Jau sakiau ir dar pakartosiu- nesuvokiami man tokie tempai kaip paprastos. Absoliučiai. Paskutines krikštynas tvarkiau sumoj apie 16 valandų. Ir tai matau kur dar ir dar galėčiau pataisyti. Nesuprantu kaip įmanoma. Ir va nežinau, ar jpg fotkint visgi geriau nei raw. Aš tik raw. Kai pradėjau su Apple dirbt, greičiai kiek atrišo rankas, bet trunku vistiek ilgai. Vien išžiūrėti, atrinkti geriausias, tada tas geriausias apgalvot kas su kuo, kaip kirpt, kaip spalvas dėlioti.. Nu respekts. Man iki tokių greičių dar labai toli.
QUOTE(frederica @ 2011 08 04, 22:42)
O krikštynų foto, kiek atiduodi?
krikštynų apie 80-100
Laukine, tu manim nesistebėk... tokia aš esu- darau susikaupusi ir greit... rugsėjį grįžtu į darbą... iš tiesų dirbu tris darbus iš karto spėju... ir dar turiu laiko knygoms, spektakliams ir vakarėliams aš studijavau iš karto dvi specialybes- dieniniam ir vakariniam tuo pačiu metu- spėjau ir dar klubuose šokdavau naktimis tiesa, studijuodama, neturėjau nei vienos skolos... baigiau 9-10 bet į darbą grįžti labai nenoriu... labai- nežinau, kaip reikės dirbt
QUOTE(JEma @ 2011 08 04, 18:44)
Gaila man tavęs, bet man monitorius rodo ne baltą Visi bandymai nekokie. Bet į mano komentarus nekreipk dėmesio, man dabar po kalibravimo viską kitaip monitorius rodo ir gana aiškiai. Jei dauguma sakys, kad gerai, tai ir užskaitysim.
Jurzole, tavo irgi ne balta vazelė.
p.s. merginos jau jums rašiau, ekspoziciją pašviesinkit, nes labai tamsu. Dar klausimas, kai jūs fotografuojat baltą lapą, ar visa foto vien balta, t.y. ar nėra kitų spalvų nuotraukoj, pagal kurią baltą spalvą atpažysta fotikas?
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 20:46)
O siaube man atvirkščiai Man visada atrodo, kad pavyko viskas puikiai, bet kartais kai atsiverčiu suprantu, kad tai ne taip gerai, kaip maniau
man tas pats
QUOTE(paprasta @ 2011 08 04, 23:36)
Iš šiandienos fs džiaugiuosi šia
grazuma
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 22:40)
Klausimas išmanantiems apie techniką: pabandžiau su 60mm makro šiaip pafotkint, vaikus, nu puikiai. Fokusas ok, vietos sutilpt sočiai. Jei ką, visada yra makro, galima fotkint iš arti, sufokusuos. Tai kažkaip klausimas sukilo: ar yra kokia paslaptis ar tiesiog verta pirkti 60mm makro vietoj pvz 50mm ir 85mm objektyvų? Nežinau ar aiškiai klausiu. Reiktų romaną parašyt, no problem.. Nu apie techniką nemoku rašyt. Bet gal kas supras. Pradedu galvot kad tas makro universalesnis. 50 ir 85mm riboti dėl atstumų. O su 60 makro ir telpu ir plius tuo pat galiu makro fotkint. Ar aš kažko neįkertu?
Apie technika neismanau, bet kai domejausi makro objektyvais, tai daug kur skaiciau, kad jie giriami kaip geras fiksu pakaitalas. Ir kai fotoaparata pirkom, foto parduotuveje dirbantis vyrukas aiskino, kad 60 mm makro objektyvas labai tinka ir portretinei fotografijai...
QUOTE(paprasta @ 2011 08 04, 23:07)
nu arba yra nuotrauka, arba jos nėra... tiesa, dar kartais kokį actioną užmetu... fotografuoju jpg
va labai gera mintis as tai ir nesuprantu, ko prie vienos foto sedet bile kiek laiko jei taip gavosi, kad reikia ka nuklonuot sudetingesnio, na tada vienai foto 10 min max o siaip yra foto, arba nera, kaip paprasta sako. is sss nedarau aukso nors gal ir reiktu pasistengt.. bet tada neidomu..
