Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(3kitten @ 2011 08 05, 15:46)
Kalbejau apie spalvu nustatymo kvadrata ir jo kampus kur susikerta 2 spalvos.
user posted image

Tai va ten kurturetu balta spalva but i zalia ar i melyna - tai ji vistiek yra i raudonuma arba i geltonuma.

Gal kuri zinot ka daryt?

O kodel tu per sita nustatineji WB? Kodel nenaudoji balto lapo, kaip parasyta...

Su siuo daiktu irgi yra savi niuansai, kaip ir pagal kelvinus nustatinejant... Aisku galima ir taip daryt, bet nd aprasytas kitaip...
Pagal kelvinus profai su specialiai aparatais matuojasi... su siuo kvadrateliu irgi ne kiekvienam padaryt.... tiesa pri dirbtinio apsvietimo man su juo buvo patogiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 08 05, 15:37)
O kodel tu per sita nustatineji WB? Kodel nenaudoji balto lapo, kaip parasyta...

Su siuo daiktu irgi yra savi  niuansai, kaip ir pagal kelvinus nustatinejant... Aisku galima ir taip daryt, bet nd aprasytas kitaip...
Pagal kelvinus profai su specialiai aparatais matuojasi... su siuo kvadrateliu irgi ne kiekvienam padaryt.... tiesa pri dirbtinio apsvietimo man su juo buvo patogiau smile.gif

Aš su juo dirbau. Tikrai nesupratau, kad čia tas batas lapas esminis. Žinai, kai esi žalias, tai visiškai nesupranti kas parašyta.
Bet visai neseniai pabandžiau ir vualia, pavyko.

Prieš valandą pabandžiau natūralų wb su lapu - puikiai. Bet yra niuansas, kas daro ND tegul žiūri aplink spalvas ir būtinai tvarko išlaikymą, nes oi kaip pasigauna greitai kokį atspalvį ir visai ne dėl to, kad blogai tas lapas nufotografuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 05 rugpjūčio 2011 - 15:41
QUOTE(Žydraakė @ 2011 08 05, 16:35)
labos,
Aš vis gėlinėju blush2.gif

Pačiai kliūna apačioje dešiniam kampe galiukas ružavų gėlės lapelių, bet gražiai nesigavo klonuoti, tai palikau, nes bendrai kadru esu patenkinta rolleyes.gif Įtraukiau į savo atvirukų kolekciją ax.gif

Labai grazus kadras ir tikrai niekas ten nekliuva tame kampe... smile.gif

Tik man spalvu siek tiek siltesniu noretusi... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 08 05, 16:37)
Su siuo daiktu irgi yra savi  niuansai, kaip ir pagal kelvinus nustatinejant... Aisku galima ir taip daryt, bet nd aprasytas kitaip...

As prie sito daikto nelindau... Bet gal reikia, kad su lapais nieko nesigauna. Nu zinokit kiek bandau vistiek nera idealiai doh.gif Nu arba melynuoja arba geltonuoja.

Esme sios uzduoties suprantu, bet siuo atveju po tiek bandymu nesuprantu cia as kazko nemoku ar cia kazka fotikas bludina? Nu negi gali taip buti, kad skirtingos vietos, skirtingi apsvietimai, skirtingi balti lapai ir ne tik lapai, ir skirtingi objektai bet rezultatas vis gaidiskas g.gif doh.gif

Kaip jus fotkinat tuos baltus lapus? Laikot ji ore, atremiat i kazka ar dar kaip? Gal tai itakos turi?
Atsakyti
Be abejonės baltą lapą geriau būtų stabiliai pasidėti. Judinant gali gautis su šešėliais, linkiais.
Atsakyti
Ponios, dėliojamės mytą. Frederica mus mielai priima, tai bent pasistenkim tada sklandžiai susiorganizuot. SM flikre vyksta datos ir viso kito dalyko derinimaisi.
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 05, 13:18)
Jei neklystu Canonuose sito pribumbaso nera ax.gif

gali buti. nes manau zinociau biggrin.gif
QUOTE(Dalyja @ 2011 08 05, 13:29)
Nešu CD ar DVD ir ten man įrašo.
Aš ir laukiu kada grįšiu į darbą ir galėsiu išbandyt ten esantį skenerį  ax.gif

o kur neshi? tu vln?

gali nusivilti. kaip as. apsidziaugiau, kad pas mam yra, ir va, lievakas kazhkoks. zinai koks ten?
QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 05, 13:57)
uzsizarazinau su tais action tai visa diena nete pratupejau tai ir tuos uztikau. Cia man buvo menesio atradimas  wub.gif u

lotuliukas.gif oi kaip man knieti pabandyyyyt. bet palauksiu pc. su senuku tik nervus sugadinsiu lotuliukas.gif
QUOTE(Akasha @ 2011 08 05, 14:36)
Na nesi tu jau tokia susikauscius.... buna ir labiau susikausciusiu... Man kazkaip labai smagu tave fotkint... smile.gif
Beje baik cia tokius netyciukus det  lotuliukas.gif  As taip nefotkinu

