Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis !

Jo, vakar pagimdė yahoo.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 02, 08:27)
gotte jau turi leliuka wink.gif

Aha, pašnipinėjau, sapnas taip paveikė biggrin.gif

Gal čia ir ne į temą, bet sveikinimai wub.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

gal žinot kur Karoliniškėse pigiau nei už 5 lt ryškina juosteles? vis dar be mašinos, su mažu vaiku autobusu kažkur važiuot nesinori, sakau reikia piškom varyt, bet nežinau į kurią pusę eit biggrin.gif žiauriai knieti juostas išsiryškint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 02, 09:49)
Sveikos merginos  4u.gif

gal žinot kur Karoliniškėse pigiau nei už 5 lt ryškina juosteles? vis dar be mašinos, su mažu vaiku autobusu kažkur važiuot nesinori, sakau reikia piškom varyt, bet nežinau į kurią pusę eit biggrin.gif žiauriai knieti juostas išsiryškint  bigsmile.gif

tai jei C-41 proceso, tai gali nesti i bile koki minilaba. jei neklystu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 02, 08:52)
tai jei C-41 proceso, tai gali nesti i bile koki minilaba. jei neklystu biggrin.gif

nu va, maximoj yra, bet 5 lt kainuoja, nzn man gaila jiems tiek mokėt, tiesiog iš principo nenoriu mokėt 5 lt biggrin.gif
Atsakyti
Gal galima flicrėj sukurti aplanką su slaptažodžiu? 4u.gif Na, pavyzdžiui, noriu mano mergaitės grupės nuotraukas sudėtų, kad žmonės parsisiųstų, bet nenoriu, kad ten kas lankytųsi ir juolabiau komentuotų biggrin.gif Jei kas žino, būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 02, 09:27)
gotte jau turi leliuka wink.gif

jeeeeeeee Gotte ir jos šeimynai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 02, 09:08)
jeeeeeeee Gotte ir jos šeimynai  4u.gif

oij, tik dabar pamačiau bigsmile.gif faina kaip, pagaliau , sveikinimai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 08 01, 09:31)
*gal ir tavo tiesa, bet perku su viltim kad rudeni išeis mano laukiamas fotikas, ir tada jau 8 man mažoka bus

**Laukine labai geras tavo klausimas apie lietų, bet jau kelinta karta jį girdžių o patarimų nematau , gaila bet negaliu ir aš tau jų duoti, pati šį savaitgali turėsiu krikšta su krikštynom, tai baisiniai bijau lietaus, nes jei lis tai abejoju kad kas norės fotkintis per ji su vaikais 

*Internetas rašo, kad tik 2012 08... Tad vilčių anksčiau nusipirkti jau nebeturiu...
**Na nieko kito nebelieka, kaip laukti kol lietus bent kiek nustos lyti. mirksiukas.gif kai fotografavau bažnyčioj, buvo labai tamsu, dėl to reikia arba gero fotiko su didelėm ISO galimybėm, arba blico. Lauke buvau su skėčiu vienoj rankoj, kitoj fotikas. doh.gif Žmonės irgi su lietsargiais, nu tai toks š... verysad.gif Plius dar fokusas pabėgęs, nes viena ranka tai netvirtai gaunasi laikyti. Taigi, gerai, kad bendradarbis pasikvietė į krikštynų balių, tai kol iki vietos nuvažiavom, apstojo lietus lyti. Aš tada greitai greitai lauke pafotkinau ir psio. po to dar pasitryniau baliaus patalpoje, kur pakankamai šviesu buvo. Va čia man geriausiai ir gavosi. tongue.gif Išvada, jei tik išeina, palaukti kol lietus praeis ar šiek tiek apstos lyti ir greitai greitai lauke pafotkint. Suktis reikia greitai, kad vaiko nesušaldyti ir kad vėl nepradėtų lyti.
p.s. man "pasisekė" pylė visą dieną kaip iš kibiro...

QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 09:46)
kam Jums toks greitis? 
taigi baisiai brangu..

aš jau čia taikausi į geresnę kortelę, bet ir tai 30mb/s per akis ir tai, jei nefilmuoti, tai nereik ir tokios 

Na jei turi kokį EOS 10 D, tai pvz. 8 GB su 80 greičiu, tai kaip vėžlys. Serijom neišeina, net ir vieną kadrą po kito nepadarysi, nes per ilgai bodis "galvoja" ir apdoroja kadrus. blink.gif Su marku jokių problemų. smile.gif Turėjau pernai "džiaugsmo" per krikštynas, vos nenusišoviau. doh.gif

QUOTE(ypač @ 2011 08 01, 09:54)
na, man ir dabartinės puikiausiai viską įrašo, tik tiek, kad vietos 4gb  doh.gif
nu aišku, jei leidžia finansai, kodėl gi ne  thumbup.gif

aš tai kol kas apsistojau ties SD 30mb/s 16gb. merginos, kaip manot ar geriau imti vieną 16gb ar kelias, bet po mažiau gb?

Greitai nebus mažų kortelių, kaip dabar nerasi nei su žiburiu 2 GB. Tendensija gaminti tik didelės apimties korteles. Pasak Fototechnikos atstovų.

QUOTE(vienintelė @ 2011 08 01, 10:00)
laukiu tai Canon 5D MARK III, na del korteles sugedimo, tai teisybe, bet gali sugesti net kai kelsi i kompa, o tada jau neperfotkinsi ir antra nepagelbės doh.gif
ne tik serijom, planuoju kad ir filmuos mano laukiamas žaisliukas blush2.gif

Reikia turėti ir fotkėm nukrauti kokį mažą kompiuteriuką, kad grįžus namo nebūtų siurprizų. tongue.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 01, 11:51)

P.S. vis dar fotkinu ant M. Prarandu daug kadrų

Pabandyk Av. Palengvės gyvenimas.

