Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Toliau kamuoju ND 5... zinau, kad nusibodo jums tos nesibaigiancios nevisai baltos baltu daiktu nuotraukos, bet tarkit zodi kas nors... ar gerai dabar? Ar bent jau geriau? Pipete sako, kad daugmaz balta... tik daugmaz, bet geriau negu ankstesni bandymai... ax.gif Zinau, fonas margas (juodu saliku bandziau prigesint rusva, nes nuotraukos raudonavo) ir daiktas ne istisai baltas - bet man taip geriau baltumas matesi...

Auto
user posted image

Lempute
user posted image

Rankinis
user posted image

Beje, kazkas cia sake, kad namu darbus sau darome - tai jau tikrai, kad sau drinks_cheers.gif biggrin.gif WB mane uzkniso juodai doh.gif, ir vis dar nesigauna, bet kiek visko ismokau pakeliui! Susidraugavau su trikoju, su rankiniu fokusavimu, ekspozicija pasviesint ismokau, net PS susiinstaliavau... rolleyes.gif

Tik vis dar nepavyksta suprasti, kaip balta lapa dirbtiniam apsvietime nufotografuoti, kad jis gautus baltas? g.gif Man gaunasi kazkoks lengvai rausvas, nepadeda nei ekspozicijos pasviesinimas, nei fonu kaitaliojimas... ax.gif
Atsakyti
Jurzole,uzjauciu del siu namu darbu.Jau net ant nuotrauku matosi,kad jie tau atsibode.Pridrebinus ir pirma ir paskutine foto.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 06, 10:32)
Visai žiūrisi man čia šis action'as.  ax.gif
O dėl savo vaikų. Man atrodo, kad reikia jiems duoti laiko priprasti prie fotoaparato. Sakyčiau labai geras patarimas čia kažkada duotas, fotografuojant miauksėti, kaip nors įdomiai atrodyti ir panašiai.  rolleyes.gif

Jau tuoj 2 metai bus kaip pradejau fotografuoti, o maniske vis dar nepriprato, totaliai mane ignoruoja kai bandau ja nufotografuoti, o apie parezisuotas foto tai net minciu neturek mama biggrin.gif . Tai manau, kad jau ir nebepripras doh.gif . Tik visada stebiuosi, kaip pvz Frederikos mergaite mielai leidziasi fotografuojama, na kaskart negaliu atsistebeti bigsmile.gif , net pavydu darosi.

Jema, antra geriau, mamytei tikrai patiks smile.gif .

Jurzole, gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 06, 12:14)
Jurzole,uzjauciu del siu namu darbu.Jau net ant nuotrauku matosi,kad jie tau atsibode.Pridrebinus ir pirma ir paskutine foto.

doh.gif O jei dar pasakysiu, kad su trikoju fotografavau, ir net IS isjungiau? Nepatikesit turbut... doh.gif blush2.gif Tikrai, darysiu jau pertrauka su tuo WB....

Dekui uz uzuojauta 4u.gif mirksiukas.gif Bet jau sakiau, matau ir nauda is tu namu darbu, tai nesigailiu saves labai biggrin.gif
Papildyta:
Trumpam pamirstant namu darbus... mirksiukas.gif Perziurineju paskutines keliones nuotraukas - ir ziuriu i jas visai kitom akim, prisiskaiciusi apie kompozicijos taisykles. Zinau, kad jus cia nelabai megstat peizazus komentuoti, bet noreciau kritikos butent kompozicijai... apie techinine puse tyliu, del akivaizdziu priezasciu blush2.gif ax.gif

user posted image
Atsakyti
Merginos o kaip tam Flickr susikurt atskirus folderiukus nuotraukoms. Na kaip kad pas jus matau (atskirai vaikai, portretai ir tt). Kazko man nemielas tas Flickr nesusidraugauju niekaip su juo sad.gif Noreciau ten ikelti daugiau nuotraukyciu, gal kada kuri uzsuksit ir pakritikuosit, nes cia nesudesiu juk savo pirmuju bandymu - pomidorais apmetysit biggrin.gif
Atsakyti
Labas, jurzolenu zinok ta juros foto man patinka, sakyciau visai normaliai ta kompozicija mano akimis (nepatyrusiomis). Tik gal pabandyk nuimti ta kisancia zole sone. ir spalvu sviesumo, skaidrumo man truksta kazkodel.
O del nd nu nezinau man kazkaip naturaliam apsvietime iskart gavos, ir pripazinsiu nefokusavau i balta lapa o i pati objekta kuri fotkinau. man reiktu wb dirbtiniam perdaryt nes lempute nesigavo, bet vis neprisiruosiu.
Eisiu geriau ka nors balta baltam pamastysiu.
Papildyta:
aga man irgi neiseina flickre susikurt atskiru folderiu.
Papildyta:
ai tiesa norejau paklaust o labai didelis skirtumas yra tarp 50tuko ir 35 tuko? su tuo paciu sakikim f1.8. suprantu kad zidinio nuotolis skirias, o daugiau ar yra koks skirtumas? noriu kito objektyvo, nervina tas kitinis.
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 11:47)
Merginos o kaip tam Flickr susikurt atskirus folderiukus nuotraukoms. Na kaip kad pas jus matau (atskirai vaikai, portretai ir tt). Kazko man nemielas tas Flickr nesusidraugauju niekaip su juo sad.gif Noreciau ten ikelti daugiau nuotraukyciu, gal kada kuri uzsuksit ir pakritikuosit, nes cia nesudesiu juk savo pirmuju bandymu - pomidorais apmetysit biggrin.gif

