Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(lituka @ 2012 04 02, 15:30)
Sveiki, norejau jusu paklausti : ar verta pirkti legu gaminimo aparata? Ar jus viska pacios darote? Ir kokios ju kainos buna?Aciu 4u.gif

As dziaugiuosi, kad turiu ledu gaminimo aparata. Pas mane Clatronic.Sumaisai viska ir idedi, kad suktusi aparate, o kai gamindavau be aparato, reikdavo permaisyti kas valanda kai saldavo, ir vistiek susidarydavo ledu kristaliukai. mokejom 110 Lt.
Atsakyti
Neseniai dariau levandų ledus wub.gif Šiaip nesu labai didelė levandų mėgėja, bet ledai super patiko. Tiesiog į karštą pieno/ grietinėlės mišinį įbėriau šaukštą džiovintų levandų, ir palaikiau, kad prisigertų. Tada nukošiau, vėl užvirinau, padariau kiaušinių bazę. Ledų gamybos pabaigoje įmaišiau meduje kepintų pinijų riešutų wub.gif Kitą kartą bandysiu su kitais riešutais, kad taip brangu nebūtų. Bet vertėjo pabandyt, gerai tokie ledai susiderino su šokoladiniu tortu.
Tokiu pačiu principu ir pistacijų ledai nuostabūs išeina (pistacijas "užmerkti", nukošti), gamybos pabaigoje įberti kepintų smulkintų pistacijų.

Dar mano metų atradimas- avokadų ledai thumbup.gif Niekad apie saldžius avokadus nesu net pagalvojus, tai maloniai nustebino, kad toks lygi ir "sūrus" ingredientas taip tinka ledams. Lengvas vaisinis, kreminis skonis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 04 02, 17:23)
As dziaugiuosi, kad turiu ledu gaminimo aparata. Pas mane Clatronic.Sumaisai viska ir idedi, kad suktusi aparate, o kai gamindavau be aparato, reikdavo permaisyti kas valanda kai saldavo, ir vistiek susidarydavo ledu kristaliukai. mokejom 110 Lt.

Aciu labai 4u.gif O tai jus viska sumaisot, supilate i aparata, o paskui i saldykli ir viskas? Ar reikia dar kazka daryti?
Nagi dar klausimelis visoms kurios turi aparaciukus ir gaminasi namuose ledus: Ar dar perkate ir parduotuvinius? O gal naminiai daug skanesni ledai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituka: 02 balandžio 2012 - 18:22
QUOTE(himalaia @ 2012 04 02, 17:33)
super patiko. Tiesiog į karštą pieno/ grietinėlės mišinį įbėriau šaukštą džiovintų levandų,

O galetumet kur nors nuoroda imest to Jusu receptuko (pieno/grietineles misinys...kaip ji darot, kokios proporcijos?).
Buciau dekinga 4u.gif
Papildyta:
Labas ledu myletojos 4u.gif
norejau paklausti kur perkate vaniles anksti? ax.gif as tik Jusu ledu receptuose uzmaciau,kad ja dedate, niekad nemaciau niekur , tiksliau labai ir neiskojau... hihihi.gif ar prekybos didziuosiuose centruose buna?
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2012 04 02, 19:10)
Aciu labai  4u.gif  O tai jus viska sumaisot, supilate i aparata, o paskui i saldykli ir viskas? Ar reikia dar kazka daryti?
Nagi dar klausimelis visoms kurios turi aparaciukus ir gaminasi namuose ledus: Ar dar perkate ir parduotuvinius? O gal naminiai daug skanesni ledai?

Kai kuriuose receptuose ledu mase kaitinama puode, po to dedu i aparata, saldymo indas turi pastoveti saldiklyje bent 12 val., ir aparatas issuka ledus per pusvalandi, kartais ilgiau. Kai kuriems ledams dar reikia pabuti saldiklyje.
Ledu nebeperku.
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2012 04 02, 12:51)
O galetumet kur nors nuoroda imest to Jusu receptuko (pieno/grietineles misinys...kaip ji darot, kokios proporcijos?).
Buciau dekinga  4u.gif


Mano bazinis ledų receptas yra toks:
~3 puodeliai (~750ml, dažnai pamažinu, nes atsibosta ilgai vis tuos pačius ledus valgyti smile.gif) skysčio (dažniausiai naudoju 2 dalis pieno, vieną grietinėlės- jos pamažinus ledai sušąla į gabalą, susidaro neskanūs kristaliukai)
pagal skonį (ir kitus ingredientus), pusė ar 2/3 puodelio cukraus/ kito saldiklio (medaus, klevų sirupo...)
4 kiaušinių tryniai

Trynius išsukti su cukrumi iki purumo, kad pabaltų, apie porą minučių. Pakaitinti pieną/ grtietinėlę iki lengvo užvirimo, tada intensyviai maišant, apie puodelį karšto skysčio supilti į kiaušinius. Išmaišius kiaušinių/ skysčio mišinį supilti atgal į puodą ir pakaitinti ant vidutinės ugnies lengvai maišant, iki kol mišinys vos sutirštės, apie porą- penketą minučių. Neleisti užvirti, neperkaitinti. Mišinys neturi visiškai sutirštėti, bus maždaug riebios grietinėlės konsistencijos. Jį reikia labai gerai atvėsinti (aš dedu į ledukų/ vandens vonelę, tada kai nustoja garuoti- į šaldytuvą porai valandų), tada dėti į ledų aparatą arba šaldyti kameroje.

