Mano braškiniai ledai
Proporcijos skonio reikalas
prinokę bananai (ne šaldyti)
šaldytų braškių pakelis
grietinėlė 35 proc
cukrus
dingo iš ledainės momentaliai, net pavaišinti nieko nespėjau
QUOTE(Jofky @ 2012 05 02, 14:50)
Mano braškiniai ledai
Proporcijos skonio reikalas
prinokę bananai (ne šaldyti)
šaldytų braškių pakelis
grietinėlė 35 proc
cukrus
dingo iš ledainės momentaliai, net pavaišinti nieko nespėjau
Proporcijos skonio reikalas
prinokę bananai (ne šaldyti)
šaldytų braškių pakelis
grietinėlė 35 proc
cukrus
dingo iš ledainės momentaliai, net pavaišinti nieko nespėjau
O jei konkreciau? Sutrinti vaisius ir sumaisyti su plakta grietinele? Jei 500 g grietineles, tai kiek plius minus vaisiu?
QUOTE(Shalimar @ 2012 05 06, 17:11)
O jei konkreciau? Sutrinti vaisius ir sumaisyti su plakta grietinele? Jei 500 g grietineles, tai kiek plius minus vaisiu?
Užvakar vėl dariau braškinius ledus, patobulinau biški
Maždaug taip:
2 prinokę dideli bananai, tikrai dideli buvo
1 indelis sutirštinto pieno (ne produkto)
Sutryniai su blenderiu
Atskirai sutryniau šaldytas braškes (lygtais 400 gr maišelis ne Horex firmos)
Atskirai suplakiau grietinėlę 200 ml 35 proc
Tada viską sujungiu į vieną masę ir kamerą
Jeigu daryti be sutirštinto pieno o su cukrumi, tada braškes tryniau su cukrumi kad ištirptu ir viską sujungusi dar šiek tiek ipyliau pieno
Nieko mandro, tik fantazijos biški reikia, o ledai iš visko gaunasi
Mano karameliniai:
1 Rududu
200 ml grietinėlės
2-3 prinokę bananai
žinoma kam nesvarbi figūra
QUOTE(Jofky @ 2012 05 06, 19:28)
Užvakar vėl dariau braškinius ledus, patobulinau biški
Oi, seiles bega skaitant Mano 2 metu sunus eina is proto del ledu, sakau padaryciau naminiu, gal vis geriau butu.. O darei ledu gaminimo aparate? Ar nesijaute ledo kristaliuku? Turiu as ta masina, bet nemoku naudotis arba ji neveikia, man geriau rankom Ta su kondensuotu bandysiu, aisku nera baisiai sveika, bet skanu turetu buti
QUOTE(Shalimar @ 2012 05 07, 09:42)
Oi, seiles bega skaitant Mano 2 metu sunus eina is proto del ledu, sakau padaryciau naminiu, gal vis geriau butu.. O darei ledu gaminimo aparate? Ar nesijaute ledo kristaliuku? Turiu as ta masina, bet nemoku naudotis arba ji neveikia, man geriau rankom Ta su kondensuotu bandysiu, aisku nera baisiai sveika, bet skanu turetu buti
Su kondencuotu pienu viskas gerai (tik ne su jo produktu), nevalgomų baisybių pridėta parduotuviniuose leduose
Masę biški sukau ledainėje, bet galima ir nesukti, nes nuo šaldytų brašlių ji ir taip jau gaunasi kaip minkši ledai ir šalta
QUOTE(Jofky @ 2012 05 07, 09:50)
Su kondencuotu pienu viskas gerai (tik ne su jo produktu), nevalgomų baisybių pridėta parduotuviniuose leduose
Masę biški sukau ledainėje, bet galima ir nesukti, nes nuo šaldytų brašlių ji ir taip jau gaunasi kaip minkši ledai ir šalta
Masę biški sukau ledainėje, bet galima ir nesukti, nes nuo šaldytų brašlių ji ir taip jau gaunasi kaip minkši ledai ir šalta
Dar tuo paciu paklausiu, mano masina ta senoka, i ja reikia pilti vandens su druska ir leduku prideti, tada sukti. Sukasi ji man ir po valanda ir daugiau, bet nieks ten nekieteja, nesala.. Kodel? Gaila ismesti butu
Salton firmos, italu gamybos, tokia
QUOTE(Shalimar @ 2012 05 07, 09:58)
Dar tuo paciu paklausiu, mano masina ta senoka, i ja reikia pilti vandens su druska ir leduku prideti, tada sukti. Sukasi ji man ir po valanda ir daugiau, bet nieks ten nekieteja, nesala.. Kodel? Gaila ismesti butu
Salton firmos, italu gamybos, tokia
...
