Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 04, 17:13)
Merginos, ar gerai 5 ND natūraliame apšvietime? Auto, saulutė ir rankinis:

Vat ir man keista kaip auto taip nuvaziuoja g.gif

QUOTE(JEma @ 2011 08 04, 20:38)

Jau gavau pizdulei nuo vyro, sake kad tikriausiai fotikas pats blogiausias pirkinys, es daugiau nieko nebeveikiu smile.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif MB irgi panasiai sako blush2.gif vat baltai pavydziu tom kieno antra puse kartu fotografuoja ar bent domisi blush2.gif nors jis jau pradejo nebenusisukineti tongue.gif pazanga yra tongue.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 22:02)
Apie ekspozicija as dar neismokau...

Skaityk pirma psl tongue.gif

Po Dalyjos ispazinties prisiminiau, kad ND dariau tik su muiline, su dabartiniu fotoaparatu ne tongue.gif blush2.gif

Atsakyti
Na, gerai, prisipažinsiu. Paskutinių mano WB niekas nepakomentavo, o kadangi nesulaukiau komentarų, sau uždėjau pliusiuką ir ramiai pasiploviau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 23:33)
man lyg žaliuoja, nors kartais abejoju savo akimis. Panašu, kad pati vaza nelabai balta, ar gali taip būti? reiktų tikrai balto daikto...
Man atrodo, kad ekspoziciją negali būti teisinga kai būtinai yra ant nuliuko. Ji arba gali tikti, arba netikti, o nuliukas yra vidutinė kažkokia norma. Tam tikromis situacijomis ją netgi būtina keisti  g.gif  Pataisykit, kas tiksliai tą nusimano, va Robobebras yra, gal ką pasakys.

Vaza tikrai nera visiskai balta, MB ka tik ta pati pasake (jam irgi tenka kartu su manim namu darbus daryti lotuliukas.gif) Beveik balta (kaulinis porcelianas), bet siek tiek gelsvoka. Blogai pas mane su baltais daiktais, neturiu ju - o ka turiu, tai gelsvai balta arba pilksvai. Gal reikes koki daikta balta linine palaidinuke apvynioti? g.gif

O del ekspozicijos tai as ne taip issireiskiau - norejau pasakyti, kad kadangi ji buvo ant nulio, tai as ir nesukau galvos. Bet va jau ismokau, kaip pasviesinti - vis siokia tokia nauda, nors ND ir nepavyko... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 22:35)
Alexso, o sita irgi ne balta? Man tai sita is visu gal balciausia atrodo (ir histogramoj spalvos tolygiausiai pasiskirste, pastebejau - tik nezinau, ka tai reiskia siuo atveju blush2.gif)

Tokia histograma parode, kad nuotrauka nei tamsi, nei sviesi, jei butu desinej- butu sviesi, kairej- tamsi, jei kurioj nors pusej prie pat krasto daug- isdegimas- baltas desinej, juodas kairej.
As aiskinti nemoku blush2.gif geriau koki straipsniuka paskaityk blush2.gif 4u.gif

Geriau pasiimk neblizganti daikta ir ji pasirink baltos spalvos pagrindu 4u.gif tuomet jis bus baltas 4u.gif

Pagalvojau kas gautusi jei koks, pvz., raudonas daiktas butu nurodytas baltu g.gif paeksperimentuosiu ryt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 04 rugpjūčio 2011 - 23:46
QUOTE(dziustik @ 2011 08 04, 23:01)

Super kadras.Super.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 22:39)
Na, gerai, prisipažinsiu. Paskutinių mano WB niekas nepakomentavo, o kadangi nesulaukiau komentarų, sau uždėjau pliusiuką ir ramiai pasiploviau  biggrin.gif

thumbup.gif auga simuliantu komanda lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2011 08 04, 22:43)
Super kadras.Super.

drinks_cheers.gif patiko ir man, tik mano galva kaip visada puse pamirsta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 08 04, 23:37)
Vat ir man keista kaip auto taip nuvaziuoja  g.gif

O kur su žvake perdariau irgi negerai?
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 08 04, 23:42)
Geriau pasiimk neblizganti daikta ir ji pasirink baltos spalvos pagrindu  4u.gif tuomet jis bus baltas  4u.gif

Apie histograma supratau, aciu. O apie neblizganti daikta - nelabai... ta prasme, ta neblizganti daikta vietoj balto lapo fotografuoti? unsure.gif

Meginsiu rytoj susirasti balto audeklo ir ka nors juo apvyniojus fotografuoti.
Atsakyti
Akasha, patiko maggie portretukas ir spalvos tiesiog labai... thumbup.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 21:46)
Jau sakiau ir dar pakartosiu- nesuvokiami man tokie tempai kaip paprastos. Absoliučiai. Paskutines krikštynas tvarkiau sumoj apie 16 valandų. Ir tai matau kur dar ir dar galėčiau pataisyti. Nesuprantu kaip įmanoma. Ir va nežinau, ar jpg fotkint visgi geriau nei raw. Aš tik raw. Kai pradėjau su Apple dirbt, greičiai kiek atrišo rankas, bet trunku vistiek ilgai. Vien išžiūrėti, atrinkti geriausias, tada tas geriausias apgalvot kas su kuo, kaip kirpt, kaip spalvas dėlioti.. Nu respekts. Man iki tokių greičių dar labai toli.

drinks_cheers.gif. Man ir jau vien nuotrauku atsirinkimas kiek laiko uztrunka, o ka jau kalbet apie tvarkyma.

Kad tusciom neateit:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 04, 22:48)
O kur su žvake perdariau irgi negerai?

Gerai 4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 22:48)
O apie neblizganti daikta - nelabai... ta prasme, ta neblizganti daikta vietoj balto lapo fotografuoti?  unsure.gif

Aha, na, pabandyk ax.gif bet jis realiai turi buti baltas. Ir geriau, kad aplink nebutu ryskiu spalvu, kurios atsispindetu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 04 rugpjūčio 2011 - 23:59
QUOTE(laurx @ 2011 08 04, 23:53)
Kad tusciom neateit:

Kokios spalvos, ką tu. Puikiai, kaip visad pas tamstą
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 23:20)
Kokios spalvos, ką tu. Puikiai, kaip visad pas tamstą

aciuks.gif
Atsakyti