Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(chimera @ 2011 08 04, 12:24)
Neskubu, kaip jau minėjau, bet šiaip rankos nusvyra, kai supranti, kad ne tavo nosiai...  smile.gif

Nesamone tas " ne tavo nosiai" 4u.gif Menine gyslele - kas kita, ji ne visiems duota (ir tai manau, kad galima zvilgsni kazkiek islavinti), bet techniskai tvarkingos nuotraukos tai tikrai turetu buti pasiekiamos kiekvienam, tik pakankamai noro ir kantrybes reikia tureti 4u.gif Va as irgi pasiryzau mokytis (pries tai ilgai ir nuobodziai fototechnikos temoje sukavusi, kad uzteks man ir Auto rezimo blush2.gif lotuliukas.gif). Zinau, kad darbo daug reikes ideti, nes geri dalykai greitai neateina... deja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 12:35)
Kaži kokį trikojšį naudot kai fotkini vabalus žolėj arba kūdikių detales? Jis juk ne zoomas, prikišt prie objekto reik gana arti.. įžvelgčiau čia sunkumų su trikoju

Va ir man tas pats klausimas kilo... g.gif Bet tikrai, kuri interneto puslapi (ar knyga) beatsiversi, visur raso, kad butinai trikojo reikia, nes maziausias fotoaparato sujudejimas tures neigiamos itakos ryskumui. Labai domintu tavo patirtis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 04, 12:39)
Juk yra net spec pagalveles ant kuriu fotika gali pasideti kai vabaliukus,grybukus fotografuoji.O ir trikoju juk ivairiu dydziu yra ax.gif

Gal, tokių dar nežinau... smile.gif Bet va kaip su kūdikių fotografija? Kad ir baby as art, pvz? Kai fotkinamos atskiros kūdikių detalės? Labai labai iš arti, trikojui galimybių nėra, bet va kaip ranką atkalt taip, kad tokį smulkų taškiuką, detalę padaryt ryškią, mįslė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 11:43)

Va ir man tas pats klausimas kilo...  g.gif Bet tikrai, kuri interneto puslapi (ar knyga) beatsiversi, visur raso, kad butinai trikojo reikia, nes maziausias fotoaparato sujudejimas tures neigiamos itakos ryskumui. Labai domintu tavo patirtis...  ax.gif

Net rekomendauja isjungti vaizdo stabilizatoriu,kad fotoaparatas nei kiek nesudrebetu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 11:44)
Kai fotkinamos atskiros kūdikių detalės? Labai labai iš arti, trikojui galimybių nėra, bet va kaip ranką atkalt taip, kad tokį smulkų taškiuką, detalę padaryt ryškią, mįslė smile.gif

Manau,kad ranka kazkiek primusti galima g.gif O be to,vaikiuko fotografavimas ir tarkim muses juk skiriasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 08 04, 12:38)
dejai kazhkokia "sena" faktura? nes man nesiziuri, kudikis kaip senuolis biggrin.gif arba kaip lavonelis, ypac kur kojytes. na toks pirmas ispudis.. pirmoje ta medziaga, atrodo gan grybokai, lyg tokia, kuri "kanda". labai krenta i akis mazylio paakiai.
fotografuoti mazyli - ishsukis anyway, tad lenkiu galva.

o kodel jis taip guli? cia nauja mada? man nepatinka, reikia galva perkreipt, neaa.. zymiai geriau ziurisi kai normaliai.

Nedejau jokiu fakturu.Dariau tik minksta jb.Nesutinku del lavonelio.Medziaga svelni kaip pukas biggrin.gif O paakiai naujagimiam naturalu, ar ir juos reik nuglamurinti?

Ne mada.Man pasirode toks pasukimas idomus:)
Atsakyti
Jau baigiu nervus pamest, gal galit paelbet. Kai keliu i fb fotkes kokybe tragiska gaunas doh.gif , arba taskais visa fotke ismeto, arba jei pati pamazinu tai atrodo prastos kokybes. Gal zinot koki buda kaip issprest sita reikala ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2011 08 04, 11:20)
ai, merginos, gal kas turi zenitui objektyvą? mano lavonas.. kritęs dužęs sulankstytas, diafragmos ratas vos sukasi, žodžiu, nupirkčiau

O man kaip tik fujio nelabai patinka... Dabar siaip labai smagiai naudoju piguji tudora...
Portra visai kolkas normaliai niekas ten nepaprastejo... betn jau 800 graziai piesia, spalvos normalios... seselyje ji turi toki bruoza melynuoti ir zaliuoti...
Beje isbandziau pasibaigusio galiojimo golda, tai lotuliukas.gif truputi keikiausi.... bet kai kur visai patiko... toks specifinis naudojimas gaunasi smile.gif
user posted image

Beje, del objektyvo, tai turiu Chinon 50mm F1.7, M42 sriegis... tinka zenitui... jei domina brukstelk... Parduociau, nes pas mane ju jau truputi per daug reik biski mazinti...

QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 04, 11:26)
Klausykit mergyckos turiu svarbu klausima
Ar jus turit kokias rastiskas sutartis  su savo modeliais ? Na tarkim kad galetumet tas foto viesinti ar reklamai naudot ar dar ka?
As jau esu nudegus siuo klausimu tai noreciau kazka ne vien zodisko turet, kad paskui isvengt problemu  g.gif  gal kokiu sutarties pvz  galetumet pasidalinti??

Paieskok model realees sutarteliu... siaip as turiu dvi pasirasius, viena del viesinimo ir draudimo redaguoti mano foto, po atidavimo...
Kita standartine model reales del nuotrauku publikavimo ir pardavimo... (labiau stockinems fotkems naudojama).

QUOTE(ypač @ 2011 08 04, 11:27)
ai tiksliai, kas kas kelby galėtumėt pasiųst už šokoladą?  lotuliukas.gif

kurios dalies reikia? pas mane trecia anglu kalba yra.... sendien sedziu online galiu padalint...

QUOTE(Alabama @ 2011 08 04, 12:14)
Na dar viena doh.gif

Liuks... Patinka tie pleduko kuteliai, kaip sparnai kokie atrodo... smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 13:44)
Gal, tokių dar nežinau... smile.gif Bet va kaip su kūdikių fotografija? Kad ir baby as art, pvz? Kai fotkinamos atskiros kūdikių detalės? Labai labai iš arti, trikojui galimybių nėra, bet va kaip ranką atkalt taip, kad tokį smulkų taškiuką, detalę padaryt ryškią, mįslė smile.gif

Zolytems ir vabaliukams tai puikiai tie mazi trikojukai (kitaip vadinami Voriukais) tinka... O vaikus nu nusistatai trumpesni islaikyma ir pagausi... siaip jei pas tave makro 60mm, tai viskas ten normaliai su tuo sudrebejimu ir ryskumo zona... SU 105mm jau sudetingiau, bet irgi viskas padaroma, gi kai vaikutis miega, tai jis nejuda, tai gali salia kokia kede pasistatyt ir ant jos rankas pasiremt ar kazkas panasaus... Na iseiti manau visada galima rasti... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 04, 14:03)
Jau baigiu nervus pamest, gal galit paelbet. Kai keliu i fb fotkes  kokybe tragiska gaunas  doh.gif , arba taskais visa fotke ismeto, arba jei pati pamazinu tai atrodo prastos kokybes. Gal zinot koki buda kaip issprest sita reikala ?  g.gif

neturetu pamazinus kazkas blogai pasidaryt... kodel atrodo prastos kokybes? iki kokio dydzio mazini.... Jei dideli formata keli tai taip, jei nuotraukoje nors kik triuksmo buvo, tai FB ziauriai sudarko... Bet jei ja normaliai sumazinus kelsi, tai problemos turetum isvengt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 04 rugpjūčio 2011 - 13:06
QUOTE(Akasha @ 2011 08 04, 13:03)

Beje isbandziau pasibaigusio galiojimo golda, tai  lotuliukas.gif  truputi keikiausi.... bet kai kur visai patiko... toks specifinis naudojimas gaunasi smile.gif

Zolytems ir vabaliukams tai puikiai tie mazi trikojukai (kitaip vadinami Voriukais) tinka... O vaikus nu nusistatai trumpesni islaikyma ir pagausi... siaip jei pas tave makro 60mm, tai viskas ten normaliai su tuo sudrebejimu ir ryskumo zona... SU 105mm jau sudetingiau, bet irgi viskas padaroma, gi kai vaikutis miega, tai jis nejuda, tai gali salia kokia kede pasistatyt ir ant jos rankas pasiremt ar kazkas panasaus... Na iseiti manau visada galima rasti... smile.gif

Man kiek siena griūna ant modelio, gal patiesinčiau vos.

