idomu aciu
QUOTE(Neringiux @ 2015 07 30, 12:36)
Aš pirkau Clatronic firmos ledų aparatą Senukuose kažkur prieš tris metus. Jei darau šerbetą,namines uogų sultis maišau su jogurtu ir dedu į aparatą,kad sušaldytų.Po 30- 45 min ledai būna gatavi. Valgom ledainėse arba supilu į spec. formeles ir palaikau šaldiklyje,kad taptų kieti kaip akmuo.
Taip pat verdu plombyrą.Šioje temoje yra receptai,pagal kuriuos verdu. Išvirus masę pilu į aparatą ir maišo,šaldo. Dažniausiai gaunasi gatavi ledai-t.y. galima iš karto valgyti.
Ledų aparatas turi didelį šaldymo indą,tad reikia turėti didelį stalčių šaldiklyje arba pirkti brangų aparatą ledams,kurio nereikia dėti į šaldiklį prieš gaminant ledus.
Taip pat verdu plombyrą.Šioje temoje yra receptai,pagal kuriuos verdu. Išvirus masę pilu į aparatą ir maišo,šaldo. Dažniausiai gaunasi gatavi ledai-t.y. galima iš karto valgyti.
Ledų aparatas turi didelį šaldymo indą,tad reikia turėti didelį stalčių šaldiklyje arba pirkti brangų aparatą ledams,kurio nereikia dėti į šaldiklį prieš gaminant ledus.
Tai va, kad pas mane toj kameroj vietos Tai ir suabejojau, ar nebus taip, kad tas aparatas stovės sandėliuke
QUOTE(1000inis @ 2015 07 30, 13:10)
Tai va, kad pas mane toj kameroj vietos Tai ir suabejojau, ar nebus taip, kad tas aparatas stovės sandėliuke
Šiaip tas kibiriukas turi pastovėti šaldiklyje 24 valandas prieš gaminant ledus.Nebūtina nuolat laikyti šaldiklyje.
Siulau pasigaminti Obuoliu pyrago su cinamonu ledus, labai skanu ir gaivu
reikes:
obuoliu
jogurto
cinamono
cukraus
gaminimas:
obuolius iskepti orkaitej ir pertrinti per sieteli ir atvesinti, sumaisyti su jogurtu (1:1), cinamonu ir cukrumi. Mase gerai atvesinti ir supilti i ledu masina, gaminti pagal instrukcija. Jei nera masinos, supilti mase i plastikini konteineri, deti i saldikli ir periodiskai maisyti.
skanaus!
reikes:
obuoliu
jogurto
cinamono
cukraus
gaminimas:
obuolius iskepti orkaitej ir pertrinti per sieteli ir atvesinti, sumaisyti su jogurtu (1:1), cinamonu ir cukrumi. Mase gerai atvesinti ir supilti i ledu masina, gaminti pagal instrukcija. Jei nera masinos, supilti mase i plastikini konteineri, deti i saldikli ir periodiskai maisyti.
skanaus!
Su vaikais labai megstam saldytu sulciu ledus ar kaip via pavadint- kaip tokius pasigamint namie
Gal.kas turit tikslesni recepta- nesu dariusi, noreciau pabandyt
Gal.kas turit tikslesni recepta- nesu dariusi, noreciau pabandyt
Šiandien gaminau pirmą kartą ledus iš didelio indelio suplaktos ,,Žemaitijos" grietinėlės, dviejų šaukštų cukraus pudros ir didelio indelio ,,Smilga" jogurto su persikais, super gavosi, kažkas panašaus į ,,yoguta" ledus kibirėliuose. Tik trys sudėtinės dalys, o vaikai įvertino puikiai
o kaip nuostabu, svarbu geras ivertinimas
Sveikos ledų mėgėjos! Prašau patyrusiųjų patarimo: nusipirkau aparatą (kenwood) - tą kur indą kameroje laikyti reikia. Talpa - tik 1 litro, daugelio receptų išeiga didesnė, ir šiaip norisi daugiau iškart pagaminti, ir visa masė tilptų tik per 2 sukimo "sesijas". Viską dariau pagal instrukcijas, sukau aparate apie 25min, viskas gavosi, staigiai viską išverčiau, supyliau antrąją dalį, vėl dėjau sukti - ir jau nebesušąlo man ta antroji dozė. Kaip supratau reiktų atšildyti visai indą, jį gerai išvalyti, paskui vėl amžinybę laikyti kameroj, ir tik kitą dieną vėl sukti? Tai gaunasi 1l ledų per parą?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
QUOTE(Misindre @ 2017 06 21, 09:22)
Sveikos ledų mėgėjos! Prašau patyrusiųjų patarimo: nusipirkau aparatą (kenwood) - tą kur indą kameroje laikyti reikia. Talpa - tik 1 litro, daugelio receptų išeiga didesnė, ir šiaip norisi daugiau iškart pagaminti, ir visa masė tilptų tik per 2 sukimo "sesijas". Viską dariau pagal instrukcijas, sukau aparate apie 25min, viskas gavosi, staigiai viską išverčiau, supyliau antrąją dalį, vėl dėjau sukti - ir jau nebesušąlo man ta antroji dozė. Kaip supratau reiktų atšildyti visai indą, jį gerai išvalyti, paskui vėl amžinybę laikyti kameroj, ir tik kitą dieną vėl sukti? Tai gaunasi 1l ledų per parą?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
Antra porcija vistiek nebesigaus tokia pati kaip pirmoji (kiek pamenu, kai darėme - valgyti buvo įmanoma, bet ne tokie tiršti buvo kaip pirmi išsukti, skystesnės konsistencijos). Nebent visa tai bandyti daryti šaltoje/vėsioje patalpoje (pvz. rūsyje, kur nėra taip prišilę nuo karšto oro)
Labai skanūs braškiniai ledai. Manau, kad tiktu ir kitos uogos.
QUOTE(Misindre @ 2017 06 21, 09:22)
Sveikos ledų mėgėjos! Prašau patyrusiųjų patarimo: nusipirkau aparatą (kenwood) - tą kur indą kameroje laikyti reikia. Talpa - tik 1 litro, daugelio receptų išeiga didesnė, ir šiaip norisi daugiau iškart pagaminti, ir visa masė tilptų tik per 2 sukimo "sesijas". Viską dariau pagal instrukcijas, sukau aparate apie 25min, viskas gavosi, staigiai viską išverčiau, supyliau antrąją dalį, vėl dėjau sukti - ir jau nebesušąlo man ta antroji dozė. Kaip supratau reiktų atšildyti visai indą, jį gerai išvalyti, paskui vėl amžinybę laikyti kameroj, ir tik kitą dieną vėl sukti? Tai gaunasi 1l ledų per parą?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
Gal turit kokių gudrybių pasiūlyti?
Mano kameroj -14*C, gal jei būtų indas įšalęs iki pvz -18*C - užtektų šalčio ir antrai dozei?
Ta pati problema Norėtųsi iš karto daugiau pasidaryti, kad kameroj galėtum laikyti, to puodo įšaldymas ir tvarkymas - gana ilgas užsiėmimas, kad dažnai darytum