Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis !

QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 11:59)
Man asmeniskai prie tokios sumos minus 200 litu nelabai pigiau atrodo smile.gif
Reikia taupyti.Kai pagalvoji,kad fotikas tiek kiek masina kainuoja unsure.gif Bet labai noreciau blush2.gif

man tai gerai, nes padėvto aš nenoriu, visgi pigiau galėsiu investuot į kokį filtrą tuos du šimtus lotuliukas.gif
brangus malonumas tie fotikai, parduočiau dabar mašiną ir nusipirkčiau, bet .. verysad.gif doh.gif

aš kažkodėl noriu kuo daugiau fotikų išbandyti, įdomu visos galimybės. galvoju gal kokį nikon išmėgint, bet visų giriamas nikon d90 kažkaip nesužavėjo bečiupinėjant .. unsure.gif aišku, gal ten kiek rimčiau reiktų jį paturėt, kad sužinot už ką jis taip išliaupsintas
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 11:10)
man tai gerai, nes padėvto aš nenoriu, visgi pigiau galėsiu investuot į kokį filtrą tuos du šimtus  lotuliukas.gif
brangus malonumas tie fotikai, parduočiau dabar mašiną ir nusipirkčiau, bet ..  verysad.gif  doh.gif

aš kažkodėl noriu kuo daugiau fotikų išbandyti, įdomu visos galimybės. galvoju gal kokį nikon išmėgint, bet visų giriamas nikon d90 kažkaip nesužavėjo bečiupinėjant ..  unsure.gif aišku, gal ten kiek rimčiau reiktų jį paturėt, kad sužinot už ką jis taip išliaupsintas

O as galvoju,kad man butu taip kaip keliems mano pazystamiems, kurie isigyjo super duper fotikus,bet nuotraukos deja, geresnes ir grazesnes nepasidare verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 13:15)
O as galvoju,kad man butu taip kaip keliems mano pazystamiems, kurie isigyjo super duper fotikus,bet nuotraukos deja, geresnes ir grazesnes nepasidare verysad.gif

na, nes reikia praktikos wink.gif as tai tikrai zinau, kad nemesiu, nes man kiekviena diena norisi daaaar biggrin.gif
Atsakyti
jei nemoka žmogus nadotis, tai aišku nieko gero..
pažįstu žmonių, kurie nusipirko po muilinės veidroduką, nebloga, o fotkės .. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ypač: 01 rugpjūčio 2011 - 12:24
QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 13:24)
pažįstu žmonių, kurie nusipirko po muilinės veidroduką, nebloga, o fotkės ..  doh.gif

Aš irgi tokį ne vieną žinau... Nu su veidrodiniu ir su auto, atrodo, nereikia daug mokslo, bet... Žinau, kas ir su labai nebloga muiline, deja, nei vienos normalios foto nepadaro... unsure.gif

O kokios jūs nuomonės, jei fotikas Canon EOS 550D ar geriau Canon firmos objektyvas ar Sigmos? paskaitinėjau, kad labai išgirtas tas Sigmukas 50tukas, o bet tačiau, kiti sako, kad jei Canon tai Canon ir dėt, o ne Sigma, kur tinka viskam, maždaug tai netinka niekam doh.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chimera: 01 rugpjūčio 2011 - 12:31
QUOTE(chimera @ 2011 08 01, 13:29)
Aš irgi tokį ne vieną žinau... Nu su veidrodiniu ir su auto, atrodo, nereikia daug mokslo, bet... Žinau, kas ir su labai nebloga muiline, deja, nei vienos normalios foto nepadaro...  unsure.gif

O kokios jūs nuomonės, jei fotikas Canon EOS 550D ar geriau Canon firmos objektyvas ar Sigmos? paskaitinėjau, kad labai išgirtas tas Sigmukas 50tukas, o bet tačiau, kiti sako, kad jei Canon tai Canon ir dėt, o ne Sigma, kur tinka viskam, maždaug tai netinka niekam  doh.gif  g.gif

man Sigma ant Canon patinka. tvirtas ir grazus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 01, 11:20)
na, nes reikia praktikos wink.gif

QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 11:24)

Naudotis moka,aplamai zmones save laiko kaip ir fotografais.Norejau pasakyti tai,kad ne nuo fotiko gerumo priklauso kokios tavo foto.Jei neturi akies,neidedi sirdies,nemoki perteiti tai ka matai taip,kad kazka uzkabintu,tai fotikas ir uz milijona nepades ax.gif
Manau,kad gera technika palengvina darba.
Atsakyti
Paskaiciau apie korteles, pagooglinau ir susimaisiau blush2.gif

iki siol nepastebejau, kad jos klasem suskirstytos blush2.gif bet kiek randu info auksciausios 10 klases greitis 10Mb/s http://en.wikipedia....ed_Class_Rating g.gif

bet ant korteliu raso max greiti, pvz- http://www.play.com/...rd/Product.html
info raso iki 20Mb/s, ant korteles 30 Mb/s g.gif

O pirma klase (kai kur kartu- ir 1, ir 10 parasyta)- UHS (ultra high speed)

