mes tai labai mėgstam tokias salotas:
Išvirta pasūdyta vištienos krūtinėlė (sultinį panaudoju sriubai )
Nevirtas kalafijoras
Raudona paprika
Pomidoras
Pipiriukas, druskytė (jei norisi)
Majonezas (dažniausiai naudoju Helmans, man jis skaniausias)
Proporcijas pasirinkite pagal skonį. Mano vyras nemėgsta paprikų, tai jų dedu mažiau, pomidorų irgi nepadauginu, kad nebūtų labai rūgštu. mano proporcijos maždaug tokios: vienas vidut. dydžio pomidoras, pusė paprikos, pora krutinėlių ir apie 300- 400 g. kalafijoro.
Taigi procesas paprastas: Supjaustau gan stambiai krūtinėlę, dedu išardytus kalafijorus, kietesnę dalį išpjaunu, susmulkintą papriką ir pomidorą. Papipirinu ir uždedu majonezo. Druskos nededu visai.
Turiu pasakyti, kad salotos man skanesnes, kaip truputį pastovi, krūtinėlė būna ne tokia sausa, nes įgeria majonezo.
Skanaus
Paprastų, bet neprastų salotų receptukas:susmulkinti žalią kalafijorą žiedynais, skiltelėmis supjaustyti pomidorus, įtarkuoti morkyčių.Pagardui-majonezas bei spausto česnako skiltelė
Aš su kalafijoru darau tokį troškinuką :
vištienos file supjaustyta gabaliukais,
kalafijoras susmūlkintas,
šparaginės pupelės,
morkos, bulvės,
prieskoniai...
išverdu atskirai, tada viską sudėjus į keptuvę troškinu
su baltu padažu...
vištienos file supjaustyta gabaliukais,
kalafijoras susmūlkintas,
šparaginės pupelės,
morkos, bulvės,
prieskoniai...
išverdu atskirai, tada viską sudėjus į keptuvę troškinu
su baltu padažu...
O mano tai labai paprastas receptukas:
Kalafioro galva supjaustome nedideliais gabaliukais, dar svoguna, juos kepame keptuveje (ipyle aliejaus kad dengtu dugna, 1,5 cm vandens, sauksteli miltu - juos ismaisome (galima miltu ir daugiau, tada bus tirsciau)), kai suminksteja uzpilame 2 saukstais skonio magijos, ar kazkaip panasiai vadinasi;) baiginejant idedu du saukstus grietines. DAr skanu atskirai issivirti bulviu, ir imaisyti i kalafiorus. TAi gaunas tada labai skanu, su tokiu tirstu baltu padazu;) Na bet tai jauciu visi daro:)
Kalafioro galva supjaustome nedideliais gabaliukais, dar svoguna, juos kepame keptuveje (ipyle aliejaus kad dengtu dugna, 1,5 cm vandens, sauksteli miltu - juos ismaisome (galima miltu ir daugiau, tada bus tirsciau)), kai suminksteja uzpilame 2 saukstais skonio magijos, ar kazkaip panasiai vadinasi;) baiginejant idedu du saukstus grietines. DAr skanu atskirai issivirti bulviu, ir imaisyti i kalafiorus. TAi gaunas tada labai skanu, su tokiu tirstu baltu padazu;) Na bet tai jauciu visi daro:)
QUOTE(Rigedora @ 2004 06 21, 14:03)
mūsų šeimoje mama ir močiutė darydavo taip-kalafiorą apverda, išlydo keptuvėj sviesto ir apkepa apibartsę džiūvėsėliais ( kai jų nėr-tinka kartais ir manų kruopos), prieskoniais pagal skonį, prieš išjungiant dar patroškina minutę kitą su grietine. valgoma su karštom virtom bulvėm ir pomidorų, svogūnų salotom su grietine. ech, kaip pasiilgau tokio patiekalo.... tik vat mano vyrai nevalgo tokio maisto
mano mama irgi taip daro tik be dziuveseliu laaabia skanu
O as darau kalafijoru apkepa
Apverdu kalafijorus , juos sudedu i bleka pripjaustau daktariskos desros , galima svogunu deti , grybu, pabarstau prieskoniu, ipilu grietineles ir uztarkuoju surio. kepti kol issilydo suris. Man tai labai skanu
Apverdu kalafijorus , juos sudedu i bleka pripjaustau daktariskos desros , galima svogunu deti , grybu, pabarstau prieskoniu, ipilu grietineles ir uztarkuoju surio. kepti kol issilydo suris. Man tai labai skanu
Nu net seilės teka beskaitant
Aš dar darau mišrainę :
Virtas kalafijoras
Konservuoti kukurūzai,
Razinos
Majonezas
Aš dar darau mišrainę :
Virtas kalafijoras
Konservuoti kukurūzai,
Razinos
Majonezas
Man tai labai skani misrainyte:
KALAFIORA (zalia) susmulkinti,
svoguno galvute taip pat smulkiai supjaustyti
konservuotus zirnelius,
ir konservuota kalmara (galima pakeisti kumpeliu, kaip kam skaniau)
viska sumaisyti su pipiriukais, druskyte ir majonezu.. (as maisau su vienu saukstu majonezo i8r dviem saukstais jogurto.. liesiau )
Labai labai skanu..
KALAFIORA (zalia) susmulkinti,
svoguno galvute taip pat smulkiai supjaustyti
konservuotus zirnelius,
ir konservuota kalmara (galima pakeisti kumpeliu, kaip kam skaniau)
viska sumaisyti su pipiriukais, druskyte ir majonezu.. (as maisau su vienu saukstu majonezo i8r dviem saukstais jogurto.. liesiau )
Labai labai skanu..
Mmmm... kiek cia skaniu receptu Viskas einu i virtuve gamintis
Man labai patinka šis apkepas:
Atsparų karščiui indą ištepti sviestu ir gausiai įberti džiūvėsėlių. tada sudėti supjaustytą ir apvirtą kalafiorą.Ant viršaus užberti sluoksnį sutarkuoto sūrio (man skaniausiai gaunasi su varškės sūriu, bet galima ir su fermentiniu, arba maišyti), uždėti kelis gabaliukus sviesto ir kepti orkaitėje apie 20min.Keptuvėje ant sviesto pakepinti džiūvėsėlių, ir užpilti ant iškepusio apkepo.
Atsparų karščiui indą ištepti sviestu ir gausiai įberti džiūvėsėlių. tada sudėti supjaustytą ir apvirtą kalafiorą.Ant viršaus užberti sluoksnį sutarkuoto sūrio (man skaniausiai gaunasi su varškės sūriu, bet galima ir su fermentiniu, arba maišyti), uždėti kelis gabaliukus sviesto ir kepti orkaitėje apie 20min.Keptuvėje ant sviesto pakepinti džiūvėsėlių, ir užpilti ant iškepusio apkepo.
aš šiandien apviriau kalafiorą, ant sviestuko apkepiau ir gardžiai sudorojau.. o ir kalorijų mažai