Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis !

Yvette,o kodel butent per tenai uzsakinejot?Cia man siaip idomu,nes kazkaip galvoju,kad tas knygutes ir pas save galejai uzsakyti..
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 02, 13:46)
Yvette,o kodel butent per tenai uzsakinejot?Cia man siaip idomu,nes kazkaip galvoju,kad tas knygutes ir pas save galejai uzsakyti..

Dėl idėjos, ten labdarai skirtas, ne mes čia esmė.
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 02, 13:44)
vat taip idomu pasidare, jeigu nuejus i kokia spaustuve,pakaulijus nuolaida, kazin uz kokia suma padarytu cia knygele g.gif reiktu gal drauges paklausineti,ji dirbo "prie tu reikalu" kazkada

Didelė smile.gif Nebent daug egzempliorių. Rankiniu būdu, skaitmeniniu, ne ofsetu yra brangiau. Bet kieek, pasakyt negaliu. Gi priklauso nuo popieriaus, formato, lapų skaičiaus, viršelio, spalvos (šiuo atveju kaina mažesnė dėl j/b).
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 02, 13:43)
Ačiū Laukine, už idėją. Bėda ta, kad aš neskiriu, kur geras, kur blogas actionas, ar jie neprasteni nei nemokami. Kalbu konkrečiau.
Aš turiu truputį dolerių http://graphicriver.net/ ir reikia juos prapilti, nes vyras du kart sumokėjo už vieną dalyką, bet neišeina susigrąžinti. Aišku, doleriu tai 30, ne 500  biggrin.gif  bet gal ką nors nusipirkčiau, ar neprasidėt  g.gif

Na, nemokamų gerų aš nelabai esu radusi... čia kalbu apie tuos kur turi visi pradedantieji.. Gal aš ieškot nemoku, pačios matot kaip man su technika ir viskuo sekasi biggrin.gif Galiu rimaną parašyt, bet suprast kokiu principu fotikas fotografuoja- aneikaip. Todėl ir su tais actionais, slidus reikalas... Be to, vieni tinka vienom foto, kiti kitoms.. Čia šaudymas. Esu išleidusi daaaug pinigų į orą. Bet esu ir pataikiusi smile.gif

Už tokią sumą ką parašei ne kaži kas, bet kažką rast manau galima. Labiausiai apsimoka pack'us pirkt, gaunasi pigiau... 4u.gif Galima mestis gal keliems, bet tada bus ir foto panašios. Matyt dėl to niekas ir neišsiduoda kokius kas naudoja, beigi nesidalina. Čia tas pats kas su gera vieta.. Pradžioj nesupratau, kodėl visi užraukę šiknas tyli.. Dabar pradedu suprast smile.gif Nepasako net kur pvz aguonų ar rugiagėlių lauką rast doh.gif aj, nieko, atrasiu viską pati, aš gi jauna dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 02, 12:47)
Dėl idėjos, ten labdarai skirtas, ne mes čia esmė.

Tai as suprantu,kad ne mes esme ir zinau,kad labdarai. :ged blush2.gif a2:
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 02, 13:49)
Nepasako net kur pvz aguonų ar rugiagėlių lauką rast  doh.gif aj, nieko, atrasiu viską pati, aš gi jauna dar  biggrin.gif

Eik tik, gal nežino doh.gif Prisiekiu, kad nežinau biggrin.gif Pasakyčiau jeibogu, koks man skirtumas ką kiti daro, dėl to visi fotografais netaps biggrin.gif

na, pasidairysiu, gal komentarų paskaitysiu ir pan., dar neperku.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 02, 14:49)

Didelė  smile.gif  Nebent daug egzempliorių. Rankiniu būdu, skaitmeniniu, ne ofsetu yra brangiau. Bet kieek, pasakyt negaliu. Gi priklauso nuo popieriaus, formato, lapų skaičiaus, viršelio, spalvos (šiuo atveju kaina mažesnė dėl j/b).

ta didele tai kiek? 50lt? 100? g.gif o kiekio jau vien is musu kiek susidaro biggrin.gif na pasidometi gi galima,pabandysiu uzklausti drauges tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 02, 13:49)

Už tokią sumą ką parašei ne kaži kas, bet kažką rast manau galima. Labiausiai apsimoka pack'us pirkt, gaunasi pigiau... 4u.gif Galima mestis gal keliems, bet tada bus ir foto panašios. Matyt dėl to niekas ir neišsiduoda kokius kas naudoja, beigi nesidalina. Čia tas pats kas su gera vieta.. Pradžioj nesupratau, kodėl visi užraukę šiknas tyli.. Dabar pradedu suprast smile.gif Nepasako net kur pvz aguonų ar rugiagėlių lauką rast  doh.gif aj, nieko, atrasiu viską pati, aš gi jauna dar  biggrin.gif

nemanau, kad būtų vienodų foto.. nebent jei visi nieko nereguliavę sudėtų tuos action'us tai tada taip.. bet ten dar dafiga visko reguliuot galima, tai be šansų ,kad foto vienodos gautųsi.. nu va pažiūrėsim, tą paketą kur įmečiau, nu ten daug tų action'ų, bet aš labai abejoju, kad dabar visų fotkės vienodos bus smile.gif vienos pasirinks vieną actioną, kitos kitą, ir dar savaip pasireguliuos jį.. aš naudoju beveik visom savo fotkėm tuos actionus, bet po to dar daug ką tvarkau, nepalieku vien uždėjus actioną, dar su layeriais pažaidžiu, ir visai kitoks rezultatas būna smile.gif dėl to va ir duodu siūstis, nes esu įsitikinusi, kad davus tuos action'us nepasidarys visų merginų tokios nuotraukos kaip pas mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 02, 13:55)
ta didele tai kiek? 50lt? 100? g.gif  o kiekio jau vien is musu kiek susidaro biggrin.gif na pasidometi gi galima,pabandysiu uzklausti drauges tada g.gif

