Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

dziustik, laurx - patiko 4u.gif

Dėl sėdėjimo prie foto... na pvz per kokias vestuves kur tarkim makiažas daromos nelabai kokiuose super namuose ar ne viešbučiuose,o ir ne pati fs kliūna tikrai daug daiktų,tai aš juos nuklonuoju...tai visą tai ir užtrunka... o jei dar visokie jb pavertimai, ir odų tvarkymai... negi pas jūs tikrai nėra taip? tik pas mane vieną?
Atsakyti
Labas rytas. Liga... Sergu konkreciai... Dukryte dar be pusryciu, o as puoliau cia skaityt... ir apie 5 ND nenustoju galvoti doh.gif Galvoju ka cia dukriukui sugalvot paveikt, kad leistu mamai vel ND uzsiimti smile.gif
QUOTE(Alexso @ 2011 08 04, 23:47)
Gaila man tavęs, bet man monitorius rodo ne baltą biggrin.gif Visi bandymai nekokie. Bet į mano komentarus nekreipk dėmesio, man dabar po kalibravimo viską kitaip monitorius rodo ir gana aiškiai. Jei dauguma sakys, kad gerai, tai ir užskaitysim.  mirksiukas.gif
p.s. merginos jau jums rašiau, ekspoziciją pašviesinkit, nes labai tamsu. Dar klausimas, kai jūs fotografuojat baltą lapą, ar visa foto vien balta, t.y. ar nėra kitų spalvų nuotraukoj, pagal kurią baltą spalvą atpažysta fotikas? g.gif

Na man irgi saves gaila smile.gif As ir pati matau, kad nera balta. Bet sakau gal jau mano akys raibuliuoja... Siandien bandysiu vel...
Nu bandysim su ta ekspozicija kazka daryt (nors cia dar biski iudziu reikes, nors teorijos jau sociai galvoje). O lapa fotografuoju visa t.y. daugiau nieko nesimato tik balta... Ir jau bandziau su keliu atspalviu A4 lapais, savo baltomis maikutemis... WC popieriaus neturiu, bet radau baltu serveteliu tai siandien su jomis bandysiu...
O fotografuojant ta balta spalva (fotiko nustatymui), kokiu rezimu rekomenduojama tai daryti, kokiais nustatymais? As man rodos ant P darau tai kaip ir nenustatineju nieko blush2.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 05, 00:02)
doh.gif  doh.gif  doh.gif Pribaigei mane  biggrin.gif Ne, rimtai, as paprasciausiai nesuprantu, kaip man ta baltuma isgauti - ir svarbiausia, kaip pamatyti, kad ne balta?

Ir as nesuprantu... sad.gif

QUOTE(Rico @ 2011 08 05, 00:37)
nors jis jau pradejo nebenusisukineti tongue.gif pazanga yra tongue.gif

Maniskis nemegsta fotografuotis ir nusisuka sad.gif Vakar tokia grazi sviesa vakare krito kiemelyje bet neisprasiau, kad papozuotu, o dukriukas tokia vikri ir vietoj nepasedinti tai irgi i fotomodelius nelabai tinkama sad.gif
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 08 05, 01:11)
Kokie modeliukai  wub.gif Labai grazu, galetu aisku buti apacios daugiau, bet... Kazkaip cia man tas ne svarbiausia  smile.gif As turbut buciau dazniausias svecias pas jas (aisku su fotiku) biggrin.gif Laukiam dar  ax.gif

Ačiū smile.gif Tikiuosi rasiu dar ką parodyt biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 08 05, 01:43)
Super kadras.Super.

QUOTE(Rico @ 2011 08 05, 01:47)
drinks_cheers.gif patiko ir man, tik  mano galva kaip visada puse pamirsta  blush2.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 08 05, 09:27)
dziustik, laurx - patiko  4u.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
Ačiū mergiotės, ačiū brum ir už vakarykštę, nepadėkojau smile.gif
Susitvarkiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 05 rugpjūčio 2011 - 09:07
QUOTE(JEma @ 2011 08 04, 23:30)
Ir kaip su ta pipete tikrinti??? Vsio iseinu o tai miegosiu su kompu ir su foto....

su PS pasirenki pipetę (eyedropper tool), ant savo foto baltos spalvos baksnoji ir žiūri dešinėj viršuj kur yra info RGB skaičiukai, tai teisingas WB kai tie skaičiukai R,G ir B tarpusavy skiriasi +/-5, 255 jau išdegimas, nežinau ar aiškiai paaiškinau g.gif

Laurx, faina foto ax.gif

Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2011 08 05, 09:54)
su PS pasirenki pipetę (eyedropper tool), ant savo foto baltos spalvos baksnoji ir žiūri dešinėj viršuj kur yra info RGB skaičiukai, tai teisingas WB kai tie skaičiukai R,G ir B tarpusavy skiriasi +/-5, 255 jau išdegimas, nežinau ar aiškiai paaiškinau g.gif

Aciu uz paaiskinima, labai padejo bigsmile.gif
Tai lyg naturaliame apsvietime siandien gavosi smile.gif Praktiskai visur baksnojant tie skaiciukai beveik vienodi... bigsmile.gif
(auto, p.auto ir rankinis)
user posted image

user posted image

user posted image

ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JEma: 05 rugpjūčio 2011 - 10:00
Na panasu, kad kazkas gavosi ir su dirbtiniu... Bet daug bandymu buvo ir daugelis ciut melynuoja... g.gif Gal kad tas dirbtinis diena daromas turi itakos? Uztraukiau visas zaliuzes (dauguma melynu ir zaliu) ir uzdegiau visas sviesas rolleyes.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Laukiu teismo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 05, 09:57)
Na panasu, kad kazkas gavosi ir su dirbtiniu... Bet daug bandymu buvo ir daugelis ciut melynuoja...  g.gif  Gal kad tas dirbtinis diena daromas turi itakos? Uztraukiau visas zaliuzes (dauguma melynu ir zaliu) ir uzdegiau visas sviesas  rolleyes.gif