Salton firmos, italu gamybos, tokia
...
Nieko nežinau apie jūsų, o aš turiu tokią:
http://www.e-senukai...16063045_2.html
Patį indą beveik visada laikau šaldymo kameroje, kad bet kada užėjus norui galėtumem ledų pasidaryti. Darbo principas su juo paprastas, indas turi būti sušaldomas, jo sienelėse yra skystis kuris sušala ir laiko šaltį. Padarius ledų masę į jį supili, uždedi galvą su maišyklę ir ijungi. Maišyklė suka masę ir ji vienodai šaldoma. Iki pilno užšalimo ji negamina, nes papraščiausiai neužtenka jėjos tiek sukti. Kai masė pakankamai šalta dedu į kamerą galutiniam užšalimui Ant sienelių užšala greičiau, todėl vaikai be kantrybes pradeda valgyti nuo sienelių
! | Pastaba: nuotraukos necituojamos !!! |
moderatorė irmulia
Jofky, o kodel i visus ledus dedat bananus? Del ju kremines konsistencijos?
na, o čia toms, kurios kalorijas skaičiuoja
Kreminės konsistencijos bananų/kakavos (šokolado) ledai
* ledų pagrindas - tai šaldyti bananai
* pasirinktas priedas- kakavos milteliai ( nesaldi kakava)
2 porcijoms :
* 2 nulupti šaldyti bananai
* 1-2 arbt. š. nesaldžios kakavos miltelių.
* 1 šviežias bananas, supjaustytas griežinėliais.
Eiga:
Šaldytus bananus , supjaustau gabaliukais ir kartu su kakavos milteliais sumetu į smulkintuvą -
malu , trinu iki vientisos purios masės.
Voila, ledai jau paruošti ragavimui- belieka papuošti šviežio banano griežinėliais ir ragauti.
Skanaus
P.s. Galima vietoje kakavos milteių naudoti juodą (ne mažiau kaip 80 % kakavos ) šokoladą - tada ledų skonis bus dar sodresnis
Kreminės konsistencijos bananų/kakavos (šokolado) ledai
* ledų pagrindas - tai šaldyti bananai
* pasirinktas priedas- kakavos milteliai ( nesaldi kakava)
2 porcijoms :
* 2 nulupti šaldyti bananai
* 1-2 arbt. š. nesaldžios kakavos miltelių.
* 1 šviežias bananas, supjaustytas griežinėliais.
Eiga:
Šaldytus bananus , supjaustau gabaliukais ir kartu su kakavos milteliais sumetu į smulkintuvą -
malu , trinu iki vientisos purios masės.
Voila, ledai jau paruošti ragavimui- belieka papuošti šviežio banano griežinėliais ir ragauti.
Skanaus
P.s. Galima vietoje kakavos milteių naudoti juodą (ne mažiau kaip 80 % kakavos ) šokoladą - tada ledų skonis bus dar sodresnis
QUOTE(irmulia @ 2012 05 07, 09:58)
P.s. Galima vietoje kakavos milteių naudoti juodą (ne mažiau kaip 80 % kakavos ) šokoladą - tada ledų skonis bus dar sodresnis
O sokolada riektu istirpint? Juk jis kazin ar susiplaks iki kremo su bananais
QUOTE(smale @ 2012 05 07, 11:14)
O sokolada riektu istirpint? Juk jis kazin ar susiplaks iki kremo su bananais
galite tirpinti ( tik tada vertėtų pilnai atvėsinti ištirpusį šokoladą prieš pilant ant šaldytų bananų) , jei manote kad nesutrins , bet šiaip tai šokoladą sulaužius gabaliukais ir sudėjus kartu su šaldytais bananais į smulkintuvą- jis turi viską puikiai iki vietisumo sumalti, t.y. neturi likti jokių gumulėlių ar gabaliukų
p.s. kaip tik šaldiklyje turiu porą šaldytų bananų ir juodojo ( 90 % kakavos) šokolado - taigi, šiandien desertui bus juodojo šokolado bananiniai ledai
QUOTE(smale @ 2012 05 07, 10:15)
Jofky, o kodel i visus ledus dedat bananus? Del ju kremines konsistencijos?
Taip, aš dedu butent dėl to. Ir vaikams su bananais labai patinka, tik nežinau kodėl