labai malonu, nes man patinka rezultatai. visose tavo darytose fotkese sau patinku blush2.gif
na as gal blogai ishaishkinau, aishku tu taip nefotkini, o buvo taip, kazhka ten tikrinom, spaudinejom, byle kaip laikant fotika (cia as neishmanele, pati pirma karta bandziau su savo zenitu susipazint ir man atrode, kad jis neva nefotkina), pyksht poksht i bet kur ir toks va rezultatas. i love it anyway tongue.gif
QUOTE(Dalyja @ 2011 08 05, 14:51)
Na ateinu ir aš su juosta 

cia juosta??? oho. apie pirmus kadrus to nepasakyciau. labai jau shvariai. kur kopecios - man nesiziuri kompozicishkai, neidomi foto, be to baisu, kad uzgrius ant vaiko.. auto nesiskaito tongue.gif noriu pamatyti veida he he. labiausiai patiko trecia, gal del vos imatomo grudelio ir ryshkiu spalvu.
QUOTE(frederica @ 2011 08 05, 14:51)
Ai dar bajeriukas, išskalbiau džinsų kišenėj, paleidimo pultelį canono, išėmiau, norėjau išmest, gerai, kad blondiniškai galvai sušvietė išdžiovint - hm, veikia

kaip gerai, kad pasaulyje yra blondines biggrin.gif
QUOTE(rG @ 2011 08 05, 11:41)
Va čia tai baisiausias variantas, košmaras,  tragedija, kartuvių virvė  doh.gif  biggrin.gif  Niekad taip nebefotografuosiu, užteko kelių kartų, nes tiek nervina tie sumaišyti formatai, oi oi.

man irgi. nors as rusiuoju i atskirus folderius, bet kieeek daug foto tada. po to nepatikusias jpg ishtrinu, tada bandau per raw eiti, susipainioju, galiausiai susinervinu ir taip uzhshaldau savo kazhkokia fs lotuliukas.gif
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 05, 14:55)
paprastą dieną būtų geriau  blush2.gif

jeu rugpjuti, tai as irgi uz paprasta diena balsuoju.
Atsakyti
Na taip mano Pentax k-x.

Nustatant white balance'us yra funkcijos: AWB, saulyte, seselis, debeselis, fluorescent light, lempute, flash, CTE, manual - tai si paskutini as ir suprantu kaip rankini. O i ji iejus reikia nustatyneti siame kvadratelyje.

Namu darba bandziau atlikti taip: nufotkini balta lapa, tada keiti spalva kad jis is tikro butu baltas, bandai su +/- ar gerai jau fotkina ir bandau tada fotkinti daikta. Spalva gera (tikroji balta) su nei vienu kvadratelyje esanciu taskeliu nesigauna gera. Isbandziau jau absoliuciai visus. Matuoju su pipete. Net stovint kampe kur turetu buti i zaliai melynuma gaunasi i ruduma.

Praradau vilti... O gal as blonde ne su ta white balance funkcija fotkinu???
Atsakyti
Zinot, ka pagalvojau.Pernai vasara buvo sioj temoj viena zinute i savaite..O dabar tema pabaigiam per dvi dienas:)

Smagu su jumis:)
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 05, 16:39)
Aš su juo dirbau. Tikrai nesupratau, kad čia tas batas lapas esminis. Žinai, kai esi žalias, tai visiškai nesupranti kas parašyta.
Bet visai neseniai pabandžiau ir vualia, pavyko.

Prieš valandą pabandžiau natūralų wb su lapu - puikiai. Bet yra niuansas, kas daro ND tegul žiūri aplink spalvas ir būtinai tvarko išlaikymą, nes oi kaip pasigauna greitai kokį atspalvį ir visai ne dėl to, kad blogai tas lapas nufotografuotas.

Kiek supratau tavo irgi pentax'as. Gal gali paaiskinti kaip ir ka darai fotografuojant rankiniu balta daikta? is karto didelis aciu!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 08 05, 15:55)
Na taip mano Pentax k-x.

Nustatant white balance'us yra funkcijos: AWB, saulyte, seselis, debeselis, fluorescent light, lempute, flash, CTE, manual - tai si paskutini as ir suprantu kaip rankini. O i ji iejus reikia nustatyneti siame kvadratelyje.

Namu darba bandziau atlikti taip: nufotkini balta lapa, tada keiti spalva kad jis is tikro butu baltas, bandai su +/- ar gerai jau fotkina ir bandau tada fotkinti daikta. Spalva gera (tikroji balta) su nei vienu kvadratelyje esanciu taskeliu nesigauna gera. Isbandziau jau absoliuciai visus. Matuoju su pipete. Net stovint kampe kur turetu buti i zaliai melynuma gaunasi i ruduma.

Praradau vilti... O gal as blonde ne su ta white balance funkcija fotkinu???

nu va, aš irgi taip dariau, ilgai ir nuobodžiai kol gavosi..
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 08 05, 16:35)
labos,
Aš vis gėlinėju blush2.gif

man patiko ax.gif
Atsakyti