QUOTE(paprasta @ 2011 08 05, 00:46)
Laukine, tu manim nesistebėk... tokia aš esu- darau susikaupusi ir greit... rugsėjį grįžtu į darbą... iš tiesų dirbu tris darbus iš karto
Va čia tai moteris respectas tau
O aš va čia pasibandžiau dvynukes pafotkint, tai galėsiu dar bandyt ir bandyt, nes pozuot tai joms patiko, tik gaila, kad labai nenuturaliai joms tai gaunas, bet čia vienas iš tų natūralesnių kadrų
QUOTE(Alexso @ 2011 08 04, 22:47)
Jurzole, tavo irgi ne balta vazelė.
p.s. merginos jau jums rašiau, ekspoziciją pašviesinkit, nes labai tamsu. Dar klausimas, kai jūs fotografuojat baltą lapą, ar visa foto vien balta, t.y. ar nėra kitų spalvų nuotraukoj, pagal kurią baltą spalvą atpažysta fotikas?
Pribaigei mane Ne, rimtai, as paprasciausiai nesuprantu, kaip man ta baltuma isgauti - ir svarbiausia, kaip pamatyti, kad ne balta? Nes man atrodo balta... mano ekrane.
Apie ekspozicija as dar neismokau... ka reiskia "pasviesinti ekspozicija"? Specialiai nustatyti, kad butu per daug iseksponuota? Nes pagal duomenis ekranelyje tai "teisinga" ekspozicija buvo - t.y. ant nuliuko, per viduri...
Lapo nuotrauka be kitu spalvu, vien balta (arba pilka, nes ir pilka bandziau). Bet ji irgi per tamsi gaunasi - pilka, o ne balta. Tai gal tame problema? Gal ta lapa fotografuojant reikia ekspozicija pasviesinti?
QUOTE(dziustik @ 2011 08 05, 00:01)
O aš va čia pasibandžiau dvynukes pafotkint, tai galėsiu dar bandyt ir bandyt, nes pozuot tai joms patiko, tik gaila, kad labai nenuturaliai joms tai gaunas, bet čia vienas iš tų natūralesnių kadrų
Kokie modeliukai Labai grazu, galetu aisku buti apacios daugiau, bet... Kazkaip cia man tas ne svarbiausia As turbut buciau dazniausias svecias pas jas (aisku su fotiku) Laukiam dar
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 23:40)
Klausimas išmanantiems apie techniką: pabandžiau su 60mm makro šiaip pafotkint, vaikus, nu puikiai. Fokusas ok, vietos sutilpt sočiai. Jei ką, visada yra makro, galima fotkint iš arti, sufokusuos. Tai kažkaip klausimas sukilo: ar yra kokia paslaptis ar tiesiog verta pirkti 60mm makro vietoj pvz 50mm ir 85mm objektyvų? Nežinau ar aiškiai klausiu. Reiktų romaną parašyt, no problem.. Nu apie techniką nemoku rašyt. Bet gal kas supras. Pradedu galvot kad tas makro universalesnis. 50 ir 85mm riboti dėl atstumų. O su 60 makro ir telpu ir plius tuo pat galiu makro fotkint. Ar aš kažko neįkertu?
na gal kad 60mm f/2.8 yra per du stopus tamsesnis nei 50mm (80mm) f/1.4 toks mat ir skirtumas turbut. daugiau tai nematau apie bokeh ir astrumo skirtumus nzn, neteko dometis.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 04, 22:57)
va labai gera mintis as tai ir nesuprantu, ko prie vienos foto sedet bile kiek laiko jei taip gavosi, kad reikia ka nuklonuot sudetingesnio, na tada vienai foto 10 min max o siaip yra foto, arba nera, kaip paprasta sako. is sss nedarau aukso nors gal ir reiktu pasistengt.. bet tada neidomu..
Jei mane domintų TIK fotografija, man būtų siaubinga šitiek laiko praleisti prie PS. Bet man įdomu ir PS, tiesiog kaifuoju nuo ano
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 23:02)
Pribaigei mane Ne, rimtai, as paprasciausiai nesuprantu, kaip man ta baltuma isgauti - ir svarbiausia, kaip pamatyti, kad ne balta? Nes man atrodo balta... mano ekrane.
Jei būti šviesumas tinkamas, tokių klausimų nekiltų, pašviesinau su PS, - puikiai.QUOTE
Apie ekspozicija as dar neismokau... ka reiskia "pasviesinti ekspozicija"? Specialiai nustatyti, kad butu per daug iseksponuota? Nes pagal duomenis ekranelyje tai "teisinga" ekspozicija buvo - t.y. ant nuliuko, per viduri...
Man atrodo, kad ekspoziciją negali būti teisinga kai būtinai yra ant nuliuko. Ji arba gali tikti, arba netikti, o nuliukas yra vidutinė kažkokia norma. Tam tikromis situacijomis ją netgi būtina keisti Pataisykit, kas tiksliai tą nusimano, va Robobebras yra, gal ką pasakys.
Alexso, o sita irgi ne balta? Man tai sita is visu gal balciausia atrodo (ir histogramoj spalvos tolygiausiai pasiskirste, pastebejau - tik nezinau, ka tai reiskia siuo atveju )