Aciu mergaites uz patarimus del vaniles
bandysiu daryti ir as Jusu plombyrinius ledus, nes kolkas darau tik serbetinius is uogu, su jogurtais, arba su maskarpones suriu, gaunasi riebus, bet man patinka o su kiausiniu tryniais niekada nesu dariusi
QUOTE(oge @ 2012 04 04, 14:45)
Vakar gaminau ledus is saldytu uogu, cukraus pudros ir grietineles pagal virtuves mitu grioveju recepta.
Tik grietinele naudojau 13% riebumo, tai labiau i serbeta panasu.
Skanu, ir kas su ledu gamyba man nesiderino - baisiai greita! Labai patiko ideja
Tik grietinele naudojau 13% riebumo, tai labiau i serbeta panasu.
Skanu, ir kas su ledu gamyba man nesiderino - baisiai greita! Labai patiko ideja
geras gaila, kad jau jokių šaldytų uogų neturiu. bet užkabino jų pamąstymai apie sultis. na, gal kočėlu aš jų nedaužysiu, bet jeigu sušaldžius jas ledų formelėse arba sirupą reiks paeksperimentuoti.
QUOTE(Lepukas @ 2012 04 04, 16:11)
Galit drasiai eksperimentuoti, nes as butent taip ir darau ledus
Susmulkinu saldytas avietes, uzsaldau leduku formelese apelsinu sultis , dedu cukraus ir vietoj grietineles pilu pasuku ledai nerealaus skonio, tik pries valgant as juos dar palaikau saldytuve, nors 2 valandas, tada tampa dar skanesni ir ne taip greit tirpsta! Receptas isbandytas verstas is vokiskos receptu knygos
galet deti ir liesa jogurta ka tik sugalvojate
QUOTE(Lepukas @ 2012 04 04, 17:11)
reiks paeksperimentuoti.
Tikrai yra vietos eksperimentams Siandien dariau su pienu ir saldytomis spanguolemis. Man gal net sis variantas skanesnis, nei su grietinele, o ir riebalu maziau
QUOTE(oge @ 2012 04 04, 13:45)
Vakar gaminau ledus is saldytu uogu, cukraus pudros ir grietineles pagal virtuves mitu grioveju recepta.
Tik grietinele naudojau 13% riebumo, tai labiau i serbeta panasu.
Skanu, ir kas su ledu gamyba man nesiderino - baisiai greita! Labai patiko ideja
Tik grietinele naudojau 13% riebumo, tai labiau i serbeta panasu.
Skanu, ir kas su ledu gamyba man nesiderino - baisiai greita! Labai patiko ideja
idėja tikrai super
pabandykit bananą supjaustyti ir užšaldyti,o paskui iš jo gaminti šiuos ledus- jis duoda papildomai kreminę tekstūrą ir nebeturi tokio stipraus "bananinio" skonio kaip šviežias.būtent tuo atvėju,jei darysit ne su riebia gretinele,o su jogurtu,pasukom ar pan.
QUOTE(Larissa @ 2012 04 05, 00:34)
idėja tikrai super
pabandykit bananą supjaustyti ir užšaldyti,o paskui iš jo gaminti šiuos ledus- jis duoda papildomai kreminę tekstūrą ir nebeturi tokio stipraus "bananinio" skonio kaip šviežias.būtent tuo atvėju,jei darysit ne su riebia gretinele,o su jogurtu,pasukom ar pan.
pabandykit bananą supjaustyti ir užšaldyti,o paskui iš jo gaminti šiuos ledus- jis duoda papildomai kreminę tekstūrą ir nebeturi tokio stipraus "bananinio" skonio kaip šviežias.būtent tuo atvėju,jei darysit ne su riebia gretinele,o su jogurtu,pasukom ar pan.
Bananinius ledus darau vien is saldyto banano. Visada saldiklyje buna keletas ju uzsaldytu. Labai skanu, ne taip bananiska ir greita
O as vaniles anksciu is amazon.co.uk parsisiunciau. Su drauge susidejom, kad siuntimas pigiau butu. Uzsakiau is Vanillamart. Rekomenduoju Ankstys dregnos, lankscios, grudeliai viduje sulipe i tokia kaip kosele. Zodziu jokio perdziuvimo, byranciu seklyciu ir pan. Pasidariau naminio vaniles ekstrakto, o kitas kepiniam, ledams isnaudojau
QUOTE(fuzzyy @ 2012 04 11, 17:57)
O as vaniles anksciu is amazon.co.uk parsisiunciau. Su drauge susidejom, kad siuntimas pigiau butu. Uzsakiau is Vanillamart. Rekomenduoju Ankstys dregnos, lankscios, grudeliai viduje sulipe i tokia kaip kosele. Zodziu jokio perdziuvimo, byranciu seklyciu ir pan. Pasidariau naminio vaniles ekstrakto, o kitas kepiniam, ledams isnaudojau
Kiek siuntimas kainuoja?
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 09:40)
Kiek siuntimas kainuoja?
