Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

Aš taip ir pamaniau, kad su tuo jogurtu padauginau.
Atsakyti
nu va ir mes įsigijome aparačiuką smile.gif o šiandien jau gaminome thumbup.gif pirmas blynas neprisvilęs smile.gif darėm paprasčiausius kondensuotas pienas + grietinėlė +sviesto (bet gal sviestas ir nereikalingas? - neeksperimentavom dar) gal žinote kas nors kaip pasidaryti snikersinius ledus?
Atsakyti
PISTACIJŲ LEDAI - wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

120 gr. išgliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų
130 gr. cukraus
450 gr. 35 % grietinėlės
240 ml. pieno (ne mažiau 3,5 % riebumo)
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. migdolų esencijos
6 dideli tryniai

90 gr. pistacijų sumalame blenderiu iki mažų gabaliukų (nemalkite iki miltelių konsistencijos).

Į puodą pilame pusę grietinėlės, pieną, cukrų, ir viską pakaitiname, kol ištirps cukrus. Suberiame smulkintas pistacijas, uždengiame puodą ir paliekame 30 min. pastovėti. Tuomet perkošiame šį mišinį per sietelį stipriai trindami tirščius šaukštu, kad persikoštų kuo daugiau skysčio.

Atskirame inde šluotele išplakame trynius. Į juos plona srovele maišydami supilame šiltą pieno mišinį. Pilame viską atgal į puodą, ir ant nedidelės ugnies nuolat maišydami (braukdami šaukštu per dugną) kaitiname, kol masė sutirštės maždaug iki kisieliaus konsistencijos (apie 12-15 min.). Labai svarbu, kad ugnis nebūtų per karšta, nes suvirs kiaušiniai. Galiausiai supilame migdolų esenciją ir vanilinį cukrų.

Į dubenį, kuriame šaldysime ledus, supilame likusią grietinėlę. Į ją perkošiame pieno-kiaušinių mišinį.. Indą atvėsiname ir dedame į šaldymo kamerą. Kas 30 min. 3-4 kartus išplakame viską mikseriu. Paskutinį kartą išplakę įdedame likusių nemaltų pistacijų (jei norite, galite sudėti ir sietelyje likusias maltas pistacijas), perpilame į indą, kuriame laikysime ledus, ir paliekame stingti per naktį. Skanaus smile.gif



Atsakyti
Sveikos ,

Ka negerai darau, kad be galo skanus ledai susalo turedami smulkius ledukus (ale snaigutes, nezinau kaip paaiskinti).

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(beibikas @ 2015 06 01, 10:32)
Sveikos ,

Ka negerai darau, kad be galo skanus ledai susalo turedami smulkius ledukus (ale snaigutes, nezinau kaip paaiskinti).

dekui  4u.gif

Su aparatu darėte ar be?Be aparato kitaip ir nesigaus.
Atsakyti
neringiux, be aparato 4u.gif

Supratau kad nepakeisiu nieko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(beibikas @ 2015 06 01, 12:14)
neringiux, be aparato  4u.gif

Supratau kad nepakeisiu nieko.  4u.gif

Reikia kuo daugiau kartų permaišyti,kad būtų mažesni ledukai.Su aparatu maišant jų nelieka.
Atsakyti
Radau tris receptus.
Ar kas gaminot pagal juos? Kazin ar pavyks, gaminsiu pirma karta. g.gif

Nukopinu tiesiog.

1 receptas - naminiai ledai per 5 minutes
Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės:
900 ml plakamosios grietinėlės (36% riebumo);
1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)
Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai.
Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir po 2-3 valandų jau galime mėgautis ledais!


2 receptas - naminiai ledai iš 1 produkto
Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 2,5 cm gabaliukais. Sudėkite juos į hermetišką indą ir įdėkite nakčiai į šaldymo kamerą, kad jie gerai sušaltų. Kai bananų gabalėliai sušąla, atskirkite juos rankomis arba šaukštu ir sudėkite į trintuvą arba virtuvės kombainą. Trinkite tol, kol jie pavirs kremine mase - apie 2-3 minutes. Kartais teks sustabdyti trintuvą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai vienodai susitrintų.