Nežinau, reikia skaičiuoti, aš knygų leidybą turėjau vienam semestre, tai ir praktikos mačiau kaip jie ten dirba, reikėjo skaičiuoti sąmatas, visokius dalykus. Tai knyga ir fotoalbumas truputį skirtingi reikalai, popieriaus gramatūra skiriasi, paviršius, knygos formatas, bijau nusišnekėti, nes nelabai gali būti lyginama. Čia reiktų klausti tų, kurie fotoknygas daro kartu su fotografija ir užsakinėja. Gal Loreta gali žinoti, bet čia matyt ne mūsų auditorijai, kas nors pakibinkit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 02 rugpjūčio 2011 - 14:02
QUOTE(rG @ 2011 08 02, 14:59)
Nežinau, reikia skaičiuoti, aš knygų leidybą turėjau vienam semestre, tai ir praktikos mačiau  kaip jie ten dirba, reikėjo skaičiuoti sąmatas, visokius dalykus. Tai knyga ir fotoalbumas truputį skirtingi reikalai, popieriaus gramatūra skiriasi, knygos formatas, bijau nusišnekėti. Čia reiktų klausti tų, kurie fotoknygas daro kartu su fotografija ir užsakinėja. Gal Loreta gali žinoti, bet čia matyt ne mūsų auditorijai, kas nors pakibinkit  biggrin.gif

na sakau, galima butu pakaulyti kokia nuolaida, gi labdaringi tikslai ax.gif gal nekainuotu simtais g.gif velgi, galima butu formata mazinti, kaip Loretoidas buvo atsivezes i susitikima parodyti tokiu knygeliu, ten tokios mazytes mini, bet labai dailiai atrode ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 02 rugpjūčio 2011 - 14:05
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 02, 14:04)
na sakau, galima butu pakaulyti kokia nuolaida, gi labdaringi tikslai ax.gif gal nekainuotu simtais g.gif velgi, galima butu formata mazinti, kaip Loretoidas buvo atsivezes i susitikima parodyti tokiu knygeliu, ten tokios mazytes mini, bet labai dailiai atrode ax.gif

Niekam neįdomu labdaringi tikslai, nebent rėmėjų rastume, tada - vualia. Tačiau su rėmėjais vėl labai sudėtinga. Turi būti labai gera idėja, įdomi, nematyta, negirdėta. Pragariškas darbas. Aš jam nenusiteikus blush2.gif Geriau fotkinsiu ir rašysiu.

Bet jeigu tarp mūsų pasitaikytų vadybos gyslelę turinčių, prisidėčiau. Gal viskas daug paprasčiau nei atrodo, gal čia man toje srityje ne kaip kvepia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 02 rugpjūčio 2011 - 14:11
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 02, 13:59)
nemanau, kad būtų vienodų foto.. nebent jei visi nieko nereguliavę sudėtų tuos action'us tai tada taip.. bet ten dar dafiga visko reguliuot galima, tai be šansų ,kad foto vienodos gautųsi.. nu va pažiūrėsim, tą paketą kur įmečiau, nu ten daug tų action'ų, bet aš labai abejoju, kad dabar visų fotkės vienodos bus smile.gif vienos pasirinks vieną actioną, kitos kitą, ir dar savaip pasireguliuos jį.. aš naudoju beveik visom savo fotkėm tuos actionus, bet po to dar daug ką tvarkau, nepalieku vien uždėjus actioną, dar su layeriais pažaidžiu, ir visai kitoks rezultatas būna smile.gif dėl to va ir duodu siūstis, nes esu įsitikinusi, kad davus tuos action'us nepasidarys visų merginų tokios nuotraukos kaip pas mane smile.gif

Jo, gal Tu ir teisi..Tuos pačius actionus dar ten bele kaip galima "išpurenti". Bet pabandyk paklaust rimtesnių fotografų ką naudoja.. Kaži ar atsakys smile.gif Vien šioje temoje ne kartą buvo klausiama ir ką.. Tyluma smile.gif Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 02, 14:10)
Jo, gal Tu ir teisi..Tuos pačius actionus dar ten bele kaip galima "išpurenti". Bet pabandyk paklaust rimtesnių fotografų ką naudoja.. Kaži ar atsakys smile.gif Vien šioje temoje  ne kartą buvo klausiama ir ką.. Tyluma smile.gif Kodėl?

nu taip, niekas nenori išduoti paslapčių savo smile.gif kiekvienas turi savo receptą kaip ką daro ir psio smile.gif manau normalu, kad daugelis nenori atskleisti wink.gif
Atsakyti