mergytė graži.
JEma -> Patinka man su actionu labiau, kažkaip čia jis tinka Ir puikiai suprantu tave dėl leliukų fotografavimo, pati vargstu su savuoju ;D tik randu kokį gerą kadrą, tas iš kart pasisuka, nusisuka arba nuropoja. Kol pribėgu, vėl tas pats... vaikymasis tikras gaunasi. Apie nieką nespėji pagalvoti.
rG -> wa wa, kaip man patinka tas centravimas gražios spalvos.
Zirzė -> kažkaip nesuprantu to koliažo, gal dar nepribrendau...gal labiau žiūrėtųsi, jei sukeisti nuotrauką paskutinę su vidurine?
Jurzole -> gal ir nieko žiūrisi tas peizažas, bet kažkaip manęs netraukia ten
vakare įdėsiu savo pabandymą swu florabela lekiu.
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 13:47)
Jau kažkada rašiau. Pakartoju su vaizdine medžiaga.
Spaudi "Your photostream". Susirandi "Your sets" ir spaudi.
Paspaudus tai, spaudžiame toliau "Sets". Matome atsidariusį naują langą.
Spaudžiame create new set.
Darome toliau kaip parodyta.
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 06, 13:48)
man reiktu wb dirbtiniam perdaryt nes lempute nesigavo, bet vis neprisiruosiu.
Mums ta lemputė kaip ir nereikalinga. Rankinis čia svarbiausia.
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 12:45)
lb grazios spalvos cia is svajones idetu mokamu action'u?
QUOTE(Ka @ 2011 08 06, 14:13)
Jau kažkada rašiau. Pakartoju su vaizdine medžiaga.
Vau su visa vaizdine medziaga - ACIU Bandysiu po mazes pietu pasidaryti...
QUOTE(neiste @ 2011 08 06, 14:21)
lb grazios spalvos cia is svajones idetu mokamu action'u?
Man irgi sio spalvine gama patiko... Cia su tais kur buvo imesti parsisiuntimui Tai kaip ir nemokami
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 15:44)
Vau su visa vaizdine medziaga - ACIU Bandysiu po mazes pietu pasidaryti...
Man irgi sio spalvine gama patiko... Cia su tais kur buvo imesti parsisiuntimui Tai kaip ir nemokami
o gal nesunku butu pakartotinai nuoroda imesti?