Ir man įdomu. Aš bandžiau užsakinėti, bet kiek supratau sistema į LT užsakymų nevykdo Liaudiškai tariant špygą parodė
Laba,
seniai jau svajojau pasigaminti creme brulee ledus Deja, LT puslapiuose neradau recepto. Taigi išsiverčiau pirmą pasitaikiusį receptą iš čia ir noriu pasidalinti
Creme brulee ledai
Reikia:
240ml pieno
480ml riebios grietinėlės
1a.š. vanil. cukraus
6 kiaušinio tryniai
145g cukraus pudros
200g cukraus
Pieną, grietinėlę ir vanil. cukrų kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti.
Trynius išsukti su cukraus pudra ir įmaišyti į pieno - grietinėlės masę. Kaitinti 8-10min kol ims tirštėti. Perkošti, atvėsinti, dėti į šaldiklį. Po kelių valandų išplakti ir vėl dėti į šaldiklį. Per tą laiką puode išlydyti 200g cukraus, sirupą supilti ant folijos, o jam sustingus, jį smulkiai sutraiškyti (aš tai padariau su kočėlu karamelę padėjus tarp kepimo popieriaus lapų). Po kelių valandų vėl išimti masę ir šaldiklio, išplakti ir supilti smulkintą karamelę. Dėti į šaldiklį, kad pilnai sušaltų.
Kitą kartą darydama šiuos ledus masę dar kelis kartus išmaišysiu, nes man karamelė ant dugno nusėdo
Ledai riebūs, saldūs ir labai jaučiasi lydytas cukrus, dėl to reikia žiūrėti, kad jis nesudegtų. Kas bandysit gaminti, skanaus
[attachmentid=221266]
seniai jau svajojau pasigaminti creme brulee ledus Deja, LT puslapiuose neradau recepto. Taigi išsiverčiau pirmą pasitaikiusį receptą iš čia ir noriu pasidalinti
Creme brulee ledai
Reikia:
240ml pieno
480ml riebios grietinėlės
1a.š. vanil. cukraus
6 kiaušinio tryniai
145g cukraus pudros
200g cukraus
Pieną, grietinėlę ir vanil. cukrų kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti.
Trynius išsukti su cukraus pudra ir įmaišyti į pieno - grietinėlės masę. Kaitinti 8-10min kol ims tirštėti. Perkošti, atvėsinti, dėti į šaldiklį. Po kelių valandų išplakti ir vėl dėti į šaldiklį. Per tą laiką puode išlydyti 200g cukraus, sirupą supilti ant folijos, o jam sustingus, jį smulkiai sutraiškyti (aš tai padariau su kočėlu karamelę padėjus tarp kepimo popieriaus lapų). Po kelių valandų vėl išimti masę ir šaldiklio, išplakti ir supilti smulkintą karamelę. Dėti į šaldiklį, kad pilnai sušaltų.
Kitą kartą darydama šiuos ledus masę dar kelis kartus išmaišysiu, nes man karamelė ant dugno nusėdo
Ledai riebūs, saldūs ir labai jaučiasi lydytas cukrus, dėl to reikia žiūrėti, kad jis nesudegtų. Kas bandysit gaminti, skanaus
[attachmentid=221266]
Atitempiu savuosius, sveikiau būti negali ir savo skoniu net pralenkia garsiuosius Soprano ar Valentino ledus
Neriebūs ir kaloringi tiek, kiek kalorijų turi bananai ir braškės
Kitaip tariant - valgai be sąžinės graužimo ir nebijai, kad šonai užaugs
Braškiniai bananų ledai - sveikuoliški receptas su gaminimo eigos foto
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 didelių šaldytų bananų
* kelių stambių šaldytų braškių ( galima dėti ir šviežias)
Šaldyti bananai supjaustomi gabaliukais ir kartu su šaldytomis braškėmis sudedami į smulkintuvą.
Viskas sutrinama, sumaišoma iki gan standžios vienalytės ledų masės.
Ledai jau paruošti ragavimui - gavosi minkšti gaivūs ir labai braškiniai ledai. Uogos puikiai nudažė bananus.
Pasirinkus šaldytas braškes ledų masė iš karto gaunasi gan standi ir galima serviruoti kaip rutuliukus be papildomo šaldymo.
Dedant šviežias braškes, ledų masė gaunasi daugiau minkštesnė.
Patiekiant šiuos ledus šalia jų tiesiog idealiai tinka šviežios braškės.
Skanaus
Neriebūs ir kaloringi tiek, kiek kalorijų turi bananai ir braškės
Kitaip tariant - valgai be sąžinės graužimo ir nebijai, kad šonai užaugs
Braškiniai bananų ledai - sveikuoliški receptas su gaminimo eigos foto
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 didelių šaldytų bananų
* kelių stambių šaldytų braškių ( galima dėti ir šviežias)
Šaldyti bananai supjaustomi gabaliukais ir kartu su šaldytomis braškėmis sudedami į smulkintuvą.
Viskas sutrinama, sumaišoma iki gan standžios vienalytės ledų masės.
Ledai jau paruošti ragavimui - gavosi minkšti gaivūs ir labai braškiniai ledai. Uogos puikiai nudažė bananus.
Pasirinkus šaldytas braškes ledų masė iš karto gaunasi gan standi ir galima serviruoti kaip rutuliukus be papildomo šaldymo.
Dedant šviežias braškes, ledų masė gaunasi daugiau minkštesnė.
Patiekiant šiuos ledus šalia jų tiesiog idealiai tinka šviežios braškės.
Skanaus