Gal kas zinot koki paprasta palyginima ax.gif dar reiks wikipedijos straipsni atidziau perskaityti, bet kol kas maisosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 13:34)
Naudotis moka,aplamai zmones save laiko kaip ir fotografais.Norejau pasakyti tai,kad ne nuo fotiko gerumo priklauso kokios tavo foto.Jei neturi akies,neidedi sirdies,nemoki perteiti tai ka matai taip,kad kazka uzkabintu,tai fotikas ir uz milijona nepades ax.gif

tai aisku, kad ne tik i technika reikia investuot. ir nebutinai pinigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2011 08 01, 12:29)
Aš irgi tokį ne vieną žinau... Nu su veidrodiniu ir su auto, atrodo, nereikia daug mokslo, bet... Žinau, kas ir su labai nebloga muiline, deja, nei vienos normalios foto nepadaro...  unsure.gif

O kokios jūs nuomonės, jei fotikas Canon EOS 550D ar geriau Canon firmos objektyvas ar Sigmos? paskaitinėjau, kad labai išgirtas tas Sigmukas 50tukas, o bet tačiau, kiti sako, kad jei Canon tai Canon ir dėt, o ne Sigma, kur tinka viskam, maždaug tai netinka niekam  doh.gif  g.gif

pati ant canon 550D planuoju maut sigma 50mm f1.4. aštrus, gražus, tvirtas korpusas

QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 12:34)

iš tiesų, tą skirtumą jaučia tik žmonės turintys kažkios patirties, jei aš būčiau prie pora metų nusipirkus ta marką, tai nieko neįsivaizduoju, kokia būtų man iš jo nauda. ta prasme su laiku ateina visai kitokie poreikiai ir jau kai perki gerą daiktą, tai tik dėl to, kad žinai, kad jo reikia ir, kad jis kažką pakeis. aš įsitikinus, kad nuo fotiko priklauso nuotraukų kokybė, nevisiškai bet priklauso ganėtinai nemaža dalimi, nes geresnis daiktas, daugiau galimybių.
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 11:24)

pažįstu žmonių, kurie nusipirko po muilinės veidroduką, nebloga, o fotkės ..  doh.gif

QUOTE(chimera @ 2011 08 01, 11:29)

O man kazkaip papuole zmones,tokie kurie 100%isitikine,kad jei jau veidrodis,tai kad ir ant auto fotkinant nuotraukos bus simta kartu geresnes nei su muiline smile.gif smile.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 11:39)
pati ant canon 550D planuoju maut sigma 50mm f1.4. aštrus, gražus, tvirtas korpusas
iš tiesų, tą skirtumą jaučia tik žmonės turintys kažkios patirties, jei aš būčiau prie pora metų nusipirkus ta marką, tai nieko neįsivaizduoju, kokia būtų man iš jo nauda. ta prasme su laiku ateina visai kitokie poreikiai ir jau kai perki gerą daiktą, tai tik dėl to, kad žinai, kad jo reikia ir, kad jis kažką pakeis. aš įsitikinus, kad nuo fotiko priklauso nuotraukų kokybė, nevisiškai bet priklauso ganėtinai nemaža dalimi, nes geresnis daiktas, daugiau galimybių.

Del kokybes tai sutinku 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 12:15)

Nuo technikos nuotraukos gali tapti tik labiau kokybiškos, su grožiu tai nelabai susiję.
Jau sakiau ir dar tūkstantį kart pakartosiu, kad cropas, lyginant su ff yra tas pats kas mautis kelnes per galvą.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 01, 12:20)
na, nes reikia praktikos wink.gif as tai tikrai zinau, kad nemesiu, nes man kiekviena diena norisi daaaar biggrin.gif

Man irgi.. Porą dienų nepafotkinu ir pasidarau nervuota, kažkokia abstinencija suima biggrin.gif

QUOTE(fox. @ 2011 08 01, 12:40)
O man kazkaip papuole  zmones,tokie kurie 100%isitikine,kad jei jau veidrodis,tai kad ir ant auto fotkinant nuotraukos bus simta kartu geresnes nei su muiline smile.gif  smile.gif  smile.gif

Visiškai pritariu šiai minčiai. Su muiline tokios kokybės neišgausi. Ypač jei optika gera.
Beje, skaičiau apie ne vieną fotografą, kurie fotkina ant Auto, idant nepramazintų ir nesudirbtų gerų kadrų. Dėmesį skiria tik pačiai minčiai ar akimirkai užfiksuot, o toliau jau matyt tvarko su fotošopu.. Kita vertus jau seniai forume priėjome išvados, kad ne visada taisyklės, spalvos ar nukapotos galūnės yra svarbu, kai nuotrauka yra alsuojanti jausmu, idėja, estetika, grožiu, mintim...
Geriau ant auto puikus kadras, nei prarastas kadras kol reguliuojiesi iso ar išlaikymus. doh.gif

P.S. vis dar fotkinu ant M. Prarandu daug kadrų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 01 rugpjūčio 2011 - 12:55