Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Dalyja @ 2011 08 04, 11:17)

Aciu smile.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 11:24)
Alabama, daryk j/b, marmuruoja odelė.

Ane?Jau ruzavinau ja, ir vistiek unsure.gif Paverciau i jb, bet jau nebeprotauju geriau ar ne unsure.gif
QUOTE(eurik@.k @ 2011 08 04, 11:25)

Aciu smile.gif

QUOTE(laurx @ 2011 08 04, 11:32)

smile.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 08 04, 12:29)
wub.gif  dekui uz pvz.

apie kokia cia knyga kalbi?

4u.gif
Apie SM merginų bendrą darbą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 04, 09:49)
Merginos, pažiūrėjau knygą pdf formatu

Ir as noreciau.....Man neuzkrove is lulu puslapio verysad.gif Uzsisakiau knygele,bet taip smalsu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 04, 13:37)
4u.gif
Apie SM merginų bendrą darbą.  smile.gif

thumbup.gif saunuoles
Atsakyti
labas.

ziuriu tendencija muzikini fona filmukams parinkineti katie melua arba norah jones blush2.gif

Paprasta labai kokybishka. liuks.
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2011 08 03, 22:00)
Keliu vieną kritikai. Žinau, kad dangus padegė, kol kas su PS nemoku padaryti, kad to nebūtų.  doh.gif

man patinka. tik formatas lyg "nepilnas", man truksta kiek virshaus, arba apacios.
o cia juosta? ar helios'as? ar man vaidenasi jau (nes visur iziuriu juosta jau, kur ne ishlaizhyta ir ne ff).
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 08 04, 13:00)
man patinka. tik formatas lyg "nepilnas", man truksta kiek virshaus, arba apacios.
o cia juosta? ar helios'as? ar man vaidenasi jau (nes visur iziuriu juosta jau, kur ne ishlaizhyta ir ne ff).

Na, čia jau visas kadras, nekirpta nė kiek. smile.gif Bet tai nei juosta, nei helios'as. Paprasčiausia muilinė su mano parinktais nustatymais ir spalvos su PS. biggrin.gif Net triukšmų kiek pamenu nedėjau daugiau.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 08 04, 10:50)
Bet visai smagus jausmas. Kuo daugiau gilinsiesi tuo didesnė neviltis ims smile.gif
Man kartais visai patinka toks "graužulys" smile.gif

va va lotuliukas.gif as ziuriu, kai ko nesuprantu, perskaitau, bet ir "prascrollinu", galvodama, aj neprireiks, bet ne karta, siokia bei tokia info prisimenu, ir labai pravercia. tada neviltis saldi patampa.

p.s.isigijau trikoji (paprasta, nieko blatno) biggrin.gif vien del to, kad perdaryt sia --> http://www.flickr.co.../in/photostream neturiu ishsiseivinus Yvettes komentaro, bet esme buvo padaryt toki pati kadra, kad nesimatytu fotiko. kadangi tai kolkas viena megstamiausiu mano fotkiu, tai del to kambary stovi trikojis (geda sakyt, bet as dar net neishpakavus jo, 4 diena he he, na as jau tokia, man reikia "susidraugaut" ir pribrest minciai, kiekvienas objektyvas, fotikas, macro ziedas, reflektorius (tas dar laukia eiles he he) kantriai laukia manes, as tada kruopsciai apziuri, "paglostau" ir pradedu is leto dirbt). blogiausia, kad vakar nusirenginejant, patraukiau netycia grandinele ir ji plysho lotuliukas.gif shakiai.

p.s.II ishbandziau macro ziedus beje, is karto kazhkoki "pypcika" sulauzhiau, sunku ishaishkint kas tau butent, bet cia tas pagrindinis "laikejas", nors tebesilaiko, bet nestabiliai, gali visas objektyvas nukrist realiai. buvau mishke, grybu a la ieshkojau, tai bandziau voratinklius ir zoles fotkint, na gal skubu su ishvadom, bet macro fotografes is manes nebus ax.gif beje jei uzdedi visus 3 ziedus, tai butinai trikojis reikalingas, nes labai dreba rankos, labai sunku surasti "reikiama ryshkumo tashka". be to, kol man daejo, kad AF nera ir kad ryshkumo bei ashtrumo ieshkoma judinant artyn arba tolyn visa fotika lotuliukas.gif he he. bet nice experience. tikrai. ir uz tokia mazha kaina, verta, kas domisi macro, ishbandyt ziedus, fainas zaisliukas, ypac kai negali sau leisti baisiai branagus macro objektyvo, kurio po to pvz gali visai neprireikt.

va tokios "popietines" mintys pas mane biggrin.gif

kiek reikia sumoketi, kad buti PRO (flickr)? ir kas galetu uz mane tai padaryti (as pervesciau i banko saskaita pinigelius, nes as neturiu PAYPALO)? labai labai prashau mamytes ir ne tik, padekit Margei lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 04, 11:04)
įmanoma. kiekvienas atsirenka, ko jam reikia kuriuo mokymosi etapu. bent kokį darbą su actionais išmanyti naudinga. o jei nereikia, tai ir nenaudoji jų, nesidomi jais, gi ne vien apie juos temoje kalba smile.gif

man irgi su actionais ir PS stebuklais bėda, tai tiesiog neskaitau tų vietų biggrin.gif

