Aš labai jau paprastai darau, apverdu sūdytam vandeny, ir tada pavolioju miltuose, apkepu aliejuj ar svieste, pasūdau ir valgom su grietine. Galima dar ir bulvėm virtom
As tai irgi megstu kalafiorus, skanu ir sveika
Tai juos darau arba baisiai paprastai - apvirus apkepu svieste , prieskoniu, grietines gale ir viskas. Jokiu dziuveseliu!
Dedu i zaliu darzoviu salotas (pomid, agurkas, paprika ir t.t.) bet su aliejaus citrinos uzpilu, aisku dar ivairios variacijos su majonezu galimos, vistiena ir pan.
Ir siaip i darzoviu troskinius (svogunas, morka, paprika ir t.t., kokiu tik turit)
I makaronu -darzoviu - mesytes (parukytos ar farso) apkepus skanu su kitom darzovem.
Darzoviu uzkepelese.Porcijiniuose indeliuose dedamos apkeptos darzoves (kokias turit ir megstat) skanu shparag. pupeles, morkytes, svoguneliai, baklazanai, grybuku gali buti, kalafiorai smulkiom kekelem, ir ant virsaus ferment. suris tarkuotas sumaisytas su majonezu. Va apkepeles tai labai megstu
Tai juos darau arba baisiai paprastai - apvirus apkepu svieste , prieskoniu, grietines gale ir viskas. Jokiu dziuveseliu!
Dedu i zaliu darzoviu salotas (pomid, agurkas, paprika ir t.t.) bet su aliejaus citrinos uzpilu, aisku dar ivairios variacijos su majonezu galimos, vistiena ir pan.
Ir siaip i darzoviu troskinius (svogunas, morka, paprika ir t.t., kokiu tik turit)
I makaronu -darzoviu - mesytes (parukytos ar farso) apkepus skanu su kitom darzovem.
Darzoviu uzkepelese.Porcijiniuose indeliuose dedamos apkeptos darzoves (kokias turit ir megstat) skanu shparag. pupeles, morkytes, svoguneliai, baklazanai, grybuku gali buti, kalafiorai smulkiom kekelem, ir ant virsaus ferment. suris tarkuotas sumaisytas su majonezu. Va apkepeles tai labai megstu
Nu mergaites,prisiskaiciau apie kalafijorus,tai seile ir nutyso.Rytoj varysiu i turgeli nusipirksiu koki kalafijora ir kazka is jusu pateiktu recepteliu reikes pameginti daryti .
na dar vienas receptelis....
as darau taip. apverdu kalafijora, ji supjaustau ziedynais....
tada apkepu keptuveje, idedu pjaustyto kumpio, pjaustytu pievagrybiu..... viska apkepu , galima ideti kelia saukstus grietines ir prieskoniu pagal skoni.... bebaigiant kepti apibarstau tarkuotu fermentiniu suriu uzdengiu keptuve ir pora minuciu pakepu ant silpnos ugnies nemaisant......
SKANAUS!!!
as darau taip. apverdu kalafijora, ji supjaustau ziedynais....
tada apkepu keptuveje, idedu pjaustyto kumpio, pjaustytu pievagrybiu..... viska apkepu , galima ideti kelia saukstus grietines ir prieskoniu pagal skoni.... bebaigiant kepti apibarstau tarkuotu fermentiniu suriu uzdengiu keptuve ir pora minuciu pakepu ant silpnos ugnies nemaisant......
SKANAUS!!!
As darau tokias salotas su kalafiorais: smulkiai supjaustau kalafioru ziedynelius, sutarkuoju keleta nemazu morku (burokine tarka), susmulkinu galvute cesnako, sudedu is anksto ismirkytu razinu, galima deti ir dziovintu abrikosu, slyvu. Viska sudedu i viena inda, idedu vegetos (prieskoniu pagal skoni), majonezo ir viska ismaisau. Salotos labai traskios ir tikrai skanios. Labai tinka prie vistienos, versienos ir aisku vienos.
o darant salotas su kalafiorais reikia juos apvirt, ar galima ir zalius?
