Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(rasa32 @ 2012 06 11, 09:11)
Pasiskaiciau apie ledus is saldytu bananu ir is karto nusprendziau pasidaryti.Bet iskilo tokie durni klausimai blush2.gif kokius bananus dedat i kamera-nuluptus,''cielus'' ar supjaustytus?tokius kietus kaip akmenis dedat is kart i blenderi ar atsildot truputi?



QUOTE(Neringiux @ 2012 06 11, 09:47)
Kazkur rase, kad bananus reikia deti i kamera nuluptus, galima supjaustyti. Tuomet nereiks pjaustyti isemus is kameros. Bet nezinau ar iskart is kameros galima blenderiuoti. Man atrodo atsiptu peiliai blenderiuojant "akmenis".


niekas ten neatšimpa, irnesakyk.gif jau kiek laiko gaminu ir tokius ledus, ir įvairius riešutus malu ir viskas puikiai smulkina biggrin.gif

na, šaldyti bananai gerokai skiriasi savo "kietumu" nuo tikrų akmenų hihihi.gif
taip, rašiau mirksiukas.gif galima ir taip, ir taip ( nors nebandžiau šaldyti sumaltos bananų masės, kažkaip atrodo, kad ne tokia konsistencija būtų... g.gif ) , o jei bandysite atšildyti bananus ir malti - tada kokia prasmė juos buvo užšaldyti ? biggrin.gif Juk bananų užšaldymas ir duota tą reikalingą ledų masei kremiškumą mirksiukas.gif

iš kameros išėmus sušalusius bananus , galima palaukti iki 10 min tada pjaustyti ( jei buvo nesupjaustyti) ir dėti į blenderį malti. ax.gif
Atsakyti
sveiki,
kaip jus saldote ledu gaminimo aparata? saldytuvo kameroje ar saldiklyje. mat man gaunasi tyrele smile.gif manau, temperatura per auksta yra problema. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dites @ 2012 06 12, 12:53)
sveiki,
kaip jus saldote ledu gaminimo aparata? saldytuvo kameroje ar saldiklyje. mat man gaunasi tyrele smile.gif manau, temperatura per auksta yra problema. g.gif


Mano aparatas visada šaldytuvo kameroje, kad bet kada užsimanius galėčiau padaryt ledų. Žinoma padarius ledus reikia vėl dėl į kamerą, kad galutinai sušaltu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 04 02, 19:54)
Kai kuriuose receptuose ledu mase kaitinama puode, po to dedu i aparata, saldymo indas turi pastoveti saldiklyje bent 12 val., ir aparatas issuka ledus per pusvalandi, kartais ilgiau. Kai kuriems ledams dar reikia pabuti saldiklyje.
Ledu nebeperku.



sveiki, jus aparata laikote saldiklyje? man nesustingsta ledai ledu gaminimo aparate.laikau ji saldymo kameroje.
Atsakyti
QUOTE(dites @ 2012 06 12, 13:02)
sveiki, jus aparata laikote saldiklyje? man nesustingsta ledai ledu gaminimo aparate.laikau ji saldymo kameroje.

Laba
Taip,laikau saldiklyje, -18 l. temperaturoj. Saldytuve juk pliusine temperatura,nieko keisto,kad gaunasi tyrele.
Mes dabar kiekviena diena darom kavos ledus.Niam niam kaip skanu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 06 12, 12:58)
Mano aparatas visada šaldytuvo kameroje, kad bet kada užsimanius galėčiau padaryt ledų. Žinoma padarius ledus reikia vėl dėl į kamerą, kad galutinai sušaltu  4u.gif


Bandziau toki recepta. Sukau ledu gaminimo aparate apie 40 min, taciau nesustingo, o idejus i kamera, gaunasi kristalai.

500ml pieno
190g cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
375ml kondensuoto pieno
2 šaukštai kapotų pistacijų
2 šaukštai kapotų migdolų
2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse)
Išeiga: 1,0 l ledų

Veiksmai :
Pieną su cukrus /19/">cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputi atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30min., kol ledai sustings.
Atsakyti
QUOTE(dites @ 2012 06 12, 13:09)
Bandziau toki recepta. Sukau ledu gaminimo aparate apie 40 min, taciau nesustingo, o idejus i kamera, gaunasi kristalai.

500ml pieno
190g cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
375ml kondensuoto pieno
2 šaukštai kapotų pistacijų
2 šaukštai kapotų migdolų
2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse)
Išeiga: 1,0 l ledų

Veiksmai :
Pieną su cukrus /19/">cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputi atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų  gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30min., kol ledai sustings.


Supylėt per šiltą masę į aparatą ir jam pritrūko šalčio ją atšaldyt kad nesusidarytu kristalai. Receptą pakeiščiau truputi. Vietoj cukraus, pieno ir kukuruzų miltų naudočiau tik sutirštintą kondencuota pieną ir plaktos grietinėlės, tada nereiks terliotis ir jokių kaitinimų, visi produktai iš šaldytuvo, padarot masę ir į ledainę 4u.gif
Atsakyti
Ka tik pasigaminau ir megaujuos, tikrai labai skanu. pameginkit wink.gif

http://gyvenimas.del...e.d?id=53030777
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Harmonija1983: 12 birželio 2012 - 17:35
QUOTE(Neringiux @ 2012 06 12, 13:07)
Laba
Taip,laikau saldiklyje, -18 l. temperaturoj. Saldytuve juk pliusine temperatura,nieko keisto,kad gaunasi tyrele.
Mes dabar kiekviena diena darom kavos ledus.Niam niam kaip skanu. smile.gif

gal parasytumete recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 12, 21:56)
gal parasytumete recepta 4u.gif

Receptas yra is pirmos ar tai sios temos smile.gif
Kavos ledai

250 ml 35% grietineles
1 puodelis stiprios atvesintos kavos
1 a.s. vanilinio cukraus
100 g cukraus
ziupsnelis druskos

Grietinele isplakti iki standumo su vaniliniu bei paprastu cukrumi. Imaisyti kava bei ziupsneli druskos. Poto viska sudeti i ledu gaminimo aparata ir sukti 30 minuciu arba mase sukresti i inda ir saldyti saldiklyje, permaisant kas valanda kol sustings.

Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 06 12, 13:14)
Supylėt per šiltą masę į aparatą ir jam pritrūko šalčio ją atšaldyt kad nesusidarytu kristalai. Receptą pakeiščiau truputi. Vietoj cukraus, pieno ir kukuruzų miltų naudočiau tik sutirštintą kondencuota pieną ir plaktos grietinėlės, tada nereiks terliotis ir jokių kaitinimų, visi produktai iš šaldytuvo, padarot masę ir į ledainę  4u.gif


aciu. tikriausiai per silta mase buvo. pakeisiu recepta ar pabandysiu kitokius. pirmas blynas buna prisviles ax.gif
Atsakyti
Sakykit, ar labai skiriasi vaniles ankstys nuo cukraus? Uzsisakiau nepaklausus doh.gif Tikiuosi geras daiktas g.gif
Atsakyti