Ledais galite mėgautis iš karto arba galite vėl juos sudėjusi į hermetišką indą įdėti į šaldiklį, kad jie sukietėtų. Pateiksime jums net 11 skirtingų variantų pabandymui.

Ananasai ir makadamijos riešutai

Papuoškite ledus keliais gabalėliai šviežio ananaso ir smulkintais makadamijos riešutais.

Nutella ir avietės

Į bananus trindami įdėkite valgomąjį šaukštą Nutella kremo, o vėliau papuoškite juos sauja šviežių aviečių.

Braškės ir šokolado drožlės
Įdėkite 1 puodelį šaldytų supjaustytų braškių į trintuvą. Viską sutrynusi, įmaišykite 1/2 puodelio juodojo šokolado drožlių.

Vyšnios ir šokoladas
Papuoškite ledus pora šaukštų konservuotų vyšnių ir šokolado drožlėmis arba smulkintomis kakavos pupelėmis.

Cinamonas ir žemės riešutų sviestas

2 valgomuosius šaukštus žemės riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono įdėkite į trintuvą.

Mango ir persikai
Įdėkite 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų mango ir 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų persikų į trintuvą.

Avietės ir migdolai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų aviečių į trintuvą. Vėliau ledus papuoškite 1/2 puodelio smulkintų migdolų.

Obuolių pyragas
Užvirinkite smulkintus obuolius su cinamonu, gvazdikėliais ir muskato riešutais. Leiskite jiems sutirštėti ir atvėsti, o tada užpilkite šiuo padažu ledus.

Braškės ir pistacijos
Įdėkite 1 puodelį šaldytų susmulkintų braškių į trintuvą. Vėliau ledus apibarstykite 1/2 puodelio smulkintų, paskrudintų, nesūdytų pistacijų.

Mėlynės ir bananai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų mėlynių į trintuvą. Apibarstykite ledus smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais.

Sūri karamelė
Papuoškite ledus valgomuoju šaukštu karamelės padažo ir apibarstykite juos rupia jūros druska.


3 receptas - Saldainiai - ledai ant pagaliuko
- 200 ml mėgstamo jogurto,
- 100 ml apelsinų sulčių.
- Viską sumaišyti.
- Supilti į ledukų šaldymo ar kitokias formeles.
- Uždengti maistine plėvele, per vidurį įdurti pagaliuką.
- Dėti nakčiai į šaldiklį.
- Iškrapštyti iš formelių ir atiduoti greitam sunaikinimui.
Atsakyti
Esu dariusi pagal 1 ir 2 receptus. Gaunasi normalūs ledai. Bananinius valgėm iš karto, į šaldiklį atgal nebedėjom. O grietinėlės ir saldinto sutirštinto pieno ledai gaunasi be jokių ledo kristaliukų - kaip tikri ledai, tik saldūs ir riebūs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agee: 03 birželio 2015 - 09:28
QUOTE(agee @ 2015 06 03, 10:28)
Esu dariusi pagal 1 ir 2 receptus. Gaunasi normalūs ledai. Bananinius valgėm iš karto, į šaldiklį atgal nebedėjom. O grietinėlės ir saldinto sutirštinto pieno ledai gaunasi be jokių ledo kristaliukų - kaip tikri ledai, tik saldūs ir riebūs smile.gif


O kaip ilgai galima laikyti saldiklyje? Nesinori, kas sniegu pasidengtu kuri laika pagulejus. unsure.gif
Ar geriau gaminti kelioms dienoms ir viskas?

Pagal ta pirma recepta turi gautis 1.6 litro, tai galvoju gal per daug...
Atsakyti
Ledai šaldiklyje pas mus ilgai neužsiguli smile.gif
darydavau pagal šį receptą:
400 ml grietinėlės 35 proc.
260 g sutirštinto pieno su cukrumi.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir tuomet sumaišyti su kondensuotu pienu.
Aš darydavau tuos ledus su sausainiais: formos dugną išklodavau sausainiais(tais paprastais, ale Gaidelis), tuomet pildavau ledų masę, ir ant viršaus vėl sausainius išdėliodavau.
Atsakyti
Varškės semifreddo su morengais ir serbentais. Puikus! Dar daugiau ledų ir desertų - Duonos ir žaidimų.


user posted image
Atsakyti