neseniai pradejau gaminti tokias salotas. Labai skanu, bent jau mums. Pabandykite, gal kam patiks taigi, kalafiora reikia pasmulkinti, kad tie ziedyneliai jo butu atskirti, tada apverdu truputi ( bet kad kose nesigautu ziurekite ), tada pjaustau kubeliais karstai rukyto kiaulienos kumpio ir kietai virtu kiausiniu pasmulkinu,svoguno arba poro, paskaninu pipirais ir majonezo zinoma dedu. Tokias pat salotas darau ir su sparaginem pupelem vietoj kalafioro. Irgi labai skanu. SKANAUS
Sveikos. Savaitgali valgiau pasakiška paprasta patiekalą, tiesiog kalafiorai su padažu. Ir visur ieškojau, kaip galima pasigaminti. Ir atradau čia
Patiekalas šis:
"Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė.
Kalafijorą gerai nuplauti, supjaustyt skrotėlėm ir valgyt ŽALIĄ pamirkant į tą česnakinę varšę.. "
Skanu be galo, pati ruošiuosi dabar gaminti gimtadieniui
Kas neragavot-būtinai pabandykit
Patiekalas šis:
"Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė.
Kalafijorą gerai nuplauti, supjaustyt skrotėlėm ir valgyt ŽALIĄ pamirkant į tą česnakinę varšę.. "
Skanu be galo, pati ruošiuosi dabar gaminti gimtadieniui
Kas neragavot-būtinai pabandykit
QUOTE(saldidruska @ 2010 07 06, 11:44)
Kalafijoru salotos
Kalafijora susmulkinti mazais ziedyneliais nuplikyti karstu vandeniu, i kalafijora pripjaustyti krabu lazdeliu, krapu ir majonezo gaunasi lb skanios gaivios salotos
Kalafijora susmulkinti mazais ziedyneliais nuplikyti karstu vandeniu, i kalafijora pripjaustyti krabu lazdeliu, krapu ir majonezo gaunasi lb skanios gaivios salotos
Aš tai dar dedu pomidorą supjaustytą ir mėlyną svogūną. Mano pati skaniausia mišrainė. tik neplikau karštu vandeniu.
QUOTE(Meilytė @ 2009 09 28, 14:10)
Is drauges suzinojau super recepta...Nedideli kalafijora apvirti 2 min., pasidaryti farso (koks kam patinka, as darau kaip kotletams), tada isemus kalafojora prikisti farsu, ten kur lenda , tada i orkaite kol farsas iskeps, paruduos kalafijoras, as apie 40 min kepu. Nu kaip skanu, tai ne tas zodis...ir lengva!
QUOTE(due drops @ 2010 06 16, 22:31)
Vakar gaminau-tikrai skanu
isbandziau ir as sita receptuka, valgem su kecupu nors nelabai megstu kalafiorus, bet taip pagaminti visai patiko
ne ten pakliuvau
Kodel kalafiorai kartais gaunasi kartus?
Aš darau tokią paprastą, bet skanią sriubytę. Reikės kalafioro didelio, vienos didelės bulvės, svogūno, šaukšto sviesto, grietinėlės, džiovintų baravykų(virtų ir susmulkintų). Apvirti kalafiorą, bulvę, bet nesuvirti. Tada keptuvėje su sviestuku pakepinti svogūną, sudėt susmulkintą bulvę ir kalafiorą, pakepinti. Užsivirint sultinį, subert daržoves pasūdyti, papipirinti, supilt grietinėlę. Sutrint su blenderiu. Supylus į lėkštes apibert su grybukais.
Man labai skanu žalią supjaustytą kalafijorą sumaišyti su grietine ir įdėti prieskonių. Paprasta, bet skanu
Prisiminiau be auksciau parasyto mano recepto kalafioru salotu, kad man dar labai skanu, kalafiora smulkinta ziedyneliais apvirti siek tiek pasudytame vandenuke, tada apkepti juos (jei reikia dar prideti druskos, pipiru, vegetos - savo megiamu prieskoniu), kai jie apkepa, iberti i keptuve dziuveseliu, dar pora minuciu pakepti ir valgyti. Labai skanu tiesiog su juodos duonos riekele.
Taip pat dar teko ragauti, galiu pasakyti, kad visai nieko skonis. Kalafiorus apvirti kaip auksciau jau parasiusi esu. Vel berti juos i keptuve, apkepti siek tiek ir deti tarkuoto fermentinio surio. Kepti kol suris issilydys. Taip pat skanu su duoneles riekele. Manau galima ir orkaiteje pasigaminti, specialiuose indeliuose....
Abu varianatai skanus, bet man vis tik pirmasis skanesnis, nuo pat vaikystes seneliu gaminamas. Nostalgija siam pateikaliukai likusi
Pabandykite, labai paprasti, bet skanus gaunasi
Taip pat dar teko ragauti, galiu pasakyti, kad visai nieko skonis. Kalafiorus apvirti kaip auksciau jau parasiusi esu. Vel berti juos i keptuve, apkepti siek tiek ir deti tarkuoto fermentinio surio. Kepti kol suris issilydys. Taip pat skanu su duoneles riekele. Manau galima ir orkaiteje pasigaminti, specialiuose indeliuose....
Abu varianatai skanus, bet man vis tik pirmasis skanesnis, nuo pat vaikystes seneliu gaminamas. Nostalgija siam pateikaliukai likusi
Pabandykite, labai paprasti, bet skanus gaunasi
QUOTE(Rigedora @ 2004 06 21, 15:03)
mūsų šeimoje mama ir močiutė darydavo taip-kalafiorą apverda, išlydo keptuvėj sviesto ir apkepa apibartsę džiūvėsėliais ( kai jų nėr-tinka kartais ir manų kruopos), prieskoniais pagal skonį, prieš išjungiant dar patroškina minutę kitą su grietine. valgoma su karštom virtom bulvėm ir pomidorų, svogūnų salotom su grietine. ech, kaip pasiilgau tokio patiekalo.... tik vat mano vyrai nevalgo tokio maisto
Va, šitas tai jooooo Iš vaikystės Tik mes lapnojom be jokių papildomų prieskonių, bulvių ar daržovių. Ir taip skanu. Tik nepakeiskite sviesto aliejumi. Bus jau visai neskanu
musų namuos visiems patinka toks patiekalas: labai trumpai apverdame kalafiorus bei brokolius, supjaustome žiedynais ir tada, dar ant karštų, užbarstome nemažai mėlynojo pelėsinio smulkinto sūrio, kad pasilydytų... tada pipiriukų, vos vos druskytės ir švelnaus majonezo dar laaaaabai skanu įpjaustyti pomidorų (kas mėgsta)