Laukiu teismo smile.gif

rankinis melynuoja.. kam tokias sudėtingas sąlygas pasidarei? juk blizgiam daiktui 10 kart sunkiau nustatyt teisingą wb, nes jis atspindi kitus daiktus.. siūlyčiau matinį baltą daiktą statyt, bus žymiai paprasčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 23:39)
Aš tai Paprastą suprantu, ji gi jau įkalus sistemą tose fs, žino ko nori, plius su JPG lengviau (man taip būdavo, ką ten taisyt, arba yra, arba ne). Tačiau su RAW daugiau galimybių.

o as kazkaip vis buvau uz RAW, bet dabar pastebejau kad vis dazniau atsidarau JPG varianta tvarkymui g.gif kazkaip daug paprasciau ir greiciau smile.gif

QUOTE(rG @ 2011 08 05, 00:33)
Man atrodo, kad ekspoziciją negali būti teisinga kai būtinai yra ant nuliuko. Ji arba gali tikti, arba netikti, o nuliukas yra vidutinė kažkokia norma.

as tai visad pereksponuoju su +1,ir net daugiau, ir tai dar ant kompo sviesinu, cia ir nuo objektyvo sviesumo priklauso smile.gif zinoma, jeigu sauleta diena, tai ant 0 laikau, nes tada buna isdege apsviestos vietos smile.gif

QUOTE(rG @ 2011 08 05, 00:39)
Na, gerai, prisipažinsiu. Paskutinių mano WB niekas nepakomentavo, o kadangi nesulaukiau komentarų, sau uždėjau pliusiuką ir ramiai pasiploviau  biggrin.gif

mergaites nono.gif lenda ylos is maiso biggrin.gif

oi,pamirsau mergaiciu nuotraukas pagirti, tai Dziustik, Laurx ir Paprasta thumbup.gif ir dar Akashos, kur Magies yra,labai labai patiko bigsmile.gif

o darantiems WB namu darbus, tai jei neturit kokio balto daikto, popieriu suglamzykit ir photo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 05 rugpjūčio 2011 - 10:04
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 05, 11:01)
rankinis melynuoja..  kam tokias sudėtingas sąlygas pasidarei? juk blizgiam daiktui 10 kart sunkiau nustatyt teisingą wb, nes jis atspindi kitus daiktus.. siūlyčiau matinį baltą daiktą statyt, bus žymiai paprasčiau smile.gif

O melynuoja ir dirbtiniame ir naturaliame apsvietime g.gif Kazkaip maniau kad naturalus lyg ir gerai pagal ta pipete rolleyes.gif
Nu su tais matiniais baltais daiktais... reik kaip sako lapa glamzyti gal, nes nelabai tu matiniu baltu daiktu...
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 05, 10:02)
o as kazkaip vis buvau uz RAW, bet dabar pastebejau kad vis dazniau atsidarau JPG varianta tvarkymui g.gif kazkaip daug paprasciau ir greiciau smile.gif

nu nesuprantu, niekiap nesuprantu ir nedaeina, KAIP jpg variantą gali būti paprasčiau tvarkyti??? nu nedaeina........ kokiais būdais tada tą raw'ą jus tvarkot??? aš tvarkau lygiai taip pat kaip jpg, tik tvarkau raw failą, ir klaidas žymiai lengviau ištaisyt, ir nei 1 sekundės neužtrunkama ilgiau, nei jpg tvarkyt.. tiksliau jei kur išdegę, ar nedaeksponuota, ar jei iso didelis buvo, tai prie jpg dar ilgiau prasėdima.. nes su raw žymiai parasčiau viską patvarkyt.. jūs man paaiškinkit, kodėl jum raw sukelia kažkokių nepatogumų? man niekap nedaeina....... kažkokia nuojauta, kad kažką ne taip darot..
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 08 04, 22:46)

Laukine, tu manim nesistebėk...

Stebėsiuos, nekomanduok smile.gif Man vistiek Tu super turbo-greičio pavyzdys smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 22:55)
A60 mm makro objektyvas labai tinka ir portretinei fotografijai...  ax.gif

Nu va aš kažkaip irgi pradedu galvoti... Pažiūrėsiu kaip jis piešia dar, kolkas neturėjau laiko net išbandyti normaliai. 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2011 08 04, 23:28)
na gal kad 60mm f/2.8 yra per du stopus tamsesnis nei 50mm (80mm) f/1.4 toks mat ir skirtumas turbut. daugiau tai nematau smile.gif apie bokeh ir astrumo skirtumus nzn, neteko dometis.

Ačiū. Gerasis fėjus Tu mano smile.gif Žinau kad dar Tau skoloj smile.gif Kažkada dar bus. Gal žiemą vėl grįšiu prie tos idėjos, nes kolkas per tokius kiekius fs spėju tik pamiegot. Mokslui ir naujoms žinioms nėr visai kada..

QUOTE(Kikirike @ 2011 08 05, 07:27)

D  negi pas jūs tikrai nėra taip? tik pas mane vieną?

Yra yra, tikrai. Aš kiekvieną foto apžiūriu, apgalvoju. Blogas trinu lauk iškart. Bet geros, galima jas atoduot tokias, bet galima dar kažkaip pakirpt, patvarkyt, tai aš vis padailinu.. Negaliu greitai taip dirbt.
Atsakyti