Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(fox. @ 2011 08 03, 23:50)
Gerai pagavai thumbup.gif

Ačiū ax.gif Tikrai gaudžiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 08 04, 19:36)

O nuotraukas is vienos fs tvarkau... per ilgai  doh.gif

lotuliukas.gif geras atsakymas lotuliukas.gif masčiau kaip man atsakyti į tą klausimą, ir labai gerą tu atsakymą davei lotuliukas.gif Aš irgi PER ILGAI lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 08 04, 07:15)
liuks gavosi bigsmile.gif kas cia per paukstis smile.gif ?

Ačiū smile.gif ir aš norėčiau sužinoti, ką čia tokį įamžinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 04, 19:37)
lotuliukas.gif  geras atsakymas  lotuliukas.gif  masčiau kaip man atsakyti į tą klausimą, ir labai gerą tu atsakymą davei  lotuliukas.gif Aš irgi PER ILGAI  lotuliukas.gif

Bet zinok man tai nejuokinga blink.gif Cia jau rimta problema. Jei reiketu vestuves sutvarkyt uztrukciau turbut pusmeti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 08 04, 19:44)
Bet zinok man tai nejuokinga blink.gif Cia jau rimta problema.  Jei reiketu vestuves sutvarkyt uztrukciau turbut pusmeti  doh.gif  lotuliukas.gif

na vestuvės ne pusmetį, bet jau prie kompo kėdės "prisivirinusi" sėdžiu lotuliukas.gif dabar irgi va sėdžiu vestuves tvarkau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nieko sau @ 2011 08 04, 09:42)
Paukštukas labai fainas, nebepamenu autorės niko  blush2.gif .

Džiaugiuosi, kad patiko ax.gif
Atsakyti
Vuojej, tiek prirašiau ir per naują dbr teks, nes viskas dingo neaišku kodėl doh.gif verysad.gif tai dbr trumpiau:

rG -> Labai patiko mergytė ant kėdės. Spalvos, tie krintantys saulės spindulėliai, ypatingai ta nuotraukytė, kur tik nuleistos kojytės [iš koliažo] ir ta juokinga man, kur su pirštuku prie nosytės, tokia mimika thumbup.gif

jlclove -> LAŠIUKAI fantastiški, tas pirmas labiausias man smile.gif o kur tik pieno lašas, tai man nelabai.

Ievukis -> "truputis rudens kvapo" labai patiko, thumbup.gif spalvos, kokybiška nuotrauka. Tik tos grotos kažkiek trugdo. O ta nuotrauka, kur ji užsimerkus nelabai man. Atrodo lyg nukirsta, ir prisimerkimas toks lyg mirktelėjo netyčia smile.gif tokios savo nuotraukos nenorėčiau turėti. Bet čia gal kaip kam ax.gif

Noriu paklausti jūsų merginos, man visada buvo įdomu, kaip ten dėl pakaušio nukirtimo??? Žiūriu, tiek gražių nuotraukų, kai nukirptas pakaušis, nu o pačiai kai nufotografuoju atrodo, lyg jis nukirstas būtų blogai. Kad ir kur neseniai dėjau savo pipirono nuotraukoj... Vat nežinau kaip kirpti, kaip fotografuoti, kad būtų su nukirstu pakaušiu. Ar yra kažkokios taisyklės, ar kaip? Ar čia tinka "kaip patinka, taip"?

Akasha -> DIEVIŠKA nuotrauka, spalvos, grūdas, wub.gif like, like, like mirksiukas.gif
Klausimas dėl kompozicijos, čia skaitosi centruota ar kaip? Bet man tai labai gražiai atrodo būtent taip. Nelabai suprantu, kodėl centruota yra didelis blogis kai kuriais atvėjais blush2.gif

Dalyja -> Labai graži mergina ir nuotraukos spalvos thumbup.gif

Alabama -> Visos naujagimio nuotraukos žavingos wub.gif kaip gaila, kad neturiu savo berniuko tokio mažo nufotografuoto taip pasakiškai gražiai wub.gif Spalvos labai patinka.
Sutinku su nuomone, kad trečios norėtųsi horizontalios, man kažkaip galva net pasisuko, kai žiūrėjau tą nuotrauką.

Sandrutia -> labai patiko pirmoji "grojančios Jonės", tik kiek daugiau viršaus norėtųsi, bet ne per daugiausio. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 08 04, 19:44)
Bet zinok man tai nejuokinga blink.gif Cia jau rimta problema.  Jei reiketu vestuves sutvarkyt uztrukciau turbut pusmeti  doh.gif  lotuliukas.gif

o kiek tiksliau tas per ilgai? smile.gif savaitė, dvi? nes man taipogi smalsu biggrin.gif aš irgi ilgai tvarkau.
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 04, 17:55)
g.gif  o ku daryt jei pvz daugiau zmoniu buna fotosesijoj, nu tarkim vestuves  doh.gif  tigi neduosi kiekvienam pasirasyt sutarties, kad galetum i neta fotke imest
verysad.gif  padariau 800 vistiek tas pats
schmoll.gif  nieko nesuprantu
thumbup.gif  labai nam patinka tas seseliu azuras ant kuno

Siaip is vestuviu uztenka jaunuju sutikimo, sveciai yra sveciai dazniausiai ie nebuna pirmame plane... Bet teisiskai, jie buvo kazkieno sventeje ir taikosi prie sventes organizatoriu...