Voriukais pasidomėsiu. O dėl kūdikių foto, tai pabandžiau dantų smeigtukus nufotkint, tai pagaunu aš fokusą, bet pvz sufokusuoju į vieną smeigtuką, bbet dėl rankos virpėjimo fokusas atsiranda kitame, arba ne galiuke, o vos žemiau, grynai atrodo nuo virpesių fokusas juda. Dar bandysiu suprast, kai tik kiek laiko daugiau bus, bet remtis reik, arba čia man taip rankos virpa, nežinau.. Be to ir sunkus gyvatė, sunku nulaikyt.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 08 04, 13:06)

Liuks... Patinka tie pleduko kuteliai, kaip sparnai kokie atrodo...  smile.gif

Zinok tu pirma kart mane pagyrei:) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 12:44)
Labai labai iš arti, trikojui galimybių nėra

Su mano trikoju yra. Visas mėlynes fotkinau su trikoju, užkniso reguliuotis ne tas žodis, bet norėjau pabandyti, nes taip visur rašo, kad reikia daryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 04 rugpjūčio 2011 - 13:18
QUOTE(Ka @ 2011 08 03, 22:00)
Keliu vieną kritikai. Žinau, kad dangus padegė, kol kas su PS nemoku padaryti, kad to nebūtų.  doh.gif

Gražios spalvos, tik kažkas kliūva akims g.gif reiks po kurio laiko dar pasižiūrėt mirksiukas.gif

O kaip dabar spalvos? Dėkui Svajonei Mūsų mirksiukas.gif už actionus ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyja: 04 rugpjūčio 2011 - 13:22
QUOTE(chimera @ 2011 08 04, 13:24)

Niekas netrukdo, tą ir dariau ir darau, kai yra noras, kai nėra noro-nedarau, bet negaunu to, ko noriu...
O info aš daug skaičius ir knygų turiu ir viska suprantu teoriškai ir kai jūs komentuojat, suprantu, kad tesingai mastau, bet rezultatai ne tokie... smile.gif

tai tik praktika cia tau pades, niekas kitas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyja @ 2011 08 04, 14:22)

O kaip dabar spalvos?

man patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 14:07)
Man kiek siena griūna ant modelio, gal patiesinčiau vos.

Voriukais pasidomėsiu. O dėl kūdikių foto, tai pabandžiau dantų smeigtukus nufotkint, tai pagaunu aš fokusą, bet pvz sufokusuoju į vieną smeigtuką, bbet dėl rankos virpėjimo fokusas atsiranda kitame, arba ne galiuke, o vos žemiau, grynai atrodo nuo virpesių fokusas juda. Dar bandysiu suprast, kai tik kiek laiko daugiau bus, bet remtis reik, arba čia man taip rankos virpa, nežinau.. Be to ir sunkus gyvatė, sunku nulaikyt.

Netiesinsiu tongue.gif Tada langas is kadro isgrius... man asmeniskai tai visai nemaiso... smile.gif

jo del judesiu gali buti, net vel gi vaikucio tarkim , tiek pati rankyte tiek pirstukai nera tokio dydzio kaip smeigtukai, tai ir sufokusuoti ir maziau nudrebinti bus lengviau... Man asmeniskai kazkokie stovai ir dar kokie psidejimai labai apriboja judejimo laisve ir kampu ieskojima, taigi naudojuos jait tik labai jau butinais atvejais...

QUOTE(Alabama @ 2011 08 04, 14:14)
Zinok tu pirma kart mane pagyrei:) wub.gif

Negali buti blush2.gif Ai nu nekreipk tu i mano pagyrimus ar nepagyrimus demesio smile.gif As gi siaip gal retai uzsuku ir netycia praleidziu... arba jei griesciau komentuoju, tai tik del to, kad matau pas tave daug potencialo... mirksiukas.gif

QUOTE(Dalyja @ 2011 08 04, 14:22)
Gražios spalvos, tik kažkas kliūva akims  g.gif reiks po kurio laiko dar pasižiūrėt  mirksiukas.gif

O kaip dabar spalvos? Dėkui Svajonei Mūsų  mirksiukas.gif už actionus ax.gif

Spalvos man patinka.... Bet kdravimas nelabai.... bet rodos uz tai jau gavai velniu, tai nesikartosiu wink.gif
Atsakyti