Ir viskas. Tada jau nuo priedų priklauso, kokie ledai išeis. Darant levandų ledus į tą užvirusį pieno/ grietinėlės mišinį sudėjau levandas, palaikiau apie valandą. Tada nukošiau ir toliau viską dariau pagal eigą. Darant šokoladinius ledus į karštą skystį įmaišau kakavos ir tirpinto šokolado. Darant avokadinius- į jau pagamintą kiaušinių bazę įmaišau trintų avokadų, pašlakstytų citrinomis. Žodžiu, su tokiu baziniu receptu galima eksperimentuoti, kiek tik širdis geidžia. Mano kitas projektas- citrinų ledai su alyvuogių aliejumi bei aviečių ledai su rozmarinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2012 04 02, 19:51)
O galetumet kur nors nuoroda imest to Jusu receptuko (pieno/grietineles misinys...kaip ji darot, kokios proporcijos?).
Buciau dekinga  4u.gif
Papildyta:
Labas ledu myletojos  4u.gif
norejau paklausti kur perkate vaniles anksti? ax.gif  as tik Jusu ledu receptuose uzmaciau,kad ja dedate, niekad nemaciau niekur , tiksliau labai ir neiskojau... hihihi.gif ar prekybos didziuosiuose centruose buna?


IKI mačiau vanilės ankščių yra, bet jos nekokybiškos kaip ir aliejų parduotuvėj schmoll.gif
Atsakyti
Vilniuje vanilės ankščių yra Skonių Studijoj ir Delonoj, dar Marks and Spencer berods turi.

QUOTE(Neringiux @ 2012 04 02, 12:54)
Ledu nebeperku.


drinks_cheers.gif Aš irgi. Pirkti brangu, dažnai per saldu ir dar visokio š nereikalingo prikrauta. Naminiai ledai yra gėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 04 02, 19:59)
drinks_cheers.gif Aš irgi. Pirkti brangu, dažnai per saldu ir dar visokio š nereikalingo prikrauta. Naminiai ledai yra gėris  thumbup.gif

Vat del to ir as sugalvojau pati gamintis, nes ypatingai vasara ledus valgome kasdien ir dar po kelis kartus ax.gif Tai sakau, gal ir apsimokes jis mums per vasara.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 04 02, 19:15)

Aciu labai uz receptuka 4u.gif


Jofky, jei IKI nekokybiskos, tai kur jas perkate? As kadangi ju niekada nepirkus, tai kaip atskirti kokybiskas? Ar tiesiog kazkokios pasene buna, ar kazkoks isskiriamas bruozas jose buna? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2012 04 03, 14:59)
QUOTE(himalaia @ 2012 04 02, 19:15)

Aciu labai uz receptuka 4u.gif
Jofky, jei IKI nekokybiskos, tai kur jas perkate? As kadangi ju niekada nepirkus, tai kaip atskirti kokybiskas? Ar tiesiog kazkokios pasene buna, ar kazkoks isskiriamas bruozas jose buna? ax.gif


Tai kad aš jų ir nenaudoju, nes nėra kokybiškų, bandžiau pirkti, bet nusivyliau, tik inigų mėtymas, todėl kažkaip apseinu be jų ir nebematau poreikio 4u.gif
Nekokybiška - jeigu trapi ir lūžta palenkus, galima sakyt pedžiovintos ir sėklos birios. Kokybiškos turi būti nelūžinėjančios ir sėklytės tokios lipnios, nebirios, tarsi košytėje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2012 04 02, 19:51)
norejau paklausti kur perkate vaniles anksti? ax.gif  as tik Jusu ledu receptuose uzmaciau,kad ja dedate, niekad nemaciau niekur , tiksliau labai ir neiskojau... hihihi.gif ar prekybos didziuosiuose centruose buna?


galima rasti Thomas Phillips , taip pat maximoje ( mindauginėje) atsirado, Rimi jau senokai yra , ir aišku, visose prieskonių parduotuvėse mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pomona33 @ 2012 04 03, 14:59)
As kadangi ju niekada nepirkus, tai kaip atskirti kokybiskas? Ar tiesiog kazkokios pasene buna, ar kazkoks isskiriamas bruozas jose buna?  ax.gif


geriausia, kai būna vakuume įpakuotos, arba sandariame stikliniame indelyje ( tokioje lyg kolbelė su kamšteliu) mirksiukas.gif yra nurodomas jų galiojimo laikas mirksiukas.gif aišku, blogiausiu atveju, galima padžiūvusias atgaivinti ( palaikyti snadariame inde su lašeliu vandens mirksiukas.gif ) arba sumalti kavamala ir naudoti kaip miltelius mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(lituka @ 2012 04 02, 19:10)
Aciu labai  4u.gif  O tai jus viska sumaisot, supilate i aparata, o paskui i saldykli ir viskas? Ar reikia dar kazka daryti?



kai kada reikia, nes trūksta standumo, o kai kada ne mirksiukas.gif

QUOTE(lituka @ 2012 04 02, 19:10)
Nagi dar klausimelis visoms kurios turi aparaciukus ir gaminasi namuose ledus: Ar dar perkate ir parduotuvinius? O gal naminiai daug skanesni ledai?

labai retai ir pačius pačiausius, kurių, deja, namie nepagaminsi (analogo 100 % )
Atsakyti