Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(3kitten @ 2011 08 04, 22:17)
5 be blykstes, visi kiti is tiesu su.

5 negerai, prie rankinio puodelis turi gautis baltas, pas tave jis geltonas..

6 nd gerai, tik kiek tamsoka 4u.gif

visus kitus perdaryt be blykstės ...
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 08 04, 23:07)
ujei  doh.gif  doh.gif  doh.gif  man tada fotografavimas būtų visai nemielas...
na, susimeti nuotraukas... ištrini iš karto nepatikusias, kitas susimeti i ps - lvl pastumdau, curves... pasharpinu, jei reik... ir vsio... nu arba yra nuotrauka, arba jos nėra... tiesa, dar kartais kokį actioną užmetu... fotografuoju jpg ax.gif

o vat idomumo delei koks kadru tavo reitingas gaunas? nu mol kiek "geru" kadru ir kiek is viso? smile.gif
Atsakyti
As tai nesakysiu gerai ar blogai nes man irgi akys raibuliuoja nuo 5 ND doh.gif Siaip lyg gerai... O mano speju blogai yra, kad tyluma...
Nu bet nieko einu miegot, rytas uz vakara protingesnis... Pasapnuosiu gal ka i tema... Nors siaip mieliau sapnuociau koki kurybini darbeli, o ne technini biggrin.gif
Atsakyti
O su pipete patikrinti, ar tikrai balta spalva, tai cia su Photoshop, taip? As jo neturiu... ax.gif

jlclove, labai grazus lasiukas! bigsmile.gif Ir as jau noriu lasiukus fotografuoti... kai pagaliau pribaigsiu ND5... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 04, 22:25)
As tai nesakysiu gerai ar blogai nes man irgi akys raibuliuoja nuo 5 ND  doh.gif  Siaip lyg gerai... O mano speju blogai yra, kad tyluma...
Nu bet nieko einu miegot, rytas uz vakara protingesnis... Pasapnuosiu gal ka i tema... Nors siaip mieliau sapnuociau koki kurybini darbeli, o ne technini biggrin.gif

blogai, rankinis melynuoja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 22:22)
Sivakar, ziuriu, namu darbu perteklius...  biggrin.gif Bet atnesu ir as dar savo perdaryta ND 5 dirbtiniam apsvietime. Ar dabar gerai? Visa vakara dirbau, jau net akyse mirga... cool.gif

Auto:

manau gerai smile.gif vazos šonai kažkokie mėlyni, bet vidurys baltas, mėlyni šonai jaučiu nuo fono atsispindi ten g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 23:26)
O su pipete patikrinti, ar tikrai balta spalva, tai cia su Photoshop, taip? As jo neturiu...  ax.gif

jlclove, labai grazus lasiukas!  bigsmile.gif Ir as jau noriu lasiukus fotografuoti... kai pagaliau pribaigsiu ND5...  doh.gif

As ir jau noriu i baltus ND ir lasiuku... verysad.gif Bet nedarysiu, kol 5 ND nesigaus doh.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 04, 23:27)
blogai, rankinis melynuoja smile.gif

Nu va man irgi atrodo, kad melynuoja g.gif Nu bet ka daryt? Tai geltonuoja tai melynuoja unsure.gif Nesuprantu ka darau netaip ar cia fotikas bludija??? Help smile.gif

Ir kaip su ta pipete tikrinti??? Vsio iseinu o tai miegosiu su kompu ir su foto....
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 08 04, 22:25)

Aš tai norėtau, kad tu perdarytum 2,3,4 namų darbus be blykstės. 4u.gif (Pirmoje žinutėje reikia įrašyti punktą nefotografuoti su blykste ties visais namų darbais. g.gif ) 5 ir taip aišku, kad negerai.
Pavyzdžiui, antras namų darbas. Taigi ten reikia suprasti kaip draugauja diafragma ir iso, plius išlaikymas. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 04 rugpjūčio 2011 - 22:36
QUOTE(robobebras @ 2011 08 04, 22:25)
o vat idomumo delei koks kadru tavo reitingas gaunas? nu mol kiek "geru" kadru ir kiek is viso? smile.gif

Fotosesijos metu padarau apie 200 kažkur... jei koks labai vikruolis vaikas, paskui kurį tenka bėgti tai daugiau. Atiduodu apie 30 nuotraukų... Atrenku ir tvarkau tik tas 30- mano akimis geriausių, į kitas nesigilinu, trinu lauk. Žinoma, jau man kur super duper labai labai patinka ir galiu sau pasakyti- va šaunuolė- super kadras, tai būna iki 5 ne daugiau ax.gif

Iš šiandienos fs džiaugiuosi šia ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 04 rugpjūčio 2011 - 22:45
Aš tai Paprastą suprantu, ji gi jau įkalus sistemą tose fs, žino ko nori, plius su JPG lengviau (man taip būdavo, ką ten taisyt, arba yra, arba ne). Tačiau su RAW daugiau galimybių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 04 rugpjūčio 2011 - 22:41
Aš tvarkau fs nuotraukas apie 5-10 valandų gryno darbo. Kiekvieną apžiūriu, apgalvoju, karpau, keičiu spalvas, galvoju kaip geriau... Su proginėm nuotraukom (vestuvių, krikštynų) dirbu ilgai. Man geriau tegu palaukia, bet gauna išbaigtą variantą. Atiduodu kaip galiu geriausiai sutvarkytas.

Dalyja- ką?

Klausimas išmanantiems apie techniką: pabandžiau su 60mm makro šiaip pafotkint, vaikus, nu puikiai. Fokusas ok, vietos sutilpt sočiai. Jei ką, visada yra makro, galima fotkint iš arti, sufokusuos. Tai kažkaip klausimas sukilo: ar yra kokia paslaptis ar tiesiog verta pirkti 60mm makro vietoj pvz 50mm ir 85mm objektyvų? Nežinau ar aiškiai klausiu. Reiktų romaną parašyt, no problem.. Nu apie techniką nemoku rašyt. Bet gal kas supras. Pradedu galvot kad tas makro universalesnis. 50 ir 85mm riboti dėl atstumų. O su 60 makro ir telpu ir plius tuo pat galiu makro fotkint. Ar aš kažko neįkertu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 04 rugpjūčio 2011 - 22:42
QUOTE(rG @ 2011 08 04, 22:39)
Aš tai Paprastą suprantu, ji gi jau įkalus sistemą, plius su JPG lengviau (man taip būdavo, ką ten taisyt, arba yra, arba ne). Tačiau su RAW daugiau galimybių.

jup drinks_cheers.gif arba yra, arba nėra... tik va jau kiek iš praktikos- žinau, kurioje bažnyčioje reikia man raw- toje įsijungiu... ir aišku, užtrunku daug ilgiau doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif po taisymo nebenoriu net fotografuoti doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 08 04, 23:36)
Fotosesijos metu padarau apie 200 kažkur... jei koks labai vikruolis vaikas, paskui kurį tenka bėgti tai daugiau. Atiduodu apie 30 nuotraukų... Atrenku ir tvarkau tik tas 30- mano akimis geriausių, į kitas nesigilinu, trinu lauk.  Žinoma, jau man kur super duper labai labai patinka ir galiu sau pasakyti- va šaunuolė- super kadras, tai būna iki 5 ne daugiau ax.gif

O krikštynų foto, kiek atiduodi?
Atsakyti