QUOTE(Yvette @ 2011 08 01, 16:35)

Vat dar pagalvojau, kad galėtumėt ką nors panašaus Kalėdoms susiruošti

Na kaip gaila, kad prieš tai pražiopsojau... Labai šauniai padirbėjai, nesvarbu ką vyras mano. Visi vyrai labiau komersantai tongue.gif
Kalėdom ir aš norėčiau, būtų gerai, jei parašytumėt iš anksto, arba man į AŽ. O tai aš galiu vėl su savo tempais pramiegoti. doh.gif Tiesa, gal reiktų dar kur nors kitur pabandyti, kad atspausdintų ant geresnio popieriaus. g.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 08 02, 07:11)
... vienas žmogus mane ale paprotino ar kaip tik nuprotino...

Mane vyras irgi apšvietė, kad tai yra specų "reikalai". Reikia gi galvoti, kad sutvarkytos nuotraukos bus matomos su įvairiais monitoriais. Taigi reikia atsirinkti, kur norėsi rodyti nuotraukas. Kalibravimas yra reikalingas leidybai, t.y. fotkių spausdinimui. Jei bogai sukalibruota, tai ir matysi ant atspausdintos nuotraukos kitas spalvas. Pvz. jei jaunieji nori, kad padarytum foto albumą, tai fotkės tvarkytos su nesukalibruotu moniku, neatitis tavo lūkesčių. Leidyba greičiausiai išleis knyką su kita spalvine gama. tongue.gif

QUOTE(rG @ 2011 08 02, 07:22)
*Aš sapnavau gottę, ji pozavo savo vyrui, susisuko į tokį audeklą, sukosi, vartėsi, visa laiminga nuo kalniuko nusirito, o aš vis galvojau, kaip ji nebijo su tuo pilvu. Atsibudau, sakau, gal pagimdė 

**O aš labai noriu Jūsų paklausti keletą klausimų, tų, kurie fotografavo vestuves.
mane domina pati ceremonija.
1. kiek ji įprastai trunka?
2. kiek maždaug praeina laiko kol ateina tos akimirkos, kurias reikia užfiksuoti (turbūt žiedai vienas kitam, dar kas nors?)

Ai, prisiminiau rašydama, kad tos vestuvės, kur kažkada minėjau gi bus be bažnyčios.  Na, vis vien... Gal kam pravers. Aš bandau įsivaizduoti laiko atžvilgiu, ar galima spėti iš tolo nufotografuoti, iš viršaus ir pakeisti objektyvą kol bus svarbiausios akimirkos. Tas pats domina su krikštynomis.

***Kaip jums Albert Pocej? Žaviuosi  rolleyes.gif

* biggrin.gif
** Nuo kunigo priklauso. Šiaip standartiškai nėra labai daug laiko. Bet to ko tu nori, tai manau viską suspėsi įamžinti.
*** Labai patinka.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 02, 07:27)
gotte jau turi leliuka

Faina, Gotte, kai skaitysi, priimk ir mano sveikinimus :***
Atsakyti
Gotte, sveikinimai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2011 08 02, 09:19)
Pabandyk Av. Palengvės gyvenimas.

Pabandžiau prieš kokį mėnesį gal... Palengvėjo doh.gif Nors M dažnai naudoju, ypač kai apšvietimas prastas ir daug juda.
Dar klausimas, aš vis bijau ISO kelti, bet pabandžiau kartą iki 800, tai visai normaliai buvo g.gif Ar čia man pasisekė, ar aš ko nematau tiesiog? Kaip jūs? (su paprastu fotiku) Aš galima sakyti gal pirmą kart pakėliau fotkindama lauke.

** Nuo kunigo priklauso. Šiaip standartiškai nėra labai daug laiko. Bet to ko tu nori, tai manau viską suspėsi įamžinti.
labai ačiū už atsakymą, aš kai viską susidėlioju, nestresuoju, net jei ir viskas pasikeičia biggrin.gif kažkaip ramiau būna biggrin.gif
5 minutės bent yra? tarkime noriu kaip ateina, kaip kunigėlis šneka, iš viršaus ir iš lauko pusės prie durų. Tada šast pasikeičiu objektyvą ir einu artyn biggrin.gif Aišku, jei būčiau profesionalė, tai jau žinočiau tas peripetijas ir nereikėtų nieko kaitalioti, nes turėčiau normalią aparatūrą, bet va, jei kas kur nors pasiūlys man vištelei, noriu dėtis į galvą (dar prieš kelis mėnesius sakiau, ne, jūs ką, vestuvės, oi ne, man neįdomu, o dabar labai noriu ir smalsu biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 02 rugpjūčio 2011 - 09:31
QUOTE(Alexso @ 2011 08 02, 09:19)
*Internetas rašo, kad tik 2012 08... Tad vilčių anksčiau nusipirkti jau nebeturiu...

ui kaip nesinori kad tai būtu tiesa schmoll.gif

Gotte sveikinimai wub.gif
Atsakyti
sveikos foto-meistres 4u.gif 4u.gif jau senai patiko dalykas kaip fotografija, tiek buti objektu nuotraukose tiek ieskoti idomiu vietu , kampu fotografuotis..

jau seku jusu temute 4u.gif tikiuosi kada dalinsius su jumis darbeliais 4u.gif 4u.gif
Atsakyti