Na bent jau as i svieziu darzoviu zalotas dedu zalius
SALOTOS
Zali kalafiorai
razinos
graikiski riesutai
apelsinai
Viskas gabaliukais ir uzpilta svelniu majonezu (hellmann's) arba naturaliu jogurtu.
Zali kalafiorai
razinos
graikiski riesutai
apelsinai
Viskas gabaliukais ir uzpilta svelniu majonezu (hellmann's) arba naturaliu jogurtu.
As tai darau tokias salotas:
kalafioria
brokoliai
paprika
kukuruzai
majonezas
Visos darzoves zalios. Spalvingos ir gaivios salotos. Kartais tas salotas dedu i vieno kasnio sumustiniu padelius.
kalafioria
brokoliai
paprika
kukuruzai
majonezas
Visos darzoves zalios. Spalvingos ir gaivios salotos. Kartais tas salotas dedu i vieno kasnio sumustiniu padelius.
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4681419
Aštri troškinta kalafiorų sriuba
www.about.com, www.DELFI.lt
2004 liepos mėn. 2 d. 17:24
Grįžkime prie vieno mėgstamiausių patiekalų sriubos. Su vienu mėgstamiausių prieskonių kariu. Šį kartą karį derinsime su šviežiais žiediniais kopūstais ir pagaminsime tokią sriubą, kurią valgydami tikrai prarysite liežuvį.
Sriubai reikės:
Didelio žiedinio kopūsto;
60 g sviesto;
2 nuluptų ir smulkiai sukapotų svogūnų;
2 arbat.š. kurkumos;
1 arbat.š. kario miltelių (daugiau ar mažiau pagal skonį) ;
600 ml vištienos sultinio;
1 valg.š. miltų;
250 ml pieno;
200 ml paprasto jogurto (be priedų) ;
Šviežių petražolių ar kalendros lapų papuošimui.
Žiedinio kopūsto kotelius supjaustykite riekelėmis, visa kita sukapokite.
Išlydykite sviestą dideliame prikaistuvyje ir švelniai paskrudinkite svogūnus ir kalafiorus. Pridėkite kurkumą ir karį. Žiūrėkite, kad gerai pasiskirstytų, ir minutę pamaišykite. Supilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir palikite maždaug dvidešimčiai minučių.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su trupučiu pieno. Supilkite likusį pieną, gerai išmaišykite ir viską supilkite į sriubą. Kaitinkite 10 minučių, nuolat maišydami, bet žiūrėkite, kad neužvirtų. Patiekite sriubą apibarstytą petražolėmis ar šviežia kalendra.
Skanaus!
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4681419
Aštri troškinta kalafiorų sriuba
www.about.com, www.DELFI.lt
2004 liepos mėn. 2 d. 17:24
Grįžkime prie vieno mėgstamiausių patiekalų sriubos. Su vienu mėgstamiausių prieskonių kariu. Šį kartą karį derinsime su šviežiais žiediniais kopūstais ir pagaminsime tokią sriubą, kurią valgydami tikrai prarysite liežuvį.
Sriubai reikės:
Didelio žiedinio kopūsto;
60 g sviesto;
2 nuluptų ir smulkiai sukapotų svogūnų;
2 arbat.š. kurkumos;
1 arbat.š. kario miltelių (daugiau ar mažiau pagal skonį) ;
600 ml vištienos sultinio;
1 valg.š. miltų;
250 ml pieno;
200 ml paprasto jogurto (be priedų) ;
Šviežių petražolių ar kalendros lapų papuošimui.
Žiedinio kopūsto kotelius supjaustykite riekelėmis, visa kita sukapokite.
Išlydykite sviestą dideliame prikaistuvyje ir švelniai paskrudinkite svogūnus ir kalafiorus. Pridėkite kurkumą ir karį. Žiūrėkite, kad gerai pasiskirstytų, ir minutę pamaišykite. Supilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir palikite maždaug dvidešimčiai minučių.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su trupučiu pieno. Supilkite likusį pieną, gerai išmaišykite ir viską supilkite į sriubą. Kaitinkite 10 minučių, nuolat maišydami, bet žiūrėkite, kad neužvirtų. Patiekite sriubą apibarstytą petražolėmis ar šviežia kalendra.
Skanaus!