Na o kodel tau FB isdarko fotkes jau nebeturiu ideju... man kazkaip viskas su juo gerai... ne pati geriausia kokybe bet pakenciama... beje skaitmenines tai is vis normalios...
Nu va ir juostines normaliai.... http://www.facebook....1...e=1

Nors jos siaip ir grudetos, bet tikrai FB neisdarko... Gal kazkaip netaip saugai... gal su ps saugodama kokybe numazini?

QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 04, 19:13)
Merginos, ar gerai 5 ND natūraliame apšvietime? Auto, saulutė ir rankinis:

O kodel naturaliame apsvietime auto geltonas? g.gif ar tikrai naturaliame cia darei? truputi neitiketina... Dar nemaciau, kad AWB taip durniuotu...

QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 04, 19:32)
5 ND dirbtiniame apšvietime, auto, lemputė, rankinis. Tinka?

Uzskaitau....

QUOTE(noisy-B @ 2011 08 04, 19:46)
Noriu paklausti jūsų merginos, man visada buvo įdomu, kaip ten dėl pakaušio nukirtimo??? Žiūriu, tiek gražių nuotraukų, kai nukirptas pakaušis, nu o pačiai kai nufotografuoju atrodo, lyg jis nukirstas būtų blogai. Kad ir kur neseniai dėjau savo pipirono nuotraukoj... Vat nežinau kaip kirpti, kaip fotografuoti, kad būtų su nukirstu pakaušiu. Ar yra kažkokios taisyklės, ar kaip? Ar čia tinka "kaip patinka, taip"?

Akasha -> DIEVIŠKA nuotrauka, spalvos, grūdas,  wub.gif  like, like, like  mirksiukas.gif
Klausimas dėl kompozicijos, čia skaitosi centruota ar kaip? Bet man tai labai gražiai atrodo būtent taip. Nelabai suprantu, kodėl centruota yra didelis blogis kai kuriais atvėjais  blush2.gif

Del nukirsto pakausio taisykles labai paprastos... Tiesiog fotografuojant portreta pagal taisykles, akys turi buti nuotraukos virsutiniam trecdalyje.... Ne zemiau... todel komponuojant portreta is arti ir horizontaliai daznai nusikerta virsugalvis...

Dekui uz pagyras...

Taip centruota... bet bent jau vertikaliuose portretuose visai nebijau centruoti ir tai nera toks didelis blogis, kai jau ikerti visas tas taisykles....
Siuo atveju ta centravima manyciau atsveria aplinka ir jos issidestymas... langas, siena ir tolimesnis planas kaip ir dalina kadra i tris dalis, tai kaip ir gerai pagal taisykles, tai tas centravimas gaunasi ne toks baisus, galu gale merginos kojos ir raudonos basutes kairiame kraste labiau ir atsveria vaizda.... Na kaip bebutu man ziurisi gerai ir man tinka... o visa kita tik detales... taisykles galu gale tam ir sukurtos, kad jas lauzyti... Dabar man jos taip iaugusios, kad as turiu pasistengti labai labai, kad padaryti ne pagal jas... smile.gif
Papildyta:
Beje del foto tvarkymo, tai nuo kiekio priklauso... Po fotosesijos 30 nuotrauku, be skenavimo per pusdieni sutvarkau...

Vestuvines kazkada per dvi tris dienas atidaviau... Na stengiuos kuo greiciau tvarkyti, kad neuzsisideti prie PS...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 08 04, 19:05)
O kodel naturaliame apsvietime auto geltonas?  g.gif  ar tikrai naturaliame cia darei? truputi neitiketina... Dar nemaciau, kad AWB taip durniuotu...
Uzskaitau....

Už lango šviečia saulė, uždarytos žaliuzės, dar sienos geltonos, tai va.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 04, 20:08)
Už lango šviečia saulė, uždarytos žaliuzės, dar sienos geltonos, tai va.... blush2.gif

Na nezinau, tai cia pas tave jau beveik dirbtinis gaunasi lotuliukas.gif O kodel zaliuziu neatsitraukei ir nepabandei arciau lango daikto pasistatyt.... smile.gif

Beje jei uztrauktos zaliuzes tai turejo buti ne saulute, o namukas(shade)....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 04 rugpjūčio 2011 - 19:15
QUOTE(Akasha @ 2011 08 04, 20:13)
Na nezinau, tai cia pas tave jau beveik dirbtinis gaunasi  lotuliukas.gif  O kodel zaliuziu neatsitraukei ir nepabandei arciau lango daikto pasistatyt.... smile.gif

Beje jei uztrauktos zaliuzes tai turejo buti ne saulute, o namukas(shade)....

lotuliukas.gif nesikabinėk
Atsakyti