O man tokios salotos su kalafijorais skanios :
Kalafijorų žiedeliai ( truputi apverdu su druska, bet tik truputi , kad liktų traškūs)
Pomidorai
Vištienos rūkytos filė
Graikiški riešutai
Prieskoniai
Majonezas
Viska sumaišome ir valgome pasigardžiuodami
troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos
QUOTE(Asta @ 2004 06 20, 20:52)
Man skanus labai paprastas patiekalas: apvirtus kalafijorus pavolioti ishplaktame kiaushinyje, dziuveseliuose ir apkepti sviestuke
Aha, labai skanu
Bet aš kai tingiu, tiesiog sumetu apvirtus kalafiorų gabaliukus į keptuvę, įmušu porą kiaušinių, iškart užberiu džiuvėsėlių ir greitai permaišau viską, kad kalafiorai apliptų
Gaunasi taip pat, bet užima mažiau laiko (negu volioti kiekvieną gabaliuką)
QUOTE(skorpiosa @ 2006 02 22, 02:39)
Žmones o gal kas marinuojat žiedinius kopustus?Nes aš minkštu ir virtu ne megstu.Aš kelis kartus valgiau "Delano" akropoli salotas su žiediniais kopustais ir man jie pasirode maronuoti nes buvo traštus ir labai skanus.
O dazniausiai i salotas deda zalius, tik galima palaikyti suriam vandenyje (5min), kad pabegtu visokie gyvunai.
Labai skanu ir labai paprasta-kalafijoru salotos su majonezu ir cesnaku. I majoneza isspausti arba smulkiai supjaustyti truputi cesnako ir sumaisyti su kalafijoro gabaliukais.
Kalafiorų apkepėliai
1 vid. kalafioras, 200 g virtos ir sumaltos vištienos ar jautienos, 1 stiklinė pieno, 50 g sauso pyrago, 1 kiaušinis, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėlių apvoliojimui, druskos, pipirų, cukraus, aliejaus.
Kalafiorą nuplauname. Įdedame į verdantį pasūdytą vandenį, išverdame, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Mėsą sumaišome su kalafiorais, piene išplaktu kiaušiniu, sumaltu pyragu ir prieskoniais. Iš gautos masės padaryti volelius (apie 3 cm skersmens) ir supjaustyti 6-10 cm ilgio gabalėliais. Juos apvolioti miltuose, po to išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir baigiame kepti ant mažos ugnies. Valgome su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis arba kaip priedą prie sultinių.
1 vid. kalafioras, 200 g virtos ir sumaltos vištienos ar jautienos, 1 stiklinė pieno, 50 g sauso pyrago, 1 kiaušinis, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėlių apvoliojimui, druskos, pipirų, cukraus, aliejaus.
Kalafiorą nuplauname. Įdedame į verdantį pasūdytą vandenį, išverdame, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Mėsą sumaišome su kalafiorais, piene išplaktu kiaušiniu, sumaltu pyragu ir prieskoniais. Iš gautos masės padaryti volelius (apie 3 cm skersmens) ir supjaustyti 6-10 cm ilgio gabalėliais. Juos apvolioti miltuose, po to išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir baigiame kepti ant mažos ugnies. Valgome su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis arba kaip priedą prie sultinių.
Salotos - garnyras
Žiedinį kopūstą supjaustom. Nesmulkiai, o tom šakelėm ar žiedeliais (nežinau kaip juos vadinti). Apverdam truputį padruskintam vandeny apie 5-10 minučių (kas nori minkščiau - verda ilgiau, kas kiečiau - trumpiau). Keletą česnako skiltelių supjaustom (nesutrinam) ir apkepinam alyvų aliejuje. Ant apvirtų dar šiltų žiedinių kopūstų supilam česnaką su aliejum (man asmeniškai kuo daugiau česnako - tuo skaniau) ir ant viršaus susmulkinam kietai virtų kiaušinių. Mes valgėm su mėsa, bet man labai patiko ir vieną šitą garnyrą valgyt
Žiedinį kopūstą supjaustom. Nesmulkiai, o tom šakelėm ar žiedeliais (nežinau kaip juos vadinti). Apverdam truputį padruskintam vandeny apie 5-10 minučių (kas nori minkščiau - verda ilgiau, kas kiečiau - trumpiau). Keletą česnako skiltelių supjaustom (nesutrinam) ir apkepinam alyvų aliejuje. Ant apvirtų dar šiltų žiedinių kopūstų supilam česnaką su aliejum (man asmeniškai kuo daugiau česnako - tuo skaniau) ir ant viršaus susmulkinam kietai virtų kiaušinių. Mes valgėm su mėsa, bet man labai patiko ir vieną šitą garnyrą valgyt
Tikriausiai nuo vaikysteje mamos ruosto patiekalo man kalafiorai turi buti su kecupu:) Tai va, darau taip: apverdu visa galva, keptuveje pakepinu svoguniuka ir kokios nors mesytes (galime desreles, farsa ir kt.), tada ant tu pakepintu reikaliuku nupjaustau kalafioro galvutes, dar pakepinu viska ir tada izvarvolinu kecupo, viska sumaisau ir liabai liabai skanu:) (aisku, dar prieskoniai, bet aks gamina, tas zino, kaip ir ka;)
Skanaus:)
Skanaus:)
QUOTE
uoga3,2007 02 21, 15:43
i salotas deda zalius (...) su majonezu ir cesnaku. I majoneza isspausti arba smulkiai supjaustyti truputi cesnako ir sumaisyti su kalafijoro gabaliukais.
Panašiai darau ir aš i salotas deda zalius (...) su majonezu ir cesnaku. I majoneza isspausti arba smulkiai supjaustyti truputi cesnako ir sumaisyti su kalafijoro gabaliukais.
Žalias kalafioras, pagal skonį grūsto (smulkiai pjaustyto) česnako, pagal skonį druskos, majonezo/pomidorų padažo lygiom dalim. Skanaus!
Jokio vargo ir papildomų išlaidų !
o cia mano vyro receptas,kuri karts nuo karto savaitgaliais pusryciu padaro.Kalafijora supjausto mazais ziedyneliais apverda pasudytame vandenyje keleta minuciu,tada nusunkia truputi apkepina ant sviestuko,isplaka kiausinius,ipila slakeli pieno(zoziu padaro kiausiniene)Viska supila ant kalafijoro,uzbarsto pipiriuku ir vegetos.Labai skanu gaunasi kiausiniene su kalafijoru.Greita ir lengva
as dazniausiai verdu sriubyte,skaldyti dziovinti zirniai,bulvyte,morkyte,kalafijoras susmulkintas,mesyte ar spirguciai.Skanu gardu pasidaryk ir tu
Mano pats skaniausias patiekalas apverdi kalafioro ziedelius pasudytame vandenyje ir po to apkepini isvoliojes kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose .Kol kepa per ta laika isiverdi grybus ( siam patiekalui labiausiai tinka voveruskos skonis tai super tada gaunasi ), vandenuko kur vire grybai nereikia ispilti. Paskui dedi i puoda ar troskintuva sluoksniais sluoksnis apkepintu kalafioru sluoksnis grybu ir taip viska susisluoksniuoji , uzpili tuo vandenuku kur vire grybai ipili grietineles ir truputeli patroskini , valgoma ,bent pas mane su karstomis bulvemis. Skanaus jeigu kas bandysite
man labai patinka kalfijoras rtaip isverdu suriam vandeni koki 10-15min. ištraukiu tada supjaustau ir dedu i keptuve su sviestu kalafijora apibarstau su daug džiuvėsiu man labai skanu