Kad kalbama apie juos tai man netrukdo, bet nuo to tik medžių daugėja man biggrin.gif

Dėl atsirinkimo aš sutinku, užtai, visą laiką galvojau ir dar tebegalvoju, kad kuo mažiau keist originalią foto... Tačiau, kai pamatai atviručiū gražumo foto ir palyginu su savo natur.... biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 08 04, 11:20)
Chimera, o gali savo foto pavyzdžių įkelti. Išties daug naujų veidų ir neprisimenu kaip kas fotografuoja. Šiaip minimaliai foto paliesti vistiek reikės.
O kur nori skubėti, tai nežinia. Kiekvienam savas laikas. Jei jau foto kokybė netenkina, reiškias judi į priekį. Norai didesni, dar geriau.
O apie actionus kol kas negalvok, jei dar tik pradedi. Jie tavo foto tikrai nepadarzs geresnėm, jei pradinis variantas nekoks bus.

Keliau foto, kurias maniau esant padoresnes, bet, matyt, nelabai kam akį užkabino smile.gif
Dėl minimalaus palietimo tai sutinku, tą jau darau gana seniai, net kai su muilinėm fotkindabau...
Neskubu, kaip jau minėjau, bet šiaip rankos nusvyra, kai supranti, kad ne tavo nosiai... smile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 08 04, 11:25)
na tai kas trukdo fotografuoti? ar aplamai noro nera?
as pamenu man pradzioje buvo labai sunku suprasti vieno nustatymo santyki su kitu,kaip viskas kinta pakeitus viena kazkuri nustatyma, nesuprasdavau kodel taip yra, bet cia va zmones ir sedi tokie, kurie supranta ir paaiskina, zinoma, nereikia patingeti pasiskaityti siek tiek,pirmame psl yra imesta pradziamoksliu blogo nuoroda, ten daug geros ir suprantamos info yra, paskui tos pacios Kelbio knygos, jos tikrai lengvai suprantamos ir lengvai skaitosi smile.gif

gi niekas dabar Jums netrugdo pasistatyti kad ir kokia statulele, prie kokio nors apsvietimo,ir keisti paramentrus, pamatysit kaip kiekvienas paspaudimas itakoja nuotraukos kokybe/sviesuma/aiskuma rolleyes.gif

Niekas netrukdo, tą ir dariau ir darau, kai yra noras, kai nėra noro-nedarau, bet negaunu to, ko noriu...
O info aš daug skaičius ir knygų turiu ir viska suprantu teoriškai ir kai jūs komentuojat, suprantu, kad tesingai mastau, bet rezultatai ne tokie... smile.gif

Na, žodžiu, pasiduodžiau apie savo nuotaikas ir tiek... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chimera: 04 rugpjūčio 2011 - 12:26
QUOTE(Maggie @ 2011 08 04, 12:19)
p.s.II ishbandziau macro ziedus beje, is karto kazhkoki "pypcika" sulauzhiau, sunku ishaishkint kas tau butent, bet cia tas pagrindinis "laikejas", nors tebesilaiko, bet nestabiliai, gali visas objektyvas nukrist realiai. buvau mishke, grybu a la ieshkojau, tai bandziau voratinklius ir zoles fotkint, na gal skubu su ishvadom, bet macro fotografes is manes nebus ax.gif  beje jei uzdedi visus 3 ziedus, tai butinai trikojis reikalingas, nes labai dreba rankos, labai sunku surasti "reikiama ryshkumo tashka". be to, kol man daejo, kad AF nera ir kad ryshkumo bei ashtrumo ieshkoma judinant artyn arba tolyn visa fotika  lotuliukas.gif he he. bet nice experience. tikrai. ir uz tokia mazha kaina, verta, kas domisi macro, ishbandyt ziedus, fainas zaisliukas, ypac kai negali sau leisti baisiai branagus macro objektyvo, kurio po to pvz gali visai neprireikt.

Makro ziedai - tai tas pats kaip diopter (close-up) lenses? As juos irgi labai noriu ismeginti, nes baisiai domina makro fotografija, bet nenoriu macro objektyvo pirkti, kol neisitikinsiu, kad man isvis kas nors kada nors iseis su ta macro... blush2.gif

Su isvadom tai tikrai skubi, viena karta pabandzius mirksiukas.gif O del ryskumo, tai visur raso, kad macro fotografuojant siaip ar taip butina trikoji naudoti, kitaip ryskumo ir fokuso nebus... ax.gif

QUOTE(Alexso @ 2011 08 04, 09:14)
Ne mėlynuoja, kaip kitos rašo, bet žaliuoja su elektriniu atspalviu wink.gif Pabandyk kitoje vietoje su mažesniu aplinkui margumynu. Gal dar kitą baltą objektą turi?

