Pas mane 85mm 1,8f. Vasarą lauke gana. Žiemą lauke irgi tiks. O patalpose aš su 50mm 1,4f.
Šiandien pateks man į nagus jau ir Makro. Fotkinsiu plaukelius ant kūdikių nosyčių. Vienas va lelius pakeliui, tuoj gims,tai užtusysiu su makro jį
Aš makijažo irgi nemoku.. Esu žiūrėjusi filmukų.. atrodo viskas paprasta, kol nepabandau pati Mažai dažausi, tik su tušu, tai aj.. Kai reik gerai, padaro tai savo srities žinovai. Negali gi žmogus būt visame kame asas
QUOTE(Alexso @ 2011 08 03, 15:18)
Nuotraukas reikia normalaus dydžio kelti vieną paskui kitą, nes iš tokio dydžio nuotraukų nesuprasi ar gerai, nes nelabai matosi.
Pasitaisau...
Naturalus apsvietimas (AWB, debeselis, rankinis):
Dirbtinis apsvietimas (seka ta pati):
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 03, 16:35)
aš tai užskaitau
O tai i mano ND jokio komentaro... Noreciau zinot, ka darau netaip...
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 03, 14:35)
Gal galiu paklausti, kokį tu dirbtinį apšvietimą naudojai ir kokiu paros metu? Aš nematau skirtumo tarp dieninio ir dirbtinio apšvietimo. Užskaitau tik dieninį apšvietimą. Manau vakare reikės padaryti prie dirbtinos šviesos.
Papildyta:
QUOTE(JEma @ 2011 08 03, 15:08)
O tai i mano ND jokio komentaro... Noreciau zinot, ka darau netaip...
Na pati parašei, kad negerai. Nereikėjo net mūsų komentaro.
p.s. rankinis geltonuoja. Bandyk su nevisiškai baltu lapu
QUOTE(pandre @ 2011 08 03, 15:11)
Labutis!Nespeju su jumis! Esu jusu neskaiciusi sios temos!
Turiu kalusimuka juostininkems
Koks skirtumas tarp situ dvieju filmuciu?
Ir kokia rekomenduotumet spalvota papirkti?
Kodak porta, fujifilm ir t.t ir pns?Noretusi ryskiu spalvu, bet su grudeliu ir t.t
greitai isbandysiu uosvio zenita, tai noreciau zinoti kokiu nusipirkti juosteliu paciai pradziai...kad nepermoketi, nes galiu nusireguliuoti i dausas su tokiu fotiku, o ir jis gal nezinia kaip veikiantis nuo ilgaamzisko dulejimo cemodane
butu didelis aciu pasisakiusioms
Turiu kalusimuka juostininkems
Koks skirtumas tarp situ dvieju filmuciu?
Ir kokia rekomenduotumet spalvota papirkti?
Kodak porta, fujifilm ir t.t ir pns?Noretusi ryskiu spalvu, bet su grudeliu ir t.t
greitai isbandysiu uosvio zenita, tai noreciau zinoti kokiu nusipirkti juosteliu paciai pradziai...kad nepermoketi, nes galiu nusireguliuoti i dausas su tokiu fotiku, o ir jis gal nezinia kaip veikiantis nuo ilgaamzisko dulejimo cemodane
butu didelis aciu pasisakiusioms
pirma yra rankomis ryškinama
šiaip zenitui idealių juostų nereik.
va vakar ryškinau savo minilabe, tai sakė, kad kodak labai prastėja dabar.
mano kaip tik kodak buvo, tragedija, spalvos iš kosmoso - mėėėlyna, vargeli
o fotkinta saulei leidžiantis.
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 03, 16:03)
aš tai užskaitau
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 03, 16:05)
uzskaitau
Wow! Aciu... nesitikejau...
QUOTE(Alexso @ 2011 08 03, 16:11)
Gal galiu paklausti, kokį tu dirbtinį apšvietimą naudojai ir kokiu paros metu?
Be abejo - ir aciu, kad klausi Kambarinis sviestuvas, bet fotografuota diena (apsiniaukusia). Tu cia del to klausi, kad nelabai skirtumo matyti tarp naturalaus ir dirbtinio apsivietimo? Gal perfotografuoti vakare?
Ups, per greitai atsakyma parasiau OK, fotografuosiu vakare is naujo prie dirbtinio apsvietimo.
Va dar kas man uzkliuvo - kai fotografavau ta balta lapa, tai jis man niekaip nesigavo baltas, o siek tiek pilkas. Del apsvietimo matyt? Ar tai reiskia, kad visi tam paciam apsvietime fotografuojami balti daiktai atrodys pilksvi?
QUOTE(Alexso @ 2011 08 03, 17:11)
Na pati parašei, kad negerai. Nereikėjo net mūsų komentaro.
Tai va, kad negerai tai as puikiai suprantu, bet man ir klausimas, ka dariau netaip? Zodziu reikia kito lapo
As tai, zinokite, dar vis nepagaunu kampo su tuo rankiniu WB Nesuprantu, kodel baltas lapas nuotraukoje gavosi pilksvas, ir ar butina, kad jis butu baltas? Ar del to reikia susirupinti tik tada, jei baltas objektas nuotraukose akivaizdziai ne baltas, o melsvas, gelsvas ir kitoks?
Pacia ideja suprantu (teisingai nustacius WB, neatsiras nepageidaujamu spalviniu nukrypimu nuotraukose, plius galima WB pagalba pakeisti nuotraukos nuotaika), bet technine puse man kol kas misle...
Pacia ideja suprantu (teisingai nustacius WB, neatsiras nepageidaujamu spalviniu nukrypimu nuotraukose, plius galima WB pagalba pakeisti nuotraukos nuotaika), bet technine puse man kol kas misle...
Mano baltas lapas isvis foto kazkoks tamsiai pilkas gavosi... man irgi dar daug misliu...
QUOTE(JEma @ 2011 08 03, 15:17)
Tai va, kad negerai tai as puikiai suprantu, bet man ir klausimas, ka dariau netaip? Zodziu reikia kito lapo
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 03, 15:27)
As tai, zinokite, dar vis nepagaunu kampo su tuo rankiniu WB Nesuprantu, kodel baltas lapas nuotraukoje gavosi pilksvas, ir ar butina, kad jis butu baltas? Ar del to reikia susirupinti tik tada, jei baltas objektas nuotraukose akivaizdziai ne baltas, o melsvas, gelsvas ir kitoks?
Visų pirma jums atrodo baltas ne baltas, kad pati nuotrauka per tamsi. Jei padarytumėt teisingą ekspoziciją, tai ir pamatytumėt kur balta-mėlyna, balta-geltona, balta-žalia. Plius pasižiūrėkit įdėmiai kiekvienas baltas labas turi savo atspalvį - mėlyną, violetinį, geltoną, pilką, žalią... Na kaip dauguma čia pastebėjo, kad pilkesnis baltas lapas geriau perteikia balta-balta. Aš pvz. nufotkinau tualetinio popieriaus lapą ir man gavosi. Kol fotkindavau pagal piešimo popierių, kuris atrodė pakankamai baltas, tai vis š... gaudavosi.
Patarimas - prieš dedant čia nuotraukas pašviesinkit foto su programa, kad pačiom aiškiau būtų.
Papildyta:
Ai dar pamiršau. Svarbu, kad nufotografuotumėte tą baltą lapą toje pačioje vietoje, kur fotografuosite objektą. Juk šviesa turi būti ta pati.