QUOTE (vobla @ 2004 06 21, 10:15) |
Parašysiu tokį keistą receptėlį. Pirmą kart kai vaišino- žiūrėjau kažkaip įtariai- ale paskui patiko ir pati pradėjau daryti... Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė. Kalafijorą gerai nuplauti, supjaustyt skrotėlėm ir valgyt ŽALIĄ pamirkant į tą česnakinę varšę.. Biezbožnai skanu, kažkuo primena riešutus |
Nu gi tikrai bezbožnai skanu Tik va įdarą teko du kart daryt, nes pirmą kart padariau, išėjau trumpam - grįžtu nėra Tikrai labai labai skanu
Nugi prisiskaičiau čia jūsų ir baisiai užsimanius pasigaminau Labai paprastai ir labai skaniai, niam, niam (dabar valgau ). Apviriau, pakepiau ant sviestuko, tada grietinytės, vegetos ir kečupo, dar patroškinau Net nežinau kieno čia receptas buvo, turbūt kelių receptukų mišinys
patarkit ka galima pasigaminti is kalafioru, uzsiauginau kalafioru bet net nezinau ka su jais daryti, koki patiekala galima pasigamint ?
O as va sumasciau ziemai kalafiora uzshaldyti. Patarkit kaip tai padaryti: tiesiog shaldyti zalia ar apvirta geriau?
QUOTE (Asta @ 2004 08 04, 22:51) |
O as va sumasciau ziemai kalafiora uzshaldyti. Patarkit kaip tai padaryti: tiesiog shaldyti zalia ar apvirta geriau? |
Aš šaldžiau žalius. Suvyniojau norimom porcijom į plėvelė, kur skirta ant indų uždėti, kad maistas neapdžiūtų ir sumečiau į šaldymo kamerą. Visai gerai jie ten išsilaikė. O atšildžius ir išvirus irgi skanūs būna.
As darau salotas : kalafioras+pomidoras+svoguno galvele+kietai virtas kiausinis+majonezes
QUOTE (Asta @ 2004 08 04, 23:51) |
O as va sumasciau ziemai kalafiora uzshaldyti. Patarkit kaip tai padaryti: tiesiog shaldyti zalia ar apvirta geriau? |
tik zalia, visas darzoves saldom zalias ir zirnius, ir brokolius, ir sparagines. Po to tik i meti i puoda visko po biski ir sriuba, arba i troskini
Kalafioras mano pagrindinė daržovė. Dedu ją visur ir į viską. Į salotas žalią, kitur verdu, troškinu, kepu...
Štai vienas receptas kurį sukūriau pati iš to kas buvo šaldytuve. Mano vyrui labai patiko, gal patiks ir jums:
Į keptuvę įdedame 4 vištos šlauneles, užpilame vandeniu, įpilame aliejaus.
Uždengiame dangčiu ir troškiname.
Tuo tarpu starkuojame burokine tarka 3 vid. dydžio morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis virtų sūriame vandenyje voveraičių. Į keptuvę.
Dar patroškiname, šlauneles pavartome, įdedame prieskonių pagal skonį. Prieš galą įdedame 3 šaukštus grietinės.
Štai Skanaus.
P.S. jei nėra šlaunelių, tinka kumpeliai, sparneliai ir kt. Vietoj voveraičių (dabar sezonas) tinka ir šampinjonai.
Štai vienas receptas kurį sukūriau pati iš to kas buvo šaldytuve. Mano vyrui labai patiko, gal patiks ir jums:
Į keptuvę įdedame 4 vištos šlauneles, užpilame vandeniu, įpilame aliejaus.
Uždengiame dangčiu ir troškiname.
Tuo tarpu starkuojame burokine tarka 3 vid. dydžio morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis virtų sūriame vandenyje voveraičių. Į keptuvę.
Dar patroškiname, šlauneles pavartome, įdedame prieskonių pagal skonį. Prieš galą įdedame 3 šaukštus grietinės.
Štai Skanaus.
P.S. jei nėra šlaunelių, tinka kumpeliai, sparneliai ir kt. Vietoj voveraičių (dabar sezonas) tinka ir šampinjonai.
***** parasiau ir viskas dingo Bandau dar karta:
Kalafiorus apverdu sudytame vandenyje
sutarkuoju fermentiniu suri ir sumaisau ji su majonezu (man labai skanu Daumantu su krapais)
Kalafiorus dedu i skarda
Ant virsaus - surio majonezo mase ir i orkaite, kol suris issilydys.
Man skaniausia su virtom bulvytem (su daug krapu, kazkokia as maniake ) ir svieziais pomidorais.
Pabandykit, jei megstat kalafiorus, tikrai patiks. Greitai ir ziauriai skanu
Kalafiorus apverdu sudytame vandenyje
sutarkuoju fermentiniu suri ir sumaisau ji su majonezu (man labai skanu Daumantu su krapais)
Kalafiorus dedu i skarda
Ant virsaus - surio majonezo mase ir i orkaite, kol suris issilydys.
Man skaniausia su virtom bulvytem (su daug krapu, kazkokia as maniake ) ir svieziais pomidorais.
Pabandykit, jei megstat kalafiorus, tikrai patiks. Greitai ir ziauriai skanu
[QUOTE=molli,2004 07 22, 09:08] [QUOTE=vobla,2004 06 21, 10:15] Parašysiu tokį keistą Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė.
[/QUOTE]
Maniskiai tokia varske valgo su svieziomis karstomis bulvėmis
Reiks pabandyt ir kalafiora
[/QUOTE]
Maniskiai tokia varske valgo su svieziomis karstomis bulvėmis
Reiks pabandyt ir kalafiora
Salotos
kalafioras
kumpelis
porai
majonezas
reikia viska supjaustyti, ismaisyti su majonezu ir valgyti. Skanaus
kalafioras
kumpelis
porai
majonezas
reikia viska supjaustyti, ismaisyti su majonezu ir valgyti. Skanaus
Aš matyt viena taip nesveikai valgau, viską su spirgučiais.
O darau taip. Apverdu kalafiorą pasūdytam ir parūgštintam vandenyje. Supjaustau spirgučius, sutarkuoju morkytę burokine tarka, svogūno pusę galvutės supjaustau. Spirgučius, morkytę, svogųną į keptuvė, kai atsiranga taukų nuo spirgučių, sudedu kalafiorus supjaustytus ir sumaišau viską. Pakepu maišydama keletą minučių, tada dedu porą šaukštų grietinės ir uždengiu patroškinti ant silpnos ugnies keletą minučių. Nulupu česnako skiltelę, perspaudžiu per traiškiklį į keptuvę, išmaišau, uždengiu ir išjungiu dujas.
O darau taip. Apverdu kalafiorą pasūdytam ir parūgštintam vandenyje. Supjaustau spirgučius, sutarkuoju morkytę burokine tarka, svogūno pusę galvutės supjaustau. Spirgučius, morkytę, svogųną į keptuvė, kai atsiranga taukų nuo spirgučių, sudedu kalafiorus supjaustytus ir sumaišau viską. Pakepu maišydama keletą minučių, tada dedu porą šaukštų grietinės ir uždengiu patroškinti ant silpnos ugnies keletą minučių. Nulupu česnako skiltelę, perspaudžiu per traiškiklį į keptuvę, išmaišau, uždengiu ir išjungiu dujas.