O tu varge... blink.gif Nesuprantu, kodel man tu melynavimu/zaliavimu nerodo? Aciu tau uz patarimus 4u.gif Meginsiu sivakar is naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 04 rugpjūčio 2011 - 12:34
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 04, 12:33)
O del ryskumo, tai visur raso, kad macro fotografuojant siaip ar taip butina trikoji naudoti, kitaip ryskumo ir fokuso nebus...  ax.gif

Kaži kokį trikojšį naudot kai fotkini vabalus žolėj arba kūdikių detales? Jis juk ne zoomas, prikišt prie objekto reik gana arti.. įžvelgčiau čia sunkumų su trikoju. Bet kad reik atkalt ranką dėl ryškumo ir fokuso, tai drinks_cheers.gif Bandau savo naują makro objektyvą, kolkas toki pastebėjimai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 08 04, 00:52)
Siandien fotografavau mazyti miela vyruka.Bet kiek sedejau ten-taip ir neuzmigo:)))

dejai kazhkokia "sena" faktura? nes man nesiziuri, kudikis kaip senuolis biggrin.gif arba kaip lavonelis, ypac kur kojytes. na toks pirmas ispudis.. pirmoje ta medziaga, atrodo gan grybokai, lyg tokia, kuri "kanda". labai krenta i akis mazylio paakiai.
fotografuoti mazyli - ishsukis anyway, tad lenkiu galva.
QUOTE(Alexso @ 2011 08 04, 10:14)
RG, gausi lupt už nuotraukų trynimą biggrin.gif  Atsikėliau, o fotkių jau nėra, tai ką man žiūrėt? g.gif

as jau pripratau. bet lyg ir RG zadejo cia taip nebedaryti. negrazhu, Rita doh.gif
QUOTE(chimera @ 2011 08 04, 10:52)
Man jau nebepatinka, nes perdidelis graužulys, jaučiu, kad nei laiko nei finansų, nei smegenų vingių galimybės gali "nebeišvežt "  doh.gif  biggrin.gif

su finansais tikrai nekas. as pradejau juosta vien del to, kad "pigiau", nors paskaiciavus kainas, ryshkinima, skanavima ir galutini rezultata, kazin, nes daug smulkiu ishlaidu kai supliusuoji tai.. doh.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 08 04, 11:20)
O apie actionus kol kas negalvok, jei dar tik pradedi. Jie tavo foto tikrai nepadarzs geresnėm, jei pradinis variantas nekoks bus.

o kada reiketu susidomet actionais jei jie truputeli domina? as specialiai prie ju nelindau, nes norejau pati perprast esmini nuotrauku koregavima (na - exposure, levels, contrast etc..), bet action'ai kazhkaip pradejo traukt, nors nebandziau ishvis, gal del to, jog mano pc letokai dirba su PS, todel su LR dirbu, bet pirmadieni jau turetu buti pristatytas mano naujas pc-zhveris. kaip laukiuuuu. va tada, jauciu, prasidesiu su tais visais actionais.. jau matyt laikas hehehe.
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 04, 11:25)
gi niekas dabar Jums netrugdo pasistatyti kad ir kokia statulele, prie kokio nors apsvietimo,ir keisti paramentrus, pamatysit kaip kiekvienas paspaudimas itakoja nuotraukos kokybe/sviesuma/aiskuma rolleyes.gif

visishkai pritariu drinks_cheers.gif kai pats matai skirtumus pabandes, labai viskas paaishkeja.
QUOTE(Ka @ 2011 08 04, 11:49)
Merginos, pažiūrėjau knygą pdf formatu (už ką esu labai dėkinga Ievukiui  4u.gif  ).. Na, žinokit vau!! Nerandu žodžiu apsakyti.

gal kas galetu man atsiusti..? as maggie.bebe skype'e. labai prashau.
QUOTE(Alabama @ 2011 08 04, 12:14)
Na dar viena doh.gif

o kodel jis taip guli? cia nauja mada? man nepatinka, reikia galva perkreipt, neaa.. zymiai geriau ziurisi kai normaliai.
QUOTE(Ka @ 2011 08 04, 13:09)
Na, čia jau visas kadras, nekirpta nė kiek.  smile.gif  Bet tai nei juosta, nei helios'as. Paprasčiausia muilinė su mano parinktais nustatymais ir spalvos su PS.  biggrin.gif Net triukšmų kiek pamenu nedėjau daugiau.

a. saunuoliuke. ivaldzius ps, ka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 04, 11:35)
Kaži kokį trikojšį naudot kai fotkini vabalus žolėj arba kūdikių detales? Jis juk ne zoomas, prikišt prie objekto reik gana arti.. įžvelgčiau čia sunkumų su trikoju. Bet kad reik atkalt ranką dėl ryškumo ir fokuso, tai  drinks_cheers.gif Bandau savo naują makro objektyvą, kolkas toki pastebėjimai.

Juk yra net spec pagalveles ant kuriu fotika gali pasideti kai vabaliukus,grybukus fotografuoji.O ir trikoju juk ivairiu dydziu yra ax.gif
Atsakyti