Uzeik ant Organize & Create ten pasirink Your sets & collections, tada kaireje virsuj turetum pamatyt melynai pazymeta create a new: collection or set. Paspausk set, ten atsidariusiam laukeli irasyk folderio pavadinima ir i desini lauka sumesk kokias nori savo nuotraukas, kurios priklausys tan folderiui ir isseivink mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurx: 06 rugpjūčio 2011 - 13:04
Sveikutės, mergyčkos, oras puikus, matyt dėl to čia tiek mažai mūsų smile.gif Aš irgi tuoj lėksiu. Wa, kažkodėl flickr man dažnai rašo "private page", kaip ir čia, todėl negaliu pažiūrėti į nuotraukų nuorodas, kaip kad šitą http://www.flickr.co.../in/photostream. Matyt reikia prašyti į draugus, bet koks nikas?
Oj, radau, tai pasikviečiau blush2.gif

kristukass -> labai patinka portretas, spalvotas labiau, nes kur jb ten kažkaip dešinė akytė man nepatikti. Patinka man tokie gražūs vaikučių portretai, gražu smile.gif ir mergytė graži.

JEma -> Patinka man su actionu labiau, kažkaip čia jis tinka mirksiukas.gif Ir puikiai suprantu tave dėl leliukų fotografavimo, pati vargstu su savuoju ;D tik randu kokį gerą kadrą, tas iš kart pasisuka, nusisuka arba nuropoja. Kol pribėgu, vėl tas pats... vaikymasis tikras gaunasi. Apie nieką nespėji pagalvoti.

rG -> wa wa, kaip man patinka tas centravimas ax.gif gražios spalvos.

Zirzė -> kažkaip nesuprantu to koliažo, gal dar nepribrendau...gal labiau žiūrėtųsi, jei sukeisti nuotrauką paskutinę su vidurine?

Jurzole -> gal ir nieko žiūrisi tas peizažas, bet kažkaip manęs netraukia ten blush2.gif

vakare įdėsiu savo pabandymą swu florabela smile.gif lekiu.
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 13:47)

Jau kažkada rašiau. Pakartoju su vaizdine medžiaga.
user posted image

user posted image

user posted image

Spaudi "Your photostream". Susirandi "Your sets" ir spaudi.
user posted image

Paspaudus tai, spaudžiame toliau "Sets". Matome atsidariusį naują langą.
user posted image
Spaudžiame create new set.
Darome toliau kaip parodyta.
user posted image

QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 06, 13:48)
man reiktu wb dirbtiniam perdaryt nes lempute nesigavo, bet vis neprisiruosiu.

Mums ta lemputė kaip ir nereikalinga. Rankinis čia svarbiausia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 06 rugpjūčio 2011 - 13:15
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 12:45)

O cia su Florabella  rolleyes.gif
user posted image

lb grazios spalvos bigsmile.gif cia is svajones idetu mokamu action'u? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 06, 14:13)
Jau kažkada rašiau. Pakartoju su vaizdine medžiaga.

Vau su visa vaizdine medziaga - ACIU 4u.gif Bandysiu po mazes pietu pasidaryti...

QUOTE(neiste @ 2011 08 06, 14:21)
lb grazios spalvos bigsmile.gif cia is svajones idetu mokamu action'u? blush2.gif

Man irgi sio spalvine gama patiko... Cia su tais kur buvo imesti parsisiuntimui wink.gif Tai kaip ir nemokami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 06, 15:44)
Vau su visa vaizdine medziaga - ACIU  4u.gif  Bandysiu po mazes pietu pasidaryti...
Man irgi sio spalvine gama patiko... Cia su tais kur buvo imesti parsisiuntimui wink.gif Tai kaip ir nemokami  biggrin.gif

o gal nesunku butu pakartotinai nuoroda imesti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 06 rugpjūčio 2011 - 13:57